Diskmaskiner Av Icke-standardstorlekar: Inbyggd Diskmaskin 40 Cm Med Flera. Modellöversikt Och Urvalsregler

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskiner Av Icke-standardstorlekar: Inbyggd Diskmaskin 40 Cm Med Flera. Modellöversikt Och Urvalsregler

Video: Diskmaskiner Av Icke-standardstorlekar: Inbyggd Diskmaskin 40 Cm Med Flera. Modellöversikt Och Urvalsregler
Video: Видео инструкция по установке встраиваемой посудомоечной машины Bosch 2024, Maj
Diskmaskiner Av Icke-standardstorlekar: Inbyggd Diskmaskin 40 Cm Med Flera. Modellöversikt Och Urvalsregler
Diskmaskiner Av Icke-standardstorlekar: Inbyggd Diskmaskin 40 Cm Med Flera. Modellöversikt Och Urvalsregler
Anonim

Diskmaskinen är ett oumbärligt verktyg i köket. Denna teknik sparar inte bara plats och tid, utan hjälper också till att optimera vattenförbrukningen. Huvudpunkten när du väljer en diskmaskin är dess mått. I den här artikeln kommer vi att överväga vilka icke-standardtyper som finns, deras funktioner och urvalsregler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns ett stort antal diskmaskiner på marknaden idag, de skiljer sig åt i storlek, funktionalitet och strömförbrukning. För att göra ett val måste du veta vilka dimensioner denna eller den maskinen har. Till att börja med, låt oss titta på huvudsegmentet i sortimentet.

Varje teknik har sina egna egenskaper, det finns inbyggda bilar och de som inte behöver en speciell nisch.

Standardstorlekar är:

  1. höjd - 81,5 cm;
  2. bredd - 59 cm;
  3. djup - 54 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Avståndet mellan väggen och enheten ska vara 5 cm. Om maskinen är inbyggd beräknas detta avstånd från lådans vägg. Med dessa modeller kan du ladda disk för 14-15 personer och tvätta allt på en gång.

Och det finns också smala, kompakta bilar . Många tror att allt som inte är standard är icke-standard. Å ena sidan är detta verkligen sant, men idag finns det en separat kategori diskmaskiner som anses vara icke-standardiserade.

Så vad är funktionerna i en icke-standardmaskin och hur man skiljer den från en smal eller kompakt. Först och främst måste du förstå vilka dimensioner den framtida tekniken ska ha . Det vill säga hur mycket ledigt utrymme det finns i köket. Icke-standardiserade modeller kom till användning just för att området i köket inte tillät en standardbil.

Till exempel, det finns modeller av fristående maskiner med mått 82x45x45 cm . Det visar sig att modellen i höjd tillhör standarden, men när det gäller djup och bredd gör den inte det.

Och även icke-standardiserade enheter har andra funktioner. Förutom att de kan byggas in i möbler kan de vara bänkskiva eller placeras i en nisch under diskbänken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Icke-standardiserade eller små diskmaskiner är också indelade i kategorier, men bara i bredd. Den minsta bland dem anses vara enheter med en bredd på högst 30 eller 35 cm, som försäljningschefer ofta säger . Men sådana bilar finns helt enkelt inte - det här är en speciell marknadsföringstrick, enligt passet kommer sådana bilar att vara 40 cm breda. Varför är det så? Det är omöjligt att montera alla maskindelar i en 35 cm bred enhet. I detta fall skulle det vara nödvändigt att öka nedsänkningsdjupet. Men i en bil från 40 cm ökar kapaciteten.

Sådana modeller köps vanligtvis i små lägenheter, där lite utrymme tilldelas för köket, eller i en studiolägenhet, där varje centimeter räknas . De installerar vanligtvis en 40 centimeter maskin under diskbänken i själva nischen, detta sparar inte bara utrymme utan också pengar, eftersom ett separat skåp inte kommer att behövas. En sådan modell kan tvätta cirka 5 uppsättningar disk i taget. Höjden kommer att baseras på skåpets yta. Om det genomsnittliga skåpet är cirka 82 cm, diskbänkens djup är cirka 30 cm, kan maskinens höjd väljas upp till 50 cm.

Och även sådana enheter kan installeras på ytan eller i ett väggskåp, eftersom maskinen ser ut som en mikrovågsugn

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande icke-standardmodeller är redan något bredare, de är 45 cm.

De kan vara både inbyggda och fristående . Deras höjd varierar i genomsnitt från 80 till 85 cm, precis som standarden, djupet är inte mer än 65 cm. Men antalet smutsiga diskar laddas mer än den tidigare modellen, nämligen: 9-12 uppsättningar åt gången.

Små dimensioner stör på inget sätt funktionaliteten. Nästan alla modeller har samma inställningar, det vill säga närvaron av lägen som:

  • torkning;
  • dörrlås;
  • vanlig eller snabbare tvätt;
  • vattenbesparingsläge;
  • preliminär blötläggning.

Temperaturförhållandena i sådana maskiner är från 2 till 5. Och du kan ansluta vatten till maskinen både kallt och varmt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Inbyggt Samsung modellnummer DW50H4050BB , som tillhör kategorin smal icke -standard med dimensioner på 65 cm i höjd, 45 - i bredd. Kan tvätta 10 set åt gången.

Bild
Bild

Modell ARDO ME 5661 med parametrar som 53, 5 cm i höjd, bredd 40, 4 cm, djup 52 cm. Kompakt modell som passar perfekt in i ett litet rum. Den enda nackdelen är att denna modell inte kan köpas på Rysslands territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch presenterar ett stort antal icke-standardiserade modeller, en av dem Bosch SPV25DX10 … Idag - en av de bästa modellerna. Den är bara 44,8 cm bred, men med bra funktionalitet: 5 tvättlägen, kapacitet för 9 personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver en tyst maskin, då modellen Electrolux ESL 94585 perfekt för detta. Den har en dubbel-sprinkler invertermotor. När det gäller mått är den 82 cm hög, 45 cm bred och 55 cm djup. Den har 7 driftsätt, inklusive en snabb tvätt.

Bild
Bild

Populär bland diskmaskiner modell Weissgauff BDW 4106 D … Den finns i två versioner: dessa är kompakta modeller med en bredd på 55 cm och inbyggda - med en bredd på 45 cm. Deras huvudsakliga skillnader är att den kompakta har mindre smutsiga diskar, för endast 6 personer, och inbyggd en - 10. liter vatten - 9, 5 respektive 11.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

För att köpa denna eller den modellen är det alltid nödvändigt att följa ett antal regler som inte bara hjälper till att besluta om köpet utan också säkerställer valet.

Det första du bör vara uppmärksam på är vilken modell du vill köpa . Allt ska komma från ledigt utrymme. Speciellt om modellen är inbyggd. För att inte misstas med lådan är det bäst att titta närmare på en viss modell och redan köpa en låda för den. Vissa butiker rundar trots allt upp måtten för sin bekvämlighet. Därför är det bättre att välja en diskmaskin enligt installationsschemat.

Förutom platsen där bilen ska placeras bör du också lita på antalet personer i familjen . Om en familj består av 2 personer är det ingen mening att köpa en bil i full storlek, det är bättre att välja en inbyggd liten modell.

Maskinen måste vara utrustad med 3 fot: två på framsidan och en på baksidan (denna fot är justerskruven). Det är värt att komma ihåg det på alla maskiner tas topplocket bort och modellens höjd reduceras med 2 cm.

Bild
Bild

Och du bör också vara uppmärksam på anslutningsslangarna och avloppsavloppet, för detta bör du också lämna en plats.

Maskinens insida ska ha en funktion som att justera korghöjden för att kunna tvätta höga föremål.

Justering av korgar är inte tillgänglig för kompakta modeller, eftersom deras höjd inte tillåter detta.

Diskmaskinen måste ha läckageskydd. Det kan finnas flera orsaker till läckor: en sönderriven slang, ett programfel, det spelar ingen roll, maskinen måste själv skilja vattenflödet inuti och tömma den.

Förutom själva maskinen finns det ett antal regler som rör skåp:

  1. avståndet mellan maskinen och väggen bör vara cirka 5 cm;
  2. dekorationspanelens tjocklek beaktas alltid, särskilt för rostfria modeller.

Rekommenderad: