Handdukstorkar I Mässing: Vatten Och El Med Sidanslutning, Förkromad Och Andra För Badet. Vilket är Bättre - Rostfritt Stål Eller Mässing?

Innehållsförteckning:

Video: Handdukstorkar I Mässing: Vatten Och El Med Sidanslutning, Förkromad Och Andra För Badet. Vilket är Bättre - Rostfritt Stål Eller Mässing?

Video: Handdukstorkar I Mässing: Vatten Och El Med Sidanslutning, Förkromad Och Andra För Badet. Vilket är Bättre - Rostfritt Stål Eller Mässing?
Video: How to Install a Towel Bar in Drywall – Strong Towel Rack Installation 2024, April
Handdukstorkar I Mässing: Vatten Och El Med Sidanslutning, Förkromad Och Andra För Badet. Vilket är Bättre - Rostfritt Stål Eller Mässing?
Handdukstorkar I Mässing: Vatten Och El Med Sidanslutning, Förkromad Och Andra För Badet. Vilket är Bättre - Rostfritt Stål Eller Mässing?
Anonim

Nyligen har det blivit relevant igen att göra badrumsinredning i en vintagestil, som kännetecknas av användning av brons och förgyllning, samt olika gamla inredningselement. Därför finns det en stor efterfrågan på produkter från mässing-ett material som tack vare en kopparbaserad legering har en karakteristisk gul-gyllene nyans. Ett av dessa dekorativa element är en uppvärmd handdukstork, som utför en uppvärmningsfunktion och även används som en torktumlare.

Bild
Bild

Särdrag

Handdukstorkar i mässing, förutom sin attraktiva design, har ett antal fördelar, så att köparna föredrar dem framför rostfria produkter. Mässing är en kopparbaserad legering med flera komponenter som har utmärkt korrosionsbeständighet. Därför används detta material ofta för olika VVS -armaturer.

Eftersom mässing är en multikomponentförening beror dess färg och egenskaper på kompositionen, i vilken en av följande komponenter dominerar i en eller annan grad . - koppar, bly, mangan, aluminium, tenn, zink, nickel.

Koppar och zink dominerar bland alla element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handdukstorkar i mässing har ett antal fördelar, tack vare vilka köpare som väljer dem:

  • en hög värmeledningsförmåga (saker torkar ut snabbare);
  • korrosionsskyddande egenskaper;
  • inte utsatt för det negativa inflytandet av strömmar;
  • tack vare sitt vackra utseende kommer de att bli ett elegant inslag i badrumsinredningen;
  • tål perfekt tryckfall i vattentillförseln;
  • driftstid - upp till 10 år;
  • flera typer av uppvärmning - vatten, el och blandning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med uppvärmda handdukstorkar i rostfritt stål

Genom att välja uppvärmda handdukstorkar undrar många vilket alternativ som är bättre att köpa - rostfritt stål eller mässing. För att förstå detta erbjuder vi en jämförande beskrivning av dessa två installationer.

Rostfria modeller kännetecknas av:

  • lång livslängd;
  • bra motståndskraft mot föroreningar i varmt vatten;
  • tolererar perfekt temperaturförändringar;
  • har en ganska låg kostnad;
  • utsatt för påverkan av lösa strömmar, som orsakar korrosion;
  • förstärkt svetsning krävs vid ramsömmarna för att täta strukturen så mycket som möjligt;
  • mycket ofta stöter du på produkter av dålig kvalitet, så du bör vara mycket försiktig när du köper en handdukstork i rostfritt stål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller mässingsmodellerna kännetecknas de av följande funktioner:

  • en utmärkt indikator på värmeledningsförmåga - därför kan du välja en mindre installationsstorlek än för en produkt av rostfritt stål, på grund av vilken det finns en betydande besparing i badrummets lediga utrymme och de pengar som kommer att läggas på det;
  • ganska hållbart material;
  • motståndskraft mot tryckfall i vattentillförseln;
  • högt korrosionsskydd;
  • hållbarhet vid användning;
  • utmärkt slitstyrka;
  • estetiskt utseende;
  • produktionen sker endast i specialiserade fabriker;
  • Europeisk standard;
  • hög kostnad, nära stålprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över tillverkare och modeller

Handdukstorkar i mässing finns i en mängd olika utföranden. De skiljer sig åt i färg, form, storlek, typ av fyllmedel. Nedan kan du bekanta dig med olika modeller av handdukstorkar av mässing endast från betrodda tillverkare.

Elektrisk handdukstork "Avantage ". Mässingsmodell i retrostil, bronsfärg. Produkten från ukrainsk produktion med förkromning är perfekt för ett badrum med vintage eller klassisk design. Parametrar - 50x70 cm.

Bild
Bild

Vattenuppvärmd handdukstork från Secado "Verona" mässing . Snygg modellstege i färgen på åldrad mässing som mäter 43x70 cm. Den har en lägre typ av anslutning till varmvattenförsörjningssystemet.

Den maximala uppvärmningen är upp till 110 grader.

Bild
Bild

Uppvärmt handdukstorkvatten Garcia "Rhodes ". Modellen är gjord i färgen på antikt brons, ursprungslandet är Tjeckien. Produkten har en sidokoppling. Installationsparametrar kan vara av flera typer - 52, 8x80 cm, 52, 8x70 cm, 52, 8x98, 5 cm. Har en polymer skyddande beläggning.

Värmer upp till en temperatur på 110 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk uppvärmd handdukstork Migliore Edward . Ursprungsland - Italien. Den utsökta bronsmodellen kommer att bli en riktig dekoration av badrumsinredningen. Utrustningseffekt - 100 W, mått - 68x107 cm.

Italiensk lyxmodell.

Bild
Bild

Vattenuppvärmd handdukstork från Secado "Milan 3" mässing . Den eleganta modellen av den ryska tillverkaren är tillverkad av högkvalitativt sanitär mässing. Värmeelementets effekt är 300 W, utrustningen är ansluten via en kontakt.

Bild
Bild

Alla elektriska modeller är utrustade med en termostat, som låter dig välja enhetens optimala driftsläge. Vissa produkter har en timer.

Hur väljer man?

När du väljer en handdukstork i mässing måste du följa flera rekommendationer som hjälper dig att välja värmeutrustning av hög kvalitet.

Bild
Bild
  1. Sök efter datablad och installationsanvisningar.
  2. För privata hus med ett autonomt värmesystem kan du välja uppvärmda handdukstorkar från utländska tillverkare, men för boende i lägenheter är inhemska produkter det bästa alternativet. Eftersom modellerna av den europeiska standarden inte är utformade för högt tryck inuti rör och deras frekventa fall, som är typiska för urbana vattenförsörjningssystem.
  3. Produktens storlek bör väljas utifrån badrummets dimensioner, liksom dess funktionella syfte - värmefunktion eller helt enkelt torka handdukar.
  4. Formen på den uppvärmda handduksstången väljs utifrån personlig preferens. Många anser till exempel att S- och M-formerna är föråldrade. Nu är de mest efterfrågade modellerna i form av en stege - den här formen är praktisk och ser snygg ut. Dessutom finns modeller med extra hyllor som kan användas för att förvara textilier.
  5. Var uppmärksam på kraften och den maximala uppvärmningstemperaturen för enheten. Du kan beräkna hur mycket ström en uppvärmd handdukstork behövs för ditt badrum, baserat på beräkningen av 50 W per 1 kubikmeter rum.
  6. Fundera på hur du vill ansluta utrustningen. Om du väljer en elektrisk modell, överväg behovet av ett nära utlopp, vattenprodukter är anslutna till värmesystemet.

Rekommenderad: