Tvättmaskinmärken: Vilken Tillverkare är Bättre Att Välja? Betyg Av De Högsta Kvalitetsautomaterna I Världen

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinmärken: Vilken Tillverkare är Bättre Att Välja? Betyg Av De Högsta Kvalitetsautomaterna I Världen

Video: Tvättmaskinmärken: Vilken Tillverkare är Bättre Att Välja? Betyg Av De Högsta Kvalitetsautomaterna I Världen
Video: Köp rätt tvättmaskin 2024, Maj
Tvättmaskinmärken: Vilken Tillverkare är Bättre Att Välja? Betyg Av De Högsta Kvalitetsautomaterna I Världen
Tvättmaskinmärken: Vilken Tillverkare är Bättre Att Välja? Betyg Av De Högsta Kvalitetsautomaterna I Världen
Anonim

Väl i en hushållsbutik är det mycket svårt att göra ett val till förmån för en eller annan enhet. Och vi pratar inte bara om små apparater, utan också om stora enheter, inklusive tvättmaskiner. Den stora variationen av modellutbudet av kända tillverkare förvirrar även en erfaren person. Men på läktarna finns enheter av föga kända märken, som bara har börjat bevisa sin överlägsenhet. Ändå väljer de flesta konsumenter betrodda märken.

Bild
Bild

Kända ryska märken

För att starta en konversation om inhemska märken som skapar tvättmaskiner, är det nödvändigt att dra en tydlig skillnad mellan montering och produktion. Produktionen är baserad på idén om skapande, designutveckling och tekniska tankar, och monteringen innefattar anslutning av delar enligt den patenterade tekniken för ett visst märke på en annan stats territorium.

Tyvärr kan den ryska marknaden inte skryta med en mängd olika företag som arbetar med tillverkning av tvättmaskiner. Och ändå har flera inhemska märken lyckats vinna konsumenternas förtroende. Till exempel LLC "Plant Ocean".

Detta företag ligger i Primorsky -territoriet, i staden Ussuriysk. Fabriken utvecklar och tillverkar maskiner med vertikal och frontlastning.

Bild
Bild

Enhetssystemet innehåller de lägen och parametrar som är nödvändiga för drift. Varje enskild modell har ett individuellt utbud av ytterligare funktioner. Många konsumenter, som har bekantat sig med tvättmaskinerna hos den representerade tillverkaren, rekommendera att stödja det inhemska varumärket och köpa endast rysk utrustning … När det gäller kvalitet och tekniska egenskaper är det verkligen inte sämre än utländska märken.

Men glöm inte det välkända på den ryska marknaden "Vyatka ". I sovjettiden drömde varje kvinna om att ha en utländsk tvättmaskin i sitt hem. Den höga kostnaden och bristen på varor gav dock inte det rätta könet, med en genomsnittlig inkomst, inte ens en chans att få en utländsk tvättmaskin. Men allt förändrades med produktionen av Vyatka -tvättmaskiner. De monterades på grundval av en licens från Merloni Progetti.

Bild
Bild

En liknande historia upprepades 2005. Vesta -fabriken, som hade förklarat sig konkurs vid den tiden, köptes upp av det italienska varumärket Candy Group, vars specialister kunde etablera transportbandstillverkning av maskiner " Vyatka-Katyusha" och "Vyatka-Maria " … Hittills är dessa enheter mycket efterfrågade bland ryska konsumenter. Men det viktigaste är att deras pris hålls inom gränserna för tillgänglighet för den inhemska köparen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha behandlat ryska märken är det nödvändigt att överväga frågan om montering av tvättmaskiner på Ryska federationens territorium. Tyvärr förstår inte alla att välkända utländska märken öppnar produktionsverkstäder för att montera sina varor i andra länder. Och denna förvirring leder till felaktiga bedömningar om varumärkets geografiska läge.

  • År 2003 varumärket Vestel öppnade en fabrik i Vladimir -regionen. Tyvärr ledde krisen 2016 till konkurs.
  • År 2004 varumärken Indesit och Hotpoint-Ariston byggde fabriker i Lipetsk.
  • Under 2005 Candy Group -företaget köpte ut aktierna i Vesta -fabriken i Kirov.
  • År 2006 varumärket Beko öppnade en tillverkningsanläggning i Kirzhach.
  • 2008 det populära märket Samsung Electronics har byggt en produktionsanläggning i Kaluga.
  • Under 2013 Bosch byggde en enorm fabrik och därmed ett logistikcenter i Strelna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära utländska tillverkare

Idag finns det många företag, små företag och kända varumärken som arbetar med tillverkning av automatiska tvättmaskiner. Men inte alla märken som finns i världen är redo att skryta med tillverkningen av pålitliga och högkvalitativa hushållsapparater . Men trots detta lyckades vi sammanställa en lista över de bästa märkena, som inkluderar svenska, vitryska, kinesiska tillverkare samt flera företag från Korea.

Bild
Bild

Samsung

Sydkoreanskt varumärke, som är den otvivelaktiga ledaren inom tillverkning av högkvalitativa och pålitliga hushållsapparater för hem och kontor. Tvättmaskiner från Samsung är mycket efterfrågade bland konsumenterna. Och detta beror inte bara på konstruktionen av strukturerna, utan också på deras programvara. Många användbara lägen och funktioner kompletteras med enkel användning av enheter.

Varje modell av Samsung tvättmaskin har innovativa innovationer , och allt tack vare det stora bidraget inom utveckling och forskning av tekniska komponenter. Och dessa funktioner är inbäddade i tvättkonstruktionerna med de mest användbara alternativen.

Till exempel en trumma gjord med Diamond -teknik, ett värmeelement av keramiskt material eller en dörr som gör att du kan ladda om smutsig tvätt efter att du har startat ett tvättprogram, även i främre modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga fördelar med tvättmaskiner från Samsung är en rymlig trumma, många användbara program, ytterligare funktioner, ovanlig design, bekväm användning och en mängd olika prispolicyer . Deras nackdelar inkluderar endast programvarufel på vissa modeller.

Enligt konsumenterna den bästa modellen av Samsungs tvättmaskin är WW65K42E08W.

Bild
Bild

Gorenje

Med tanke på automatiska tvättmaskiner i budgetsegmentet är det omöjligt att passera det slovenska märket Gorenje. Varje enskild modell har en hög tillförlitlighet, maximal utrustning med program och funktioner, enkelhet att använda, samt tillgång till reservdelar vid ett haveri . Kostnaden för enskilda delar kan dock inte kallas demokratisk. Men om du använder enheten korrekt kommer inga funktionsstörningar att uppstå i dess funktion.

Det representerade varumärket är engagerat i produktionen av inte bara budgetdesigner. Men enligt åsikter från erfarna experter rekommenderas det inte att överväga premiumbilar från Gorenje. Det är lätt för dessa dyra modeller att hitta billigare mönster från andra tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med Gorenje -tvättmaskiner inkluderar tillförlitlig montering, effektiv tvätt, vacker design och ett ekonomiskt energianvändningssätt . Nackdelarna är kostnaden för vissa konstruktioner och svårigheten att hitta reservdelar.

Enligt konsumenterna är den bästa modellen av den presenterade tillverkaren Gorenje W 64Z02 / SRIV.

Bild
Bild

Hansa

Den presenterade tillverkaren tillhör listan över de mest pålitliga och högkvalitativa utländska märkena . Det var detta företag som bevisade att haverier i tvättstrukturer kan vara extremt sällsynta. Förekomsten av ett unikt stötdämpande system i trumman ger en tyst tvättcykel utan onödiga vibrationseffekter och höga ljud. Aquasprey -systemet, som de flesta Hansa -tvättmaskiner är utrustade med, tar bort även gamla fläckar från kläder.

Men allt är inte så bra i utformningen av bilarna av det presenterade märket. Nackdelen är den svaga kontrollmodulen. Ett tidigt byte av trumlagret kan leda till axelbrott, eftersom denna del är tillverkad av vanligt stål.

Specialister på reparation av hushållsapparater rekommenderar att du kontaktar ett servicecenter så snart de första tecknen på felaktig användning av enheten visas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lg

Sydkorea har alltid varit känt för tillverkning av pålitliga hushållsapparater. Det var i detta land som världsberömda märken uppstod, varav ett är LG.

Varumärket som representerades var det första som började tillverka direktdrivna tvättmaskiner . Och många innovativa utvecklingar som genomgår ständig modernisering är fortfarande otillgängliga för företagets främsta konkurrenter.

När det gäller prissättning följer LG den gyllene medelvägen. Men märkets sortiment innehåller också budgetdesign och förstklassiga tvättmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, den koreanska tillverkaren tog hand om sina konsumenter så mycket som möjligt, vilket reducerade vattenförbrukningen och elförbrukningen till ett minimum.

De främsta fördelarna med LG-tvättmaskiner inkluderar montering av hög kvalitet, hållbara konstruktionsdelar, en bekväm kontrollpanel, stor trumkapacitet, mångsidighet och ett brett utbud av modeller. Nackdelarna inkluderar en lång driftstid för vissa program.

Enligt konsumenterna den bästa modellen av den presenterade tvättmaskinen är LG F-10B8QD.

Bild
Bild

Zanussi

Varje modell av tvättmaskinen av detta märke är beundransvärd. Effektiva program och en mängd ytterligare funktioner gör att du inte bara kan ta bort envisa fläckar från kläderna, utan också att försiktigt utföra varje steg i tvätten. Enligt experter, bäst i kvalitet och tillförlitlighet är tvättkonstruktioner monterade i europeiska länder … Andra modeller uppfyller inte alltid konsumenternas krav, och deras delar är mycket mer benägna att misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

AEG

Det representerade företaget är ett dotterbolag till Electrolux -koncernen. De flesta konsumenter tar dock inte hänsyn till tillverkarens namn, utan indikatorer på styrka och tillförlitlighet .… AEG -bilar lockar uppmärksamhet på grund av sitt trevliga utseende, låga ljudnivå och mångsidighet.

AEG tvättmaskin systemet är utrustat med många användbara alternativ, inklusive - automatisk diagnostik, express- och ekonomitvätt, skapar en ångeffekt och förhindrar veckning av tvätten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med AEG tvättmaskiner inkluderar hög tvättkvalitet, enkel och bekväm drift, trummans stora kapacitet, attraktiv design, ekonomisk förbrukning av vatten och el, samt en lång livslängd.

Av den stora variationen av modeller anses AEG L 6FBI48 S vara den bästa tvättdesignen.

Bild
Bild

Electrolux

Födelseplatsen för varumärket Electrolux är Sverige, men montering av patenterade strukturer utförs i andra länder. Men trots detta övervakar företagets specialister regelbundet varje monteringsanläggning.

Ett brett utbud av modeller gör att konsumenten kan välja en modell som uppfyller individuella krav … Varje ny design är utrustad med moderniserade mönster som inte bara sparar vatten och energi, utan också effektivt tar bort envisa fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siemens

Ett förstklassigt tyskt märke som gör att du kan spara din familjebudget avsevärt. Tvättkonstruktionernas höga kvalitet stöds av ett presentabelt utseende och många nödvändiga program. Inte en enda konsument klagade på Siemens -maskinernas funktionalitet . Förekomsten av effektiv torkning i de flesta modeller är som hemmafruar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med Siemens tvättmaskiner inkluderar högkvalitativ montering, utmärkt funktionalitet, lång livslängd, skydd av fodralet och elektroniska enheter.

Enligt konsumenterna är den bästa tvättmaskinen av det presenterade märket Siemens WM 12N290.

Bild
Bild

Bosch

En tysk tillverkare som bara har visat sig på den positiva sidan. Alla produkter, från små hushållsapparater till stora enheter, är hållbara och pålitliga . Och prissegmentet skrämmer inte på något sätt konsumenten med orimliga siffror.

Bild
Bild
Bild
Bild

De obestridliga fördelarna med Bosch tvättmaskiner är en mängd olika program och driftsätt, lång livslängd, kvalitet på montering av strukturer . Nackdelarna inkluderar kostnaden för enskilda delar, som om de hanteras felaktigt kan misslyckas. Men detta händer väldigt sällan.

Enligt konsumenterna är den bästa bilmodellen av det presenterade märket Bosch WLG 20060.

Bild
Bild

Miele

Populärt tyskt märke för den idealiska tvättmaskinen fram. Med rätt användning och rätt vård når deras livslängd 25 år. Mieles tvättmaskiner uppskattas av konsumenterna för oklanderlig kvalitet . Kostnaden för produkterna är dock inte acceptabel för alla konsumenter. Ett brett utbud av program gör att du kan ta hand om alla typer av tyger, liksom mjukdjur.

Viktiga fördelar med Miele tvättmaskiner är frånvaron av onödiga element på kontrollpanelen, utmärkt tvättkvalitet, strukturell tillförlitlighet, mångsidighet, intressant design, enkel och bekväm drift . Nackdelarna inkluderar bara prissegmentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Det är mycket svårt att göra ett val till förmån för en viss modell av en tvättmaskin. Vissa hemmafruar vill köpa en struktur med ett spektakulärt utseende, andra vill förvärva en multifunktionell modell. Och mödrar med små barn överväger först och främst konstruktioner utrustade med möjlighet till fullständigt skydd från barn. I det här fallet är män intresserade av modeller som motsvarar måtten på den tilldelade platsen, kostnaden och de obligatoriska bedömningarna av experter, enligt vilka betyget för de bästa modellerna sammanställs. Men sådana tillvägagångssätt kan inte kallas lämpliga.

För att välja högkvalitativ och pålitlig utrustning måste flera grundläggande kriterier beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laddningsmetod

På den moderna marknaden finns tvättmaskiner med horisontell och vertikal lastningstyp. Horisontella öppningsdesigner kännetecknas av en mängd olika modeller, vars kostnad är betydligt lägre än vertikala lastenheter . De främre modellerna passar snyggt in i specialfacken i köksapparater och är till och med placerade under diskbänken.

Efter att ha undersökt lite blev det klart att maskiner med en horisontell lastningsmetod tvättar mycket mer effektivt. De pressar ut den tvättade tvätten mycket bättre, och viktigast av allt är att förbrukningen av vatten och el reduceras till det allra minsta.

Den enda nackdelen med de framåtvända modellerna är behovet av att ge ytterligare ledigt utrymme från framsidan av fodralet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikala mönster av tvättmaskiner är mer praktiska när det gäller drift .… Deras laddningsdörr är placerad i den övre delen av fodralet, så att värdinnan inte behöver böja sig för att lägga smutsig tvätt i trumman. Sådana mönster köps oftast för lägenheter med en liten kvadrat, eftersom standardbredden på vertikala modeller är 40 cm.

Listan över fördelar med vertikala maskiner kompletteras dock med mindre nackdelar, nämligen omöjligheten att använda den övre delen av fodralet som stativ och det är otillåtet att bädda in i ett köksaggregat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trumkapacitet

Baserat på denna indikator kan du avgöra hur många saker maskinen kan tvätta åt gången. Denna mätning är i kilogram. Men allt beror på köparens individuella preferenser. För en del är en kapacitet på 3-5 kg tillräcklig. Andra kräver 6 kg laststrukturer. Men för storskaliga tvättar är modeller med en trumvolym på 12 kg lämpliga.

Men om du köper en tvättmaskin med maximal trumkapacitet, bör du kontrollera halva lastfunktionen för att spara vatten- och elförbrukning

Bild
Bild
Bild
Bild

Energiförbrukningsklass

I det här fallet är det nödvändigt att fokusera på hög prestanda, vilket gör det möjligt att avsevärt spara på energiförbrukningen, särskilt när tvätten görs mycket ofta. Och även om själva maskinen visar sig vara dyr, besparingarna i energiförbrukning kommer att betala ut de överskridna kostnaderna inom några månader.

Bild
Bild

Spinnklass

Det finns en viss gradering i detta nummer. Förvisso har alla sett på nya tvättmaskiner en färgskala med bokstavsbeteckningarna i det engelska alfabetet, från A till G. Den högsta centrifugeringsklassen kännetecknas av bokstaven A, vilket betyder graden av torrhet i tvättad tvätt. Men att jaga den högsta räntan är opraktiskt. För hemmabruk är modeller som motsvarar klasserna A, B och C lämpliga.

I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt hastigheten för "Spin" -programmet. Vissa modeller är programmerade för 400 rpm, andra för 2000 rpm. Men för hemmabruk är de mest relevanta parametrarna 1000-1200 rpm . För noggranna användare har design utvecklats som gör att du självständigt kan justera antalet varv.

Bild
Bild

Tankmaterial

Hittills har tillverkare utvecklat två typer av tankdesigner. Det första alternativet är av plast, det andra är av stål. Bilar med plasttankar är en storleksordning billigare, men stålkonstruktioner utmärks av hög tillförlitlighet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trummaterial

Trummorna av högsta kvalitet anses vara tillverkade rostfritt stål … De deformeras inte, lämpar sig inte för höga temperaturer, du kan tvätta kläder med metalllås och knappar i dem. Men keramiska trummor är mer känsliga . De måste hanteras noggrant och noggrant.

Bild
Bild

Antal lägen

För de flesta konsumenter är antalet program som ingår i systemet en viktig indikator på valet. Men maskiner med många alternativ är mycket dyrare, och i själva verket används bara ett fåtal tvättlägen. Av denna anledning bör du inte omedelbart spendera en stor summa på en multifunktionell modell. Det är bättre att tänka i förväg vilka program och ytterligare funktioner som kommer att användas regelbundet och först då göra ett val.

Bild
Bild

Extra alternativ

Bland de många olika tvättmaskinalternativen är huvudfunktionerna läckageskydd, barnspärr och direktkörning. Läckageskyddet gör att du kan stänga av vattentillförseln vid eventuella fel. Barnspärr är oerhört viktigt i hem där det finns små fidgets. Bara några kranar på kontrollpanelen gör att mamma kan göra sitt jobb och inte oroa sig för att barnet kommer att ändra programmet eller till och med stänga av utrustningen.

Tack vare närvaron av en direktkörning gör inte tvättmaskiner buller under drift. Sådana mönster har inte ett bälte, som vid frekvent användning bryts av och kräver byte. Men om plötsligt en direktdriven enhet går sönder, kommer reparationen att drabba ägarens ficka allvarligt. Statistik gör det dock klart att sådana maskiner misslyckas mycket sällan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Resten av parametrarna för tvättmaskinerna, som annonseras av marknadsföringsspecialister, är bara nya flisor. Men om du uppmärksammar alla ytterligare funktioner blir det extremt svårt att välja lämplig design.

Rekommenderad: