LED -remsan Blinkar: Varför Blinkar Den I Påslagen Och Efter Att Den Har Stängts Av? Vad Ska Jag Göra Om Det Blinkar När Det Slås På? Huvudsakliga Skäl

Innehållsförteckning:

Video: LED -remsan Blinkar: Varför Blinkar Den I Påslagen Och Efter Att Den Har Stängts Av? Vad Ska Jag Göra Om Det Blinkar När Det Slås På? Huvudsakliga Skäl

Video: LED -remsan Blinkar: Varför Blinkar Den I Påslagen Och Efter Att Den Har Stängts Av? Vad Ska Jag Göra Om Det Blinkar När Det Slås På? Huvudsakliga Skäl
Video: STC-3028 Thermostat with Heat and Humidity Fully Explained and demonstrated 2024, April
LED -remsan Blinkar: Varför Blinkar Den I Påslagen Och Efter Att Den Har Stängts Av? Vad Ska Jag Göra Om Det Blinkar När Det Slås På? Huvudsakliga Skäl
LED -remsan Blinkar: Varför Blinkar Den I Påslagen Och Efter Att Den Har Stängts Av? Vad Ska Jag Göra Om Det Blinkar När Det Slås På? Huvudsakliga Skäl
Anonim

LED -remsor, precis som alla andra enheter av denna typ, kan drabbas av vissa fel. Det händer så att bandet börjar blinka efter en tids användning. I den här artikeln kommer vi att lära oss mer om detta problem och också ta reda på vad du kan göra åt det.

Bild
Bild

Strömförsörjningsproblem

Strömförsörjningen är den viktigaste delen av ljuset från LED -remsan . Annars kallas denna komponent för "drivrutin". Den innehåller en kondensator som är konstruerad för att ackumulera den nödvändiga spänningen. Så snart den största volymen uppnås, kommer små diodlampor att flimra både på och av.

Föraren har en annan lika viktig komponent. Detta är en likriktarbro. Om denna komponent skadas på grund av någon form av haveri skickas en växelström till belysningsenheten, vilket framkallar en onödigt hög flimmer. I en korrekt fungerande och högkvalitativ strömförsörjning tillhandahålls vissa standardindikatorer för ett spänningsfall på över 20%. Om detta värde visar sig vara mer blygsamt, när strömmen i nätverket minskar börjar LED -lamporna blinka, men inte när de slås på, utan först efter att alla element i mikrokretsen har värmts upp helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka andra orsaker till blinkning kan vara?

Problemen i samband med att LED -lampor blinkar kan uppstå av många andra skäl. Det är mycket viktigt i de tidiga stadierna att avgöra vad som exakt är källan till problemet. Endast på detta sätt blir det möjligt att bli av med det framgångsrikt.

Låt oss överväga i detalj vad som annars kan få LED -remsorna att blinka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontaktoxidation på kontakter

Oxidation av kontaktelement på anslutningskomponenter kan också vara grundorsaken .… Om dessa komponenter användes för att ansluta tejpen, lämpar sig deras kontakter i regel till oxidation i utrymmen där överdrivet våta överlappningar äger rum. Under verkan av oxider genomgår förbindningselementen oxidation och brinner sedan helt ut.

I regel uppstår liknande situationer i nya byggnader, därför är det bäst att vända sig till högkvalitativ lödning i en ny lägenhet under installationen av systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dålig lödning

Om orsaken inte är oxidation, kan problemet här ligga på andra, lika viktiga punkter. Till exempel kan lödning av dålig kvalitet vara boven. Denna brist avslöjas mycket ofta.

Kaotiskt flimmer av LED -lampor indikerar i nästan alla fall för svag kontakt med lödning eller bultar … Som regel uppstår detta problem om en syra i kombination med ett flussmedel var inblandad under lödningsprocessen. Dessa komponenter kan ligga kvar på kontakterna och sedan "äta upp" kopparen helt, om de inte tvättas ordentligt. Efter det börjar enheten flimra våldsamt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Felaktig LED

Ofta ligger problemet också i en felaktig lysdiod . Remsorna med strömförsörjningen är vikta från specialmoduler. Var och en av dem har 3 dioder. Så snart en av dem brinner ut blinkar alla tre. I banden, som drivs från elnätet, är dioderna i modulbaserna anslutna i sekvensiell ordning. Var och en av modulkomponenterna innehåller 60 lampor.

Om en av dem är skadad börjar hela modulen att blinka, vars längd når 1 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Problem med styrenheten och fjärrkontrollen

Huvudsyftet med regulatorn är att justera intensiteten hos glödet i en specifik färg på lökarna .… Styrenheten består av en huvudenhet och en fjärrkontroll. Enheten installeras vanligtvis i området mellan strömförsörjningen och själva LED -remsan. Om det finns en stor bild av produkten, visas hjälpblock ofta i zonerna mellan remmarna.

Idag kan du hitta mini-modeller av mekanisk modifiering. Kontrollen av dessa sorter utförs med hjälp av knappar på kroppsbasen. Den vanligaste orsaken till fel i styrenheten i detta fall är hög luftfuktighet. För att inte möta sådana problem rekommenderas att endast köpa modeller som kännetecknas av en ökad skyddsnivå mot negativa yttre faktorer.

Om LED -remsan plötsligt började flimra, är det första som är vettigt att kontrollera att kontrollpanelen fungerar som den ska . Funktionsnivån reduceras märkbart om batteriet är slut. En annan lika vanlig orsak är att knapparna klibbar.

Detta framkallar ofta en vanlig kontaktstängning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Naturligtvis kan LED -remsan efter att den slås på eller när den är ansluten visa irriterande blinkning inte bara på grund av problemen ovan. Andra situationer kan leda till sådana konsekvenser. Låt oss ta reda på vilka.

  • Ofta blinkar LED -remsan konstant eller då och då om installationen initialt utfördes felaktigt . I de flesta fall ligger orsaken till installationen utan tillförlitligt skydd eller utan nödvändigt avlägsnande av överskottsvärme.
  • Om du bryter direkt anslutningsschemat för diodtejpen , då leder detta också till att hon blinkar.
  • Ofta börjar bandet flimra regelbundet eller konstant, om den har förbrukat sin resurs .

Om LED -listan helt enkelt limmas, så kommer effekten mot bakgrunden av imponerande längdvärden också att vara motsvarande stor. I avsaknad av den nödvändiga metallmonteringskanalen kan skador på kontakterna uppstå på grund av allvarlig överhettning.

Efter en viss tid visar glödlampornas funktion under sådana förhållanden en karakteristisk blinkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste misstaget som görs när du installerar dig själv är i fas och noll intrassling . Bristen på markeringar på kopplingselementet leder ofta till förvirring. Om noll appliceras på den, blinkar remsan när den är både på och av.

Mot slutet av dess livslängd, på grund av slitage av kristallerna, förutom att blinka, kan en viss ljusförändring också observeras .… Glödets ljusstyrka lider ofta, efter att de har stängts av kan glödlamporna börja blinka.

Om det blinkar i avstängt tillstånd kan det orsakas av en bakgrundsbelyst strömbrytare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Felsökningstips

Störningar, som till följd av detta ledde till blinkning av diodtejpen, är fullt möjliga att upptäcka på egen hand. Detta är ofta vad folk gör när de möter liknande problem. En diagnostisk inspektion av belysningsarmaturens huvudelement måste utföras med hjälp av en voltmeter.

  • Ingångsspänningsindikatorn måste vara 220 V.
  • När det gäller förarens utspänning (strömförsörjning), så bör en sådan indikator ske här - 12 (24) V. En avvikelse på endast 2 V är tillåten.
  • En viss spänning måste vara på regulatorn och dimmer (12V).
  • På anslutningsplatserna för isolerade dioder måste en spänning på 7 till 12 V observeras.
  • Det är absolut nödvändigt att använda kontrollpanelen.

Om kontaktelement används för anslutningarna måste de också kontrolleras noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du diagnostiserar strömförsörjningen måste den kopplas bort från regulatorn och direkt från diodremsan … Egenskaperna hos föraren som anges i manualen överensstämmer inte med verkligheten i alla fall, varför användaren får en blinkande belysningsenhet. Om tillverkaren av produkterna från början sparade mycket på användningen av högkvalitativa delar, är det vettigt att köpa en enhet som uppfyller absolut alla behov i ett visst system. Om en dimmer eller styrenhet för enheten har gått sönder måste de definitivt bytas ut i enlighet med alla regler.

Brytarbelysningen representeras av samma lysdiod. Efter att någon startat belysningen interagerar han med diodremsan.

I det här fallet är den bästa lösningen att byta själva omkopplaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

En icke-fungerande lysdiod i bandet kan också detekteras oberoende. Låt oss se hur detta görs.

  • En grundlig visuell undersökning krävs först .… En skadad diod kommer att ha ett mörkt hus. Ofta är mörka fläckar synliga på felaktiga element. Om bytet av trasiga sektioner inte gav önskat resultat, kommer det att vara nödvändigt att ringa alla glödlampor.
  • Ett annat sätt kan vara en normal kortslutning . Med den tänds exceptionellt korrekt fungerande glödlampor.
  • Tillsammans med dioder rekommenderas en detaljerad inspektion och kontroll av strömförande vägar och motstånd . Om dessa komponenter är utbrända måste vissa områden bytas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Tänk på några användbara rekommendationer om reparation av en LED -remsa när du blinkar

  • Du måste veta att byte av strömförsörjning inte behöver utföras varje gång . För det första är det lämpligt att kontrollera om den specifika platsen där belysningsenheten installerats har lett till flimmer. Vissa modeller kännetecknas av en minskning av funktionsnivån när de installeras i trånga utrymmen.
  • När du köper en billig LED -remsa är det mycket viktigt att tänka på att den ursprungligen angivna procentsatsen för neddragning kan mycket väl inte sammanfalla med de verkliga indikatorerna .
  • Det rekommenderas starkt att endast köpa märkes- och validerade nätaggregat . Du kan ge kinesiska kopior företräde, men bara ge en dubbel marginal.
  • När du kontrollerar hur alla nödvändiga delar fungerar kan du inte använda en voltmeter, utan multimeter lämplig för mätning av spänning på 12V.
  • Det avråds starkt att limma LED -remsor på underlag med trä- eller plastytor .… Detta förbud motiveras av det faktum att det lätt kan framkalla allvarlig överhettning, även om enheten är av högsta kvalitet, pålitlig och användbar.
  • Tejpen får inte lödas med ett lödkolv, vars effekt överstiger 60 watt . Annars kan allvarlig överhettning av kontakten uppstå. Om skalning uppstår från spåret blir anslutningen helt instabil. Kontrollen kan vara mycket enkel - tryck bara på kontakten med fingret och se till att lampan har dykt upp, att kortet fungerar korrekt och felfritt. Från det ögonblick fingret tas bort kommer du att märka att ljuset är släckt.

Rekommenderad: