Lätt Sovrum (121 Bilder): Inredning I Pastellfärger Med En Mörk Säng I Modern Och Klassisk Stil, Beige Tapeter Och Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Lätt Sovrum (121 Bilder): Inredning I Pastellfärger Med En Mörk Säng I Modern Och Klassisk Stil, Beige Tapeter Och Inredning

Video: Lätt Sovrum (121 Bilder): Inredning I Pastellfärger Med En Mörk Säng I Modern Och Klassisk Stil, Beige Tapeter Och Inredning
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, Mars
Lätt Sovrum (121 Bilder): Inredning I Pastellfärger Med En Mörk Säng I Modern Och Klassisk Stil, Beige Tapeter Och Inredning
Lätt Sovrum (121 Bilder): Inredning I Pastellfärger Med En Mörk Säng I Modern Och Klassisk Stil, Beige Tapeter Och Inredning
Anonim

Sovrummet är en speciell plats där ägarna till huset börjar och slutar dagen. Nästan en tredjedel av vårt medvetna liv är upptaget av sömn, och dess kvalitet beror till stor del på den känslomässiga komponenten i det inre av vilarummet. Försök att öka den funktionella belastningen på det tillgängliga utrymmet genom att ordna ett arbetssegment eller ett lekområde är inte särskilt lämpligt här. Huvudsyftet med sovrummet är att ge sinnesro, sätta ordning på tankar, lindra den stress som samlats under dagen. Låt det förbli så, inte mer, inte mindre.

Huvudmålet är att skapa en bekväm, ekologisk och mysig miljö med en avkopplande atmosfär . Ett av alternativen är att använda möjligheterna till ljusa, luftiga och diskreta nyanser av en ljuspalett. Vilka stilriktningar och färglösningar för möbler, dekoration, textilier och inredning hjälper dig att förverkliga dina planer så effektivt som möjligt - ta reda på mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med ljusa färger

Relevansen av ljusa nyanser i sovrums inredning bevisas av många snygga och originella bilder av rum i grädde, vit, beige, pärla, karamell, blekgula toner. Designernas kärlek till denna typ av färglösningar förklaras av följande fördelar med ljusområdet:

  1. Möjligheten att skapa visuella effekter av volym på grund av den visuella expansionen av rymden. Rummet verkar vara rymligare, minst dubbelt så stort som vad det faktiskt är. När man utvecklar designprojekt för sovrum av blygsam storlek får en sådan användbar egendom ett särskilt värde.
  2. Mångsidighet - ljuspaletten matchar nästan vilken färg som helst i spektrumet och interagerar enkelt med de flesta stilar. Båda förenklar genomförandet av komplexa designidéer. Ett stort urval av alla slags kombinationer är inte bara en inspirationskälla, utan också ett oändligt fält för kreativitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare tre argument för en ljus inredning specifikt för användare:

  • kompenserar delvis för bristen på naturligt ljus;
  • har en lugnande effekt på nervsystemet, bidrar till stark, långvarig och därför hälsosam sömn;
  • eliminerar svårigheter vid bildandet av en möbelensemble. Ett stort antal sovrumsmöbler tillverkas i lätta versioner. Detsamma gäller efterbehandlingsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar två punkter:

  • obligatoriskt arbete med accenter. På grund av neutraliteten i vitt, grått eller övervägande av "blekta" pastellfärger finns det alltid en risk för att få en tråkig och tråkig atmosfär. Det dominerande snövit färgschema kan avpersonalisera ett rum helt och hållet, vilket gör objektets form och gränserna för ytor suddiga. Kompetent placering av accenter hjälper till att undvika sådana problem;
  • rengöring av ett ljust sovrum kommer att krävas oftare, även om dammansamlingar är mycket mindre märkbara på vita möbler än på "praktiska" mörka ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

En enhetlig stil är önskvärd i interiören i andra rum, och dina behov och estetiska preferenser är de viktigaste riktlinjerna för inredning av ett sovrum. Tänk på flera populära stilriktningar som upprepade gånger har bevisat sin bekvämlighet och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

En tydlig och mysig klassisk stil med ett logiskt arrangemang av möbelensembler, elegant inredning och vackra kompositioner är alltid relevant. Huvudvillkoret för ett framgångsrikt genomförande av den klassiska stilen i interiören är närvaron av ett rymligt område. Om du designar ett litet sovrum, så ska utrymmet i slutändan inte se överbelastat ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vilken kvalitet som ska användas ljusa toner här beror på det valda färgschemat:

  • Kontrast - möbler och textilier i ljusa färger + ljusa ytor.
  • Mättad - körsbär och vinröda nyanser stöds av en rik palett av gyllene eller ockra toner. Ett annat alternativ är en ljus finish som står i kontrast med en körsbärs- eller vinröd färg.
  • Pastell - pastellfärger mjukar alltid upp atmosfären, vilket gör det riktigt mysigt. I en sådan inredning väljs möbler med en lakonisk design.
  • Svartvit - en exklusivt svartvitt duett i detta fall är inte en förutsättning: ett populärt kontrastpar kan kompletteras med valfri nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav för att dekorera ett sovrum i klassisk stil:

  1. Möbelensemblens färgschema är valfri nyans av naturligt trä. Ett alternativ är vita eller mejerimöbler, du kan mörklacka.
  2. Belysning är nödvändigtvis en ljuskrona, oavsett om det är en lyxig konstruktion med kristall "tårar" eller asket, men det borde ge intryck av en dyr sak.
  3. Användning av textilier och tapeter med blommönster eller geometriska mönster, gobelänger och målningar som visar klassiska teman.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Det inre av sovrummet, som spelas i tendenser till en enkel men mycket extraordinär loftdesign, bör ha maximalt ledigt utrymme och ett minimum av möbler. Ingen snygg inredning och prickiga toner som accenter. För att skapa kontraster är det bättre att använda lugna och återhållsamma kalla nyanser, vilket på grund av förmågan att visuellt flytta bort föremål hjälper till att undvika en visuell minskning av rymden.

När det gäller möbler liknar "vinden" -stilen på många sätt minimalism. Inredningen ska vara knäböj för att visuellt betona rummets höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning:

  • Paneler med olika texturer - klädsel, dekorativ sten som huvudsaklig inredning.
  • Belysning - de varma färgerna på lampor av naturmaterial som vävt halm eller oblekt linne.
  • Tapet - ett bra alternativ för att öka utrymmet. Panoramautsikt över städerna på dem kommer att ge intryck av att rummet har omfattande glasmålningar.
  • Fönster i ett litet sovrum är det bäst att dekorera med en ljus gardinduk i en mjölkaktig eller ren vit nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida

Denna stilriktning har införlivat många funktioner i sin prototyp - den skandinaviska stilen. Båda drar mot enkla former, naturlighet och neutrala toner. Contemporary är en minimalistisk stil med många klassiska bitar. Dekorationen är utspädd med rika flerskiktade lampor, färgglada mattor, ljusa paneler, fototapeter. Allt ovanstående neutraliserar svårighetsgraden av den minimalistiska inställningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karaktärsdrag:

  • För inbyggda skåpmöbler är enkel geometri av former och tydliga linjer att föredra, medan för mjuka möbler är en strömlinjeformad form önskvärd - släta linjer kommer att mjuka upp atmosfären och göra rummet mysigt.
  • Mönster och ornament av geometriska former på golv, väggar, textilier och klädsel.
  • Maximal ledig plats.
  • Minimal dekoration av fönsteröppningar (perfekt om med tunn tyll). Användningen av romerska persienner, rullgardiner, rullgardiner som ett alternativ till gardiner.
  • Dolda belysningssystem som ger interiören en lätthet.
  • Alla möbler är praktiska och funktionella.
Bild
Bild
Bild
Bild

I modern stil flyter vissa toner smidigt in i andra, en liknande effekt kan uppnås med hjälp av svaga, dämpade nyanser - detta är bakad mjölk, en grå palett, grädde, elfenben.

Bild
Bild

Modern stil

Ett sovrum i modern stil förkroppsligar många funktioner i minimalism, men skiljer sig från det i en ökad grad av värme och komfort. Jämfört med ren minimalism sätter denna trend huvuduppgiften att skapa en funktionell, praktisk och utåt attraktiv interiör för livet med högsta möjliga komfort.

Begreppet "flexibelt" är tillämpligt på modern stil - det förnekar strikta dogmer, välkomnar designerns fantasi och nära interaktion med andra stilar: art deco, modern, nano -stil, loft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga tydliga designregler, men det finns ett antal funktioner som ligger till grund för stilen:

  • Enkelhet i former, klarhet i linjer.
  • Maximalt ledigt utrymme och naturligt ljus.
  • Krav på inredning och tillbehör - 100% användbarhet och användning till ett minimum.
  • Det finns inga draperier på fönstren och mattor på golvet.
  • Färgalternativ - svartvitt eller neutralt.
  • Enkel finish och möbelbeklädnad uppmuntras.
  • Accentkombinationer med ljusa, färgglada, saftiga nyanser.
  • Visuell expansion av rymden med blanka och kromade ytor, och skapandet av optiska illusioner - ett överflöd av speglar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära nyanser för väggar

När de väljer en koloristisk lösning för väggdekoration tar de hänsyn till sovrumsytan, antalet fönster och vilken sida av världen de möter. Sydost och södra sidan utesluter bristen på naturligt ljus, och i detta fall är svala nyanser lämpliga. Den norra sidan kräver redan ett varmt färgschema som kan öka rummets färgtemperatur. Designers rekommenderar att du använder högst tre färger med en ljus ton som bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur följande nyanser påverkar uppfattningen som bakgrund

  • grå - ha en lugnande effekt, stabilisera den emotionella bakgrunden. Idealiska partnertoner är rosa, olivolja, blå, grön;
  • brun - hjälpa till att lindra trötthet, neutralisera effekterna av stress, lugna. Idealiska par är bruna och beige, turkosa, rosa, grädde, kaffe, apelsin, grön eller gul;
  • grön - koppla av, lugna, ställa in rätt stämning innan du lägger dig, vilket är perfekt för att dekorera väggar i sovrummet. En harmonisk duett erhålls från ljusgrön och vit, varmbrun eller pärlgrå. Här kan du använda beige, orange eller gult som accentfärger;
  • blå - främja avkoppling efter en hård dag och bli de bästa hjälparna för att skapa romantiska interiörer. Förutom möjligheten att visuellt förstora utrymmet, ger de en känsla av frihet och friskhet;
  • grädde - ha en positiv effekt på det allmänna välbefinnandet och harmonisera känslor. Dessa är mycket självförsörjande och samtidigt ovanligt levande toner som kan kombineras med valfri färg, och inredningen drar bara nytta av detta;
  • lila - lila magi är extremt attraktiv, det viktigaste är att observera måttet. Övervägande av en lila palett kan orsaka depression. Men för personer med en tendens till depression kommer det att vara den bästa medicinen. Ingen annan nyans har denna förmåga att påverka vår känslomässiga bakgrund längre;
  • gul - ge livskraft och ställ in en positiv våg. De kompenserar för bristen på sol, lägger till dynamik, värme och ljusstyrka i interiören. Den korrekta kombinationen av gult på väggarna och andra nyanser i inredningen gör att du kan justera utrymmet visuellt och föremål föras närmare;
  • beige - har en gynnsam effekt på synen, utan att irritera ögonen, orsaka en känsla av lugn, vilket hjälper till att skapa en mysig, inbjudande atmosfär. För att undvika effekten av suddiga kanter på golvet med taket, späds interiören med beige tapeter med en extra nyans av beige.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Golvfinish

Valet av golv är en av nyckelpunkterna vid inredning av sovrumsinredning i ljusa färger. Kompetent golvdesign kompletterar bilden av rummet. De vanligaste golvalternativen innebär användning av:

  • korkskydd . Miljövänligt, slitstarkt material med utmärkta värmeisoleringsegenskaper, fukt- och mögelbeständigt.
  • parkettbrädor . Det bästa golvbeläggningen som organiskt kompletterar alla design. Det kommer att hålla länge bara med rätt vård och tolererar inte hög luftfuktighet - det leder till förlust av form.
  • linoleum . En ekonomisk typ av beläggning som passar in i vilken inre lösning som helst. De främsta fördelarna är enkel installation och underhåll.
  • matta . Ett annat budgetalternativ som låter dig spara både på köpet av själva beläggningen och på mästarens arbete, eftersom alla kan behärska läggningen av matta. Fördelar - praktiskt, hållbarhet, visuell överklagande, krävande underhåll.
  • laminera . Skiljer sig i en enorm variation av texturer med imitation av granit, trä, marmor, sten. Den största fördelen är den attraktiva låga kostnaden. En sådan beläggning är hållbar i användning och enkel att installera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja och ordna möbler

Möbelensemblen för ett ljust sovrum väljs med hänsyn till den valda stillösningen. För att bibehålla färgschemat i ett rymligt rum är möblerna - säng, garderob, sängbord, toalettbord - valda bland ljusa träslag. Om en kontrastfärgspalett är en prioritet, är en mörk säng och en byrå lämplig mot bakgrunden av ljusa väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyxiga snövit möbler i sovrummet är en lösning som aldrig förlorar sin relevans.

Glöm inte accenter. Mörkt golv i kombination med ljusa väggar kommer visuellt att förstora utrymmet, accentuera formens geometri och tydligt definiera rummets gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka gardiner är lämpliga?

Textilier av rustikt linne, elegant siden, iriserande satin, strikt bomull, raffinerad chiffong, ädel sammet kan göra designen unik och oändlig.

När de väljer gardiner utgår de från sitt syfte och stil . Om sovrummet är inrett i moderna eller högteknologiska trender måste du ge upp franska eller engelska gardiner. Men interiören i ett rymligt klassiskt sovrum kan kompletteras med franska gardiner med frodiga spektakulära veck och ett litet sovrum med österrikiska gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av textildesign gör att du kan justera utrymmet visuellt. En skicklig kombination av färger av stoppade möbelbeklädnader, sängdukar och fönsterbeklädnader hjälper till att betona fördelarna och döljer nackdelarna.

Med ljusa tyger kommer ett måttligt stort rum att se mer rymligt ut. Beige och terrakotta kan användas för att höja färgtemperaturen, medan grå och lila gardiner kan användas för att kyla inredningen något. Gardiner med vertikala kontrasterande ränder kommer att kunna "höja" taket, med tvärgående bidrar till "expansion" av väggarna.

Bild
Bild

Oftast är gardiner på fönster begränsade till en dekorativ funktion och fungerar som en prydnad . Om prioriteten inte bara är skönhet, utan också funktionalitet, var uppmärksam på de ogenomskinliga mörkläggningsgardinerna Inspire Blackout (Blackout). Ljusfilterridåer är gjorda av ett material med höga barriäregenskaper, vilket ger isolering av solljus upp till 100%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Tillbehör är utformade för att göra inredningen original och exklusiv. Tack vare finpusset blir interiören en återspegling av ägarnas individualitet, vilket visar ett kreativt förhållningssätt. Neutral dekoration med ljusa accenter - dekorativa kuddar, överkast, sängduk, kommer aldrig att bli tråkigt. Det är bara viktigt att följa den valda stilen och färgpaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuspaletten späds ut med ljusa detaljer: ursprungliga blomkrukor med inomhusväxter, böcker i mörka bindningar på en ljus hylla . De mest saftiga och rika färgerna ska vara i en liten inredning, det är under detta villkor att inställningen kommer att visa sig vara uttrycksfull. Med fokus på ett stort dekorativt element - en bild, en matta, ett soffbord, stöds det med hjälp av små tillbehör - kuddar, servetter, små vaser.

Bild
Bild
Bild
Bild

En svart palett används för att skapa starka kontraster i klassiska ljusa interiörer eller Art Deco -inredning. Svart är det perfekta komplementet till en vit bakgrund. Det viktigaste här är att upprätthålla färgbalansen, annars kan du inte få en vit och svart inredning, utan en svartvitt inställning.

Den absolut snövit interiören är utspädd med flera små svarta fläckar, den är idealisk att använda mjuka nyanser: brun, djupblå, rökig. Varje färg kan vara ett fullvärdigt substitut för svart, samtidigt som atmosfären blir ljusare, mer sofistikerad och modern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Den harmoniska interiören visar synkron interaktion mellan alla element, som var och en är viktig på sitt eget sätt. Huvudrollen ges till ljuset. Det är just de väl valda belysningsanordningarna som är med och skapar en bekväm och mysig atmosfär i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att ändra uppfattningen om bilden av ett rum är en annan förmåga hos artificiella ljuskällor. Moderna belysningssystem skiljer sig åt i hur ljuset distribueras - direkt, diffust, reflekterat och typen av lampor. En kombination av olika metoder säkerställer fantastiska bilder.

När de planerar belysning i sovrummet styrs de av rummets område, funktionerna i layout och arrangemang av möbler.

För att expandera ett smalt rum bör längsväggen bli huvudriktningen för ljusflödet. Det långsträckta utrymmet kan korrigeras visuellt med hjälp av belysning riktad mot den bortre väggen. Kombinerad belysning - reflekterat ljus + diffust ljus, bidrar till visuell expansion av rummet i alla riktningar på en gång. En starkt upplyst omkrets av sovrummet ger en liknande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra inredningsidéer

Fotovalet presenterar de ursprungliga interiörerna i sovrum i en annan färgpalett och stil. Det finns flera lösningar för ett smalt rum upp till 20 kvm. m. i en typisk lägenhet.

Design av ett litet sovrum i ljusa färger

Bild
Bild

Sovrumets ursprungliga design är 20 kvm. m

Bild
Bild

Sovrumsdekoration 15 kvm. m

Bild
Bild

Sovrumsdekoration 14 kvm. m

Bild
Bild

Ett exempel på en visuell ökning av utrymmet i ett sovrum på 12 kvm. m

Bild
Bild

Klassisk sovrumsdesign i ljusa färger

Bild
Bild

Kontrasterande utförande av ett ljust sovrum

Bild
Bild

Loftstil i det inre av ett sovrum med en yta på 20 kvm. m

Bild
Bild

Sovrumsdekoration i modern stil

Bild
Bild

Ljust sovrum i modern stil

Rekommenderad: