Torr Garderob Rostok: Beskrivning Av Torvtoaletten Comfort För Ett Sommarboende, Hur Man Använder

Innehållsförteckning:

Video: Torr Garderob Rostok: Beskrivning Av Torvtoaletten Comfort För Ett Sommarboende, Hur Man Använder

Video: Torr Garderob Rostok: Beskrivning Av Torvtoaletten Comfort För Ett Sommarboende, Hur Man Använder
Video: Toilet Tech Overview 2024, Maj
Torr Garderob Rostok: Beskrivning Av Torvtoaletten Comfort För Ett Sommarboende, Hur Man Använder
Torr Garderob Rostok: Beskrivning Av Torvtoaletten Comfort För Ett Sommarboende, Hur Man Använder
Anonim

En vanlig toalett i landet har länge blivit en riktig huvudvärk för markägare. Obehagliga lukter som sprider sig i området, besvär, behovet av att gå till byggnaden genom leran på en regnig dag - det är alla problem som jag skulle vilja bli av med. Köpet av en torr garderob kan hjälpa till med detta. En av sådana strukturer är torktorget Rostok torv. Fördelarna med ett sådant köp, funktionerna i applikationen kommer vi att överväga i artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Problemet med avfallshantering är akut för många ägare av sommarstugor. För att lösa det på en budget, uppfanns speciella torra garderober med torvfyllning. Rostok -toaletten har en enkel konfiguration som liknar den vanligaste toalettskålen, och därför kommer användningen inte att orsaka några frågor eller svårigheter för någon person . Du behöver inte ansluta den till el, vatten eller andra liknande system.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostoks torra garderob har två delar i sin design . Den första, den övre, är en behållare med fyllmedel och ett säte, den nedre är en avtagbar avfallsbehållare. Fyllmedlet är torv, ibland läggs sågspån till det, men det är inte nödvändigt. Torv är ett underbart naturmaterial, det innehåller speciella mikroorganismer som enkelt omvandlar avföring till gödsel som är användbart för växter.

Bild
Bild

Rostok torktoaletten har en robust polyetenkropp . Han är inte rädd för frost och värme, antänds inte i en eld. Konstruktionens lagringskapacitet är 100 liter, så du kan använda torrskåpet länge. Och det är relativt enkelt att rengöra. Rostok -modellerna har också ett låsbart lock, en avloppsslang och ett ventilationsrör.

Av nackdelarna med sådana torra garderober kan det noteras att de inte är billiga. Priset motiveras dock av strukturens hållbarhet. Dessutom är det viktigt att tänka på att för en sådan enhet måste du regelbundet köpa fyllmedel, och ganska mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Också att döma av recensionerna, toaletten behöver ofta rengöras. Annars kan maggots börja i den och lägga sina fluglarver.

Modell Beskrivning

I sortimentet av Rostok -företaget finns det flera torra garderober att välja mellan. Deras egenskaper är absolut identiska, modellerna skiljer sig bara i färg. Det är allt Rostok "Comfort", modell "Standard "som är grönt. Finns även till salu modellerna "Vit granit" och "Svart granit "målade i motsvarande färger. Dimensionerna för varje enhet för tömning är 79x61,5x82 cm. Höjden till sätet är 50,8 cm. Tankens standardvolym för alla enheter är 100 liter och doseringsbehållarens volym är 30 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rostoks torra garderober kan användas vid temperaturer från -30 till +60 grader Celsius. Kroppen är tillverkad av lågtryckspolyeten. Toaletternas ventilationsrör är 5 cm i diameter och dräneringsslangen kan förlängas upp till 3 meter. Strukturen väger 11 kilo, vilket gör det möjligt att vid behov omarrangera det till en annan plats. En grön toalett kostar 6490 rubel, modeller från serien Granite - 6990 rubel.

Det är nödvändigt att installera Rostoks torra garderob på en plan yta utan sluttningar och fall . Ventilationssystemet är inbyggt här, så det kommer inga obehagliga lukter. Ventilationsröret måste dock tas ut ur huset, liksom avloppsslangen, så det är viktigt att välja en plats så att det kan göras. Avloppsslangens utloppsände bör placeras på ett sådant sätt att vätskan från toaletten rinner ut på den plats som är avsedd för den, och inte längs vägar eller sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Resten av installationsreglerna är ganska enkla och alla beskrivs i detalj i instruktionerna som följer med toaletten.

Hur man använder?

Torra garderober Rostok är en idealisk lösning för sommarstugor. När de används först hälls fyllmedlet i form av torv i den övre tanken och placeras också på botten av toaletten i ett lager av cirka 5 centimeter . Så snart du använder toaletten måste du tillsätta blandningen igen. Detta kan göras med hjälp av drivratten, som ska rotera medsols.

Bild
Bild
Bild
Bild

När toaletten är full måste den tömmas . Experter rekommenderar att inte vänta tills behållaren är full, det är bättre att rengöra den lite tidigare. För att tömma behållaren är det nödvändigt att koppla bort ventilationsröret och dräneringsslangen, sätt i pluggen och ta bort den övre tanken. Innehållet i den nedre delen skickas till kompostgropen, cisternerna byts ut och fylls med färsk torv.

Bild
Bild

Låt oss överväga några ytterligare användarvillkor

  • Skräp får inte kastas i Rostoks torra garderob: papper, hygienprodukter etc. Allt detta kommer att bromsa processen med att behandla avföring och kommer också att ha en negativ inverkan på framtida befruktning.
  • De tvättar toaletten med vanligt tvålvatten eller milda tvättmedel. Slipmedel, pulver, blekmedel - allt detta är förbjudet.
  • Använd inte en struktur vars kapacitet är mer än 90% full.
  • När du använder den första gången, se till att toaletten sitter ordentligt på plats, inte glider på golvet och att alla rör och slangar är täta.
  • Kompostgropen tar flera år att förbereda - i genomsnitt är det 2-3 år, såvida du naturligtvis inte har en komposter som påskyndar uppgiften. Därför är det absolut förbjudet att befrukta med innehållet i behållaren i trädgården omedelbart efter att du har rengjort toaletten.

Rekommenderad: