Flytande Torra Garderober: Principen För Drift Av En Kemisk Toalett För Ett Sommarboende. Vad är Bättre än Torv Och Hur Skiljer Det Sig Från Det? Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Flytande Torra Garderober: Principen För Drift Av En Kemisk Toalett För Ett Sommarboende. Vad är Bättre än Torv Och Hur Skiljer Det Sig Från Det? Hur Väljer Man?

Video: Flytande Torra Garderober: Principen För Drift Av En Kemisk Toalett För Ett Sommarboende. Vad är Bättre än Torv Och Hur Skiljer Det Sig Från Det? Hur Väljer Man?
Video: Building a Garden Hoop House for Winter | Truck Problems 2024, April
Flytande Torra Garderober: Principen För Drift Av En Kemisk Toalett För Ett Sommarboende. Vad är Bättre än Torv Och Hur Skiljer Det Sig Från Det? Hur Väljer Man?
Flytande Torra Garderober: Principen För Drift Av En Kemisk Toalett För Ett Sommarboende. Vad är Bättre än Torv Och Hur Skiljer Det Sig Från Det? Hur Väljer Man?
Anonim

Den moderna människan är redan van vid tröst, som borde vara närvarande nästan överallt. Om du har en sommarstuga utan ett centralt avloppssystem och en stationär toalett på gatan är extremt obekväm, kan du använda en torr garderob som är installerad i alla rum. Flytande toaletter är de vanligaste fristående alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Konstruktionen av en kemisk torr garderob består av 2 moduler . Den övre består av en vattentank och ett säte. Vattnet i tanken används för spolning. Den nedre modulen är en avfallsbehållare, som är perfekt förseglad, tack vare vilken det inte finns någon obehaglig lukt. Vissa modeller har speciella indikatorer som informerar användaren om tankens fyllighet.

Bild
Bild

Principen för drift av en kemisk toalett är baserad på uppdelning av avfall med speciella kemiska koncentrat . När de kommer in i utsöndringstanken sönderfaller avföringen och lukten neutraliseras.

För att slänga återvunna rester behöver du bara koppla bort behållaren och hälla innehållet på en särskilt avsedd plats. Flytande toaletter är små och lätta i vikt, tillverkade av hållbar plast.

Bild
Bild

Modellöversikt

Låt oss ta en titt på ett antal populära alternativ

Thetford Porta Potti Excellence modell för torr garderob är designad för en person . Antalet besök tills bottenbehållaren är full är 50 gånger. Toaletten är gjord av höghållfast granitfärgad plast och har följande mått: bredd 388 mm, höjd 450 mm, djup 448 mm. Denna modell väger 6,5 kg. Den tillåtna belastningen på enheten är 150 kg. Den övre vattentanken har en volym på 15 liter och den nedre avfallstanken är 21 liter. Designen har ett elektrisk spolsystem. Spolning är lätt och med minimal vattenförbrukning. Modellen är utrustad med en toalettpappershållare. Fullständiga indikatorer finns i de övre och nedre tankarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den lyxiga torra garderoben är gjord av hållbar vit plast, med ett kolvspolningssystem . Det finns en pappershållare och en sits med ett lock. Mått på denna modell: 445x 445x490 mm. Vikt är 5,6 kg. Volymen på den övre tanken är 15 liter, volymen på den nedre är 20 liter. Det maximala antalet besök är 50 gånger. Indikatorn meddelar dig om avfallstankens fullhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Campingaz Maronum torra garderob är ett stort mobilt system som används i stället för huvudavloppssystemet . Lämplig för personer med funktionsnedsättning. Designen är gjord av 2 moduler i form av kapslar, ett säte och ett lock. Tack vare tankarnas transparenta design är det möjligt att kontrollera deras fyllning, ett kolvspolningssystem är inbyggt. Den nedre tankens volym är 20 liter och den övre är 13 liter. Tillverkningsmaterialen är polypropen och polyeten i en kombination av grädde och bruna färger. För enkel transport är speciella handtag inbyggda. Modellen har inga metalldelar. Koncentrationen av desinfektionsvätskan är 5 ml per 1 liter av den nedre tankens volym.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhus torr garderob-stuga från företaget Tekhprom tillverkad av blå plast. Den mobila modellen har en stor pall tillverkad av höghållfast polyeten, vilket säkerställer långsiktig drift. Bottenpannans volym är 200 liter. Det finns ett ventilationssystem som inte tillåter obehagliga och skadliga ångor att dröja inuti strukturen. Taket är tillverkat av transparent material, så hytten behöver inte ytterligare belysning. Inuti båset finns en sits med ett lock, en krok för kläder, en pappershållare. När den är monterad är modellen 1100 mm bred, 1200 mm lång och 2200 mm hög. Sitthöjd 800 mm. Toaletten väger 80 kg. Den övre påfyllningstanken har en volym på 80 liter. En bra lösning för ett förortsområde eller privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torrskåpet PT-10 från den kinesiska tillverkaren Avial väger 4 kg och har en lastkapacitet på 150 kg . Den övre vattentanken är tillverkad av hållbar plast och har en volym på 15 liter och den nedre - 10 liter. Spolningssystemet är en handpump. Designad för en person, antalet besök är 25 för en fyllning av sanitetsvätska. Modellen har en höjd av 34 cm, en bredd på 42, ett djup av 39 cm. Strukturen är gjord av tankar i ett stycke, utrustade med en metall nedre tankventil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden från torvmyr?

Kemiska och torvtoaletter är liknande i externa parametrar. Skillnaden är att det absolut inte finns någon vätska i torvmossen, och ett utmärkt gödningsmedel erhålls från den bearbetade avföringen. Avfall behöver inte kasseras på en särskild plats, utan kan omedelbart användas som ett biologiskt tillsatsmedel för växter . Den viktigaste fördelen med torvanordningar är fyllnadens låga kostnad; en sådan design kan skapas oberoende, till skillnad från kemiska torra garderober.

Om det inte finns någon lukt från kemiska toaletter kan torvanordningar inte skryta med detta. En obehaglig lukt från dem är ständigt närvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Var uppmärksam på några nyanser

  • För att välja en lämplig modell av en torr garderob , det är först och främst nödvändigt att bestämma volymen för avfallstankaren. Ju större tanken är, desto mindre ofta behöver du tömma behållaren. Det bästa alternativet skulle vara en modell med en volym på 30-40 liter. Tanken kan endast servas en gång i veckan.
  • Torrskåpets kompaktitet är en viktig indikator, eftersom dess bekväma placering i ett lanthus är mycket viktigt. Ju större avfallsbehållarens volym desto större blir enhetens storlek. Ditt val bör baseras på antalet personer som kommer att använda det. De minsta torra garderoberna är utformade för en person och har en tankvolym på 10 till 15 liter.
  • En mycket viktig faktor är reagensbehållarens storlek . Ju större den är, desto mindre kommer du att oroa dig för dess fyllighet.
  • En användbar funktion i vissa modeller är vattennivåindikatorn , som styr tankens fyllning. Enheten med en elektrisk pump säkerställer en jämn fördelning av vätskan längs avloppet.
Bild
Bild

Användarmanual

Före användning, häll rent vatten i tanken och tillsätt ett speciellt schampo. Tillsätt 120 ml sanitetsvätska i toalettskålen. Pumpa 1,5 L vatten med avloppspumpen till avfallstanken och öppna sedan avlastningsventilen så att lösningen kan rinna in i den nedre avföringstanken . Varje gång behållaren fylls med ren vätska, höja och sänk pumpen flera gånger tills vatten börjar rinna in i spolanordningen. Detta är nödvändigt för att ta bort luftslussen. Spolning sker när spaken lyfts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen ger indikatorer som börjar visa fyllningsnivån endast om vätskan har nått nivån 2/3. När indikatorn når det övre märket betyder det att den torra garderoben redan behöver rengöras.

För att rengöra den torra garderoben från avföring är det nödvändigt att böja spärrarna och separera behållarna. Tack vare det speciella handtaget kan den nedre behållaren enkelt tas ut. Lyft upp ventilen före avyttring och skruva loss nippeln för att avlasta trycket. Efter rengöring, skölj behållaren med rent vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att montera toaletten måste du ansluta de nedre och övre tankarna genom att trycka på knappen tills den klickar. För ytterligare användning, upprepa fyllningsproceduren, häll schampo och sanitetsvätska i motsvarande tankar.

Bild
Bild

Med rätt användning räcker den biologiska toaletten så länge som möjligt

  • För att enheten ska hålla så länge som möjligt , använd alltid en sanitär vätska som förhindrar att bakterier växer. Använd ett speciellt schampo för att förhindra att vatten blommar i behållaren och för desinfektion.
  • Var noga med att smörja in gummitätningarna i pumpen och alla rörliga delar av toaletten.
  • För att bevara den skyddande beläggningen , använd inte rengöringspulver för tvätt.
  • Lämna inte vätska i tanken i ett ouppvärmt rum under den kalla årstiden länge, eftersom det kan bryta tätheten om det fryser.

Rekommenderad: