Valet Av Stil För Vinden (44 Foton): "loft" Och "Provence", Skandinavisk Och "chalet", Inredning Av Vindsrummet I Riktning Mot "land", Insla

Innehållsförteckning:

Video: Valet Av Stil För Vinden (44 Foton): "loft" Och "Provence", Skandinavisk Och "chalet", Inredning Av Vindsrummet I Riktning Mot "land", Insla

Video: Valet Av Stil För Vinden (44 Foton):
Video: How to Install an Attic Ladder 2024, April
Valet Av Stil För Vinden (44 Foton): "loft" Och "Provence", Skandinavisk Och "chalet", Inredning Av Vindsrummet I Riktning Mot "land", Insla
Valet Av Stil För Vinden (44 Foton): "loft" Och "Provence", Skandinavisk Och "chalet", Inredning Av Vindsrummet I Riktning Mot "land", Insla
Anonim

Det tillgängliga utrymmet under taket, kallat vinden, är en bra anledning att skapa ett mysigt hörn, kanske till och med det mest älskade i huset, och dekorera det i vilken stil du vill. Där kan du bekvämt tredubbla en regnig dag med en bok under en filt och lyssna på regnet som slår på taket. Du kan titta på stjärnorna på natthimlen eller lyssna på fåglar som sjunger på morgonen.

Bild
Bild

Där kan du utrusta ett kontor eller ett litet gym, en plantskola eller ett sovrum . Det finns många alternativ. I vilken stil du ska dekorera vinden kan du bestämma genom att bekanta dig med alla finesser i varje riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är en vind?

Ett hus med sluttande tak förutsätter att det finns utrymme under det, som vanligtvis kallas vind eller vind. Det finns en gräns mellan dessa begrepp, med hjälp av vilka du enkelt kan skilja ett rum från ett annat. På vinden bör väggens storlek från golvbeläggningen till korsningen med lutningen vara en och en halv meter. Väggarna mycket högre indikerar närvaron av en fullfjädrad andra våningen och lägre - att detta är en vind.

Vindrummet måste värmas upp och detta kräver takisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom krävs frisk luft och belysning. Det innebär att vinden måste vara utrustad med fönster.

Bild
Bild

Särdrag

Om huset till en början inte är utrustat med en vind i den form som det ska vara (med fönster, isolering, värme, fönster och belysning), så är detta inte en anledning till frustration. Varje vind kan omvandlas till en vind och lägga till användbart utrymme i huset.

För att göra detta är det tillräckligt att isolera taket och göra fönster . Naturligtvis kommer kostnaden för att ordna ett bostadsgolv mer än att utrusta en varm vind för att lagra saker. Men då kan du ge dina kreativa idéer fria tyglar och ordna vinden med egna händer, välja en stil som passar dig, beroende på vilka funktioner vinden kommer att utföra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över populära stilar

Du kan bli förvirrad i olika existerande stilar. Efter byggnadsarbeten på vinden kommer det mest spännande ögonblicket: att välja en stil och tänka igenom viktiga och mindre detaljer i utformningen av utrymmet. Vilken stil att föredra - loft eller stuga, Provence eller engelska? Eller kanske kombinera två i ett, eller i allmänhet uppfinna din egen? Du bör förstå hur en stil skiljer sig från en annan innan du börjar köpa byggmaterial och dekorelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Betong- eller tegelväggar, och inte behandlade på något sätt, fönster utan gardiner, omålade rör och radiatorer - allt detta är särdrag hos stilen. Det innebär högt i tak, så skapandet av två nivåer uppmuntras här. Inga dörrar för att begränsa utrymmet. Det kan finnas sovplatser, ett kök och ett vardagsrum. Men allt detta är utformat i form av zoner, partitioner tillhandahålls inte.

Metallställ, balkar, öppna stödstrukturer är lämpliga här. Glas och plast kan samexistera med plankgolv och tegelväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste komma ihåg: närvaron av många stora fönster är en av riktningens främsta särdrag . Utbudet av färger är begränsat till kalla toner och svartvita kombinationer.

Bild
Bild

Provence

En solig dag, lukten av örter, klasar av vilda blommor - detta är vad detta namn förknippas med. Stilen är enkel i designen och innebär användning av enkla rustika möbler, illa på sina ställen, gardiner och överkast i grönaktiga och blåaktiga toner, som om de är något bleka.

Varma färger, blommiga ornament, lakonism, målningar och fotografier i träramar är karakteristiska för denna stil. Ljuskronan och belysningsarmaturerna ska vara ljusa och graciösa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Denna stil känns lätt igen av dämpade toner och rik belysning. Detta skapar en känsla av obegränsat utrymme. Det är att föredra att göra golvet med parkettbrädor, vanligtvis väljs skuggan mörkare än väggarnas färg.

Huvudplatsen här är upptagen av möbler . Det ska vara tillräckligt enkelt, men samtidigt elegant. Bord av lätt material, stolar med metallelement, soffor av lätt läder. Det ska finnas lite möbler. Ovanliga lampor, målningar med abstrakta bilder, musikinstrument är lämpliga i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet

Naturliga naturmaterial är inneboende i denna stil, därför används träkonstruktioner, sten, keramiska plattor, dekorativt gips i designen. Golven läggs av stenliknande kakel eller breda plankor. Ljusa färger är på sin plats här. En intressant designdetalj kan vara en ljuskrona och en golvlampa av ovanlig form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Enkelt och naturligt, det är populärt idag. Här läggs satsningarna på mys och komfort.

Optimal väggdekoration - blommig tapet . Golven är av trä, men inte parkett eller laminat. Taket är vanligtvis vitt. Möbler ska vara enkla och diskreta. Gardiner med en rolig prick eller rutmönster kommer att dekorera fönster perfekt, vars ramar ska vara av trä, men inte av plast.

Dekorationer som bordslampor med lampskärmar, trähantverk, ljusstakar, dukar och servetter dekorerade med broderi fungerar bra. Mys kommer att skapas av keramiska rätter, korgar, levande buketter placerade på hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Romansk

Massivitet och kraft är de viktigaste sakerna i denna stil. Halvcirkelformade eller långsträckta fönster och samma dörrform. Väggarna är färdiga med venetiansk gips i brunt eller beige. Dekorationer i form av målning med religiösa motiv är möjliga.

Fresker och glasmålningar kompletterar också det mycket dystra rummet . Golven är dekorerade med marmor, mosaik och stora mönstrade kakel.

Bild
Bild

Europeiska

Det är inte svårt att följa denna stil om du förstår en huvudregel: det måste finnas ett centrum, det vill säga vad tyngdpunkten ligger på. Om till exempel taket är gjort i flera nivåer med olika texturer, vackra lampor och en ljuskrona, ska golvet vara så neutralt som möjligt.

Särskilda egenskaper beaktas: ledigt utrymme, vardagsrum och kök är vanligtvis åtskilda av en bardisk.

Det är bra om det är mycket belysning och allt är genomtänkt till minsta detalj . Men färgschemat ska innehålla tre grundläggande nyanser, ibland kan du lägga till en fjärde, men den sticker inte ut från den allmänna paletten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Namnet talar för sig själv. Och i det här fallet kan du säkert fantisera. Det viktigaste är att allt detta ser harmoniskt ut och det finns ingen känsla av hög och kaos. Det är till och med tillåtet att blanda två eller tre stilar som liknar varandra i grundläggande egenskaper. I detta fall används moderna material.

Väggar, golv och tak kan dekoreras med olika materialstrukturer, de kan kombineras.

Och färger kan vara antingen ljusa eller dämpade. Det viktigaste är att de kombineras med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

engelsk

Huvudfokus är möbler. Det är hon som skapar den nödvändiga atmosfären av svårighetsgrad, återhållsamhet och samtidigt avkopplande komfort. Ek, ask och valnöt är välkomna. Det är från dessa arter som bord, skåp, byråer och stolar ska tillverkas. Denna stil kännetecknas av mörka toner som vinrött och brunt eller mörkgrönt och blått.

Korrekt utvalda dekorelement kompletterar den övergripande bilden . Förresten, det kommer en farfarsklocka, en eldstad måste vara närvarande. Allt detta skapar känslan av ett hem, där hela familjen samlas på kvällen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel

Hus med vindsgolv är bara en gåva för dem som länge drömt om att utrusta ett mysigt hörn under taket och har tänkt igenom allt till minsta detalj. Varje dröm kan förverkligas i ett litet utrymme. Det finns verkligen många stilar.

Med minimal kostnad kan du återskapa ett japanskt hörn under taket . Interiören ska vara strikt i allt. Tydlighet av linjer och ett minimum av detaljer. Designen är baserad på grädde och beige nyanser i kontrast till mörka bruna. I detta fall är balkar och andra takkonstruktioner målade i en mörk färg, resten av ytorna i en ljus färg.

Lågt bord för te, små soffor. Inget extra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och om du visar lite fantasi kan du lägga till några detaljer och göra den japanska stilen till etnisk. Det räcker med att lägga till en tavla på väggen, hitta en plats i rummet för en sammansättning av stenar, göra en konstgjord fontän - och bilden ändras.

Medelhavsplanen kommer att se väldigt imponerande och ovanlig ut . Schäslonger och mjuka madrasser hjälper till med detta. Viktlösa vita gardiner på fönstren kommer att likna segel. En blå nyans passar väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en elegant orientalisk stil med mjuka soffor, färgglada mattor, ett stort antal kuddar och överkast.

Det viktigaste är att bestämma vad som är vackrare och bekvämare i varje fall.

Rekommenderad: