Storlekar På Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och El, Mittdistans, Uppvärmda Handdukstorkar 35-40, 50 Cm Breda Och Andra Standardstorlekar

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och El, Mittdistans, Uppvärmda Handdukstorkar 35-40, 50 Cm Breda Och Andra Standardstorlekar

Video: Storlekar På Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och El, Mittdistans, Uppvärmda Handdukstorkar 35-40, 50 Cm Breda Och Andra Standardstorlekar
Video: Inställning av handdukstork ED23 2024, Mars
Storlekar På Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och El, Mittdistans, Uppvärmda Handdukstorkar 35-40, 50 Cm Breda Och Andra Standardstorlekar
Storlekar På Uppvärmda Handdukstorkar: Vatten Och El, Mittdistans, Uppvärmda Handdukstorkar 35-40, 50 Cm Breda Och Andra Standardstorlekar
Anonim

Uppvärmda handdukstorkar dök upp för bara några år sedan, men har redan blivit populära. De köps för installation i badrum. Enheter för att torka handdukar och andra saker är avsedda. När du väljer bör du vägledas av enhetens storlek och rummet för vilket den köps. Idag kommer vi att titta på allt som finns att veta om denna nödvändiga enhet. Låt oss bo på storleken på uppvärmda handdukstorkar.

Bild
Bild

Vad är storlekarna?

Uppvärmda handdukstorkar finns på marknaden i stort antal. Det finns alternativ som passar för små rum, för standardförhållanden, liksom för stora rum. Låt oss överväga vilka av dem som endast är lämpliga för ditt fall.

Viktig! När du väljer, var uppmärksam på de tekniska kraven för handdukstorkar . Om du inte kan göra detta på egen hand, kontakta våra säljchefer för hjälp. De kommer att ge råd om vad du föredrar för dig.

Tänk först på om vatten- eller elektrisk version av enheten. Designen väljs beroende på personens smakpreferenser.

Funktionsprincipen för strukturerna är ungefär densamma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små rum köper de enheter med ett centrumavstånd på 35 cm . Du kan också köpa alternativ 40, 47 och till och med 32 cm - beroende på badrumets storlek. De mest populära är vattenstrukturer 400x800, 400x600, som ansluter från sidan, vid tillverkning av vilken rostfritt stål användes.

Medeluppvärmda handdukstorkar inkluderar enheter som har en mellanaxelstorlek lika med 50 cm, med förhållandena längd och höjd: 600x600, 500x500, 500x600 och några andra. De installeras i standardrum. Mönstren har samma hontråd, som är 1 tum stor. Enhetens bredd spelar också en viktig roll.

Det är olika för varje design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standard handdukstorkar har ett antal fördelar. De avger värme väl. Enheterna kommer att fungera länge utan att orsaka problem; de tar upp ett litet område i alla rum. Från sorten på marknaden kan du välja ditt eget alternativ.

För lokaler med ett stort område, liksom för utrustning av pooler, badrum, vattenparker, rekommenderas att installera kraftfulla enheter . I dem överstiger bredden på mitt-till-mitt-läget 60 cm. Dessutom bör strukturen ha ett ökat förhållande mellan längd och höjd. De väljer alternativ mer än 500x800.

Notera! Om diametern på röret på den köpta produkten inte stämmer överens med diametern på VVS -strukturen kan du montera systemet, men du måste använda speciella adaptrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du beslutar om valet, ta hänsyn till följande punkter

  1. Konfigurationstyp . Det är mer att föredra att köpa strukturer i form av en "stege". Med deras hjälp kan du torka ett stort antal saker i olika storlekar.
  2. Produktens effekt beräknas . För att göra detta, använd formeln, multiplicera värdet på 140 W med antalet kvadratmeter. Efter att ha fått önskat alternativ kan du köpa en design som kommer att se bra ut i ditt badkar.
  3. Hur rör behandlas inifrån . För att göra detta, läs instruktionstexten. Det stavade ut vad som bör föredras.
  4. Oavsett om tillverkaren ger en garanti för produkten . Om så är fallet kan du åtgärda felet kostnadsfritt vid fel. Säljaren ersätter med en liknande produkt eller reparerar strukturen på egen bekostnad.
  5. Vilka fästelement som finns . I frånvaro är det svårt att hitta produkter som används för installationsarbete.
  6. Produktpris . Alla kommer att välja lämpligt alternativ beroende på den finansiella solvensen.

Nu kommer vi att överväga de populära konstruktionstyperna - övergripande och ansluta mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Generella dimensioner

Vid val av design beaktas produktens form. Sådana enheter köps ofta.

  1. Den U-formade sorten kallas kompakt . Utvecklare installerar redan höghus i byggnadsstadiet. Vanligtvis monteras alternativ som har en höjd av 32 cm och en bredd på 40-80 cm. H-formade kan enkelt placeras i alla hörn.
  2. Utföranden av typen M . De är vanliga "serpentiner", kännetecknade av en höjd av 50-60 cm och en bredd lika med 40-80 cm. De är lämpliga för installation i alla lokaler och kommer att betona moderniteten i den stilistiska lösningen.
  3. Enheter med en form i form av en stege har stora dimensioner . De står högt, har en höjd av 50-120 cm, en bredd lika med 50-80 cm. På stegen kan du placera valfritt antal saker av olika storlekar: från små till stora.
  4. För att få de ursprungliga lokalerna köper lägenhetsägare foxterstrukturer . De har en höjd av 32 till 60 cm, en bredd på 40-80 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluter

När du beslutar om valet ska produkten köpas med hänsyn till anslutningsmåtten. Idag är det möjligt att köpa följande alternativ beroende på diametern:

  • lika med en sekund av en tum med en yttre storlek på 1, 9 centimeter;
  • lika med tre fjärdedelar av en tum med en yttre 2,5 centimeter;
  • lika med en tum med en yttre 3, 2 centimeter;
  • över en tum med en yttre 4 centimeter.

Råd! Rådgör med experten vilken storlek som är lämplig för installation specifikt för din lägenhet. I det här fallet kommer det inte att vara svårt att montera ett integrerat system.

Fäst VVS vertikalt, underifrån eller horisontellt. Det beror på vilken metod som valdes under installationsprocessen och är lämplig för specifika förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt om centrumavståndet

När du väljer den bästa enheten måste du utföra processen med hänsyn till rummets yta, inuti vilken den uppvärmda handduksstången kommer att installeras. Experter ger ganska bestämda rekommendationer om denna fråga.

  • För rum med en storlek lika med 4, 5-6 kvadratmeter är alternativ för uppvärmda handdukstorkar med en mitt-till-centrum-dimension lika med 50x40, 50x50 och 50x60 centimeter lämpliga.
  • För lokaler med en yta på 6-8 kvadratmeter väljs enheter med en mellanaxelstorlek på 60x40, 60x50 eller 60x60 centimeter.
  • I badrum över 7,5 kvadratmeter, men mindre än 11 rutor, gör de ett val till förmån för strukturer med en centrum-till-centrum-dimension lika med 80x40, 80x50 och 80x60 centimeter.
  • Med ett område på rummet som inte överstiger 14 kvadratmeter är en struktur med en storlek mellan axlarna 100x40, 1000x50 eller 100x60 centimeter lämplig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För badrum med en yta som överstiger 14 kvadratmeter bör strukturer väljas med 120x40, 120x50 120x60 eller 120x80 centimeter mellan axlarna.

Intressant! Att välja en produkt som inte är rätt storlek för routing kommer att leda till många problem . Vi måste installera om VVS-systemet i rummet. Det är bättre att välja de modeller som passar din layout.

Detta kommer att spara pengar och nerver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanserna i valet av parametrar

Välj det mest lämpliga alternativet för badrummet, med hänsyn till rekommendationer från proffs inom sitt område. De rekommenderar att du uppmärksammar området i rummet där de ska installera den köpta enheten . VVS bör väljas beroende på vattentillförselns diameter, materialet som används i tillverkningsprocessen, liksom konstruktionens form.

För att inte möta olika problem rekommenderas att mäta badrummet i förväg . Detta gör att du kan välja den optimala versionen av VVS-enheten med önskad centrum-till-centrum-dimension.

I urvalsprocessen rekommenderas att beräkna hur långt och högt utrymmet på väggytan ska vara, som enheten ska monteras på

Installationsprocessen utförs beroende på lägenhetens ägare, eftersom det beror på hur bekvämt det kommer att vara att använda den köpta handduksstången.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum! Ovanifrån kan strukturen placeras på olika sätt . För placeringen av sidodimensionerna bör det anges att de är 10-20 cm från väggar, dörrarmaturer, möbler. Annars är det obehagligt att använda produkten för ägarna till lägenheten och alla som kommer för att besöka dem.

Värmeeffekten bör också bestämmas. Vanligtvis tas för detta en vanlig produkt som har en M-form. När man använder hjälprör tillsammans med en spole är det möjligt att öka avskiljningens värmeöverföring med en och en halv gånger mer än vid beräkningar.

När du beslutar om valet, var uppmärksam på egenskaperna hos det valda handdukstorkalternativet. För att göra detta, se vad tillverkarna av den här modellen rekommenderar.

Var särskilt uppmärksam på termisk prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är svårt att göra ett val på egen hand, kontakta säljaren hur produkten kännetecknas . Han kommer att rekommendera vad du ska köpa för ditt bad, beroende på område.

Vissa medborgare uppmärksammar också hur effektivt enheten visar sig i uppvärmningsprocessen, men detta är inte ett grundläggande kriterium. Till exempel värmer en 500 watts specialenhet ett rum upp till 5 kvadratmeter.

Uppvärmda handdukstorkar har blivit en del av ryssarnas liv. I många lägenheter kan du se olika alternativ för produkter som skiljer sig åt i utseende och tekniska egenskaper.

För att hitta rätt alternativ bör du vara uppmärksam på dessa detaljer.

Rekommenderad: