Toalett För Ett Sommarboende (175 Foton): Hur Man Gör Ett Sommarstugalternativ Utan Lukt Och Pumpning Med Egna Händer, En Bybyggnad - Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Toalett För Ett Sommarboende (175 Foton): Hur Man Gör Ett Sommarstugalternativ Utan Lukt Och Pumpning Med Egna Händer, En Bybyggnad - Ritningar

Video: Toalett För Ett Sommarboende (175 Foton): Hur Man Gör Ett Sommarstugalternativ Utan Lukt Och Pumpning Med Egna Händer, En Bybyggnad - Ritningar
Video: Världens mest sålda förbränningstoalett 2024, April
Toalett För Ett Sommarboende (175 Foton): Hur Man Gör Ett Sommarstugalternativ Utan Lukt Och Pumpning Med Egna Händer, En Bybyggnad - Ritningar
Toalett För Ett Sommarboende (175 Foton): Hur Man Gör Ett Sommarstugalternativ Utan Lukt Och Pumpning Med Egna Händer, En Bybyggnad - Ritningar
Anonim

Att utrusta en toalett i landet med egna händer är inte den svåraste uppgiften. För varje struktur är det nödvändigt att välja lämpligt material, med hänsyn till deras hållbarhet. Denna artikel ger steg-för-steg-instruktioner för kompetent konstruktion av en lanttoalett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först måste du välja vilken typ av toalett som ska tillhöra. Beroende på den interna strukturen kan en lanttoalett vara med eller utan en cesspool. Grundvattennivån spelar en avgörande roll i urvalet. Om dess märke når 3,5 m är det nödvändigt att stanna vid alternativet utan en cesspool. Annars kommer avfallsprodukter att fylla utrymmet runt huset.

Gropkonstruktionen är olämplig på marken med naturliga sprickor . Om byhuset ligger på en plats med ett övervägande av skifferstenar, bör cesspoolen också överges. Ju lägre grundvattennivån är, desto större är valet av ett lyckat alternativ för att ordna en toalett för ett sommarboende. Varje typ av struktur kan placeras på mark med ökad sprickresistens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På djupet bör cesspoolen nå nivån på högt vatten och vara en meter lägre. Vid beräkning är det nödvändigt att ta hänsyn till höjden av vattenhöjningen under perioden med aktiv issmältning. Mästare råder att ta grundkällans grundvattennivå. Brunnens djup är direkt proportionellt mot toalettanvändningens frekvens och antalet passagerare. Så för en familj på tre personer som permanent bor i huset arrangeras en cesspool med en volym på 1,5 kubikmeter. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brunnen kan ha vilken form som helst, men det är bättre att föredra en fyrkantig eller rund design. Det blir mycket lättare att gräva ett sådant hål. Väggarna möts av murverk, tegel eller trä. Timmerverk måste behandlas med harts för att skydda materialet från förfall. Botten är ibland fodrad med betongringar. I det här fallet är det viktigt att bearbeta fogen mellan väggen och golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att öka murens täthet behandlas väggarna med komprimerad lera innan den sista beläggningen läggs. Tjockleken på en sådan isolator kan variera från 20 till 30 cm. Efter läggning av beklädnaden rekommenderar hantverkarna att impregnera murverket med bitumenmastik. Hartser kommer att skydda beläggningen från markfuktighet och förhindra för tidig jordavverkning.

En lanttoalett med en cesspool kan inte ordnas utan ventilation . Ett rör med en diameter på 100 mm är nedgrävt i ena änden i en brunn. Den andra änden är inbyggd i taket och stiger 50-70 cm över dess yta. Ett ventilationsfönster kan tillhandahållas i själva huset. Det är vanligt att placera den på sidoväggen eller montera den ovanför dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

En cesspool bör placeras inom räckhåll för vägen. Efter att tanken är mer än två tredjedelar full, pumpas innehållet ut och tas ut på en speciell maskin. Tillgång till toaletten bör vara obegränsad.

En cesspool kan organiseras på två sätt . Den första är den vanliga, installationen av en struktur under huset. Den andra är en backlash -garderob. En brunn av den andra typen grävs ut på ett avstånd från byggnaden. Detta alternativ anses vara det bästa för att ordna ett privat lanthus: det är mycket lättare att ta ut avloppsvatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Backlash -garderoben är utrustad med ett komplett ventilations- och spolsystem. Kommunikationerna sänks under jordens frysnivå, och cesspoolen fördjupas ännu mer. Lutningen på avloppsröret bör nå 2-3 centimeter per meter längd. Detta alternativ kräver en seriös investering av pengar och är inte lämplig för alla. Hantverkare rekommenderar att ordna en backlash-garderob endast om lanthuset är ett fullvärdigt hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet utan cesspool anses vara det enklaste och billigaste . En lufttät behållare är placerad under toalettstolen. Den största fördelen med dessa toaletter är bristen på mark och byggnadsarbete. I det här fallet behöver du inte hyra en avloppsvagn för avfallshantering. Det finns ingen anledning att placera toaletten i närheten av vägen. Avlopp kan användas som gödningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna med sådana toaletter är behovet av att ofta byta arbetsbehållare och köpa material för att eliminera lukt. Rengöringsmedel används efter varje användning av toaletten. Det är viktigt att veta att fabrikstoaletter av hög kvalitet inte är billiga. Att spara på installationen leder till en ökning av enhetens inköpskostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Bland alla typer av toalettorganisationer är det enklaste sättet alternativet med en cesspool. Det kan placeras både i ett privat hus och bort från huvudbyggnaden i ett litet hus. En spoltoalett ska inte installeras i närheten av vattendrag eller nära angränsande hus. Källan för uppsamling av vatten i husets avloppssystem bör inte ligga i närheten av avfallsuppsamlingsgropen.

Cesspoolen rengörs vanligtvis efter att två tredjedelar av den är fylld med en cesspool-maskin . Om det inte är möjligt att hyra en sådan teknik kan brunnen täckas med grus och gropen kan flyttas. Byborna gör en grop på en ny plats vartannat till vart tredje år. Fyra år räcker för en fullständig återställning av jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mästare råder att täcka depressionen i marken med dränering. Att installera en grusplatta är valfritt, men att placera den hjälper till att öka tiden mellan gropstädningar. Stenblandningen ersätts ofta med en betongbeläggning, och väggarna läggs ut med tegel. Det är viktigt att hantera alla leder mellan elementen korrekt. Varaktigheten av gropens funktion beror på kvaliteten på det valda antiseptiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du bygger en cesspool är det nödvändigt att bekanta dig med webbplatsens geologi. Att känna till stigningen av grundvatten är nyckelpunkten för att välja en given toalettdesign. Det är viktigt att hålla ett tillräckligt avstånd till behållaren: markvatten bör inte interagera med avfall. Underlåtenhet att följa denna regel kan orsaka kontaminering av grödor. Inträngning av bakterier i dricksvatten är full av förgiftning av invånare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Backlash -garderoben i dess egenskaper skiljer sig praktiskt taget inte från den traditionella cesspoolen. Nyckelpunkten är platsen för luckan - den ska vara på gården. En sådan enhet är perfekt för att organisera en toalett i ett trähus. En backlash -garderob är inte heller det mest miljövänliga alternativet för en toalett.

Nästa enhet är en septiktank . Mästare skiljer två typer: ackumulerande och med rengöring. Det första alternativet liknar en cesspool när det gäller metoden för insamling av avfall, men skiljer sig åt i täthet och miljösäkerhet. Enheter med rengöring kan försvaras och återställas. Rengöring upp till 90% utförs under påverkan av kemiska föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En septiktank kan samla smuts från mer än bara toaletten. Systemet levereras också med rör för insamling av hushållsvatten och avloppsavfall. Kommunikation från badhuset och hemma kan anslutas i en septiktank. Enheten fungerar också utmärkt isolerat från det centrala kommunikationssystemet.

Den största fördelen med en septiktank är täthet . Designen utesluter interaktion med jorden. Detta alternativ är lämpligt för dem som bryr sig om renheten i vattnet på husets territorium. Enheten är lätt att rengöra, så det finns ingen anledning att bära tanken. Septiktanken eliminerar nästan lukten av avfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna med denna design är den höga kostnaden. Ackumulerade septiktankar måste tömmas, elektriska motsvarigheter kräver anslutning till byggnadens elsystem. Du bör inte installera en septiktank om du inte är säker på dess kompetenta anslutning till husets centrala kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pulverskåp har en låg kostnad. Det är ännu mer lönsamt att ordna det än att lägga en brunn. Ett litet hus är installerat vid sommarstugan, en toalettstol är anordnad i den. En avtagbar tank finns under den keramiska produkten. Efter fyllning av denna behållare måste den tas ut och rengöras. Pulverskåpet är lätt att använda och lämpar sig för att ordna en toalett både på avstånd från hemmet och i själva byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med detta system är att det inte finns något sätt att eliminera den obehagliga lukten. Enheten är inte särskilt stor och behöver därför tömmas ofta. Det är viktigt att utrusta en särskild grop för avfallshantering på platsen. Kriterierna för gropen överensstämmer med kraven för konstruktion av en cesspool.

Torkskåp med flytande kemikalier fungerar enligt följande princip: med hjälp av vissa föreningar bearbetas avfallet i tanken till en homogen blandning. Det resulterande ämnet har ingen specifik lukt. På den moderna marknaden kan du köpa flytande toaletter baserade på ammonium och formaldehyd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ammoniakprodukter är ofarliga. Massan som erhålls under behandlingen med deras hjälp är luktfri och kan bli en källa till vattenförorening. Ämnet kan dräneras till en kompostbrunn. Ammoniumformuleringen kan också hällas i en sump. Vätskan hjälper till att minska behållarens påfyllningshastighet och eliminera skarp lukt. Ammoniumkoncentratet kan användas under en längre tid, men det måste tillsättas var 4-7 dagar.

Formaldehydkomposition är mycket effektiv . En liter av en sådan produkt kommer att räcka för att hålla en tjugoliter bärbar toalett i 3-4 månader. Formaldehyd kan skada mark och växter. Denna förening är förbjuden i vissa länder, så experter rekommenderar inte att den används på bärbara toaletter. Det är strängt förbjudet att hälla formaldehydavfall i marken och vattenkroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den finska torvtoaletten är den vanligaste typen av torra garderober. Användning av avlopp sker genom tillsats av torrsubstans: torv eller sågspån. Det fritt flytande ämnet måste ha god hygroskopicitet. Torv är ofarligt och kan eliminera obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den torra substansen hälls i en speciell behållare i lager. Häll nästa portion i gropen efter varje användning av toaletten. Blandningen av torv och avfall bildar kompost, som kan användas som organiskt gödningsmedel. Den bärbara behållaren är lätt att bära. Kostnaden för en sådan enhet är relativt låg, vilket gjorde att den finska toaletten kunde ta en ledande position bland analoger.

Nackdelen med en torvtoalett är behovet av frekvent tömning av tanken under daglig användning . Torrsubstans kan inte återvinna vanligt papper. För att avfallet ska bli en enda massa som är lämplig för att gödsla jorden, är det nödvändigt att använda speciellt biologiskt nedbrytbart papper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den biologiska flytande toaletten fungerar på samma sätt som den finska apparaten. Nedbrytning av avfall sker under verkan av mikroorganismer, som frigörs i form av en blandning eller tabletter. Bakterierna kan också användas för att rengöra cesspoolen. Den återvunna massan är helt ofarlig, därför behöver den inte en särskild organisation för en plats för insamling av avfall.

Mikroorganismer är dyra, men de säkerställer ett fullständigt bevarande av platsens ekologi . De kan användas som gödningsmedel, för rengöring av rörledningar och avlopp. På grund av deras egenskaper kan mikroorganismer eliminera obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En elektrisk torr garderob fungerar enligt ett komplext schema. För det första sker en separation av vätskefasen från det fasta ämnet. Den andra rengörs och dräneras, och den första bearbetas till pulver. Den resulterande torra råvaran kan användas som gödningsmedel. Ett sådant system, som golvvärme, måste anslutas till ett centralvärmesystem. Det är också nödvändigt att ansluta systemet med ventilation och avlopp.

Det starka med detta system är bristen på behovet av tömning av tanken ofta . Alla tillbehör ingår redan i satsen, så du behöver inte oroa dig för att köpa ytterligare material. Biologiska toaletter behövs inte i detta system. Den största nackdelen med en elektrisk toalett är dess beroende av en central strömkälla och dess höga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Toalettens markdelar, separerade från byggnaden, är arrangerade i form av ett tälthus. För att bygga en sådan struktur är det nödvändigt att köpa brädor, plåtar av en metallprofil för montering av taket och husets yttre dekoration. Skifferplåt hjälper till att stärka taket och skydda strukturen från regn. Det är bättre att lägga husets bas av tegel eller betongplattor.

Många byggare föredrar att använda trämaterial . Plankor är lätta att såga, och skapandet av en plankstruktur kräver inte speciella byggkunskaper. Det är viktigt att förstå att utan förbehandling med hygroskopiskt material kommer träet snabbt att försämras och ramen tål inte belastningen. Trä är också brandfarligt, så placera inte detta material bredvid brännbara konstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en cesspool måste du bestämma om brunnen kräver foder. Det mest populära alternativet för ett sådant system är att skapa en reservoar av betongringar. Denna design kan hålla i cirka 100 år. Betongkompositionen är ganska billig, men kräver användning av specialutrustning. Gjutringarna sänks ner i gropen en efter en, fogarna är belagda med cement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Basen måste hällas med betong, eller en rund struktur måste göras i förväg och sänkas ned i en grävd brunn. Botten är förfylld med ett litet lager sand eller fint grus. Dessa material spelar rollen som dränering - de avleder grundvatten från brunnens yta. Betongringar kan gjutas med speciella urtag - spår. Med hjälp av sådana "lås" är ringarna anslutna. Om spår inte tillhandahålls, fästs strukturen med metallringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

fungerar på principen om en cesspool. Det är dock mycket lättare att installera en plastbehållare. Polymerer är ogenomträngliga för vätskor och extrema temperaturer. I detta fall bör gropens dimensioner överstiga plastbehållarens dimensioner. Innan tanken läggs måste botten betongas. En svetsad metallram med utskjutande gångjärn placeras i cementskiktet.

Plastkärlet är fäst vid förstärkningens utstickande rep . En liknande design är nödvändig för att behålla tanken i gropen. Grundvatten kan lyfta lätta behållare och skjuta dem upp till ytan. Mellanrummen mellan plasten måste täckas med ett lager sand och cement. Innan återfyllning fylls behållaren med vatten för att skydda den från deformation på grund av cementens expansion med sand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang

Huvudelementet på toaletten i landet är toaletten. Den vanligaste versionen av denna VVS -armatur är plast. Sitsen med ett lock och ramen på denna enhet är gjord av polymer. En tank finns inte för sådana system, eftersom det inte finns någon anslutning till avloppet. Toalettstolen behöver inte köpas separat - konstruktionen är monolitisk.

Plastsystem finns i alla färger och former . Denna design har ett attraktivt utseende och en ganska enkel design. Polymerer kännetecknas av ökad styrka och motståndskraft mot extrema temperaturer. En sådan toalett är lätt, därför utövar den inte ökat tryck på strukturens grund. En trevlig fördel är enkel rengöring och användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den keramiska toaletten är lätt att rengöra. Men i ett förortsområde kan denna modell orsaka vissa svårigheter. Installation av keramik kräver ytterligare förstärkning av golvet i rummet. Produkter för sommarstugor har inte en cistern, men strukturen har fortfarande en stor massa. Fördelen med detta system är dess hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En träapparat är kortlivad. Sådana strukturer installeras uteslutande utanför huset: en trälåda kan ordnas oberoende. I en sådan anordning finns inte ventilation; i själva toaletten är den placerad ovanför cesspoolen. Det är möjligt att utrusta en sådan toalett med ett minimum av investeringar, men utseendet på en sådan produkt kommer att vara enkelt.

Torra garderober är oftast gjorda av polymerer . Systemet består av flera block som måste monteras. Denna process tar inte lång tid. Toaletten är bekväm, det är en monolitisk struktur tillsammans med en toalettstol. Designen är ganska enkel och skiljer sig inte åt i speciella läckerheter, till exempel ett termiskt säte. Toaletten är bekväm inte bara att använda, utan också att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köpet av arrangemanget måste genomföras med beaktande av vissa krav

  • Om lanthuset inte är familjens permanenta bostad är det rationellt att köpa en toalettskål till ett lågt pris. Designen måste vara lätt att använda och tåla tid. Plasttoaletter är perfekta.
  • Att installera en spolanordning och ansluta toaletten till det centrala avloppssystemet är kostsamt och tidskrävande. Detta alternativ är bara nödvändigt vid ständig användning av badrummet.
  • Installation bör inte ta mycket tid och ansträngning. Det är bättre att göra ett val till förmån för färdiga strukturer, vars reparation inte kräver större arbete med att renovera lokalerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Anslutningen av avfallsröret till toalettskålen måste vara lufttät. Hantverkare rekommenderar att du använder ett konformat rör. Det är viktigt att undvika att avfall kommer förbi mottagartanken. Det är nödvändigt att se till att alla element i systemet är tydligt gränssnitt.
  • Ventilation hjälper till att eliminera obehaglig lukt från rummet. Enheten i detta system bör inte försummas. Plastprodukter kan användas som luftkanal. På grund av sin struktur är de lätta och enkla att installera. Avloppsplattor av PVC med en diameter på cirka 110 mm kommer att vara en bra analog.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Badrummet kan placeras var som helst i byggnaden, men bara om det inte strider mot hygieniska och hygieniska standarder. En av toalettens väggar måste vara bärande. Det är förbjudet att installera ett badrum i ett rum utan yttervägg. Ventilation i sådana rum är lättare att installera och mer kostnadseffektivt.

Toaletten ska inte gränsa till områden för att äta och laga mat . Ofta kan inte alla typer av toaletter ta upp alla obehagliga lukter. Kemiskt avfall vid sönderdelning kan frigöra ämnen som inte bör interagera med mat. Det mest fördelaktiga läget för badrummet i ett lanthus ligger inte långt från omklädningsrummet eller under trappan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar ett badrum under trappan är det viktigt att avgöra om det finns tillräckligt med utrymme för att rymma alla nödvändiga apparater. Ventilation måste utföras genom trappan. I vissa fall är avlopp och vattenledningar anslutna till toaletten. Golven är förbehandlade med medel för att skydda mot bakterier och överflödig fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hantverkare rekommenderar att helt täcka hela utrymmet under trappan med brädor - för att skapa ett speciellt rum. Detta kommer inte bara att isolera badrummet visuellt, utan det kommer också att skydda lägenheten från luktspridning. Det är lämpligt att ytterligare förstärka golvet under strukturen med dämpningsanordningar: med tiden kan golvet börja kollapsa. För att säkerställa god luftcirkulation lämnas ett litet mellanrum vid golvbrädans fogar med väggen.

Hantverkare rekommenderar inte att man installerar en toalett på andra våningen . Badrummet ska inte ligga intill dricksvattenkällor. En sådan enhet tillåter inte att strukturen ansluts till en cesspool. Vid installation av en torr garderob krävs ett tillräckligt avstånd från säteskanten till golvet. Det blir problematiskt att få den önskade höjden på andra våningen - du kan inte göra en fördjupning i golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du bygger en toalett i en sommarstuga utanför huset är det nödvändigt att bekanta dig med vindrosen . Obehaglig lukt bör inte nå bostadshuset, därför är det nödvändigt att upprätta en karta över området innan du börjar utveckla en brunn för avfallshantering. Detta gäller också för arrangemang av en cesspool för service av torra garderober i huset. Placeringen av grannhus bör också påverka utformningen av planen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Cesspoolens storlek kan variera beroende på hur ofta toaletten används och antalet boende. Den genomsnittliga storleken på en grop för service till en familj på två är 1,5 med 1,2 m. Fördjupningen ökas med trettio procent med varje ny invånare tillagd. Ju större grop, desto mindre ofta måste du anlita en tekniker för att tömma den. Men det är också viktigt att överväga den negativa påverkan som avfall kan ha på miljön.

Om cesspoolen kombinerar avloppet från huset, är det nödvändigt att öka dess storlek . Helst kan du beräkna vattenförbrukningen för varje familjemedlem och designa en brunn baserat på data som erhållits. I genomsnitt grävs ett hål 12 kubikmeter. m och öka till 18 kubikmeter. m. Detta lager gör att du kan använda badrummet utan avbrott i en månad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brunnens täthet tillhandahålls av en betongbeläggning med en tjocklek på cirka 15 cm. Marken på platsen kan ha goda absorberande egenskaper. I detta fall är behållaren täckt med ett dräneringsskikt. Tjockleken på en sådan kudde bör inte vara mindre än 15 cm, som är fallet med avjämningen. Toppen av gruset hälls med bituminös mastik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bygga en toalett med ett separat tält är det nödvändigt att bekanta sig med de accepterade måtten. Ritningar kan göras själv eller så kan du ladda ner färdiga. Husets normaliserade bredd är 1 m. Rummets djup bör nå 1,5 m och takhöjden - 2-2,5 m. Avdraget för omslaget till ett standard "fågelhus" tas lika med 30 cm i förhållande till väggar. Denna teknik hjälper fukt från taket att inte tränga in i väggarna och inte förstöra dem.

Ventilationsröret är bultat på toalettens bakvägg . Tjockleken på plasten antas vara 100 mm. Den nedre delen av röret hamnar i ett hål till ett djup av 10 cm, och toppen ska stiga 20 cm över taknivån. Dessa parametrar kan ändras något, men du bör inte försumma strukturen helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toalettens dimensioner under trappan spelar också en viktig roll. Minsta storlek på badrummet är 0,8x1, 2 m. Om ett handfat finns i rummet, fördubblas bredden och längden är 2,2 m. Om toaletten kombineras med ett badrum, då måtten i rummet kan inte vara mindre än 2, 2x2, 2 m. Takhöjden bör inte vara lägre än 2,5 m. Det är viktigt att hålla ett avstånd framför toaletten, lika med 0,6 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mästare rekommenderar att du ger ett förhållningssätt till toaletten från alla håll. Men detta råd följs ofta inte. Dörren från badrummet ska gå ut i korridoren. Det är förbjudet att ansluta toaletten till vardagsrummet eller med köket. I enlighet med brandsäkerhetsbestämmelserna måste dörrar öppna utåt. Detta är en obligatorisk artikel för att säkerställa korrekt evakuering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Du kan göra det själv för att bygga ett toaletthus. Projektet är ganska enkelt - du kan hitta den nödvändiga designlösningen på Internet.

Tänk på stadierna för att bygga en utomhustoalett steg för steg

  • Grundtypen väljs utifrån markens egenskaper. Den vanligaste typen av bas för ett hus är kolumner. En monolitisk struktur av betongblock är också lämplig. Innan du lägger golvet är det nödvändigt att täcka pålarna med ett lager av takmaterial.
  • Golvet i huset är av träplankor. Innan du använder trä är det nödvändigt att behandla materialet med antiseptiska medel. Golvpanelernas bredd väljs ca 15x15 eller 10x10 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Strukturen i själva huset görs först i form av en ram. Den förmonterade konstruktionen måste bultas fast vid basen och säkras med metallplattor. Därefter är lådan mantlad med träark som bildar husets väggar.
  • En toalett är monterad på ytterväggen och all nödvändig kommunikation läggs ut. Cesspoolen grävs i förväg, röret från det är anslutet till enheten. Det är viktigt att inte glömma ventilationsanordningen. Privata toaletter kombineras inte med avlopp, detta minskar byggnadsarbetet.
  • Takets roll spelas av skiffer och takmaterial. Det är tillåtet att använda ett profilerat ark.
  • Belysningsenheter installeras vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toaletter inne i sommarstugor är ofta anslutna till avloppet. Ett sådant system kan vara tyngdkraften: rör läggs i en sluttning, vatten dräneras till en brunn. Rörets lutning är två cm för varje meter kommunikation. Ett annat alternativ är tryckavlopp. I detta fall utförs rörelsen av vatten under tryck från en speciell pump. Denna metod är tillämplig för hus där enheten av en gravitationskonstruktion är omöjlig av någon anledning.

När du väljer ett material för rör är det lämpligt att föredra polypropen . Detta material är mycket hållbart och tål höga temperaturer. Röret deformeras inte vid uppvärmning till 95 grader. Installation av en sådan struktur är ganska enkel. Det är viktigt att säkerställa en tät röranslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avloppssektioner fixeras med beslag, lederna behandlas med ett tätningsmedel. Rör fästs på väggen med hjälp av clips. För detta ändamål kan du använda klämmorna på hårnålarna. För att genomföra en hermetisk anslutning av ett gjutjärnsrör med en plast är det nödvändigt att lägga en gummipackning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rören tas ut och sänks ner i en dike. Avlopp kan inte placeras över jordens frysning. I korsningen av det interna och externa avloppssystemet måste en inspektionslucka installeras. En backventil placeras i rörets hålighet. Sådana åtgärder är nödvändiga för att förhindra återflöde av avloppsvatten vid fyllning av gropen med avfall.

Efter att ha lagt avloppet installerar mästarna toaletten . I detta skede är arbetet med toaletten klart. Se till att ytan är slät innan du monterar enheten. För att installera toaletten måste du först markera golvet och hålets storlek. En gummihylsa måste sättas in mellan skålen och golvet. Enheten är fixerad med bultar och lederna behandlas med silikon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan alla element installeras är det nödvändigt att installera vattentätning på golvet. I de fall där toaletter finns på vart och ett av golven är det nödvändigt att montera enheterna under varandra. Avståndet från toalettskålen till stigaren ska vara minimalt. Underlåtenhet att göra det kan leda till rörstoppning.

För att utrusta badrummet med maximal nytta för besökare placeras hyllor på väggarna . Om toalettens dimensioner tillåter, kan ett headset placeras i rummet. Du kan utrusta ett verktygsblock för att lagra moppar och skopor. För dessa ändamål behöver du inte tilldela ett extra rum - det räcker med att installera en liten garderob i hörnet av toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och diagram

För en rationell placering av toaletten på dachas territorium är det nödvändigt att rita en ritning av den framtida strukturen. Denna metod kommer att spara material. Scheman för den framtida strukturen kan hittas på Internet eller utarbetas med egna händer. När du ritar är det nödvändigt att göra detta på en skala, annars kan den slutliga designen skilja sig mycket från tanken.

Utvecklingen av schemat börjar med att mäta platsens yta och rita planen för all befintlig kommunikation. Var noga med att placera intilliggande byggnader och behållare på diagrammet. Det är viktigt att planera dina rörledningar i enlighet med myndighetskraven för placering av en spillgrop. Experter rekommenderar att förkomponera en vindros.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ritning av en utomhustoalett i trä hjälper till att beräkna kostnaden för alla nödvändiga material. Att rita en ritning av ett hus börjar med att modellera ramen. Dimensionerna på alla element anges och det totala antalet material registreras. Glöm inte klädmönstret. Parametrarna för fram-, bak- och sidoytorna för den framtida strukturen anges.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tältets framsida ska vara större än bakväggen . Detta är en förutsättning för att säkerställa byggnadens önskade lutning. Fram- och bakväggarna i en typisk struktur är rektangulära, sidoytorna är trapetsformade. Planen anger takplåtens dimensioner för takets konstruktion. Om en träplåt kommer att placeras under skiffern måste dess linjära dimensioner fastställas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktioner för ritning av en toalett i ett lanthus skiljer sig praktiskt taget inte från ett liknande schema för att ordna ett badrum i en lägenhet. Alla dimensioner och erforderliga dimensioner är hämtade från relevanta regleringsdokument. Det är nödvändigt att markera platsen där toalettskålen levereras till cesspool -röret. Installation av en torr garderob kräver inte sådana åtgärder. Enheten är förmonterad och installerad mot den yttersta väggen i rummet.

Det valda området måste vara väl ventilerat . Dörrar ska vända mot korridoren. När du gör en ritning av ett rum är det viktigt att korrekt placera alla nödvändiga enheter: toalett, handfat eller badrum. Alla instrument måste nås obehindrat. Det är viktigt att placera ventilationen korrekt och ta bort avloppssystemet från rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten på badrummet utförs inte för att bedöma mängden nödvändigt material, utan för kompetent fördelning av utrymme. Först efter att platsen för huvudenheterna har angetts börjar arrangemanget av skåp och ställ. Stoppa inte upp utrymmet för mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att innan du installerar den keramiska toaletten är det nödvändigt att förstärka basen. Vattentätning av trägolv i landet krävs oavsett badrumets läge. Väggarna i ett trähus måste också behandlas med färg och lack eller bitumen för att hålla ytan från överdriven fukt. Genom att känna till rummets dimensioner kan du beräkna den totala förbrukningen av material och fixa det på diagrammet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utan en cesspool

Om du vill installera en toalett utan lukt och pumpa ut, rekommenderas mästarna att föredra alternativ utan kompostgrop. Bland dessa alternativ är de mest kända septiktankar, torra garderober och pulverskåp. Torra garderober är placerade oavsett yta. Detta alternativ kommer att vara en bra lösning för en plats med en förhöjd grundvattennivå. I det här fallet är det förbjudet att ordna en cesspool - avfall kan förorena jorden i hela området.

För att installera en torr garderob kan du välja ett rum i huset eller bygga en träkonstruktion på avstånd . Den första varianten av enheten är att föredra, eftersom den sparar tid och material. I detta fall görs inte rörledningen. Ett handfat kan anslutas till avfallsbehållaren. Tömningen av ett sådant system utförs genom att ta bort lagertanken och tömma avfallet till den avsedda platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudavloppssystemet får inte anslutas till torrskåpet. Dessa reservoarer är avsedda för tillfällig användning. Ett system med stor toalett och avlopp kräver en cesspool. Förseglade ackumulatorer kan rymma en liten mängd vätska, så de kommer inte att kunna säkerställa avfallshantering i året runt-hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toaletter utan cesspool, tack vare deras användarvänlighet, undvika olika nödsituationer. Behållarens täthet utesluter möjligheten att innehållet interagerar med grundvattnet. Det är viktigt att veta att det bör vara ett avstånd på 25 m från cesspoolen till källan för vattenintag. Avståndet från toaletten till staketet bör inte vara mindre än 1 m.

En annan analog av en luktfri och pumpande toalettanordning är en septiktank . En sådan enhet kan bearbeta avloppsvatten under en lång livslängd, vilket gör en septiktank till ett idealiskt alternativ för ett badrum med året runt-användning. Designen kan köpas, men det finns också system för att skapa en septiktank med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förseglade kammare kan tillverkas av betong-, plast- eller metallbehållare. Huvudkonstruktionsprincipen för en sådan struktur är tankarnas vakuum. Tillverkningen av en förseglad kammare är ganska enkel och har beskrivits tidigare. Det är nödvändigt att välja behållare med starka väggar som inte deformeras under trycket av grundvatten och mark.

En vanlig septiktank för att betjäna en familj på två har två eller flera kammare . Varje ny tank tjänar till ytterligare rening av vattnet som kommer in i den. Så i det första facket separeras avfallet i en fast och flytande fas. Vätskan rinner in i en intilliggande behållare, där den renas igen. I efterföljande kamrar upprepas cykeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha passerat alla stadier av filtrering kommer vatten in i marken. En sådan vätska utgör inget hot om markförorening. Experter rekommenderar att du köper septiktankar med en biologisk renare. Ett sådant system är det mest miljövänliga för användning i sommarstugor.

Bild
Bild

Reningssystem

Septiktankar är ett förenklat sätt att behandla avloppsvatten. Sofistikerade system inkluderar ytterligare fack för vattenfiltrering. Dessa strukturer kan installeras i sommarstugor för att öka territoriets säkerhet. Den kompletta uppsättningen filtreringssystem är komplicerad och kostar mer än en enkel septiktank. Men experter rekommenderar att uppmärksamma dem.

Ultrafiltrering . Denna metod desinficerar helt vattnet. En betydande fördel med systemet är dess återanvändbarhet. Rengöringen använder inte kemikalier, det resulterande vattnet kan användas för hushållsändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Jonbytesreagenser , låter dig påskynda processen att rengöra vätskan. Vattnets hårdhet ökar. Det rekommenderas inte att konsumera sådant vatten för livsmedelsändamål.
  • Elektrokemisk rengöring . Föroreningarna avgörs under påverkan av speciell strålning. Ett lager av metalliska föroreningar bildas i botten av tanken. Kemikalier tar bort tunga element från vatten.
  • Membran osmos . Denna komplexa design anses vara det bästa behandlingssystemet. Det omvända membranet fångar upp avfall och förvandlar förorenat vatten till destillerat vatten. Den komplexa strukturen i skalet gör att du kan rengöra vätskan från skadliga kemiska föroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla reningssystem är dyra att köpa och installera. Den största fördelen med strukturerna är fullständig eliminering av obehagliga lukter i hela sommarstugans territorium. Behandlingsanläggningar minskar frekvensen för att pumpa ut innehållet från cesspoolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skötseltips och tricks

Alla system behöver rengöras i tid. Om avfallet inte tas bort från cesspoolen i tid, kommer reproduktionsprocessen av skadliga bakterier att påverka markens tillstånd negativt. Avfallsstagnation producerar giftiga gaser som kan vara hälsoskadliga. Ju fler gasmassor som ackumuleras, desto svårare är det att ta bort dem. I särskilt avancerade fall är det inte möjligt att pumpa ut skadliga ångor.

Grophantering och avfallshantering kan göras på olika sätt . Det enklaste och mest beprövade är att ringa avloppsvagnen. Den förorenade vätskan pumpas ut med hjälp av slangar. Denna tjänst är dyr och används endast när brunnen är fylld till två tredjedelar av dess volym och biologiska produkter inte kan bearbeta avloppsvattnet. Maskinerna är utrustade med skärmekanismer som slipar det fasta sedimentet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kemisk rengöring är effektiv men inte önskvärd. Snabbverkande reagenser fungerar även vid låga temperaturer. Men inte varje sådan komposition är miljövänlig. Det är strängt förbjudet att hälla det bearbetade ämnet i jorden, därför blir det nödvändigt att ringa en pumpmaskin. När du väljer kemikalier kan du vara uppmärksam på nitratoxidanter - deras sammansättning är minst skadlig.

Biologiska produkter skiljer sig från kemiska analoger när det gäller användarsäkerhet . Rengöring med dessa föreningar har använts i stor utsträckning av ägarna av sommarstugor. Mikroorganismer fungerar inte bra vid låga temperaturer, så de används främst på sommaren. Bakterier dör vid kontakt med syra och alkali och tål inte klor. Av dessa skäl är det bättre att inte lägga biologiska tillsatser i jorden.

Bild
Bild

Mekanisk rengöring av en grop är ett traditionellt sätt att ta bort föroreningar. Detta arbete utförs minst en gång om året, proceduren är mycket obehaglig. Sådan städning sparar pengar, men det är tidskrävande och arbetskrävande. Om avfallet visar sig vara för flytande blandas det med torrsubstans. Sågspån och sand är utmärkta återfyllningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer biologiska rengöringsmedel är det viktigt att korrekt beräkna dosen. Antalet nyttiga bakterier måste vara tillräckligt för att återställa mikrofloran i reservoaren. Biologiska tillsatser utmärks av rengöringsprocessens hastighet, verkningshastighet och förmågan att eliminera lukt. Innan du använder läkemedlet måste du läsa recensionerna av materialet.

Sammansättningen av biologiska produkter sätter villkoren för dess användning . Aeroba bakterier kan bara återvinna avfall när de utsätts för syre. Anaeroba analoger behöver inte direkt luftåtkomst, så de placeras lugnt i vakuumtankar. Du kan ofta hitta en kombination av kosttillskott på marknaden - så här får tillverkarna det mest effektiva läkemedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och vackra alternativ

Många kunder kan inte föreställa sig den vackra designen av en toalett i ett hus på landet. Ovanlig toalettdesign kan förstöra interiören. För att skingra tvivel rekommenderar designers att du bekantar dig med följande intressanta lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Sådan trädekoration av lokaler i landet används överallt. Plank murverk ser naturligt ut. Kvalitetsmaterial fyller rummet med en behaglig lukt av trä. Ett ljust rum kan dekoreras med vit keramik.

Detta alternativ är perfekt för att installera ett badrum i ett litet rum. Toaletten är dold från synen av möbler. Ytterligare utrustning med hyllor och skåp låter dig placera alla nödvändiga personliga hygienartiklar. Trämöbler i kombination med vägg- och golvfinish skapar en enda komposition.

Bild
Bild

Trä och kakel

Den ursprungliga designen av detta rum är skapad genom att kombinera trä med keramik. Den vita toaletten kombineras med mosaik och kompletterar kompositionen. Plattorna domineras av nyanser av brunt, i harmoni med träbeklädnaden på den intilliggande väggen. Ett litet fönster skapar en ytterligare belysningskälla.

Det ljusa golvet passar bra med väggarnas färgschema . Rummet verkar inte litet, det domineras av luft och ljus. Denna lösning ser lämplig ut inte bara i ett hus på landet, utan också i en urban inredning. Du kan ge det keramiska mönstret på väggen valfritt utseende. I det här fallet fattades beslutet för att hålla det enkelt.

Bild
Bild

Plast i insidan

Att använda en toalett av plast kan inte förstöra utseendet på rummet. På marknaden kan du enkelt hitta ett ganska ovanligt alternativ. I denna inredning ser plastbehållaren lämplig ut i kombination med väggbeklädnaden av färgad polymer. Den röda buren i husets inre ser ovanlig och livlig ut.

Trähyllor sätter färg på badrumsarrangemanget . Kombinationen av ljusa väggar och ljusa golv undviker överväldigande design. Golvet är täckt med linoleum målat som en sten. Eftersom plasttanken inte är bultad i golvet är det inte svårt att rengöra locket. Den ljusa golvlisten ger rummet elegans och fullständighet.

Bild
Bild

Kombination av mörkt och ljust

Denna badrumslösning ser fördelaktig ut på grund av den starka kontrasten mellan väggarnas färg och golvet. Grova breda träplattor på väggen liknar gamla timmerbyggnader. Det ljusa golvet i kombination med keramik ger inredningen ömhet och sofistikering. Rummet är fullt utrustat - all nödvändig kommunikation har utförts.

Ett sådant rum är utformat för konstant användning . Hantverkarna gjorde sitt bästa för att göra det trevligt att vara i rummet. Designersmycken - vaser och stativ - skapar en stämning. Rik keramik passar bäst för denna lösning.

Bild
Bild

Komplexa former

Rummet är helt inrett med trä. Självgjord toalett ser ovanlig ut. Den hårda träfinishen ser ädel ut. Det ljusaste elementet i rummet är det snidade handfatet. Den invecklade figuren liknar en avverkning av ett träd. Detta alternativ är perfekt för finsmakare av träiga arter.

Tvättstället separeras från toaletten med speciella dörrar . Vid en första anblick verkar en sådan lösning inte helt bekväm. Det finns dock tillräckligt med ledigt utrymme i rummet. Grova stockar i väggbeklädnaden kombineras ovanligt med eleganta metalltillbehör.

Rekommenderad: