Spis Med Diskmaskin: Ugn Och Diskmaskin 2 I 1 Och 3 I 1, Fördelar Och Nackdelar Med Kombinerade El- Och Gasugnar

Innehållsförteckning:

Video: Spis Med Diskmaskin: Ugn Och Diskmaskin 2 I 1 Och 3 I 1, Fördelar Och Nackdelar Med Kombinerade El- Och Gasugnar

Video: Spis Med Diskmaskin: Ugn Och Diskmaskin 2 I 1 Och 3 I 1, Fördelar Och Nackdelar Med Kombinerade El- Och Gasugnar
Video: Hotpoint HAE60 60cm Electric Cooker 2024, April
Spis Med Diskmaskin: Ugn Och Diskmaskin 2 I 1 Och 3 I 1, Fördelar Och Nackdelar Med Kombinerade El- Och Gasugnar
Spis Med Diskmaskin: Ugn Och Diskmaskin 2 I 1 Och 3 I 1, Fördelar Och Nackdelar Med Kombinerade El- Och Gasugnar
Anonim

Ett stort antal människor kommer att vara intresserade av att veta hur man väljer en spis med diskmaskin, vad är för- och nackdelar med kombinerade el- och gasugnar. Deras huvudtyper är en ugn och en diskmaskin 2 i 1 och 3 i 1. Och det är också mycket viktigt att förstå installationen av sådan utrustning på rätt plats och dess anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Namnet "spis med diskmaskin" betyder otvetydigt att hushållsapparater kombinerar åtminstone dessa två funktioner. Båda enheterna fungerar autonomt från varandra rent tekniskt. Dessutom är de placerade i en gemensam byggnad . Diskmaskinen är förstås alltid längst ner, och "matdelen" är överst; ett annat arrangemang skulle vara ologiskt och extremt obekvämt. Det bör noteras att 2-i-1-modeller är ganska sällsynta.

Huvuddelen av sortimentet på marknaden upptas av 3-i-1-modifieringar, där det förutom spis och diskmaskin också finns en ugn . Detta är den mest praktiska lösningen. Naturligtvis är den övergripande designen något komplicerad, eftersom det är nödvändigt att samordna arbetet med olika delar. Resultatet är dock värt det.

Om en komponent i konstruktionen går sönder kan en relativt enkel ersättning garanteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om de positiva och negativa egenskaperna hos kombinationer är det värt att nämna:

  • ökad funktionalitet;
  • minskning i storlek (mycket viktigt i småhus);
  • lång driftstid;
  • enkel hantering;
  • genomarbetad design;
  • behovet av kompromisser (både diskmaskin, spis och ugn har något mindre kapacitet än enskilda enheter);
  • svårigheter med anslutning av kommunikationslinjer;
  • hög risk på grund av potentiell kontakt med vatten med el;
  • svårigheter med underhåll, dess höga pris;
  • begränsat räckvidd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det ska sägas direkt att den kombinerade tekniken antingen kan vara fristående eller inbyggd i en nisch eller vägg. I sin tur är uppdelningen av den kombinerade köksutrustningen enligt de principer som används i dess arbete också uppenbar:

  • modeller med gaselektrisk toppplattform;
  • rena gasugnar med diskmaskin;
  • elektriska spisar med en tvättkomponent;
  • modeller med gas- eller elugn.

Men skillnaderna slutar naturligtvis inte där. En mycket viktig roll i vardagen spelas av antalet brännare eller elektriska skivor. Antalet rätter som kan tillagas samtidigt beror på det.

Du bör också överväga vad hällen är gjord av. Det kan vara rostfritt, glaskeramiskt eller blandat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Utrustningens storlek är av avgörande betydelse här. De som vill lägga den kombinerade apparaten i ett pennfodral bör fokusera på det smalaste segmentet. Det är meningslöst att spara i det här fallet, eftersom alla de billigaste modellerna inte är tillräckligt pålitliga och hållbara. Du kan bara lita på stora tillverkare . När det gäller valet av en gas- eller elektrisk enhet är detta ett separat ämne som bör täckas mer detaljerat.

När huvudgasledningen är ansluten är preferensen ganska uppenbar. När det gäller elektriska spisar är de bäst i hus som är utformade för denna matlagningsmetod, med ganska kraftfulla elektriska ledningar. Om huset ligger långt från gasledningen, och det inte finns något behov av att räkna med en stabil strömförsörjning, återstår bara flaskgas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens bredd kan variera från 50 till 100 cm.

Gasspisen ska endast installeras med hjälp av proffs .… De minsta misstagen under installationen är extremt farliga. Efterföljande överföringar måste också samordnas med gastjänsten. Elspisen måste anslutas via ett speciellt eluttag. Det bör endast väljas i hus med nya kopparkablar.

Om en gasapparat väljs är det mycket önskvärt att föredra modeller med:

  • piezotändning;
  • gasreglering;
  • moderna tunna galler eller glaskeramiska beläggningar.

Dessa alternativ finns även i relativt prisvärda versioner. I deras frånvaro är användningen av kaminen obekväm och till och med farlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller brännarnas kraft spelar det egentligen ingen roll .… Även moderna kraftfulla enheter fungerar enkelt när de är anslutna till nätverk som lades för 50-60 år sedan. En gasanordning fungerar mer ekonomiskt än en elektrisk och är lämplig för dem som gillar att laga mat; för periodisk uppvärmning av halvfabrikat är en elektrisk spis att föredra.

Det är sant att bekantskapen med denna eller den metoden också spelar en roll. Dessutom bör du vara uppmärksam på:

  • typ av brännare;
  • styrande organ;
  • design;
  • en uppsättning ytterligare funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

En sådan komplex enhet måste anslutas till ett 16A Schuko -uttag utrustat med en jordningstapp . Och det är också absolut nödvändigt att använda ett skyddande avstängningssystem eller en differentierande maskin, vars läckström är 30 mA. Naturligtvis måste all strömförsörjning gå igenom en separat kabelstam.

Anslutningspunkterna till utloppet och kranar som skär av gasen, vatten ska placeras på en lämplig höjd, där det är lätt att nå dem. Om möjligt bör alla elektriska anslutningar vara raka - inga förlängningssladdar används. Eftersom diskmaskinen nödvändigtvis är ansluten till vattenförsörjnings- och avloppssystemet är det bättre att installera den vid en tidpunkt då huset fortfarande är under uppbyggnad eller genomgår stora reparationer. Det bästa röralternativet är polypropen med en diameter på 20 mm. Alla rör måste fästas på väggen med speciella klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: om enheten har icke-standardmått måste du välja möbelns storlek i förväg.

Du kan inte ta med spisen med diskmaskinen till väggen … Detta leder ofta till krossning av slangarna genom vilka vattnet cirkulerar. Och även bristen på normal värmecirkulation kan leda till överhettning och skador på byggnads- och efterbehandlingsmaterial. Enheten får endast placeras på plattformar.

Det är absolut oacceptabelt att montera uttagen under diskbänken .… Även ett litet vattenspill kan framkalla stor olycka där. Vissa diskmaskiner kan anslutas till ett varmvattensystem. Denna punkt anges dock alltid i instruktionerna. Om tillverkaren inte räknade med detta är det bättre att inte riskera det.

Bild
Bild

Om det är nödvändigt att förlänga vattenslangarna måste de förlängas, eventuella skador och skär är oacceptabla. Den innehåller ett antal speciella sensorer som förhindrar vattenspill. Det är oönskat att använda linförsegling. Det kan endast appliceras korrekt och säkert av erfarna rörmokare. Men även de föredrar de mer pålitliga gummipackningarna och FUM -remmarna.

En gasspis med en diskmaskin bör vara på ett avstånd av högst 2 m från ett rör eller en cylinder . I extrema fall kan detta gap ökas till 4 m, men detta är oönskat. När du använder en gashärd bör en kraftfull huva finnas.

Bild
Bild

Eftersom moderna enheter av denna typ innehåller elektroniska komponenter måste ett jordat uttag användas.

Direkt anslutning till gastillförseln är försedd med en speciell slang

Elspisen är ansluten med trådar med ett tvärsnitt på minst 4 kvadratmeter. mm. Om du måste ansluta den till ett uttag som är 12 m eller mer avlägset behöver du redan en kabel på 6 kvm. mm. Men det är bättre att fokusera på denna indikator även i det enklaste fallet för större tillförlitlighet. Kylskåp bör inte placeras i närheten. Kaminen måste tas bort från plastkonstruktioner som smälter lätt.

Rekommenderad: