Smala Diskmaskiner, 30-35 Cm Breda: Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner, Minsta Modeller Och Deras Djup

Innehållsförteckning:

Video: Smala Diskmaskiner, 30-35 Cm Breda: Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner, Minsta Modeller Och Deras Djup

Video: Smala Diskmaskiner, 30-35 Cm Breda: Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner, Minsta Modeller Och Deras Djup
Video: Bosch Diskmaskiner 2024, Maj
Smala Diskmaskiner, 30-35 Cm Breda: Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner, Minsta Modeller Och Deras Djup
Smala Diskmaskiner, 30-35 Cm Breda: Inbyggda Och Fristående Diskmaskiner, Minsta Modeller Och Deras Djup
Anonim

Diskmaskiner är en mycket användbar teknik, eftersom de låter dig rengöra stora mängder disk utan direkt fysisk påverkan. Men när det gäller bekvämlighet blir ämnet om storleken på denna typ av teknik relevant. På senare tid har folk undrat över den minsta bredden bland diskmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finns det 30 cm breda maskiner?

Svaret på denna fråga ligger på ytan i den vanliga studien av de flesta tillverkares sortiment. Baserat på detta kan vi dra slutsatsen att det helt enkelt inte finns några smala diskmaskiner med en bredd på 30-35 cm, och det finns flera anledningar till detta.

  1. Litet behov . Många förväntar sig att bygga in eller separat placera bredare diskmaskiner. Detta visar efterfrågan, utifrån vilken det kan förstås att de befintliga storlekarna är optimala och populära hos konsumenterna.
  2. Teknisk komplexitet . I sig är en hög, men smal design komplex i utförandet på grund av storleken på reservdelar, korgar och andra nödvändiga interna element. Fyrkantiga och rektangulära motsvarigheter i detta avseende är lättare att tillverka. Denna punkt kan hänföras till det faktum att den mycket små kapaciteten hos sådana modeller inte kommer att tillåta dem att vara effektiva. Moderna diskmaskiner har en halvlastfunktion, vilket eliminerar behovet av modeller med en bredd på 30-35 cm.

All information relaterad till förekomsten av sådana diskmaskiner är inget annat än ett marknadsföringstrick, vars mening är att göra det klart för konsumenten att även det minsta rummet kommer att hitta sin egen utrustning från den eller den tillverkaren. Var i detta fall alltid uppmärksam på siffrorna som anges i dokumentationen.

Minsta bredd i sortimentet av moderna tillverkare är 40-42 cm, vilket gör det klart att dessa siffror kan tas som en riktlinje. Dessutom är sådana modeller inte helt populära, och den vanligaste bredden på smala diskmaskiner är 45 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Smala diskmaskiner är indelade i två huvudtyper - inbyggd och fristående . Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar, vilket orsakas av installationens och driftens särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddad

Dessa modeller är inbyggda i en nisch eller headset, vilket är mycket viktigt att tänka på innan du köper och väljer utrustning av en viss storlek. Med korrekt installation kommer en sådan produkt att döljas, eftersom bordsskivan ligger ovanpå och den främre delen stängs av fasaden. I det här fallet kan du placera diskmaskinen i enlighet med designen, där tekniken inte kommer att kränka stilen.

En annan fördel med den inbyggda tekniken är barnskydd, eftersom frontpanelen kommer att stängas

Trots att ett avsevärt antal modeller är utrustade med skydd mot denna typ av påverkan, är visuell gömning effektiv så att ingen trycker på knappar utan användarens medvetenhet.

Enskilda konsumenter har märkt att de inbyggda modellerna är tystare än de fristående. Detta beror främst på placeringen av enheten inuti möblerna, vilket reducerar ljudnivån.

Den enda nackdelen med denna typ av diskmaskin är möjligheten att installera endast i en nisch och ingen annanstans . Om du har alla möjligheter till detta, kommer detta alternativ att vara mycket mer lönsamt än standard fristående PMM.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående

Denna typ av diskmaskin är den enklaste och mest populära. Du kan placera apparaterna var som helst i rummet, vilket är mycket viktigt om du redan har ett komplett kök . När det gäller designen är vissa modeller gjorda i olika variationer och färger, på grund av vilken konsumenten kan välja produkten i enlighet med de befintliga tonerna i rumsdekorationen.

Denna typ av diskmaskin är mer att föredra att köpa vid störningar . Det finns ingen anledning att demontera produkten för att utföra service eller kontrollera strukturen helt. Alla de viktigaste delarna av tekniken är fullt tillgängliga för användaren eller befälhavaren. Detta gäller även byte av enskilda komponenter, varav några är förbrukningsvaror.

En annan fördel är det lägre priset på grund av enkelheten i konstruktion och installation . Du behöver inte bygga in någonting, placera bara diskmaskinen på rätt plats och anslut den till kommunikation. Det finns också nackdelar, inklusive en högre ljudnivå, lägre effekt och behovet att regelbundet byta filter. Om du inte gör det kan det uppstå problem med enhetens prestanda.

Fristående modeller representeras inte alltid av golvstående enheter . Det finns också produkter med låg höjd, som kan kallas bordsskiva på grund av möjligheten till ett sådant arrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De smalaste modellerna

Klassificeringen av vanliga smala modeller med en bredd på 45 cm är mycket bred, de är vanliga och representeras av ett stort antal tillverkare. Bland dem är det värt att notera några för att förstå funktionaliteten som kan rymmas i diskmaskiner av denna storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hansa ZWM 416 WH - mångsidig populär modell , på den goda sidan, har visat sig bland ett stort antal köpare. Det är kombinationen av acceptabla egenskaper med tekniska egenskaper som gör denna diskmaskin attraktiv. Kapaciteten för 9 uppsättningar med en halvlastfunktion gör att användaren kan använda apparaten beroende på mängden smutsiga diskar. Överkorgens höjd kan justeras så att de rymmer de största tallrikarna och serveringsfaten.

Antalet program når 6 med funktionerna skonsam tvätt, intensiv tvätt, förblötläggning och andra lägen, med vilka du kan justera tekniken för de förberedda rätterna för att undvika ökad förbrukning av resurser. Kondenserande torktumlare, styrs av en elektronisk panel på framsidan . Det finns också en indikation på halten av salt och sköljmedel i bilen.

Inbyggt fullt skydd mot läckage, arbetskammarens inre yta är gjord av rostfritt stål . Ytterligare tillbehör inkluderar en glashållare. Det är värt att notera energieffektiviteten för A ++ -nivån, liksom tvätt och torkning av A -klassen. Ekonomi, tillsammans med en bra funktionell uppsättning, uppskattas av både vanliga konsumenter och proffs. En arbetscykel förbrukar 9 liter vatten och 0,69 kWh el, medan ljudnivån når 49 dB.

Användaren kommer att meddelas om arbetets slutförande med hjälp av en speciell ljudsignal . Maximal strömförbrukning 1930 W, mått 45x60x85 cm, vikt 34 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux ESL 94200 LO - en dyrare smal bil, som skiljer sig från andra analoger i sin kraft, vilket inte är typiskt för modeller av denna storlek. Kapacitet för 9 uppsättningar med justerbar övre korg. Kondenstorkning, på grund av temperaturskillnaden, kommer snabbt att förbereda disken för användning, och fullt skydd mot läckage gör strukturen isolerad under arbetsprocessen. Energiförbrukning, torkning och tvätt klass A, varför resursförbrukningen är högre jämfört med diskmaskiner från andra tillverkare.

En cykel kräver 10 liter vatten, den maximala strömförbrukningen är 2100 W, ljudnivån kan nå 51 dB. Det finns 5 arbets- och 3 temperaturinställningar. Bland dem är det värt att notera närvaron av ett expressprogram för en snabb cykel, när alla tvättsteg accelereras utan betydande kvalitetsförlust . Endast den mängd resurser som behövs används. Materialet för tillverkning av den inre ytan är rostfritt stål. Den svenska tillverkaren har tagit hand om ett bekvämt displaysystem. Den innehåller information om halterna av salt och sköljmedel och visar den på displayen.

Med instrumentpanelen kan du övervaka hela arbetsflödets tillstånd. ESL 94200 LO, som är helt infälld, eliminerar höga ljudnivåer genom sitt monteringssystem . Det är värt att notera kraften i både normala och intensiva lägen. 1 års garanti, 5 års livslängd, vikt 30,2 kg, vilket är mindre än genomsnittet för smala diskmaskiner. Små, kraftfulla och extremt effektiva är de viktigaste fördelarna med denna modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beko DIS 25010 - den populära kompakta inbyggda modellen , som har en av de bästa valuta för pengarna. Utåt kan den här diskmaskinen verka ganska enkel, men närvaron av användbara funktioner och teknik gör den mycket effektiv för att diska. Detta underlättas av närvaron av både separata hållare för glasögon och möjligheten att justera höjden på den övre korgen för att rymma köksredskap i olika storlekar och former.

Kapacitet för 10 uppsättningar istället för 9, som i andra företags produkter. Energieffektivitetsklass A +, torkning och tvättklass A, medan ljudnivån är 49 dB. Fem grundläggande och användbara program, tillsammans med 5 temperaturlägen, gör att användaren självständigt kan välja den optimala kombinationen av inställningar för den mest effektiva rengöringen av disken . Det finns också en halv belastning i de fall du behöver ordna en liten mängd köksredskap.

Läckageskydd gör strukturen mer tillförlitlig och användningen av 3-i-1-produkter bidrar till rengöring av hög kvalitet. Man kan inte låta bli att nämna starttiden för fördröjning under en period av 1 till 24 timmar, vilket gör att du kan planera användningen av utrustning i enlighet med den tid då det passar dig. Indikering är inbyggd för alla de viktigaste indikatorerna under maskinens drift . Vattenförbrukning per cykel 10,5 liter, energiförbrukning 0,83 kWh, elektronisk kontrollpanel via pekskärm. Mått för inbäddning 45x55x82 cm, vikt endast 30,8 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

Ofta vet användarna inte vilka kriterier som ska följas vid köp av smala modeller. Den mest primitiva bedömningen är extern, eftersom den inte påverkar verkets direkta utförande, utan endast fungerar som ett bete för den godtrogna köparen.

Det är viktigt att välja en bil baserat på deklarerade egenskaperna och jämföra dem med alla köpalternativ. Var också uppmärksam på installationssystemet, vilket kan anges i dokumentationen.

Olika modeller har ett eget monteringssystem, vilket är särskilt viktigt för inbyggda diskmaskiner . I det här fallet, titta inte bara på längd och bredd, utan också på djupet, eftersom det också är en integrerad del av maskinens prestanda. Många konsumenter argumenterar om ljudnivån, eftersom denna parameter påverkar användarvänligheten. Läs recensioner från andra ägare för att förstå om din valda diskmaskin kommer att göra buller och vilka störningar folk stöter på oftast för att undvika dem så mycket som möjligt i framtiden.

Rekommenderad: