Dimensioner Av Gasspisar: Standardbredd, Djup På Inbyggda Breda Och Smala Ytor, Funktioner Hos Paneler Med Dimensioner På 45-50 Cm, 60-90 Cm Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Dimensioner Av Gasspisar: Standardbredd, Djup På Inbyggda Breda Och Smala Ytor, Funktioner Hos Paneler Med Dimensioner På 45-50 Cm, 60-90 Cm Och Andra

Video: Dimensioner Av Gasspisar: Standardbredd, Djup På Inbyggda Breda Och Smala Ytor, Funktioner Hos Paneler Med Dimensioner På 45-50 Cm, 60-90 Cm Och Andra
Video: McRent: Köket 2024, April
Dimensioner Av Gasspisar: Standardbredd, Djup På Inbyggda Breda Och Smala Ytor, Funktioner Hos Paneler Med Dimensioner På 45-50 Cm, 60-90 Cm Och Andra
Dimensioner Av Gasspisar: Standardbredd, Djup På Inbyggda Breda Och Smala Ytor, Funktioner Hos Paneler Med Dimensioner På 45-50 Cm, 60-90 Cm Och Andra
Anonim

Gasspisar har blivit en integrerad del av köksapparater och har förskjutit vanliga gasspisar. De smälter in harmoniskt med köksdesignen tack vare en mängd olika storlekar och mönster samt moderna styrsystem.

Form och antal brännare

Ytformen kan vara annorlunda: från standard och vanliga alternativ till originaldesign. De vanligaste är traditionellt fyrkantiga och rektangulära ytor. För genomförandet av designidén kan hällar med ovanlig form användas: runda, trapetsformade, böjda.

Dessutom är själva brännarnas form annorlunda. De mest populära är rundbrännare, som kan ha olika diametrar och utföranden .… För ett originellt kök kan du välja en yta med fyrkantiga brännare. Spiralbrännare och långsträckta alternativ för att installera lämpliga rätter anses också vara mycket bekvämt. Antalet brännare kan vara från en till fem eller fler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enbrännare

Enbrännare i lägenheter och hus används sällan, eftersom en brännare inte räcker för konstant användning. I grund och botten används detta alternativ för matlagning på landet eller i hushållsrummet i ett litet företag . Som regel kan en sådan yta enkelt klara beredningen av en maträtt, värma eller koka en vattenkokare.

Bild
Bild

Två-brännare

Två-brännare paneler är erkända som det mest optimala alternativet för en liten familj på 2-3 personer. De används både till sommarstugor och till hemmet. Tvåbrännarmodeller med ett vertikalt arrangemang av brännare över varandra kallas "dominoer".

En av fördelarna med sådana paneler är möjligheten att köpa en identisk panel och lägga till brännare, om det behövs, utan att kränka den övergripande stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tre-brännare

Kokplattor med tre brännare är perfekta för ett litet kök. De ger tillräckligt med kokgasbrännare för en genomsnittlig familj på 4-5 personer. Samtidigt är gasspisar med tre brännare ganska kompakta och sparar avsevärt arbetsytan med brist på plats.

Bild
Bild

Fyrbrännare

Gasspisar med fyra brännare är det vanligaste alternativet. Det anses vara standard, eftersom de flesta modulära köksuppsättningar är inriktade på just sådana modeller. För att spara gas och laga mat i små grytor är en av de fyra kokzonerna vanligtvis mindre än de andra.

Bild
Bild

Fem-brännare

Kokplattor med fem brännare och högre är stora gasytor. De är i perfekt harmoni med headset i rymliga kök. Sådana modeller är nödvändigtvis utrustade med en kraftfull gasbrännare eller wokbrännare.

Detta är ett bra alternativ för dem som lagar mycket och ofta.

Bild
Bild

Standardmått

Dimensionerna på de inbyggda gasspisarna beror på antalet kokzoner. När du beskriver hällar är det vanligt att använda följande dimensionella egenskaper: bredd, djup och höjd.

Bredd

Hällens minsta bredd är 30 cm. Ytor med denna bredd kan vara antingen en eller två kokzoner. Den inbyggda bredden är vanligtvis mindre än den yttre med ca 1-2 cm. Nästa steg i standardstorlekarna på hällar är 30-50 cm. Paneler med en bredd på 45 cm (450 mm) rymmer minst 3 brännare, och oftast är de fyra brännare.

Hällar med en bredd på 50-60 cm är det mest populära alternativet för installation av fyra brännare. Det är värt att notera att de flesta modellerna i denna grupp är 58-59 cm breda och lämpar sig för installation i modulskåp 60 cm breda. Gasspisar större än 60 cm är vanligtvis utrustade med minst fem brännare. I grunden produceras sådana ytor med en bredd på 60-75-80 cm. Breda modeller över 80-90 cm rymmer sex eller fler kokzoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djup

De vanligaste kokgasytorna är modeller med ett djup på 50-55-60 cm, det vill säga utformat för ett standardskåp. Panelstorlekar 50x50 och 60x60 är de vanligaste och mest efterfrågade.

För smala bänkskivor är det fullt möjligt att välja smala paneler i form av en långsträckt rektangel. I detta fall är alla brännare ordnade i en rad. Djupet på sådana modeller överstiger vanligtvis inte 30-40-45 cm, men bredden ökar till 1 m. Kokgasytornas djup är inte alltid mindre än deras bredd.

Till exempel har domino-modeller med en bredd på högst 30 cm ett djup på 50-60 cm, vilket gör att du kan placera två brännare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd

Standardhöjden för gasspisar ligger i intervallet 4-5 cm. Sådana paneler passar perfekt på bänkskivor med en tjocklek av 3, 8 cm. Men det finns också modeller upp till 10 cm höga, som är begravda under bänkskivan.

Bild
Bild

Hur räknar man ut?

För att beräkna storleken på gasspisen som ska byggas in i en uppsättning är det nödvändigt att göra ett antal mätningar. Typiskt är arbetsytan uppdelad i följande zoner: diskbänk, skärbord, spis och spis-till-vägg-zon. Skärbordet är ett område från diskbänk till spis. I en idealisk säker version bör dess bredd vara minst 70 cm. I detta fall placeras en skärbräda bekvämt på bordet och nödvändiga säkerhetsåtgärder tillhandahålls vid arbete med gaspaneler.

Du måste också lämna ledigt utrymme mellan kaminen och väggen. För att säkerställa funktionell användning av denna zon måste den vara minst 30 cm . Som ett resultat, för att ta reda på den optimala storleken på hällen, är det nödvändigt att lägga till följande värden: diskbänkens bredd, skärbordet och zonen mellan spisen och väggen eller kanten på bänkskivan. Därefter subtraheras det resulterande värdet från den tidigare uppmätta längden på bänkskivan eller väggen längs vilken det kommer att installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

  • Beräknar det erforderliga antalet kokzoner , tänk på hur många rätter du lagar samtidigt. Det finns ingen anledning att köpa en onödig brännare, som kommer att vara inaktiv och uppta centimeter av skrivbordet.
  • Vid användning av en häll som är tjockare än än bänkskivans tjocklek måste du använda en ram som täcker hällens insida.
  • Med en ram Det är också nödvändigt om hällen är placerad ovanför diskmaskinen för att undvika att utrustningen smälter från exponering för höga temperaturer.
  • I motsats till den fastställda stereotypen, hällen behöver inte installeras ovanför ugnen … Deras design låter dig välja den plats som är bekväm för värdinnan.

Rekommenderad: