Vardagsrum I Stil (77 Foton): "Chalet" Och "Barock" Stilar För Hallen, Inredning I Rummen, Stiliserade Som "loft", Inredning I Medelhavet, "högte

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum I Stil (77 Foton): "Chalet" Och "Barock" Stilar För Hallen, Inredning I Rummen, Stiliserade Som "loft", Inredning I Medelhavet, "högte

Video: Vardagsrum I Stil (77 Foton):
Video: Йевро стил мехмонхона Субер Вью Отель Super looking hotel 2024, April
Vardagsrum I Stil (77 Foton): "Chalet" Och "Barock" Stilar För Hallen, Inredning I Rummen, Stiliserade Som "loft", Inredning I Medelhavet, "högte
Vardagsrum I Stil (77 Foton): "Chalet" Och "Barock" Stilar För Hallen, Inredning I Rummen, Stiliserade Som "loft", Inredning I Medelhavet, "högte
Anonim

Det finns många olika stilar inom inredningsområdet, som alla kan förkroppsligas i utformningen av vardagsrummet. Alla riktningar har specifika funktioner, och det kan vara svårt att ta hänsyn till alla nyanser när man skapar en atmosfär i hallen. Det är nödvändigt att bekanta dig med nyanserna i inredningen i vardagsrummet och huvuddragen i varje stil. Sådan medvetenhet hjälper dig att inte misstas när du väljer rätt koncept och framgångsrikt implementerar det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vardagsrummet spelar en av nyckelrollerna i alla lägenheter. Hon är husets "telefonkort", eftersom det gör huvudintrycket på gästerna. För att inte göra ett misstag vid inredning och inredning av denna del av bostaden, du bör bekanta dig med de grundläggande kraven för vardagsrummets beståndsdelar:

Den centrala delen av rummet innehåller vanligtvis ledigt utrymme nära eldstaden eller väggen med en TV. Det finns vanligtvis en matta i detta område, ibland är ett soffbord acceptabelt. Den här platsen skapar en välkomnande atmosfär och förhindrar onödiga möbler

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädda möbler är ett viktigt element. Det ger rummet mys och ger rummet en varm och hemtrevlig atmosfär. En soffa krävs. Det kan vara av valfri storlek och form, beroende på interiörens stil. Stolar kommer att vara bra tillägg till soffan, men i vissa koncept är det tillåtet att klara sig utan dem

Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta typer av vardagsrum finns det ett headset eller en vägg med olika fack. Det behövs för det mest funktionella sättet att lagra och placera saker. Ibland innehåller det dekorativa element arrangerade i form av ljuseffekter eller tillbehör på hyllorna

Headsetet behöver inte vara omfattande, det kan variera i olika storlekar, inklusive miniatyralternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken stil du väljer rekommenderas det inte att lämna väggarna i vardagsrummet tomma. Det rekommenderas att fylla en del av ytan med tillbehör och dekorativa element som matchar stilen. De hjälper rummet att inte förlora sin mysiga atmosfär, understryker dessutom det valda konceptet och lägger till originalitet i designen

Bild
Bild
Bild
Bild

I utformningen av hallen uppmuntras en kombination av olika typer av belysning. Det är inte alls nödvändigt att begränsa belysningen till endast en ljuskrona. Förutom taklampan kan du installera mysiga golvlampor, lampor eller bordslampor. Med en mängd olika typer av belysningsarmaturer kommer din lägenhet att se mycket mer intressant ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Möblernas kompatibilitet med vägg- och golvytor är viktig. Kombinationen är vanligtvis baserad på mottagning av kontrast eller närheten till nyanser. Kontrast används för att framhäva konturerna av inredningsartiklar och skapa åtstramning i linjerna. Närheten mellan nyanser appliceras i riktningar som gynnar släta linjer och pastellfärger

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla rum kan hallen inte berövas tillbehör. De kan ses i form av textilelement, figurer, vaser, levande vegetation, belysning. Alla dessa detaljer är ibland viktiga indikatorer på att ett rum tillhör ett visst designkoncept

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje vardagsrum bör ha ett centralt element. Beroende på funktionerna i användningen av rummet kan detta vara en öppen spis eller en TV. Om du har båda dessa element i rummet rekommenderas det inte att installera dem sida vid sida, så att de inte avbryter varandra

Det är nödvändigt att noggrant räkna ut alla finesser i utformningen av vardagsrummet både före och efter den slutliga bestämningen av stilen. Det kan ta lång tid att räkna ut alla nyanser, men resultatet motiverar alltid ansträngningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Det finns ett stort antal interiörkoncept, alla med unika möbler, former och färger. Innan du överväger varje riktning när det gäller val av möbler och färg, bör du bekanta dig med de typer av vardagsrum för vilka stilar kan anpassas.

Se

Det finns olika layouter av hallen. Det är rummens strukturella egenskaper som påverkar valet av koncept. Det finns följande typer av hallar:

Isolerat vardagsrum . Detta rum är inte anslutet till andra delar av huset genom valv och skiljeväggar. Det är ett individuellt rum för mottagande av gäster och familjeresor. Det är för denna typ av hall som den största variationen av mönster erbjuds.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av rum är vanligtvis antingen medium eller liten. De kommer att se mest bekväma ut på engelska, franska, klassiska stilar. Vissa moderna koncept är också acceptabla.

Det rekommenderas inte att applicera koncept som kräver mycket ledigt utrymme i små rum, till exempel loftets riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum med zonfördelning kan kombinera en matsal eller studieområde. I sådana lokaler kommer interiören i ett loft, stuga, lantlig, skandinavisk och andra moderna stilar att se bra ut.

Det stora utrymmet är mest framgångsrikt för att främja zonindelning, och det öppna utrymmet hjälper till att skapa en smidig och graciös övergång mellan zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa hus är vardagsrummet en helhet festsal … Stora rum av denna typ kan utformas i ett art deco -koncept. Ibland är de till och med utrustade med element som kolumner. En annan lämplig variant är fusion, som möjliggör kombinationen av en matplats, en sittgrupp och en bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

En viktig del av varje stil är inredningsdetaljerna och de ledande formerna av inredningsartiklar.

Chalet stil det är att föredra att ha en öppen spis dekorerad med murverk. Klädda möbler och inredning domineras av rektangulära former. Ofta är fortsättningen av hallen de zoner där matbord av massivt trä finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barockens riktning pomp är karakteristisk. Möblerna använder dyra naturmaterial med skickliga sniderier och guldfärgad finish. Mjuka soffor med rik klädsel kompletteras med ett snidat soffbord från samma serie och lyxiga gardiner. Eldstaden blir ett bra komplement till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medelhavsstil salonger i privata hus, där det oftast finns flera fönster och ett överflöd av ljus. Detta koncept kännetecknas av ömhet i färger, elegans och enkelhet i former, mycket ljus och luft. Möblerna har släta rektangulära konturer utan skarpa hörn eller rund form. Textilier kompletterar diskret atmosfären och skapar ytterligare komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de ledande stilarna i den moderna gruppen är högteknologisk riktning , som fokuserar på tydlighet och kortfattadhet i former, samt minimal röran. Stilen är baserad på kompakthet - stoppade möbler presenteras i form av en lång, men låg soffa, en liten uppsättning med öppna fasader inkluderar ett separat område för att placera en platt -TV. Strålkastare placeras vanligtvis i taket runt hela omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera hallen amerikansk stil , bör du kompetent kombinera mjuka och tydliga former med varandra. Medan stoppade möbler och soffbord kan baseras på släta linjer, kommer gardiner med mjukt draperi vid takfoten inte att vara en överflödig detalj. Ett överflöd av små dekorativa kuddar kan ses i soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum i skandinavisk riktning är ett rymligt, ljust rum. I mitten av rummet finns heltäckningsmattor, kompletterat med ett elegant soffbord i glas eller ett runt bord med klädsel. Soffan är ofta kantig och fåtöljen utmärker sig medvetet genom sin design - den kan ha en ovanlig form på ryggstödet eller till och med vara korg. Väggarna är vanligtvis dekorerade med eleganta rektangulära målningar i samma stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hall interiör i japansk stil vanligtvis tydligt och koncist. Soffor finns alltid nära väggar eller i hörnen av rummet. Det rektangulära soffbordet i trä kompletterar det diskreta konceptet. Istället för stora headset på väggarna kan du se hyllor eller skåp med öppen front.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art Nouveau -riktning välkomnar detaljer som låga, enfärgade soffor i imponerande storlekar och fåtöljer från samma serie. Klädda möbler är inte nödvändigtvis belägna nära väggen, de kan vara i mitten av rummet. Ett kompakt headset tillverkas vanligtvis med slutna fasader; det finns en nisch för en TV i mitten av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Techno -stil innebär frånvaron av sådana element som ett headset i hallen. Huvudfokus ligger på en stor platt-TV, nära vilken det ofta finns ett lågt rektangulärt sängbord. Tydliga linjer och former kan spåras i möbler och tillbehör. Rummet är inte överbelastat med dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arabisk design föreslår förekomsten av sådana element i vardagsrummet som en ottoman med sammets- eller sidenklädsel. En baldakin är ofta placerad ovanför strukturen. Inredningen kompletteras med ett soffbord med snidad skiva eller ben. Särskild uppmärksamhet ägnas åt textilier - massiva gardiner och matta med orientaliska mönster understryker perfekt konceptet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Färger typiska för olika stilar:

  • De föredragna färgerna i chaletstilen är färgen på naturligt trä, vitt, vilket ofta ses i möbelklädsel, mörkröd, grå, beige och andra diskreta nyanser.
  • Naturliga träfärger är att föredra för barockkonceptet. I de flesta fall dominerar färgen på elfenben, mjölkek, bok. Ibland är ädla bruna ett alternativ. Bland textilier finns ofta tyger av guldnyanser som betonar lyxen i denna riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Medelhavsstil innehåller en kombination av vitt och olika nyanser av blått. Oftast kan du se i denna typ av interiörtextilier eller prydnad på stoppade möbler, förkroppsligade i en turkos eller marin nyans. En ljusgrön färg används ibland som accent; en beige nyans kan komplettera hela kombinationen.
  • I högteknologisk riktning används en kontrast av färger, särskilt svartvitt. Ibland kombineras tre färger med varandra. Favoritnyansen i konceptet är grå. Ett rum kan inte ha mer än två ljusa accenter i textilier och inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den amerikanska stilen kännetecknas av en återhållsam färgpalett. Huvudskärmen är beige, den kompletteras med gråa, bruna, mjölkiga färger. Gula element i textilier och tillbehör kan användas som accent.
  • Huvudfärgen på det skandinaviska vardagsrummet är vit. Han är förkroppsligad i väggarna. I möbler kombineras vit beläggning med ljusgrå, vilket späd detta sortiment med en brun eller beige nyans. En turkos eller citronskugga kan väljas som accent. Mattan är vanligtvis antingen enfärgad eller har ett randigt eller diamantmönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Japanska interiörer är vanligtvis utformade i kontrasterande färger. De flesta inredningarna är mörkbruna. Klädseln och textilierna är i mjölkiga färger. Orange, rosa eller röda färger väljs för ljusa accenter.
  • Shabby chic är en ovanlig stil som kombinerar vita och rosa färger. De stoppade sofforna är klädda med blommigtryck. Vanliga kuddar är gjorda i blekrosa toner. Rummet har ett överflöd av växter och tillbehör som spädar inredningen med ljusgröna toner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att inte misstas när du väljer en stil måste du överväga följande kriterier:

  • Material. De är miljövänliga eller med tillägg av kemiska element har de också olika kostnader. Till exempel blir klädsel för en orientalisk design mycket dyrare än för andra.
  • Rummets beläggningsgrad. Om du gillar ett överflöd av möbler, kommer sådana riktningar som techno eller minimalism inte att passa dig.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vissa riktningar kräver mycket ljus i rummet. Om mycket naturligt ljus inte tränger in i rummet bör du inte dekorera rummet i italienska eller medelhavsstilar.
  • Färg spelar en viktig roll. Om du inte gillar för lätt nedsmutsade ljusa ytor, välj stilar som tillåter färg eller mörka nyanser.
  • Älskare av tydliga linjer kommer att gilla strikta stilar utan pretentiös efterbehandling, medan romantiska damer kommer att gilla sådana riktningar som barock, shabby chic, provence.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara små saker

Glöm inte tillbehörens invecklingar, varav många är huvudelementen i konceptet.

  • Den arabiska stilen kan kompletteras med att hängen faller från taket.
  • För en stuga kan en hängande lampa spela en dekorativ roll om den är inramad i form av djurhorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inkludera föremål som rör och brandsläckare i inredningen och belysningen av loftets interiör. De kommer att återspegla alla funktioner i vinden stil.
  • En elektrisk eldstad kommer att vara ett bra inslag i techno- eller högteknologiska stilar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Inredningsarkitekter rekommenderar att inreda vardagsrummet med hänsyn till följande nyanser:

  • Rummets storlek är viktig eftersom den avgör hur vissa begrepp kan accepteras. Var uppmärksam på takhöjden också, eftersom vissa typer av interiörer kräver en stor hängande ljuskrona.
  • För klassiska stilar är det inte nödvändigt att använda dyra material. Du kan fokusera på inredningen, som döljer användningen av billigare råvaror för möbler.
  • Använd teknik för att lägga till originalitet i samtida inredningsstilar. Till exempel, för att diversifiera den högteknologiska stilen, bör du förse delar av headsetet med belysning. Det är att föredra att välja en kall ton.
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Klassiker och art nouveau erövrade många användare med sina ovanliga funktioner.

Vissa har varit särskilt framgångsrika i att förkroppsliga populära koncept i det inre av deras hall:

  • I ekostilen kan du leka med en mörk färg som är atypisk för konceptet genom att dekorera en nisch i väggen med den.
  • Art Deco -designen ser original ut i hallen om du lägger till trådgardiner i en del av rummet. Om den är framgångsrik implementerad kan denna stil användas i både kvinnliga och manliga lokaler.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lantlig stil ser mest slående ut om trälister byggs i taket.
  • Sura accenter på nödvändiga detaljer och graciösa öppna bokhyllor är lämpliga för en vintageinredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ingenting kommer att dekorera Empire -stilen som utsökt stuckaturgjutning i taket. En intressant lättnad kan skapas med hjälp av hängande delar.
  • Relieffet på väggarna kan aktualiseras i Rokokokonceptet. Små ovala målningar kommer att se bra ut inom de präglade elementen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett vardagsrum i fransk stil kommer att se komplett ut om du väljer raka gardiner på sidan av fönstret och kombinerar dem med tyll.
  • För en inredning i rysk stil är det bättre att välja trämöbler med enkla former. Ytan ska inte avslutas med lack och dekorativa element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett hur du väljer att dekorera ditt vardagsrum, välj en stil som kommer att betona alla fördelar med rummet och bli en återspegling av din personlighet.

Rekommenderad: