Hus För Barn I Landet Med Egna Händer (27 Foton): Idéer Och Teckningar Av Barnhem. Hur Man Bygger Ett Lanthus Av Trä Och Hur Man Målar Det?

Innehållsförteckning:

Video: Hus För Barn I Landet Med Egna Händer (27 Foton): Idéer Och Teckningar Av Barnhem. Hur Man Bygger Ett Lanthus Av Trä Och Hur Man Målar Det?

Video: Hus För Barn I Landet Med Egna Händer (27 Foton): Idéer Och Teckningar Av Barnhem. Hur Man Bygger Ett Lanthus Av Trä Och Hur Man Målar Det?
Video: hur man ritar Räv Kawaii steg för steg - Enkel och enkel ritning 2024, April
Hus För Barn I Landet Med Egna Händer (27 Foton): Idéer Och Teckningar Av Barnhem. Hur Man Bygger Ett Lanthus Av Trä Och Hur Man Målar Det?
Hus För Barn I Landet Med Egna Händer (27 Foton): Idéer Och Teckningar Av Barnhem. Hur Man Bygger Ett Lanthus Av Trä Och Hur Man Målar Det?
Anonim

Även om det är lätt att beställa och köpa ett hus för barnspel i en sommarstuga i en specialaffär, funderar allt fler på att göra det med egna händer. Den resulterande designen gör det möjligt att inte bara spara tillräckligt med pengar, utan också att skapa en verkligt original struktur med hela familjen, som motsvarar de små ägarnas önskemål och behov.

Bild
Bild

Vilket hus kan du bygga?

Tack vare aktiviteterna för begåvade handarbetare från hela världen, idag har varje älskare tillgång till många idéer, ritningar och scheman för lekhus, som kan göras för hand . För detta ändamål väljs ofta ett projekt av ett enkelt barnhus, tillverkat av tyg, kartong eller plast. Designen skiljer sig inte åt i tillförlitlighet och hållbarhet, men den är lämplig för de minsta barnen och kan, när vädret ändras, enkelt transporteras under taket på huvudhuset.

Lekstugan monteras snabbt och demonteras, oftast kan den kompakt placeras för vinterförvaring även i en stadslägenhet

Bild
Bild

Ett lanthusprojekt av trä är mer gediget . Huset kan vara en ram, panel eller timmerhus. Under konstruktionen måste du använda mycket tid och spendera tillräckligt med pengar, sedan tidigare beräknat storleken på trädgårdsstrukturen, samt lösa frågan om ytterligare isolering och andra viktiga punkter. Det enklaste sättet är naturligtvis att göra en liten tygstuga, som endast kräver en tät vattenavvisande duk, en bas i form av trägolv och en ram.

Den senare kan monteras av gamla möbler eller skapas av rep. Det är bekvämt när ett träd eller en byggnadsvägg som växer på platsen används som grund.

Byggnadens höjd bestäms beroende på höjden på de barn som ska leka i strukturen.

Bild
Bild

För att markera för vem huset byggdes - för en pojke eller en flicka, det är vettigt att använda tyg med ett visst mönster, i valet av vilket barnet själv ska delta . Dessutom är det vettigt att tänka på fönster eller ett system för fixering av duken i ett delvis lutat tillstånd. Den indiska wigwam är en typ av tyglekhus. Ett hus av kartong anses vara samma enkla. Nyckeln till framgångsrik konstruktion av en struktur är korrekta beräkningar och skapandet av ett mönster. Fixeringen av enskilda element utförs med tejp, lim eller en möbelhäftapparat.

Fördelen med ett sådant hus är möjligheten att skapa det även från en vanlig låda från stora hushållsapparater . Bara genom att klippa ut dörren och fönstren, och efter att ha dekorerat strukturen med nödvändig inredning, kommer det redan att vara möjligt att börja spela. Eftersom ett kartonghus inte kommer att överleva dåligt väder, kommer du bara att kunna använda det utomhus när det är torrt och soligt. Det rekommenderas att förbereda en bas för huset så att materialet inte skadas på grund av fukt . Även om kartongstrukturen inte är särskilt hållbar, gör materialet det möjligt att experimentera med mönster, till exempel ge byggnaden utseendet på ett rymdskepp eller ett prinsessborg.

Bild
Bild

Husets utsida begränsas endast av byggarnas fantasi och deras skicklighet . Till exempel kan skickliga hantverkare till och med tänka på ett tvåvåningshus, en struktur med ett torn eller en balkong. Om storleken på det fria området är liten, är det värt att välja en koja av tätt tyg, eventuellt presenning. Ett sådant hus måste ha ett fönster, och inuti kan du placera de enklaste bänkarna, vars ben är grävda i marken.

När det finns möjlighet att ägna mer tid åt förberedelseprocessen hemma, då det är värt att försöka sy ett förenklat tält som kommer att fixeras på träbjälkar … Som en ovanlig inredning det är vettigt att använda grenar, vass, mossa och andra naturliga komponenter.

Bild
Bild

Om ägarna till webbplatsen har en önskan om att huset inte bara ska användas till barnspel utan också att se ut som en organisk komponent i landskapsdesign, det är vettigt att tänka på att skapa ett "grönt" hem . För att genomföra projektet krävs en nätram, som kommer att ligga till grund för många bindweed och rankor. Det kommer att bli ett vanligt hus fantastiskt om du installerar det på stöd som är dekorerade under kycklingbenen på Baba Yagas bostad. Och naturligtvis är den mest komplexa och kontroversiella strukturen den som ligger i trädets krona.

Trots att det är ganska problematiskt att bygga det med egna händer, och barn kan skadas, ser en sådan struktur fantastisk ut och glädjer alla barn.

Bild
Bild

Material och verktyg som krävs

När du väljer material för att göra en lekstuga är det viktigaste att ge miljövänliga komponenter företräde. Om allt är klart med kartong och tyg, är det bättre att välja trä, plywood, antiseptika och vattenbaserade färger när du bygger en mer komplex struktur. Ytan på alla arbetsstycken måste slipas noggrant. Naturligtvis kommer en specifik modell att kräva användning av ett visst utbud av material och verktyg.

För att skapa en träkonstruktion med en sidostorlek på 180, 160 och 140 centimeter, med en dörröppning och ett par fönster, behöver du:

  • 4 askblock;
  • trästänger;
  • tak- och golvbrädor;
  • foder som används för beklädnad;
  • takbeklädnad;
  • monteringsvinklar av metall;
  • möbelbräda;
  • spikar som passar för att fixa taket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vettigt att förbereda sig från verktygen:

  • bågfil;
  • kontursåg;
  • mejsel;
  • plan;
  • borra;
  • lim;
  • skruvmejsel;
  • hammare med spik.

För efterbehandling kan du inte klara dig utan penslar och säker färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att föredra ett eller annat material, Det är viktigt att förstå fördelarna och nackdelarna med varje lösning … Plast är ett lätt och hygieniskt material som inte ger barnet någon risk för skada. Närvaron av en bred färgpalett gör att du inte kan tänka på ytterligare inredning, eftersom färgglad plast är bra i sig. Materialet ger dock inte en speciell möjlighet att visa fantasi och skapa något original, avsett för ett visst barn. Även plast av högsta kvalitet kan inte kallas helt säker för barns hälsa.

Plywood har en låg kostnad, är lätt, men inte särskilt pålitlig. Trä anses dock fortfarande vara det bästa alternativet. Naturmaterial är giftfritt, visuellt attraktivt och tungt, vilket inte ger barn möjlighet att snabbt förstöra strukturen. Materialets relativa nackdelar inkluderar dess höga kostnad och oförmåga att ändra husets placering, som är fallet med plast.

Bild
Bild

Väljer plats

Valet av en plats för en lekstuga i landet bör ske först och främst. Eftersom konstruktionen ska användas av barn, det är viktigt att platsen ligger inom synlighet för vuxna och bort från farliga strukturer, till exempel en reservoar eller cesspool … Byggnadens form och dimensioner bestäms beroende på tillgängligt territorium, inklusive sådana ytterligare element som en bänk eller en klättervägg.

Det är bättre att undvika solen och föredra ett område som delvis skyddas av skugga . Det är logiskt att inte placera huset nära grönsaksbäddar eller bärbuskar, eftersom barn som leker för mycket kan skada planteringarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör?

Att göra en lekstuga för barn med egna händer är inte särskilt svårt om du har de första byggkunskaperna och följer instruktionerna steg för steg. Genomförandet av ett av projekten börjar med att platsen där byggnaden kommer att ligga är planerad . För att uppnå önskat resultat är det bättre att använda en byggnadsnivå för detta ändamål. Ramen för de önskade dimensionerna är monterad av träblock, förstärkta med metallhörn. De behöver markera omedelbart platserna under groparna.

Fördjupningar bildas på platsen, där block installeras som fungerar som grunden. De måste täckas med takmaterial eller bituminös mastik. Ramen installeras på basen, varefter den fylls med brädor så att det blir små luckor mellan de enskilda brädorna. Om golvbrädorna börjar svälla under temperaturhopp, blir det inga problem för huset . Hälften av huset behandlas först med ett antiseptiskt medel, varefter det lackeras eller målas över.

Fortsätt inte till nästa steg förrän beläggningen är torr.

Bild
Bild

Dessutom är rack, delar för fönster och dörrar fixerade på basen . Du kan alltid förstärka alla delar av strukturen med metallhörn. För att skapa ett klassiskt gaveltak måste du först montera de övre stolparna och spärren, förstärkta med distanser. Alla träelement utsätts nödvändigtvis för antingen en antiseptisk eller fungicid impregnering.

För beklädnad, oftast valt foder , men inte mindre framgångsrik kommer användningen av en vanlig bräda, trimmad och slipad . När du har slutfört rammanteln och säkrat takmaterialet kan du gå vidare till husets inredning. Värt att måla det i ljusa nyanser och dekorera sedan med mönster med stenciler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnadsdekoration

Även om ett trähus ser attraktivt ut i sig, dessutom är det fortfarande värt att dekorera . Naturligtvis, om vi talar om en plast- eller kartongstruktur, kan man inte klara sig utan inredning. Naturligtvis är det enklaste sättet att måla ett hus, och detta bör göras, försöker välja de nyanser som är mest lämpliga för den befintliga landskapsdesignen . Dessutom är det viktigt att byggnaden ser så attraktiv ut som möjligt för barnet, och de befintliga dekorelementen kan inte skada honom på något sätt. När man försöker väcka ursprungliga idéer till liv, till exempel ett piratskepp eller ett pepparkakshus, ska man inte glömma funktionaliteten.

Om möjligt bör lanthuset kompletteras med en rutschkana, sportutrustning eller trappor. Inifrån är huset designat i enlighet med de små invånarnas önskemål, med mjuka element och ljusa färger.

Rekommenderad: