Förkläde För Köket Med Mönster (36 Bilder): Design Av Ett 3D -förkläde Med Orkidéer Eller En Nattstad, Välj Ett Förkläde I Provence -stil Med Ett Gatukafé

Innehållsförteckning:

Video: Förkläde För Köket Med Mönster (36 Bilder): Design Av Ett 3D -förkläde Med Orkidéer Eller En Nattstad, Välj Ett Förkläde I Provence -stil Med Ett Gatukafé

Video: Förkläde För Köket Med Mönster (36 Bilder): Design Av Ett 3D -förkläde Med Orkidéer Eller En Nattstad, Välj Ett Förkläde I Provence -stil Med Ett Gatukafé
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Förkläde För Köket Med Mönster (36 Bilder): Design Av Ett 3D -förkläde Med Orkidéer Eller En Nattstad, Välj Ett Förkläde I Provence -stil Med Ett Gatukafé
Förkläde För Köket Med Mönster (36 Bilder): Design Av Ett 3D -förkläde Med Orkidéer Eller En Nattstad, Välj Ett Förkläde I Provence -stil Med Ett Gatukafé
Anonim

Moderna kök är ofta tillverkade av fasta material. Trots den goda tekniska utrustningen ser de utåt strikta, till och med asketiska. För att återuppliva den monotona interiören, för att ge den ett lust, kan du göra ett accentförkläde med din favoritbild. Värdinnan kommer alltid att vara glad att vara i ett sådant rum, eftersom ritningen på väggen möter hennes smak, intressen och humör.

Tryckta förkläden kan kaklas eller appliceras på glasytan. Det andra alternativet ser mer imponerande ut och används ofta för att lösa designproblem i interiören. Dekorativa glaspaneler med ett tryck (bild) applicerat på dem kallas "skinnade". Förutom förkläden i köket används de som en väggpanel eller för att dekorera möbelfasader.

Bild
Bild

Baserat på keramiska plattor

Med tillkomsten av digital teknik har en ny och intressant riktning dykt upp i utformningen av efterbehandlingsmaterial - fotokakel. Den har också andra namn: fotoceramik eller fotodecol. Detta är en vanlig keramisk kakel, på vars yta ett mönster appliceras med digital fotoutskrift. Du kan beställa en exklusiv bild eller använda de kataloger som företaget erbjuder . Bildens storlek beror på kundens önskemål: den kan placeras på en stor kakel eller göra en panel för hela förklädningsområdet - i detta fall kommer bilden att delas upp i fragment för varje kakel.

Du kan applicera en bild på flera sätt: med dekalteknik eller sublimering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekal med teknik

Denna teknik använder högtemperaturmönster som använder organiska och oorganiska färgämnen. Under påverkan av höga temperaturer bränns organiska färgämnen ut, och oorganiska färger bakas på keramiska plattor och ritar en bild.

Dekaltekniken är en noggrann manuell process . För att göra en panel av medelstorlek tar det från en till två veckor (beroende på beställningens komplexitet).

Bild
Bild

Fördelarna med dekalplattor är följande:

  • varaktighet;
  • hållbarhet - materialet är inte "rädd" för repor och andra mekaniska skador;
  • lätt att rengöra (även med kemikalier);
  • UV -resistent, bleknar inte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sublimering

Sublimeringstryck är en metod för indirekt utskrift. Ursprungligen, med digital utskrift, överförs ritningen till papper. Under påverkan av temperatur tränger färgen från arbetsstycket in på den tidigare beredda polymerbeläggningen på plattan. Sublimeringsmetoden används också för att applicera en bild på fat, metall, plast, glas.

Fördelarna med metoden inkluderar mättnad av färgomfångets överföring, mönsterets motståndskraft mot höga temperaturer, ultraviolett ljus, mekanisk och kemisk påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasbaserad

En av de senaste teknikerna är användningen av fototryckt glas för inredning och möbelproduktion. För inte så länge sedan började förkläden för köket göras med en liknande metod.

De mest populära är skinnplattor, som är monterade av två glasskivor med en bild inklämd mellan dem. Ritningen kan göras med den vanliga metoden för fotoutskrift eller stereoutskrift. Valet av det andra alternativet kommer att öka kostnaden för produkten flera gånger.

Optivite är en annan typ av glas som används för förkläden i köket. Som ett resultat av blekning förlorar glaset sin blåaktiga nyans och blir en mer lämplig bakgrund för bilder i en ljus ton med små spårade detaljer. Kostnaden för en sådan produkt överstiger också priset på vanligt härdat glas.

Förklädets styrka och hållbarhet beror på hur bilden appliceras och på tjockleken på själva glaset. Ju tjockare produkten desto mer hållbar och dyrare. En densitet på 6 mm kan anses vara ganska tillförlitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasprodukten är vacker och praktisk, den kan dekorera alla kök. Ett glasförkläde har många fördelar:

  • det är ovanligt och effektivt;
  • har inga sömmar;
  • värmebeständig;
  • du kan beställa en exklusiv version (upp till ditt foto);
  • produkten är stark och hållbar;
  • det är lätt att ta hand om, vilket underlättas av glasets släta yta;
  • motståndskraft mot fukt och hushållskemikalier;
  • glaspaneler är lätta att montera.

De negativa aspekterna inkluderar den höga kostnaden för produkten, liksom omöjligheten att revidera och installera om. Lampor, uttag och andra tillägg måste tänkas ut i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fototryck på glas

Anpassad fotoutskrift på glas skapar en unik inredning. Men även om ritningen väljs från katalogen, kommer ett oändligt antal bilder att låta dig montera ett förkläde med en fullständig slump av ägarens smak och humör. Det finns olika sätt att digitalt skriva ut glas.

Bild
Bild

På polymerfilm

Det enklaste och billigaste är en fotoprint på en polymer, vinylfilm, som du bara behöver hålla fast vid glaset. Om ytan är matt placeras mönstret på framsidan och täcks med flera lager lack. Färgerna är tillräckligt starka och kan underhållas, men livslängden för en sådan produkt kommer inte att vara hållbar. Det är mycket säkrare att placera ritningen bakom en transparent yta. I detta fall beror produktens hållfasthet helt och hållet på glasets tjocklek. Filmen som appliceras mellan två härdat glas kallas magra plattor. Detta är det mest praktiska materialet för att skapa ett förkläde för köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Direktåtgärd (UV -utskrift)

Denna metod är dyrare, det innebär att man applicerar ett mönster på glasytan eller annan slät bas med speciellt bläck. Vid torkning bildar de en pålitlig film som är resistent mot fukt, ultraviolett ljus och yttre skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beställer exklusiva bilder

Digital fotoutskriftsteknik har förmågan att återge bilder enligt kundens material.

Men det bör komma ihåg att inte alla ämnen är lämpliga för genomförandet av projektet. Det måste vara ett högupplöst fotografi (för 10x15 cm - minst 1500 pixlar). Annars blir bilden på glaset kornig och suddig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ämnes tema

Ofta när man väljer ett ämne används ett enda kriterium - personliga preferenser, vilket är ett stort misstag. Ibland sammanfaller bilden i fotografiet inte med det förväntade resultatet, dessutom är den oförenlig med miljön. Till exempel, om interiören är övermättad med färger, ska köksförklädet vara lugnare och mer neutralt, men matcha den dominerande färgen (bruna möbler är i harmoni med kaffetemat). I ett rum med en monokromatisk beläggning av möbler och väggar kan förklädet ha en accentkaraktär.

I ett stort kök ser makrobilder bra ut (särskilt om de är gjorda i 3D -teknik). I ett litet rum bör du välja en tomt som expanderar utrymmet: ett vetefält eller ett hav som sträcker sig bortom horisonten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Floristik

En av de mest populära teman som används för att dekorera förkläden. Den har ett oändligt utbud av tomter: prästkragar, vallmo, rosor, tulpaner, över vilka fåglar, fjärilar, bin svävar. Olika färger gör att du kan välja ett förkläde för alla köksmöbler.

Orkidéer på stenar . Orkidéer, beroende på deras färg, kan vara en ljus energisprängning (röd, vinröd) eller känslig och romantisk (vit, blå). Djurlivet i någon form kombineras felfritt med släta kalla stenar. Förklädets tonalitet stämmer väl överens med kökets allmänna bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frukt i vatten . Bilder i detta tema presenteras i ett brett spektrum: från frukter nedsänkta i vatten, till färskheten av känsliga droppar på det aptitretande fruktskalet. Salladsfärgade möbler passar bra med gröna äpplen täckta med kall dagg.

Som ett alternativ till grönt kök - frukter med en dominerande grön nyans, fångade under nedsänkning. Denna bild ger handlingen dynamik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urban teman

Kalla urbana tomter används ofta för loft, minimalism, technostilar. Staden på natten med en svart tonalitet, upplyst av fönstrenas ljus, är särskilt populär. Romantiker föredrar att se en bit Paris eller Venedig i sitt kök.

Nattstad . Nattstadens tomt är överraskande inbäddad i det svartvita köket i stil med minimalism. Överflödet av stadshus koncentrerar blicken på sig själv och löser den samtidigt i bildens mörka tonalitet. Utan en specifik berättelse skulle rummet se kallt och livlöst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Street Cafe . Trots att tomten fortsätter mattemat i köksutrymmet, ser ett sådant förkläde ganska sofistikerat ut. En kopp morgonkaffe med en trevlig följeslagare tar fantasin till de lugna gatorna i den gamla staden med vacker arkitektur och rörelse. Ett luftigt ljusmönster kan underlätta en monoton inställning, och i ett rum med mörka möbler kan det spela i kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

En oändlig mängd tomter gör det möjligt att välja ett förkläde för vilken köksstylering som helst. Fotoutskriftsteknik kan hjälpa ett litet rum att visuellt utöka utrymmet med en ritning med perspektiv. Och för ett stort rum - att bli ett accentfragment av köksinredningen, vilket kommer att locka beundrande blickar.

Rekommenderad: