Torra Garderober På Tåg (21 Bilder): Vad är De Och Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar En Biotoalett På Ryska Järnvägar Och Hur Skiljer Den Sig Från Den Vanliga?

Innehållsförteckning:

Video: Torra Garderober På Tåg (21 Bilder): Vad är De Och Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar En Biotoalett På Ryska Järnvägar Och Hur Skiljer Den Sig Från Den Vanliga?

Video: Torra Garderober På Tåg (21 Bilder): Vad är De Och Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar En Biotoalett På Ryska Järnvägar Och Hur Skiljer Den Sig Från Den Vanliga?
Video: 24HD i jakt på snuskiga toaletter 2024, Mars
Torra Garderober På Tåg (21 Bilder): Vad är De Och Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar En Biotoalett På Ryska Järnvägar Och Hur Skiljer Den Sig Från Den Vanliga?
Torra Garderober På Tåg (21 Bilder): Vad är De Och Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar En Biotoalett På Ryska Järnvägar Och Hur Skiljer Den Sig Från Den Vanliga?
Anonim

För många har resor med tåg alltid varit förskräckt av besväret de var tvungna att stå ut med. Toaletterna i de gamla vagnarna var avskyvärda med sitt utseende och lukt, vilket avskräckte viljan att spendera mer än ett par timmar på vägen. Men nu är detta problem löst. Förutom Wi-Fi och luftkonditioneringar har faktiskt praktiska torra garderober dykt upp i moderna vagnar.

Bild
Bild

Vad är det och hur ser det ut?

Byte av gammal utrustning till ny på ryska järnvägar började genomföras under det senaste decenniet. Därför är torra garderober på tåget idag inte längre en nyhet.

Det är värt att notera att de verkligen är väldigt bekväma. Designen är en konventionell toalett, där allt avfall återvinns med en speciell teknik . Toalettskålen är gjord av polystyren, vilket underlättar vården av en sådan enhet. Därför är det nu enkelt att hålla ordning i detta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

I toalettens övre del finns en liten behållare, i vilken en speciell vätska hälls, vilket aktiverar nedbrytningsprocessen av avföring till bio-ämnen. Toaletten är vanligtvis täckt med lock . Längst ner i strukturen finns en behållare där återvunnet avfall samlas in. Beroende på modell av torrskåpet kan den rymma från 15 till 22 liter fast avfall.

Torrskåpet är ordnat så att det kan fungera autonomt, utan avloppssystem . Dess princip är att bearbeta avföring till en homogen massa som är luktfri.

Avfall går in i speciella tankar, som vid behov ersätts med rena.

Bild
Bild

Förutom två toalettskålar och en gemensam sophämtningsstruktur innehåller en modern toalett också:

  • ett par kranar för tvätt;
  • två pumpar som är ansvariga för snabb vattenförsörjning;
  • värmesystem, som aktiveras under den kalla årstiden;
  • ett elektroniskt system som ansvarar för automatisering av alla processer;
  • system för att skapa ett vakuum.
Bild
Bild

Två kabiner med toalett och ett bekvämt handfat kan placeras vardera sida vid sida, i ena änden av bilen eller separat, i motsatta ändar av bilen

Det bör noteras att den torra garderoben fungerar även när tåget stannar, vilket är mycket bekvämt för passagerare. De behöver trots allt inte springa runt på stationen för att leta efter en toalett medan dörrarna till badrummet i vagnen är låsta.

Bild
Bild

Avbrott i arbetet med en sådan toalett inträffar endast när den stängs kort för rengöring.

Hur skiljer de sig från vanliga torra garderober?

Många resenärer som först stöter på torra garderober undrar hur sådana mönster på tåg skiljer sig från dem som används på landet eller i ett hus på landet. Det är faktiskt ingen skillnad.

Praktiska mobila strukturer används i tåg, som ligger i separata bilar. De har många fördelar:

  • fullständig frånvaro av obehagliga lukter både på själva toaletten och i vagnen;
  • användarvänlighet, tack vare vilken även äldre och barn kan använda den nya tekniken utan problem;
  • hygien och brist på negativ påverkan på miljön;
  • enkel rengöring och renlighet i rummet;
  • närvaron av ledigt utrymme i båset och den kompakta designen som används;
  • tillgänglighet när som helst, även när du går in i staden eller stannar vid en station.
Bild
Bild
Bild
Bild

Torrskåpet har dock fortfarande flera nackdelar. Det är väldigt enkelt att inaktivera det, till och med slänga vanligt toalettpapper inuti . Samtidigt kan bara en specialist hantera en haveri, vilket inte är särskilt bekvämt, eftersom det finns för få sådana arbetare, och de är inte alltid på tåget. På grund av en inte särskilt uppmärksam passagerare måste toaletten vara stängd innan du anländer till servicestationen.

Men detta problem är också relevant för konventionella toaletter, som kan bli igensatta om du kastar använda personliga hygienartiklar dit

Bild
Bild

Vad är dem?

Från det ögonblick som tågen dök upp var det nödvändigt att utrusta toaletter i dem. Till en början gjordes de enklaste . En toalett installerades, under vilken det fanns en speciell flik. Efter att ha utfört alla nödvändiga procedurer var det nödvändigt att trycka på pedalen med foten så att luckan öppnades och allt innehåll i toalettskålen föll ut. Det var obekvämt och mycket ohygieniskt.

Senare ersattes sådana strukturer i de flesta tåg med modeller med tankar, i vilka avfall ackumulerades tills det stannade vid en bensinstation. Dessa toaletter hade också en enorm nackdel - tankarna fyllde sig snabbt och det var en fruktansvärt obehaglig lukt runt . Båda problemen löstes med tillkomsten av moderna torra garderober. Det var sant att de ursprungligen, på grund av det höga priset på strukturen, användes mycket sällan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera installeras torra garderober inte bara i dyra första- eller affärsklassvagnar, utan också i fack och andra klassens vagnar . Faktum är att FAS redan 2017 beordrade Ryska järnvägar att utrusta tågvagnar med moderna torra garderober. Nu accepteras inte nya bilar utan sådana toaletter för drift. Det är sant att processen med att ersätta gammal utrustning med en bekvämare ny är mycket långsam, så det finns olika typer av latriner på tåg.

Bild
Bild

Att bestämma närvaron av en modern toalett är mycket enkelt. Om bilen släpptes nyligen behöver du inte oroa dig för det. Alla nya tåg är redan utrustade med bekväma toaletter. Dessutom kan du se informationen som anges på biljetten. Nu är följande bilar utrustade med torra garderober:

  • lyxklass, som inkluderar 1U, 1A, 1M och 1I;
  • första klass;
  • affärsklass (1B, 1E och 1E);
  • förbättrad komfort (betecknad 2P, 2E och 2K);
  • reserverade platser (3P och 3E).
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en fackvagn väljs och förkortningen 2U eller 2B, samt reserverade platser märkta 3T, 3E, 3D eller 3R, bör du fråga konduktören om det finns en torr garderob i den

Om resenären hade otur och köpte biljetter till en vagn som inte är utrustad med ett modernt badrum, har han all rätt att gå till en annan vagn och använda den torra garderoben där. Du kan också förtydliga var du kan hitta önskat rum med konduktören.

Du kan visuellt känna igen ett sådant badrum genom att ett grönt blad dras ovanför standard WC -inskriptionen på ytterdörren . Du kan också bestämma förekomsten av torra garderober på tåget genom att undersöka tåget från utsidan. Så, bilar med nya badrum tillverkas nu med ovala fönster på fördörren. Tidigare var de alltid rektangulära.

Bild
Bild

Separat bör det sägas att moderna torra garderober är indelade i torv och kemiska. De senare används i tåg. Deras skillnad ligger i att avföring i sådana torra garderober bearbetas med hjälp av speciella kemikalier som löses upp i vätskan.

Det beror på deras effekt att den obehagliga lukten neutraliseras och avföringen görs flytande. Dessutom förhindrar reagensen uppkomsten av svamp, vilket gör att du kan hålla toaletten ren utan problem. Fördelen med sådana biologiska användare är också det faktum att de fungerar även vid låga temperaturer.

Bild
Bild

Dessa enheter använder två vätskealternativ. Den första hälls i tanken som ligger nedanför. Den är avsedd för avfallsklyvning. Den andra hälls i toppen av tanken. Det används för att underlätta spolning och för att helt eliminera obehaglig lukt. För att upprätthålla renheten i rummet bör järnvägsarbetare regelbundet hälla vätskor i tankar.

Nyare modeller av sådana enheter har en indikator som avger en ljudsignal när avfallstanken är helt fylld. Denna innovation gör det mycket lättare att arbeta med den här typen av toaletter.

Bild
Bild

Hur man använder?

En torr garderob på ett tåg skiljer sig nästan inte från en enkel toalett. Därför är det väldigt enkelt att använda det, eftersom alla processer automatiseras så mycket som möjligt. Men det är värt att komma ihåg att spolningsknappen inte ligger ovanpå, utan på sidan och är röd eller blå. Att trycka på den åtföljs av ett högt ljud, som påminner om ljudet från en startmotor.

För dem som inte är vana vid att använda en torr garderob finns det en instruktion i båset

Bild
Bild

Huvudregeln att komma ihåg när du besöker ett modernt badrum är att du inte får slänga använt toalettpapper i toaletten, samt våtservetter eller andra hygienartiklar. För allt detta placeras en specialutrustad behållare i båset, som också måste rengöras regelbundet.

Faktum är att avfallshantering sker under påverkan av en speciell vätska som bara kan påverka organiskt material. Samtidigt förblir konstgjorda material intakta, vilket leder till ett fel i systemet. Det bör noteras att om toaletten är igensatt ska du inte försöka lösa detta problem på egen hand, eftersom detta bara kan förvärra situationen.

För att undvika sådana obehagliga situationer använder dyrare och modernare bilar papper av ett material som lätt löses upp och inte lämnar avfall bakom sig. Det kan kastas ner på toaletten som ett undantag.

Bild
Bild

Efter att ha använt toaletten kan du säkert tvätta händerna i det snygga moderna handfatet. Varmt vatten finns dock inte alltid där, men detta är inte ett stort problem, särskilt på sommaren.

Sammanfattningsvis kan vi säga det tillkomsten av torra garderober på tåg gjorde resan med järnväg mer bekväm . Därför är det planerat att utrusta alla inhemska tåg på detta sätt inom en snar framtid.

Rekommenderad: