Pumpar För Uppvärmda Handdukstorkar: Cirkulationspump, Mini Och Andra För Uppvärmda Handdukstorkar I Lägenheten. Installation Från Ett Varmvattenställ

Innehållsförteckning:

Video: Pumpar För Uppvärmda Handdukstorkar: Cirkulationspump, Mini Och Andra För Uppvärmda Handdukstorkar I Lägenheten. Installation Från Ett Varmvattenställ

Video: Pumpar För Uppvärmda Handdukstorkar: Cirkulationspump, Mini Och Andra För Uppvärmda Handdukstorkar I Lägenheten. Installation Från Ett Varmvattenställ
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Pumpar För Uppvärmda Handdukstorkar: Cirkulationspump, Mini Och Andra För Uppvärmda Handdukstorkar I Lägenheten. Installation Från Ett Varmvattenställ
Pumpar För Uppvärmda Handdukstorkar: Cirkulationspump, Mini Och Andra För Uppvärmda Handdukstorkar I Lägenheten. Installation Från Ett Varmvattenställ
Anonim

Uppvärmda handdukstorkpumpar är mycket viktiga i vardagen. Kända cirkulationspumpar, mini och andra modeller för handdukstork i en lägenhet. Installation kan göras från en varmvattenstiger, men det finns andra nyanser. Det är också viktigt att ta hänsyn till parametrarna när du väljer.

Bild
Bild

Visningar

Minipumpen för den uppvärmda handduksstången (cirkulation) använder sättet för naturlig cirkulation av vätskan. Det antas som standard att rören är placerade högre - över själva torktumlaren . Denna gravitationsprincip används dock sällan. Ett mer vanligt schema med ett forcerat cirkulerande flöde. Resultatet är en mer enhetlig fördelning av vätska genom systemet (och värmen).

Värmeeffekten från cirkulära vattenanordningar kan vara minst 1, högst 4 kW . Som ett resultat kommer den största skillnaden i uppvärmning mellan konstruktionens delar inte att överstiga 2-4 grader. För jämförelse: för enklare mekanismer kan denna siffra nå 10 grader. Även för icke-specialister är det uppenbart vilket beslut som ska fattas.

Vissa modeller är tillverkade med torrkörningsskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vätska som enheten pumpar, var den än befinner sig, uppstår torkningssituationer regelbundet . Det är denna åtgärd som vanligtvis kallas torrkörning. Utrustningen fungerar som vanligt. Men den kan inte pumpa någonting, för det finns inget att pumpa. Det är absolut nödvändigt att förebygga en sådan utveckling av händelser.

Och nej, det är inte bara att tomgångskraften går till spillo. Mycket farligare är att motorn gradvis överhettas och sedan brinner ut . Och situationen när denna brand inte sprider sig till andra strukturer och delar av byggnaden kan fortfarande anses vara lycka till.

Det nödvändiga skyddet tillhandahålls genom särskild automatisering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En modern liten (och en annan och opraktisk att fästa på en uppvärmd handdukstork) pump från torrkörning kan skyddas:

  • specialrelä;
  • system för kontroll av vätskeflöden;
  • nivågivare (kombination av ett flottörelement med ett nivårelä).

Standardreläet är en elektromekanisk enhet . Den övervakar om det finns ett huvud i kretsen. När den sjunker till en kritisk nivå öppnas den elektriska kretsen. Pumpen stannar omedelbart. Tryckresponsen tillhandahålls av ett membran.

Normalt sker reaktionen vid tryck från 1/10 till 0,6 atm. Den exakta siffran bestäms av inställningarna på fabriken . Normalt installeras ett typiskt relä i matningssystem utan hydraulisk ackumulator. Det är mer korrekt i vissa fall att använda en kronblads- eller turbinflödessensor.

Ibland tilldelas samma funktion till elektroniska styrenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Men innan du hämtar pumpar för en uppvärmd handdukstork som drivs av en varmvattenstiger i en lägenhet måste du ta reda på varför du i allmänhet behöver en sådan teknik. Cirkulationspumpen garanterar kylvätskans flöde. Det är mycket viktigt i kortslutna kretsar. Med rätt val av tvångspumpar kan du räkna med effektiv användning av värmeutrustning.

Vad som är viktigt, pumputrustningen låter dig godtyckligt välja platsen för uppvärmning av enheter, inklusive uppvärmda handdukstorkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Du kan välja rätt pump endast med hänsyn till materialets egenskaper. Helst bör kroppen vara antingen brons eller mässing . Dessa material korroderar inte och sliter lite. Funktionshjulet måste vara tillverkat av ren polymer. Enheten väger högst 5 kg och en total längd på 18 cm.

När det gäller pumpeffekten bör den variera från 25 till 75 watt . Ju större avståndet till stigaren, desto större måste den mekaniska impulsen vara. Märkespumpar har tre olika hastigheter, vilket påverkar intensiteten för uppvärmning av spolen. Och du måste också vara uppmärksam på storleken på grenröret. Den måste exakt matcha storleken på anslutningskanalen på den uppvärmda handduksstången.

Man bör komma ihåg att även de bästa pumparna förbrukar el . För att minska dess förbrukning krävs att man använder modeller med timers och termostater. Det är användbart att uppmärksamma versionens bandbredd. Alla grundparametrar anges i den tekniska dokumentationen.

Det är dock viktigt att kontrollera detta mot oberoende granskningar och använda dem för att bedöma tillverkarens rykte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Korrekt installation av pumpen är strikt i förbikopplingen. Enhetens autonomi kan upprätthållas med hjälp av en extra ventil. I vissa fall är det möjligt att stänga kanalen med en kran . Men när nätverket är avstängt måste det stängas av manuellt, annars fungerar det inte. 2 kranar bör installeras på båda sidor av enheten, vilket hjälper till att säkerställa naturlig cirkulation, utför förebyggande underhåll och reparerar linan.

Ibland finns det redan en pump på den uppvärmda handduksstången . Att lägga till en annan pump betyder att ett termiskt relä krävs. För att förbättra arbetsflödet krävs en automatisk säkring. Den är fixerad på ett avstånd av minst 0,5 m från torkning. Pumpenheten får monteras både på returledningen och på tillförselsgrenen; det är önskvärt att kylvätskans temperatur i det valda området är minimal.

Pumpenheter kan vara mycket bullriga . Denna negativa effekt kan minskas genom horisontell montering. Samtidigt reduceras vibrationsintensiteten. Även om enheten är monterad vertikalt måste rotorns rotationsaxel orienteras horisontellt. En annan nyans: silfilter bör installeras vid ingången.

Rekommenderad: