Är Kristalldiskmaskin Säker: Hur Gör Man Det Rätt? Vilken Kristall Kan Inte Tvättas I Maskin? Vid Vilken Temperatur Kan Kristall Tvättas I Diskmaskinen?

Innehållsförteckning:

Video: Är Kristalldiskmaskin Säker: Hur Gör Man Det Rätt? Vilken Kristall Kan Inte Tvättas I Maskin? Vid Vilken Temperatur Kan Kristall Tvättas I Diskmaskinen?

Video: Är Kristalldiskmaskin Säker: Hur Gör Man Det Rätt? Vilken Kristall Kan Inte Tvättas I Maskin? Vid Vilken Temperatur Kan Kristall Tvättas I Diskmaskinen?
Video: Hur använder man stenar och kristaller? 2024, April
Är Kristalldiskmaskin Säker: Hur Gör Man Det Rätt? Vilken Kristall Kan Inte Tvättas I Maskin? Vid Vilken Temperatur Kan Kristall Tvättas I Diskmaskinen?
Är Kristalldiskmaskin Säker: Hur Gör Man Det Rätt? Vilken Kristall Kan Inte Tvättas I Maskin? Vid Vilken Temperatur Kan Kristall Tvättas I Diskmaskinen?
Anonim

Under moderna förhållanden fortsätter kristall att vara populärt. Men med olämplig omsorg blir det tråkigt, smutsigt. Frågan om det är möjligt att tvätta kristallrätter i en diskmaskin är mycket relevant. Vi kommer att berätta hur du gör det korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av tvättkristall

I motsats till vad många tror, skiljer sig kristall i sammansättning. Det är detta som påverkar svaret om du kan lägga kristallglas i diskmaskinen eller inte. Tunna rätter, premiumprodukter rekommenderas att tvättas endast för hand.

Viktig! Varje kristallbit måste rengöras separat från de andra . Det är förbjudet att använda slipmedel, tvättmedel. Även läsk kan inte användas. Annars uppstår repor på ytan.

Här är funktionerna i kristallglas som bör följas oavsett rengöringsmetod

  1. Kristallprodukter ska hanteras försiktigt vid tvätt. Annars kan du med stor sannolikhet bryta disken.
  2. Kristall är ett känsligt material som inte tål mekanisk påfrestning och temperaturförändringar. Intensiv tvätt av produkter leder till att det uppstår repor och mikrosprickor.
  3. Det är oönskat att tvätta kristallen i för varmt eller kallt vatten. Bättre att använda en varm.
  4. Vattnets hårdhet och användningen av aggressiva kemikalier bidrar till att mönstret blir grumligt, blir gult och tappar sin glans.
  5. Efter tvätt bör kristallgodset torkas torrt. I det här fallet kommer det att lysa. Använd en mjuk, luddfri trasa för proceduren. Många proffs rekommenderar att du väljer mikrofiber.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka produkter kan användas för tvätt?

Tvättmedel hjälper till att befria kristallen från föroreningar, hantera gulhet. Efter tvätt visas glans och glans på ytan. För att utföra proceduren rekommenderas att köpa speciella glasrengöringsprodukter. Men detta är inte alltid möjligt. Det finns flera populära sätt att rengöra förorenat kristallglas.

  1. Häll varmt vatten i ett fat, häll på lite medel för att tvätta disken och rör om. Botten är täckt med en mjuk trasa eller skumgummi. Detta kan skydda det ömtåliga materialet.
  2. Kristallskålen blötläggs i en timme. Rengöring med en mjuk svamp hjälper till från smuts, spår av gulhet; på svåråtkomliga platser rekommenderas att ta bort smuts med en mjuk borste.
  3. Skölj varje kristallbit separat med varmt vatten.
  4. För att få rätterna att lysa, behandla ytan med ammoniak. För detta hälls varmt vatten och en tesked av ämnet i bassängen. Rör om innehållet i en skål noggrant, skölj sedan försiktigt kristallen i vätskan.
  5. I det sista steget, torka försiktigt av kristallen med en mikrofiber eller trasa tills disken är torr.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Råd! I stället för ammoniak kan du använda andra ämnen som finns tillgängliga i hushållet. Crystal kommer att glittra med nya färger efter bearbetning i en lösning av citronsyra eller ättika.

Experter rekommenderar att tvätta kristallvaser med naturliga slipmedel. Ris, ärtor eller potatisskalning hjälper till att slutföra uppgiften. Placera det valda ämnet inuti och skaka noggrant i flera minuter. Efter att ha blivit av med smuts, tvätta kristallvasen med tvättmedel, skölj under varmt vatten och torka noggrant.

Kolsyrade drycker hjälper till att bli av med kalk, spår av rött vin . Ämnet hälls i disken, lämnas i flera timmar, och sedan tvättas kristallen under varmt vatten och torkas torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tvättar man ordentligt i diskmaskin?

Många moderna modeller har specialprogram för rengöring av kristall, tunt glas och andra ömtåliga föremål. I avsaknad av den nödvändiga regimen rekommenderar experter att göra ett val till förmån för den kortaste cykeln . Det är optimalt att tvätta kristallen vid en temperatur på 30 grader. Annars blir dess yta mörk.

Användningen av ett milt tvättmedel är också viktigt. Grova slipande partiklar kommer att repa ytan.

Och akta dig också för att tvätta kristaller i extremt låga temperaturer

När du tvättar i diskmaskinen, kom ihåg att säkra glasen med specialhållarna. Se till att kristallerna inte vidrör korgen. För inte in dem i varandra. Annars kommer det att leda till obehagliga konsekvenser. Kristallglas kan gå sönder när det vibreras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter maskintvätt rengörs diskarna igen, behandlas med lösningar, balsam, sköljs för att ta bort grumlingar och fläckar från ytan.

Användbara tips

Kristallglasvaror bör hanteras försiktigt och noggrant. Lägg en frottéhandduk eller tjock trasa på botten för att förhindra att föremålen skadas under tvätt i diskmaskinen.

Det rekommenderas också att använda följande tips, som kommer att undvika ett stort antal obehagliga situationer och bevara bräckliga kristallrätter under lång tid

  1. Grovt salt hjälper till att klara tung smuts. Ämnet hälls i kristallskålar, en tillräcklig mängd vatten och en sked vinäger hälls inuti. Innehållet skakas ordentligt. Detta resulterar i en ren yta.
  2. Torka inte kristallytor med våffelhanddukar. Detta kommer inte att resultera i glans. Våffeldukar absorberar inte vatten och kan repa den känsliga ytan.
  3. När du torkar av vinglas och glas, rekommenderas det att stödja dem vid basen och inte vid stammen. Annars kan de brytas när ansträngningarna görs.
  4. Häll inte varma vätskor i det snidade glaset. Annars leder detta till att kristallprodukter misslyckas. Sprickor uppträder ofta på ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Torka inte ömtåliga föremål, inklusive kristaller, inuti mikrovågsugnen eller ugnen. För att torka torrt, ta bättre bomullstyg, mikrofiber. De är luddfria jämfört med en frottéhandduk. Välj en torr plats för förvaring av kristallglas.

Kristall är ett mycket populärt material . Under moderna förhållanden är det lätt att ta hand om honom. Många diskmaskinstillverkare har modeller som lämpar sig för rengöring av kristallartiklar och andra ömtåliga föremål. För att undvika oförutsedda problem, utför proceduren i strikt överensstämmelse med instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att torka av kristallen noggrant med en mjuk trasa i slutet.

Rekommenderad: