Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och Elektriska, Vita, Svarta Och Andra Modeller För Badrummet. Hur Ansluter Jag Till Stigeröret Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och Elektriska, Vita, Svarta Och Andra Modeller För Badrummet. Hur Ansluter Jag Till Stigeröret Korrekt?

Video: Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och Elektriska, Vita, Svarta Och Andra Modeller För Badrummet. Hur Ansluter Jag Till Stigeröret Korrekt?
Video: How To Install A Hot Wire Heated Towel Rail 2024, April
Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och Elektriska, Vita, Svarta Och Andra Modeller För Badrummet. Hur Ansluter Jag Till Stigeröret Korrekt?
Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och Elektriska, Vita, Svarta Och Andra Modeller För Badrummet. Hur Ansluter Jag Till Stigeröret Korrekt?
Anonim

En uppvärmd handdukstork är en integrerad del av de flesta moderna badrum. Enheten är mycket viktig eftersom den utför flera nödvändiga funktioner samtidigt. Det finns många typer av torktumlare, varav de stegeformade modellerna är de mest populära. I den här artikeln kommer vi att lära oss hur man korrekt väljer sådana enheter.

Bild
Bild

Särdrag

För närvarande presenteras de enheter som är avsedda för torkning av handdukar i det bredaste sortimentet. Stora (och inte så) tillverkare producerar många mönster som skiljer sig åt i storlek, form och funktionsprincip. Marknadsledarna är stegexemplar. De flesta köpare föredrar just dessa enheter.

Den övervägda modellen av en uppvärmd handdukstork ger närvaro av flera horisontella stänger

På grund av sin karakteristiska struktur kallas dessa torktumlare stegar.

Bild
Bild

De är enkla och enkla att använda

Uppvärmda handdukstorkar gjorda i form av en stege är olika. Moderna köpare kan själva välja både vatten- och elmodeller. Vissa tillverkare producerar kombinerade alternativ. Köparen kan välja den optimala enheten med alla önskemål och krav.

Bild
Bild

Ladderformade handdukstorkar ser väldigt snygga och estetiskt tilltalande ut . Sådana mönster kan inte bara vara mycket funktionella, utan också mycket attraktiva. Med denna diskreta detalj kan du fräscha upp badrummet, göra det snyggare.

Idag kan kunderna beställa torktumlare av hög kvalitet i krom, guld, brons eller färgade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Stigformade uppvärmda handdukstorkar är olika. Låt oss titta på funktionerna i de mest populära alternativen.

Vatten

Uppvärmda handdukstorkar av denna modifiering är de mest efterfrågade. De köps oftast. Vattentorkar är standardanordningar som användarna har varit bekanta med under mycket lång tid.

De övervägda enheterna kan integreras i det allmänna vattenförsörjningssystemet utan onödiga problem . Det finns inget oöverkomligt svårt att utföra sådana installationsarbeten.

Bild
Bild

En helt ny handdukstork av vattentyp kan installeras för att ersätta den gamla enheten, som måste demonteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Elektriska handdukstorkar är inte på något sätt sämre än vattentorkare, men samtidigt kan de inte skryta med samma popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vårt land har dessa produkter ännu inte blivit bekanta, så inte alla användare är redo att hantera dem.

Elektriska modeller skiljer sig från vattenmodeller genom att de inte är direkt beroende av rören i badrummet

Bild
Bild

Material och färger

Moderna modeller av stegen torktumlare är gjorda av olika material. Produkter från rostfritt stål, svart stål, koppar levereras till försäljning. Det finns också exempel på mässing.

Svart stål anses vara budgetmässigt, varav vissa modeller av handdukstorkar är tillverkade . Detta material har många nackdelar. Enheten, som är gjord av den, kan förlora sin presentation på kort tid. Korrosion bildas på svart stål eller förkromning avskalas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det stora sortimentet innehåller enheter i rostfritt stål . Om detta material utsätts för ström kan det börja deformeras.

Torktumlare, som är tillverkade av rostfritt stål, har ofta inte ytterligare skyddande beläggningar, därför genomgår de en noggrann poleringsprocess för att få en karakteristisk glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så att enhetens utseende lockar med en spegelglans och dess yta kännetecknas av idealisk jämnhet, utförs polering i 2 eller 3 steg. Torken är belagd i olika färger:

  • Vit;
  • svart;
  • silver;
  • nyans av brons och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specialfärger och emaljer appliceras på ståltorkar i enlighet med en speciell teknik . Många tillverkare erbjuder konsumenterna sådana modeller, som är målade i blått, grönt, blått, rött och andra originella nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kopparuppvärmda handdukstorkar är hållbara, pålitliga och hållbara . Dessa alternativ är dyra. Koppar i sig är ett dyrt material. Lödning och förkromningsteknik kräver också en hel del investeringar. Den klassiska versionen är en vattentork som är ansluten till värmesystemet eller till varmvattenförsörjningen i huset.

Bild
Bild

Dimensioner

Uppvärmda handdukstorkar i form av stegar skiljer sig inte bara i material och färger utan också i dimensionella parametrar. I butiker kan du hitta både mycket små och stora strukturer. Tänk på en lista över de mest populära och vanliga storlekarna på stegen torktumlare:

  • 400x600 mm;
  • 600x500 mm;
  • 200x700 mm;
  • 500x800 mm;
  • 400x800 mm;
  • 300x600 mm.
Bild
Bild

Om så önskas kan köpare hitta modeller med andra parametrar. Allt beror på den specifika tillverkaren som tillverkar handdukstorkar i form av stegar.

Bild
Bild

Toppmärken

Många högkvalitativa stegtorkar finns på butikshyllorna. De tillverkas av en mängd olika märken. Låt oss ta reda på mer om det bästa av dem.

Terminal . Stor tillverkare av handdukstorkar av hög kvalitet. Företaget tillverkar både klassiska och originella stegar i olika modifikationer. Varje köpare kan själv välja den perfekta modellen som passar honom både vad gäller funktionalitet och design. Stål av denna kvalitet kännetecknas av perfekt svetskvalitet, samt utmärkt motståndskraft mot korrosion och oxidation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trugor . Denna tillverkare producerar ett stort utbud av kvalitetshanddukstorkar. Företaget erbjuder en mängd pålitliga och attraktiva stegar av både vatten och elektrisk typ att välja mellan. Företagets sortiment innehåller både billiga och dyra artiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Argo . Ett företag som tillverkar utmärkta torktumlare i rostfritt stål. Produkterna lockar konsumenter med sin ursprungliga och genomtänkta design till minsta detalj. I företagets sortiment kan varje person välja en enhet i form av en stege.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Margroid ". En annan känd tillverkare som specialiserat sig på tillverkning av praktiska och hållbara handdukstorkar. I företagets sortiment kan du hitta många coola modeller gjorda i form av en stege. Produkterna "Margroid" kännetecknas av hållbarhet, slitstyrka och ett mycket intressant utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många fler utmärkta märken som producerar elektriska, vatten och universella (kombinerade) torktumlare, komplett med en Mayevsky -kran, olika regulatorer och andra funktionella komponenter. Varje kund kan göra rätt val.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

En stegen torktumlare kan anslutas korrekt till en varmvatten stigare på olika sätt. Själva installationsschemat kan variera beroende på enhetens egenskaper.

Bottenanslutning . Förutsatt att matningen är lägre måste stigerörets övre gren alltid vara placerad under själva enheten. Denna typ av anslutning praktiseras ofta i både flerbostadshus och privata hus. När du ansluter en modell i form av en stege, använd antingen en sido- eller diagonal bottenanslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lateral . Denna typ av anslutning anses vara mer tillförlitlig än den som beskrivs ovan. Det viktigaste är att alla nödvändiga villkor är uppfyllda: grenarna måste läggas med en lutning på minst 1-3 mm, enheten måste installeras ovanför returslingan, det finns inga öglor på trådarna. Den övervägda anslutningsmetoden är uppdelad i flera undertyper. Anslutningen kan vara enkel, genom hörn, bak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns olika system för att ansluta stegeuppvärmda handdukstorkar . När du installerar sådana enheter är det viktigt att lita på dessa system så att du senare kan starta den uppvärmda handdukstorkaren. Innan arbetet påbörjas bör du ta reda på hur exakt alla huvuddelar i den köpta torktumlaren är fästa.

Bild
Bild

Driftsregler

Tänk på de grundläggande reglerna för drift av moderna uppvärmda handdukstorkar i form av en stege

  • Enhetens tekniska parametrar måste nödvändigtvis motsvara drifts- och trycktrycket, vilket är typiskt för VVS -systemet i byggnaden.
  • Sanitär utrustning måste fungera under ett tryck på 8-24,5 atmosfärer. Denna indikator beror på själva byggnadstypen och enhetens skick.
  • Designen måste innehålla avstängningsventiler. Med deras hjälp kan du enkelt blöda luft, minska trycket och också ta bort överflödiga luftlås. Sådana åtgärder leder till att enheten värms upp jämnt längs hela dess längd.
  • Du måste alltid övervaka hur enheten värms upp och svalnar för att upptäcka fel i driften i tid.
  • Använd inte torktumlaren som en stor hängare för många tunga föremål. Det rekommenderas starkt att inte överbelasta en sådan struktur, även om den är av oklanderlig kvalitet.
  • Det är oönskat att lägga papper eller plastföremål på ytan av stegen torktumlare.
  • Strukturen måste alltid hållas ren. Både damm och annat skräp ska avlägsnas med en torr och ren trasa. Slipande produkter och starka kemikalier behöver inte användas.

Rekommenderad: