Diskmaskiner Under Diskbänken: De Minsta Och Smalaste Modellerna 40 Cm Och Andra Storlekar, Kompakta Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner Under Diskbänken

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskiner Under Diskbänken: De Minsta Och Smalaste Modellerna 40 Cm Och Andra Storlekar, Kompakta Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner Under Diskbänken

Video: Diskmaskiner Under Diskbänken: De Minsta Och Smalaste Modellerna 40 Cm Och Andra Storlekar, Kompakta Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner Under Diskbänken
Video: Bosch Diskmaskiner 2024, April
Diskmaskiner Under Diskbänken: De Minsta Och Smalaste Modellerna 40 Cm Och Andra Storlekar, Kompakta Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner Under Diskbänken
Diskmaskiner Under Diskbänken: De Minsta Och Smalaste Modellerna 40 Cm Och Andra Storlekar, Kompakta Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner Under Diskbänken
Anonim

En miniatyrdiskmaskin installerad under diskbänken blir den perfekta följeslagaren i ett litet kök. Trots sin minskade storlek är dess funktionalitet inte på något sätt sämre än mer skrymmande modeller.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Diskmaskiner under diskbänken har många fördelar … Naturligtvis gör det möjligt att spara utrymme i köket avsevärt genom att placera dem på en avskild plats. Dessutom kommer tekniken att vara nästan osynlig och kommer inte att kränka interiörens övergripande stil. Enkla enheter är ganska enkla att använda, och de kräver inte heller något särskilt underhåll och är relativt enkla att reparera. Den kompakta maskinen kräver inte mycket el- och vattenresurser. Säker mini-enhet med skydd mot läckor fungerar tyst, men i effektivitet är inte sämre än sina "stora" bröder. Du kan installera det även i landet.

Bild
Bild

När det gäller nackdelarna berövas vissa kompakta modeller möjligheten att torka disk . Deras dimensioner tillåter inte hantering av så stora redskap som krukor och pannor, och det är också förbjudet att placera tallrikar med matrester inuti. Vanligtvis kommer en diskbänkmaskin inte att kunna rengöra plastfat, träplankor, tenn och limmade föremål. Enhetens lilla kapacitet gör att du kan skölja 6-8 uppsättningar från kraften i en cykel, vilket innebär att det är meningsfullt att köpa den bara om inte mer än tre personer bor i en lägenhet. Kostnaden för någon budgetdiskmaskin kan inte kallas, så priset för även en miniatyrenhet börjar från 10 tusen rubel.

Bild
Bild

De flesta modellerna kännetecknas av frånvaron av en speciell signal som anger slutet av tvättcykeln.

Visningar

Inte många alternativ för minimaskiner kan installeras under diskbänken, eftersom strukturen ska ha en liten höjd och dess bredd ska motsvara golvstativets dimensioner.

Inbäddad

Inbyggda modeller kan bli en del av headsetet helt eller delvis . Fullt inbyggda apparater tar upp allt utrymme i nischen: ovansidan är täckt med en bänkskiva, och dörren är vanligtvis dold bakom en fasad som matchar andra köksskåp. Det är till och med omöjligt att”räkna ut” diskmaskinen bakom en stängd dörr. I den delvis inbyggda modellen är kontrollpanelen placerad på dörrens övre del, och det är därför inte möjligt att helt gömma enheten bakom fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående

Fristående diskmaskiner "läggs" helt enkelt i skåpet under diskbänken, precis som mindre vitvaror, till exempel en brödrost. Eftersom de är mobila kan de enkelt överföras till nya platser - till exempel på köksbordet.

Bild
Bild

Dimensioner

Höjden på de flesta små modeller varierar från 43 till 45 centimeter, även om sortimentet också innehåller alternativ med en höjd på 40-60 cm. Naturligtvis bör de högsta köpas endast om de matchar golvskåpets dimensioner. Den minsta bilen har en höjd av 43,8 cm, en bredd på cirka 55 centimeter och ett djup på 50 centimeter. Sådana kompakta modeller erbjuds av Midea, Hansa, Candy, Flavia och andra märken. I genomsnitt går bredden på en låg och smal diskmaskin under diskbänken inte längre än 55-60 centimeter, och djupet motsvarar 50-55 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om 30-35 centimeter förblir fria under diskbänken, är det bättre att överge tanken på att placera utrustning där och rikta uppmärksamheten mot bordsskivmodeller.

Toppmodeller

Liten bil Godis CDCP 6 / E är en fristående modell och kännetecknas av extremt ekonomisk energi- och vattenförbrukning. Kraftfull, trots sin storlek, är enheten utrustad med en effektiv kondensatork. Särskilda system för skydd mot läckage, liksom mot barn, garanterar absolut driftssäkerhet. Ytterligare funktioner i enheten inkluderar en snooze -timer. Enheten behöver bara 7 liter vatten för att tvätta 6 uppsättningar disk. Fördelen är möjligheten att självständigt justera rengöringens temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimaskinen får också mycket bra recensioner. Midea MCFD-0606 … Enheten med en kraftfull motor använder också vatten ekonomiskt och ger kondenstorkning. Tvättens slut signaleras av en speciell ljudsignal. Diskmaskinen klarar processen ganska snabbt - på bara 120 minuter och har också förmågan att organisera en snabbare rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Weissgauff TDW 4006 tillverkad i Tyskland klarar effektivt de smutsigaste rätterna. Den kompakta och ganska lätta designen förbrukar bara 6,5 liter vatten och klarar 6 uppsättningar rätter på 180 minuter. Ytterligare funktioner i modellen inkluderar ett speciellt alternativ för att tvätta glaset och möjligheten att fylla på muggar och tallrikar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att köpa en populär bil Bosch SKS 41E11 , kan du vara säker på att vattenförbrukningen inte kommer att överstiga 8 liter, och disktiden kommer inte att gå längre än 180 minuter. En liten enhet med en energibesparande motor garanterar högkvalitativ sköljning av disken och bevarar dess utseende maximalt, trots smutsgraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innovativt Ginzzu DC281 fungerar med minimala bruseffekter. Enheten med en estetisk design och elektronisk kontroll förbrukar högst 7 liter vatten och minimerar energiförbrukningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Inköp av diskmaskin för köket bör utföras i enlighet med flera faktorer. Inledningsvis bör du ta reda på vad arbetskammarens kapacitet är och om den uppfyller familjens behov . Utrustningens dimensioner och längden på nätverkskabeln, liksom den effekt som krävs för att enheten ska fungera, bestäms omedelbart. Var noga med att ta reda på hur mycket maskinen förbrukar energi och förbrukar vatten, hur länge arbetscykeln varar, vilka program och alternativ utrustningen har. I princip skulle det vara trevligt att klargöra innan du köper hur bullrigt diskmaskinen blir.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så den optimala ljudnivån bör inte överstiga 42-45 dB, även om det i princip är okritiskt att köpa en enhet med en volym på upp till 57 dB.

Betydande fördelar med modellen kommer att vara skydd mot små barn och läckage, fördröjd startfunktion … Och även när du väljer utrustning bör det beaktas om tillverkaren är verifierad, hur länge den ger en garanti.

Bild
Bild

När du väljer en design, kommer du att ha ta hänsyn till måtten på utrymmet under diskbänken … Till exempel, om handfatets bredd knappast överstiger 55 centimeter, bör enhetens storlek vara något mindre än denna indikator. En diskmaskinhöjd på mer än 60 centimeter anses vara optimal om det finns en golvkonstruktion och en sifonomvandling. Enheten som passar under diskbänken kan vara fristående eller inbyggd. Det första alternativet är mer lämpligt för redan monterade köksuppsättningar, och det andra - om möblernas utseende fortfarande är i designstadiet.

Bild
Bild

Oscillerande mellan en modell som använder kondenseringsteknik och en som har en turbotorkare, är det bättre att ge företräde åt den andra för att säkerställa det bästa resultatet.

Trots att de flesta små enheter tillhör strömförbrukning i klass A finns det också mer ekonomiska enheter i klasserna A +och A ++.

Installation nyanser

Innan du placerar diskmaskinen under diskbänken måste du ansluta ett antal kommunikationer . Organiseringen av dräneringssystemet kräver att sifonen ersätts med en speciell platt modell med två grenar för anslutning av diskbänken och själva utrustningen. Om diskbänken ännu inte måste installeras, är det bättre att placera sitt dräneringshål i hörnet - på så sätt kommer vätskan att gå till den andra sidan om det inte läcker, och möjligen kommer det inte att orsaka en nedbrytning av diskmaskinen. Dessutom kommer en sådan lösning att maximera det lediga utrymmet under diskbänken.

Efter fixering av den nya sifonen ansluts en avloppsslang från diskmaskinen till utloppet. Fogarna kan fixeras med klämmor för att förhindra en nödsituation. En tee med en avstängningsventil är ansluten till vattenröret. En av dess utgångar är ansluten till mixerslangen och den andra till maskinens insugningsslang och vid behov ett flödesfilter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha anslutit all kommunikation är enheten snyggt placerad under diskbänken. Det är viktigt att hyllan som enheten kommer att stå på är säkert fixerad och har förmågan att klara vikten av inte bara maskinen, utan också disken i den, det vill säga cirka 20-23 kilo.

Bild
Bild

Om en delvis inbyggd modell väljs för köket, fixeras enheten dessutom på skåpets sidoväggar med starka lameller.

För att diskmaskinen ska fungera måste den anslutas till ett fukttåligt 220V jordat uttag. Idealiskt sett ska den naturligtvis placeras i närheten, men om det behövs måste du använda en förlängningssladd, även om detta alternativet anses inte vara det mest framgångsrika. I princip är det meningsfullt att planera ett speciellt uttag som kommer att avledas under diskmaskinen, även när man skapar ett designprojekt.

Bild
Bild

Det bör nämnas att även innan du köper en diskmaskin är det oerhört viktigt att mäta köksskåpets dimensioner. En skillnad på till och med 3 centimeter kan vara betydande. Dessutom måste en vattenavstängning utföras innan något arbete påbörjas. Efter anslutning är en testkörning av en tom diskmaskin obligatorisk. Facket är fyllt med tvättmedel, och i inställningarna väljs ett program som körs med högsta möjliga temperatur.

Rekommenderad: