Uppvärmda Handdukstorkar Med Sidanslutning: Varmvattenberedare Av Rostfritt Stål, "stege" 50 Och 32 Cm, Andra Storlekar För Badrummet, Vita Och Svarta

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmda Handdukstorkar Med Sidanslutning: Varmvattenberedare Av Rostfritt Stål, "stege" 50 Och 32 Cm, Andra Storlekar För Badrummet, Vita Och Svarta

Video: Uppvärmda Handdukstorkar Med Sidanslutning: Varmvattenberedare Av Rostfritt Stål,
Video: Lots of space in a small package 💕Grand Design Imagine XLS 17MKE RV Tour 17 Feet 2024, April
Uppvärmda Handdukstorkar Med Sidanslutning: Varmvattenberedare Av Rostfritt Stål, "stege" 50 Och 32 Cm, Andra Storlekar För Badrummet, Vita Och Svarta
Uppvärmda Handdukstorkar Med Sidanslutning: Varmvattenberedare Av Rostfritt Stål, "stege" 50 Och 32 Cm, Andra Storlekar För Badrummet, Vita Och Svarta
Anonim

Det är ingen hemlighet att badrummet skiljer sig från resten genom den stora ansamlingen av fukt inuti. En uppvärmd handdukstork är ett bra och billigt alternativ för att göra ett rum torrare. Med en sådan enhet kan du snabbt torka handduken, därav namnet, och bidrar också till ett gynnsamt klimat inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Handdukstorkar med sidanslutning gör att du inte bara kan göra en direkt infästning utan också att använda extra beslag. Med denna design är det absolut nödvändigt att göra en rak bygel. Det gör det möjligt att använda enheten utan att tömma och stoppa värmesystemet.

En uppvärmd handdukstork används ofta som en extra värmekälla. När du väljer det beskrivna alternativet är det användbart att veta i vilka fall det är lämpligt att hänvisa till sidalternativet. Som regel är det här situationer:

  • när det krävs för att förenkla kopplingsschemat och samtidigt minimera antalet beslag;
  • när kommunikation är belägen på väggens sida;
  • när det blir nödvändigt att organisera en ny öppen eller stängd ledning;
  • när förbikopplingssystemet och termostaten är installerade;
  • i system där flera radiatorer är anslutna samtidigt, parallellt eller i serie - det spelar ingen roll;
  • med icke-standarduttag för kommunikationsrör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör sägas att en sida-ansluten uppvärmd handdukstork kan användas inte bara i badrummet. Det är en slags värmeradiator, tack vare vilken det är lätt att hålla värmen i ett rum eller ett annat rum. Anslut den till både en varmvattenhöjare och ett värmesystem.

Av fördelarna med denna typ bör det noteras:

  • väggar skadas inte;
  • du kan sätta enheten både före starten och efter avslutat arbete;
  • strukturen är monterad på huvudstigningen;
  • det finns inget behov av att installera ett extra rörsystem.

Den enda nackdelen som är värd att prata om är att den uppvärmda handduksstången är tillverkad med svetsning. Modellens livslängd beror på hur väl de svetsade sömmarna är gjorda.

Denna detalj bör ägnas särskild uppmärksamhet vid köp, så att du senare inte möter stora problem om du bryter igenom ett rör med kokande vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansiktsmetod för sidor

Uppvärmda handdukstorkar med sidanslutning kan vara vatten eller elektriska, med vänster och höger anslutning. Allt detta gör det möjligt att installera enheten i nästan alla rum, med hänsyn till dess designfunktioner . Det finns också vertikala och horisontella alternativ.

Sidoutloppet öppnar stora möjligheter för användaren. Anslutningen blir tillgänglig för både dolda och öppna ledningar.

När du använder varmt vatten är det möjligt att spara energi, medan torkning av handdukar utförs snabbt, även om det inte finns någon uppvärmningssäsong

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och design

Alla modeller på den moderna marknaden är uppdelade beroende på ett antal parametrar:

  • efter område;
  • med hänsyn till värmekapaciteten;
  • efter design och format;
  • av materialet som används vid tillverkningen av den handdukstork som är uppvärmd.

Många experter säger att uppvärmda handdukstorkar är en standardiserad produkt och vid tillverkning av en standardstorlek på avståndet mellan elementen, men idag är allt annorlunda.

På jakt efter nya idéer och förslag till kunder började de flesta tillverkare att producera icke-standardiserade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller värmekapaciteten används rör med olika diametrar i tillverkningsprocessen för handdukstorkar. Det här är element med en diameter på 32 cm, 40 cm och ibland även 50 och 60 cm. Du kan kombinera rör med olika diametrar, medan användaren får obegränsade möjligheter när du inreder rummet.

Design och format har spelat en stor roll på sistone . Folk slutade välja klassiska mönster. På butikshyllorna är det lätt att hitta en böjd uppvärmd handdukstork i en klassisk version eller en komplex strukturmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare användningen av rör med olika tvärsnitt har nya originalversioner av handdukstork uppstått. Tack vare sådana produkter är det enkelt att komplettera interiören i badrummet eller lägga till en twist.

När det gäller tillverkningsmaterialet erbjuder utländska tillverkare produkter av mässing och brons . Det är dessa metaller som används mest. Men det bör förstås att under förhållanden när hårt vatten rinner i kranen, kollapsar sådana modeller snabbt, därför har de inte en lång livslängd.

För vårt land rekommenderas det att välja uppvärmda handdukstorkar av rostfritt eller svart stål. Det är de som har bevisat sin praktiska över tid, oavsett driftförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en annan punkt som måste beaktas. Kylvätskan i ett centraliserat system levereras under högt tryck, varför produktens flödesområde spelar en viktig roll. Ju större den är, desto mindre tryck verkar på metallen inifrån, annars kan du stöta på en vattenhammare och därefter med behov av allvarliga reparationer.

För små badrum är modeller med en bredd på 30 cm lämpliga . Det kan vara antingen svart eller vitt, eventuellt metalliskt. Nyligen började alternativ för 600x600 mm, 500x400 mm köpas upp mer. Det finns till och med modeller med hylla. När du köper är det värt att uppmärksamma andra parametrar, till exempel mittdistans, typ av täckning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Badrumsmarknaden erbjuder köparen ett betyg på de bästa handdukstorkarna, inklusive klassiska alternativ och förbättrade.

Faktum är att formatet spelar en viktig roll. "Orm" och klassikern är de vanligaste, men även i sådana varianter kan du hitta många skillnader. De består av:

  • mått;
  • avståndet mellan elementen;
  • vingstorlek;
  • antalet tillgängliga böjar.
Bild
Bild

Stege

Om vi överväger från sidan av popularitet, så är detta den andra, oftast förvärvade typen av uppvärmd handdukstork. Denna design har många fördelar, inklusive enkel placering, många element som avger värme till rummet. Effektiviteten hos en sådan enhet är på en hög nivå.

Produkter finns i olika storlekar på marknaden. Det finns både små och stora.

Bild
Bild

M-formad

Namnet på sådana modeller står för "minimal coil". Detta beror på att de har en liten volym av kylvätskan, och därför är värmekapaciteten på en låg nivå. Tillverkare har arbetat med design och format, vilket gör det enkelt att montera uppvärmda handdukstorkar i den beskrivna kategorin i alla interiörer.

Bild
Bild

U-formad

Det låga priset är typiskt för handdukstorkar i denna grupp. Detta är en bra och ekonomisk lösning för ett litet område.

Bild
Bild

Övrig

Det finns andra alternativ, till exempel kombinerade och individuella designlösningar. De senare finns inte ofta med en sidokoppling, men de finns fortfarande.

Konsumenten har möjlighet att välja en modell som är lirformad, rund, med balkar och även med rörliga element. Sådana alternativ är dyrare eftersom de har ett icke-standardiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör alltid komma ihåg att en anpassad lösning kanske inte är så lätt att ansluta. Nyttan för modellerna i den här klassen är lägre än för resten . Om du stoppar ditt val på sådan utrustning, bör du först rådgöra med en rörmokare. Det är han som nyktert kan bedöma om installationen av produkten är möjlig under verkliga förhållanden.

Premiumkategorin inkluderar sofistikerade mönster . Det är bättre att använda sådana uppvärmda handdukstorkar på stora ytor. De har vanligtvis mer än 20 sektioner, så produkten är också lämplig för att torka saker.

Bild
Bild

Installationstips

För att korrekt ansluta en uppvärmd handdukstork måste du först rita upp ett diagram. Det är tillåtet att göra anslutningar till värmesystemet i flera versioner.

Direktanslutning

Fördelen med denna metod är att ett stort antal beslag inte är tillgängliga. Kulventiler finns vid inlopp och utlopp. Om det plötsligt uppstår en nödsituation kan de snabbt och enkelt blockeras.

Det finns också en betydande nackdel med den metod som används - det kommer inte att vara möjligt att justera temperaturen . Så snart ventilen stängs stannar kylvätskans rörelse.

Därför är det bättre att använda metoden när det finns ett autonomt system eller om du vill minska kostnaden för installationsprocessen.

Bild
Bild

Förbikopplingskanal

Det kallas också bypass. Med installationen av en uppvärmd handdukstork organiseras också en bygel med beslag parallellt . Kranar används för justering och avstängning. Dessutom är en kran installerad, förutom de som finns vid ingången och utgången. Det låter dig reglera uppvärmningen.

Om produkten har en komplex design kan den anslutas från olika sidor, medan värmeöverföringen ändras. Det är därför varje enskilt fall rekommenderas att behandlas individuellt.

Lateral anslutning är effektiv om flera villkor är uppfyllda . Lutningen på grenarna är minst 3 millimeter per 1 meter, den uppvärmda handduksstången är monterad ovanför returkretsen och det finns inga öglor på inloppen.

Bild
Bild

Den diagonala anslutningen anses vara optimal, medan det är bäst att ta den till det övre hörnet . Vattnet som har svalnat går genom det nedre nära hörnet. Denna bana utesluter utseendet på stillastående zoner.

Om förbikopplingen under installationen minskades eller förskjutits, finns det en möjlighet att flödet stoppas. Vätskan slutar röra sig i det ögonblick då trycket i systemet utjämnas med trycket, som kallas gravitation . Det uppstår när det är skillnad i vätskans densitet och deras temperaturer.

Understated loop -sektion och långa rörledningar är huvudorsakerna. Du kan rätta till situationen - för detta måste du flytta den uppvärmda handduksstången närmare motorvägen eller ta bort smalare områden i systemet.

Om en plastprodukt används är sannolikheten för ett sådant problem mindre.

Bild
Bild

Sidanslutningen kan vara enkel, genom hörn eller baksida:

  • i det första fallet används en fackmutter eller utvändig gänga - detta är idealiskt för en öppen packning;
  • enhetlig uppvärmning kan uppnås med en hörnfog;
  • om spåret är dolt bakom finishen, bör det senare alternativet användas.

När grenen svetsas direkt till stigaren anses bypass vara en del av den. Det är därför sådant arbete görs bättre av en specialist, eftersom utslag kan leda till allvarliga problem i framtiden. Rörmokare påpekar ofta det faktum att med en sådan anslutning passerar vatten förbi den uppvärmda handduksstången. Det är möjligt att lösa problemet med en gravitationspump. När vattnet svalnar går det ner och trycker upp varmt vatten.

Bild
Bild

För att ansluta en uppvärmd handdukstork med en bypass som inte är förskjuten eller begränsad måste vissa villkor vara uppfyllda:

  • tillförselavloppet ska vara placerat ovanför den punkt där den uppvärmda handduksskenan är ansluten;
  • returstigningen är under anslutningspunkten;
  • anslutningsrören har en lutning på minst 3 millimeter;
  • röret ska inte hänga och måste vara exakt i storlek;
  • rörets diameter som är ansvarig för anslutningen är minst 25 millimeter.

Under inga omständigheter får avstängningsventiler installeras på förbikopplingen. När förbikopplingen är begränsad men inte partisk fungerar systemet inte korrekt. Detta är huvudorsaken till att elementet alltid förblir kallt. Det är värt att överväga endast det översta fodret.

Varje professionell rörmokare kommer att berätta att problemet med en handdukstork är alltid ett installationsfel. Även om sidanslutningsschemat anses vara optimalt kan du röra på dig med det om du inte känner till alla finesser.

Bild
Bild

Bland de viktigaste misstagen:

  • produktens bottenpunkt ligger slutligen under där returutloppet är beläget;
  • välvd eller utskjutande form vid den övre böjningen.

I det första fallet värms det installerade elementet bara upp ett tag. När vattnet når bottenutloppet är dess ytterligare rörelse omöjlig. 100% i röret kan hittas när man studerar smutsen som kommer dit från stigaren. Resultatet är deformation av materialet inuti och ett snabbt fel. I den andra versionen, ackumulering av luft i rören, omöjligheten för efterföljande drift. En extra dräneringsventil kommer att krävas.

Rekommenderad: