Gatetoalett (90 Foton): Hur Man Bygger En Trätoalett För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av Ett Lanthus

Innehållsförteckning:

Video: Gatetoalett (90 Foton): Hur Man Bygger En Trätoalett För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av Ett Lanthus

Video: Gatetoalett (90 Foton): Hur Man Bygger En Trätoalett För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av Ett Lanthus
Video: Informationsfilm om ritningar 2024, April
Gatetoalett (90 Foton): Hur Man Bygger En Trätoalett För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av Ett Lanthus
Gatetoalett (90 Foton): Hur Man Bygger En Trätoalett För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av Ett Lanthus
Anonim

Toaletten i sommarstugan är en grundläggande nödvändighet. Den allra första byggnaden som visas på territoriet är en toalett. Bättre när det är fristående. Så när du gör affärer i trädgården behöver du inte ständigt gå in i huset. Detta gör att du inte kan ta med dig smuts och jord in i huset igen, och obehagliga lukter sprider sig inte där vardagsrummen och köket ligger.

Särdrag

Att bygga en utedass i en trädgård är inte en svår uppgift, men den har sina egna egenskaper och nyanser. Toaletten måste uppfylla alla sanitära standarder och regler, inte orsaka besvär för webbplatsens ägare, liksom för sina grannar. Även i konstruktionsstadiet är det nödvändigt att bestämma hur alla byggstadier kommer att ske.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst måste du bestämma var byggnaden ska placeras så att den är så bekväm och bekväm som möjligt för människor. Du måste också bestämma om det kommer att vara med eller utan cesspool. I det första fallet måste du veta hur man gör det, vilken storlek, hur man säkerställer dess täthet så att avfall inte täpper till mark och vatten på platsen. I den andra, vilken neutralisator att använda: kemisk sammansättning, bio-fyllmedel eller torv.

En viktig punkt som måste beaktas innan man börjar bygga toaletten är själva husets enhet: enligt vilket schema det ska byggas, från vilka material, vilken storlek, hur man kan neutralisera luktspridning i framtiden. För att byggnaden ska komplettera webbplatsens utseende är det värt att tänka på husets design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av toaletter för sommarstugor.

Med en cesspool

Detta är den enklaste och vanligaste typen av sommartoalett utomhus. En fördjupning på cirka 1,5–2 m görs i marken, över vilken en liten träkonstruktion uppförs. Avfall ackumuleras i denna grop, och med tiden, jäsning, sönderfaller. Om gropen fylls för snabbt och innehållet inte hinner brytas ner kan du använda en avloppsvagn. Ett trähus kan tillverkas i originaldesign för att dekorera platsen, till exempel kan det se ut som "Teremok" eller "Mill".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Backlash -garderob

Detta är en av sorterna i den tidigare versionen. En sådan toalett är oftast byggd i anslutning till huset eller till andra uppvärmda strukturer på platsen, till exempel med ett bruksblock. Dess design omfattar en mottagningstratt, ett avloppsrör, en cesspool och ventilation - en backlash -kanal för luftutsug. För att luften ska passera genom kanalen är den för detta ändamål belägen nära skorstenen. Luften rör sig längs avloppsröret och kommer in i den uppvärmda delen av skorstenen och sedan upp till ett speciellt hål för ventilation. Den tveklösa fördelen är att en sådan toalett är varm och kan användas under vintersäsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pulver garderob

Dess konstruktion ger inte en cesspool. Fördjupningen under toaletten presenteras i form av en fat. Det här alternativet är lämpligt för områden med hög placering av inre vatten, där det inte är möjligt att gräva ett hål. För att neutralisera lukt används aska, sågspån, torv, de strös med avloppsvatten efter behov, "pulveriserade". När pipan är fylld måste den tömmas. Efter blandning av avlopp med torv kan de sedan användas som gödningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torvtoalett

Dess struktur liknar en pulverskåp, eftersom det innebär användning av torv för att neutralisera lukt. Designen är en vanlig toalettskål fylld med torv. I stället för rör används en speciell behållare som samlar avfall. Du kan installera det här alternativet både på husets territorium och i ett specialutrustat hus på platsen. För att neutralisera lukt är det viktigt att förse byggnaden med ett ventilationshål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torr garderob

Den enklaste typen av arrangemang av en lanttoalett. Detta är en bärbar monter med en behållare med en speciell avfallsbehandlingsanläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kemisk fyllnadstoalett

Liknar den tidigare mobilversionen, men i det här fallet används inte ett biofyllmedel, utan en kemisk substans för avfallshantering. Det kan inte senare användas för att gödsla jorden.

Huvudfaktorn för valet av de befintliga alternativen är djupet av grundvattnets passage. Om deras nivå passerar på ett djup av mer än 2,5 m, även när det regnar eller översvämningar, kan du fastställa någon av typerna. Om vattennivån är högre än denna markering är det bättre att inte välja alternativ med en cesspool.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga nyanser

När du beslutar om byggandet av en toalett i en sommarstuga, väljer du dess typ, måste du känna till reglerna för installationen. Det finns lagar som reglerar byggandet av sommarstugor. Dessutom måste du tänka på hur du utrustar en luktfri toalett, vilka sanitära standarder det är viktigt att följa, hur man utformar en garderob i avsaknad av avloppssystem. När du väljer en plats för en byggnad är det värt att i förväg se till att det är så dolt som möjligt för grannarnas ögon och att om dörren öppnas kan ingen se någonting.

En av huvudpunkterna är att bestämma hur toalettens innehåll ska rengöras . Om en cesspool är planerad måste du ta hand om en avloppsvagnens obehindrade åtkomst i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sanitära standarder

Innan du börjar bygga en lanttoalett måste du se till att den framtida byggnaden kommer att uppfylla vissa sanitära standarder och hygienregler.

  • Skapets avstånd från en brunn eller en brunn bör vara minst 30 m för att undvika vattenföroreningar. Om terrängen är ojämn ska toaletten dessutom ligga under dricksvattenkällorna.
  • Om det finns byggnader på platsen avsedda för tvätt (bad, dusch), bör avståndet till dem vara minst 8 m.
  • Om det finns ett utrymme för att hålla djur på territoriet bör avståndet vara minst 4 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är också värt att ta hand om odlade växter. Minsta avstånd från träd är 4 m, från buskar - minst 1 m.
  • Toaletten ska inte avge någon obehaglig lukt. Vid bestämning av en plats för en framtida byggnad bör vindrosen beaktas.
  • En cesspool, om någon, bör vara välisolerad för att förhindra blandning av avloppsvatten med grundvatten. Det bästa alternativet är att tillhandahålla en speciell behållare som botten.
  • Gropens avlägsenhet från bostadshus bör vara det högsta möjliga värdet, minimum - 5 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Toalettens avstånd från närliggande områden bör vara minst 1 m.
  • För ett omklädningshus måste du tänka på hur belysningen ska utföras. Alla ledningar måste behandlas noggrant med en speciell blandning som stöter bort vatten.
  • Groprengöring bör utföras omedelbart vid behov. För att göra detta kan du använda tjänster från en avloppsvagn eller använda ett kemiskt medel som sönderdelar avfall, vilket också kommer att förhindra utveckling av svamp och andra skadliga mikroorganismer. Om varken det ena eller det andra alternativet är möjligt måste gropen täckas med metallplåt för att sönderfalla avloppet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer om det inte finns något avloppssystem?

Om det inte är möjligt att genomföra ett centralt avlopp på platsen, Följande alternativ för avfallshantering anses vara lagliga.

  • En metall- eller plastbehållare som kan samla föroreningar. En avloppsmaskin kan användas för att rengöra den.
  • Ett speciellt septiskt medel som löser upp föroreningar.
  • VOC - lokal reningsverk. En sådan enhet kräver registrering hos SES.

Det bästa sättet att välja en reningsanläggning för dig själv är att kontakta ordföranden, som föreslår den bästa lösningen. Det händer ofta att en tillåten typ av avfallshanteringssystem redan finns för hela dacha -kooperativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behöver jag registrera mig?

Enligt SNiP 30-02-97, klausul 8, 7, om det inte finns något utrustat avloppssystem på platsen, är det möjligt att installera en pulverskåp eller torr garderob. Om du planerar att installera en toalett med en cesspool, innan du börjar bygga, är det nödvändigt att godkänna och registrera projektet hos SES.

Man bör komma ihåg att reglerna för installation av en landtoalett kan variera beroende på region . Varje region har sina egna miljöregler, som individuellt behöver förtydligas i den regionala SES. En lag är fortfarande densamma - mänskligt avfall ska inte hällas i marken, grundvatten får inte förorenas.

Vid överträdelse av lagen åläggs ägaren av marken administrativa böter och hans handlingar betraktas som skada på marken. Sådana åtgärder är dock ganska vanliga, så vanligtvis är första gången inspektörer begränsade till en varning. Man bör komma ihåg att efter en tid kan inspektören organisera en ny inspektion, så det är bättre att eliminera alla kränkningar i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på den framtida toaletten beror på dess typ. Olika mönster har olika rekommenderade värden. Om du planerar att sätta en pulverskåp på platsen bör dess storlek inte vara mindre än 1 m bred och 1, 4 m lång, minsta takhöjd är 2, 2 m. Det maximala värdet på parametrarna kan vara absolut vad som helst. För nedsänkning av rör är det bättre att bestämma djupet på 50-70 cm.

För backlash -garderober är en viktig parameter storleken på cesspoolen . Dess djup bör vara minst 1 m, helst 2 m. Dess storlek är vanligtvis 1 m i diameter. En överjordisk struktur kan ha alla dimensioner. En enkel förortsversion med en cesspool är utformad på ett liknande sätt.

Under alla omständigheter ska toalettens storlek vara sådan att alla familjemedlemmar är bekväma inuti, vänder sig fritt och står upp till sin fulla höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger?

För att bygga en toalett på gatan med egna händer måste du först bestämma var den kommer att ligga på platsen. Det måste uppfylla alla sanitära standarder och hygienregler, och nivån på grundvattenflödet måste också beaktas. Du måste också avgöra om huset kommer att stå separat på gränsen till platsen, eller kommer att ligga intill ett annat rum och det är nödvändigt att tänka över ett ventilationssystem för det.

Det andra steget är att välja rätt avfallshanteringssystem , vilket kommer att vara optimalt inom detta område. Det är nödvändigt att avgöra om en cesspool krävs och hur man gör den själv. Den kan tillverkas av olika material: tegel, betong, specialbehållare, fat, bildäck, brunnring. Det är också nödvändigt att ta hand om grunden för byggnaden, som kommer att klara sin vikt och inte sjunka i marken med tiden. Det enklaste sättet att utrusta en toalett i ett privat hus är att använda en torr garderob, vilket inte kräver så mycket tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det tredje, sista steget är byggandet av huset och installationen av toaletten, om toaletten är en separat byggnad. De vanligaste toaletterna är Teremok, Domik eller Shalash. För att välja toalettens design måste du bestämma byggnadens vikt. Det kan förberäknas baserat på vikten av de valda materialen. Toaletthuset ska vara så lätt som möjligt, för med tiden kan jorden under det sjunka och hela strukturen måste repareras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika alternativ kan användas som material för byggandet av en toalett. Det som ofta används är det som återstår från konstruktionen av huvudstrukturerna på platsen.

För att utrusta en cesspool behöver du följande:

  • sand;
  • cementblandning;
  • krossad sten;
  • förstärkning för att stärka grunden;
  • ett nät för att passa botten och väggarna i gropen, liksom metallnålar för att fästa detta nät på jorden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ, i stället för en kedjelänk och betong, är en tegelsten, som också lägger ut botten och väggarna i gropen. Du kan också använda en brunnbetongring, som har hål i väggarna eller stora gummidäck. Det enklaste alternativet är att köpa en färdig, specialbehållare, behandlad med en septisk lösning och tillverkad i olika storlekar.

Ett omklädningshus kan tillverkas av olika material

Gjort av trä

För att göra en träkonstruktion inte särskilt tung i vikt är det bättre att använda brädor. Från en stång blir strukturen tyngre, i det här fallet måste du först ta hand om grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanligaste versionen av en lanttoalett är gjord av träskivor. Det har både fördelar och nackdelar.

Fördelarna med en träbyggnad inkluderar:

  • Estetiskt utseende. Jämfört med ett metall- eller plasthus ser ett trähus mer solidt och bekvämt ut. Dessutom blandas den harmoniskt med den naturliga atmosfären, eftersom den är gjord av naturmaterial.
  • Byggandet av ett sådant hus kommer inte att kräva stora ekonomiska kostnader.
  • Varaktighet. Med snabb bearbetning av trä med skyddslösningar och rengöring av ytan från smuts kan byggnaden tjäna i många år.
  • Trädet i sig har egenskapen att neutralisera obehagliga lukter, särskilt under den första tiden efter installationen av strukturen, utstrålar en trevlig skogsdoft.
  • Om byggnaden blir olämplig för vidare användning kan den enkelt demonteras i delar och kasseras med spis eller eld för att tända.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Detta är ett gediget, tidskrävande och kostsamt alternativ. Det kommer också att kräva konstruktion av en grund. Det bör förstås att användning av detta material inte kommer att ge ytterligare värme inuti toaletten. För att göra detta måste rummet isoleras separat med lättviktsmaterial, till exempel polystyren.

Och wellpapp

En sådan struktur kan uppföras utan att lägga för mycket tid och ansträngning. Dessutom erhålls en lätt byggnad från det profilerade arket, vilket inte tillåter att jorden sätter sig.

Plywood- eller OSB -skiva

Ganska enkelt och bekvämt alternativ. Konstruktionen kommer inte att kräva mycket tid och ekonomiska kostnader. Du kan också använda detta material för att klä en ram byggd av ett profilrör eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med träkonstruktion är följande faktorer:

  • Alla träbyggnader är mycket brandfarliga och, vid brand, förstörs helt på kort tid. Detta kan undvikas genom speciell impregnering med en värmebeständig lösning.
  • Om ytan inte behandlas med ett speciellt medel kan brädorna snabbt bli fuktiga och ruttna.
  • Trä är ett material där olika insekter kan växa och förstöra byggnaden. Endast periodisk behandling av lokalerna med ett skadedjursmedel kan bli av med dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Under arbetets gång kan du behöva följande:

  • för att ordna en cesspool: en spade, en kofot eller en perforator (om stenar hamnar i jorden), en handborra, en behållare som kommer att placeras i en grop (en stor fat eller en brunnring av betong), en hammare, en skruvmejsel, en sten- och metallkvarn, elektrisk sticksåg, måttband, nivå;
  • för att bygga ett hus: stans eller borr, fästelement (tätningsmedel, skruvar, spikar, pluggar), en hacksåg för metallytor, måttband och nivåer, tång, isoleringstejp (för ventilation), hammare, metallhörn, handtag och spärr, toalettskål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Innan man fortsätter med byggandet av en lanttoalett är det nödvändigt att upprätta en detaljerad arbetsplan och ritningar för varje steg.

Byggprojektet bör innehålla följande steg:

  1. Arrangemang av en cesspool.
  2. Grundkonstruktion.
  3. Att bygga ett hus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första etappen är att gräva en cesspool. Dess form bestäms av dess framtida design. Det kan vara i form av en cirkel eller en kvadrat.

Om en speciell behållare används görs gropen så att dess inlopp ligger på den avsedda platsen för toalettstolen, och det andra hålet är utanför byggnaden, som är utformad för att rengöra behållaren från föroreningar. Hålets form ska vara densamma som behållaren, och dess storlek bör vara något större, cirka 30 cm i diameter, så att jorden lättare kan stampas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om betong eller tegel väljs som gropens väggar kan formen och storleken ha vilken form som helst.

Arrangemanget av gropen sker i etapper:

Botten av det grävda hålet för dräneringsändamål måste täckas med stenar, spillror eller tegelstenar

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter det är det nödvändigt att fixa nätet på väggarna. För detta används metallstift som drivs i marken. Du kan dessutom förstärka väggarna genom att lägga till ett förstärkningsgaller i nätet.
  • Efter det är det nödvändigt att täcka väggarna med ett lager betong 5–8 cm och låta det härda helt. Sedan måste väggarna putsas igen med betong. Detta lager måste också få torka helt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gropen måste vara stängd. För detta kan en armerad betongplatta användas, som senare kommer att fungera som grunden för framtida konstruktion.
  • Ovanpå gropen läggs träklossar eller betongstolpar, som sänks ner i jorden och skapar en plan yta på samma nivå som jordytan. Trädet bör blötläggas i vilken septisk lösning som helst.
  • Hela ytan är täckt med tät polyeten. På platsen för den framtida toalettskålen och hålet för rengöring av innehållet i gropen finns det nödvändiga utrymmet kvar. Dessa två hål måste avslutas med formning runt omkretsen. På den plats som är avsedd för avlägsnande av avlopp, installeras därefter en lucka.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En gitterram placeras på filmen, som också avslutas med formning runt omkretsen.
  • Hela platsen hälls med betong. Detta lager måste få torka väl. För bättre hållbarhet på ytan kan den täckas med torrt cement över tiden. Denna betongfyllning kommer att fungera som grunden för det framtida bygget.
  • Du kan fortsätta med installationen av ett toaletthus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om botten av gropen är planerad att läggas ut med bildäck, måste man komma ihåg att användningen av en sådan struktur endast är möjlig med sällsynt frekvens, när familjen kommer till sommarstugan bara på helger, till exempel.

En sådan grop tenderar att fyllas upp mycket snabbt och det kommer att vara obekvämt att använda den

  • Först och främst, för utrustningen för detta alternativ, måste du gräva själva hålet. Den är gjord i en form som upprepar däckens konturer, men 15–20 cm större i diameter.
  • Gropens botten är täckt med stenar och grus för dräneringsändamål. Detta lager kan vara cirka 20 cm högt.
  • Däck placeras i mitten på botten av gropen i en sådan mängd att den övre gör ett jämnt lager med jordens yta.
  • Längs den yttre omkretsen fylls de vänstra hålrummen med spillror och sand och komprimeras.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att göra strukturen mer hållbar måste du bygga en lätt grund ovanpå. För att göra detta, längs omkretsen av de lagda däcken runt hela toaletten, görs ett urtag i marken cirka 50 cm djupt.
  • I botten av urtaget hälls sand upp till 10 cm i höjd; samma lager krossad sten läggs ovanpå sanden.
  • Krossad sten och sand ovanifrån är täckta med tät polyeten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Då är det nödvändigt att ge grunden en solid ram. För detta är det lämpligt att vända mot urtagningen med en tegelsten och bearbeta den med cement eller installera ett armeringsnät som måste hällas med betong.
  • Efter att betongskiktet har torkat putsas och jämnas grunden.
  • Ytan måste täckas med ett isolerande material som t.ex. takpapp.
  • Du kan börja installera toaletthuset. För att göra detta måste du först installera en ram av starka, starka stänger på grunden, på vilken själva byggnaden kommer att installeras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att utrusta gropen med hjälp av ett stort fat eller flera fat staplade ovanpå varandra, upprepar åtgärdsalgoritmen absolut enheten i gropen med bildäck. Denna typ av konstruktion är mycket enkel att implementera, men den har en stor nackdel - bräcklighet. Metall i kontakt med jord och avlopp tenderar att snabbt rosta och försämras.

Efter byggandet av gropen måste du tänka på hur rummet kommer att skyddas från gaserna som kommer från denna grop . Även om du installerar en tät slutare kommer det fortfarande att finnas luckor mellan träskivorna som gör att luft och en obehaglig lukt kan passera igenom. För att ventilationssystemet ska fungera finns ett hål kvar i gropen, som kommer att anslutas till hålet i toalettens bakre vägg. Hålets diameter ska vara ca 10 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är byggandet av själva huset. För att göra detta är det absolut nödvändigt att ha ett i förväg förberett diagram och en ritning av byggnaden. Först måste du besluta om dess design. Så att huset inte förstör utseendet på hela platsen kan du välja mycket vackra alternativ, till exempel att imitera en fantastisk timmerstuga - Teremok -typen.

För att göra detta görs först en ram enligt en ritning av brädor i form av en rombe . Efter det måste du bygga ett tak och täcka det med ett tak. Efter taket är väggarna mantlade med träplankor eller metallplåt - vilket material som helst. Denna design kan installeras både på en cesspool och på en torr garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget är installationen av dörren och fönstret . Detta görs sist, för under installationen av huset kan strukturen genomgå vissa förändringar i storlek, dörröppningen kan bli något bredare eller smalare. Dörren hängs med 2 eller 3 gångjärn. Det är nödvändigt att ta hand om närvaron av en spärr på insidan av rummet. Fönstret är vanligtvis litet i storlek från sidan där dörren är placerad under taket. Förutom fönstret måste en liten öppning finnas under taket - ett naturligt luftutbytessystem. Eftersom det ligger direkt under taket skyddar taket det.

Om du vill kan du göra inredningen i rummet. Detta kommer att ge toaletten ett färdigt och mysigt utseende. För detta målas väggarna med färg eller klistras över med tapeter. Du kan hänga gardiner på fönstren, lägga till dekorativa element - målningar på väggarna, blommor i krukor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är byggandet av ett hus i form av en triangel - "Shalash" -typen . Detta är en ganska enkel konstruktion under konstruktionen, som inte tar mycket tid och ansträngning. Dess otvivelaktiga fördelar är rymligheten i rummet och basens stabilitet. Väggarna i ett sådant hus fungerar också som tak. Denna design är särskilt framgångsrik under regn och snö, väggarna kommer alltid att förbli torra.

Konstruktionen utförs enligt ritningen. Först görs en ram, en plats för toaletten indikeras och sedan mantlas väggarna med det valda materialet. I detta fall är det bara fram- och bakväggarna som är klädda, sidoväggarna är täckta med takmaterial. Med denna design kan ett avfallshanteringssystem vara både en cesspool och en torr garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan variant av huset är den traditionella eller "Birdhouse" -typen. Detta är ett rektangulärt hus, som är byggt enligt allmänna principer enligt ritningarna. Dess design kan vara vad som helst. Byggnaden är installerad på en träram av balkar, som fästs på fundamentet. Normalt är de främre stolparna längre än de bakre stolparna. I detta fall erhålls en lutning för taket. Dessa stativ fästs främst på basramen. Sedan är en annan horisontell ram fixerad - taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontella stänger installeras på en höjd av ca 50 cm. På denna plats är installationen av en toalettskål tänkt. Efter det är väggarna mantlade och taket täckt. Det sista steget är att lägga golvet och installera toalettstolen.

Ofta kombineras toaletten med en annan byggnad, till exempel med en dusch eller ett verktygsblock . I detta fall kommer byggnaden att uppta ett mycket större område, vilket måste vara genomtänkt i förväg. Genom att kombinera en toalett med en dusch kan du använda ett vattentömningssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Arrangemanget av en lanttoalett är en viktig fråga. Om du tänker noga på dess konstruktion i förväg, kommer det att pågå i många år.

Flera rekommendationer hjälper dig att utforma strukturen så bra som möjligt

  • Den bästa typen av lanttoalett är torv.
  • För att göra cesspoolen stark, isolerad från marken och grundvattnet, kan du fylla den med betong eller använda en tegelsten för att bekläda väggar och botten.
  • För inredning är det bättre att använda varma material, som trä. Dessutom är det värt att se till att golvet inte är halt. Därför är till exempel plattor inte det bästa alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Under konstruktionen av husets ram och mantel med brädor är det nödvändigt att behandla materialet med en antiseptisk lösning så att byggnaden skyddas och håller längre. Efter denna procedur blir träets ton mörkare.
  • Om en kemisk lösning används som rengöringsmedel kommer den, utöver dess direkta syfte, dessutom att fungera som ett förebyggande av reproduktion av skadliga mikroorganismer.
  • Det är inte nödvändigt att installera en toalettskål avsedd för stadsbruk i en sommarstuga. Konventionella toaletter har en krökt inre spolningsriktning. Landtoaletten ska ha en rak riktning. Dessutom är modeller för stadslägenheter vanligtvis tunga, vilket är oönskat för en gatumiljö. Det bästa alternativet är en speciell plastmodell.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är bäst att hålla toalettsitsen varm, särskilt om du planerar att använda toaletten på vintern. Det finns speciella termiska säten av polypropen som håller värmen även i det kallaste vädret.
  • Ignorera inte frågan om husets design. Det måste vara vackert för att byggnaden ska fungera i många år och glädja ägarna. Bland de ursprungliga idéerna kan man peka ut ett hus i form av en sagostuga, en vagn, ett kinesiskt hus, en kvarn.
  • Om det inre utrymmet tillåter kan du hänga upp ett handfat i toaletten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Klädhusets utseende kan vara absolut vad som helst. Allt begränsas endast av ägarens fantasi.

  • Byggnaden ser väldigt snygg ut i form av en terem.
  • För originalälskare kan designen i form av en riktig vagn komma att smaka.
  • Den traditionella byggnaden i form av ett hus ser väldigt harmonisk ut på platsen. En byggnad i form av en hydda anses vara framgångsrik, väggarna skyddas maximalt av taket från fukt och andra miljöfaktorer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ark av wellpapp kan användas som ett alternativt material.

Det enklaste alternativet är en torr garderob, för vilken det inte är nödvändigt att bygga en separat byggnad.

Rekommenderad: