Förkläde För Köket Under En Tegelsten (36 Bilder): Funktioner I Vita Dekorativa Tegelstenar, Egenskaper Hos Förkläden I Form Av Imitation Av Murverk I Köksinredningen

Innehållsförteckning:

Video: Förkläde För Köket Under En Tegelsten (36 Bilder): Funktioner I Vita Dekorativa Tegelstenar, Egenskaper Hos Förkläden I Form Av Imitation Av Murverk I Köksinredningen

Video: Förkläde För Köket Under En Tegelsten (36 Bilder): Funktioner I Vita Dekorativa Tegelstenar, Egenskaper Hos Förkläden I Form Av Imitation Av Murverk I Köksinredningen
Video: 10 Garden Hacks For People Who Don't Have A Garden 2024, Maj
Förkläde För Köket Under En Tegelsten (36 Bilder): Funktioner I Vita Dekorativa Tegelstenar, Egenskaper Hos Förkläden I Form Av Imitation Av Murverk I Köksinredningen
Förkläde För Köket Under En Tegelsten (36 Bilder): Funktioner I Vita Dekorativa Tegelstenar, Egenskaper Hos Förkläden I Form Av Imitation Av Murverk I Köksinredningen
Anonim

Idag, när du dekorerar ett kök, är tegelförkläden mycket populära. Detta alternativ har hittat sin plats i olika designriktningar. Oattraktivt vid första anblicken hjälper tegel att skapa en makalös atmosfär i alla kök.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kökförkläde med imiterad tegel har ett antal obestridliga fördelar:

  • utmärkta indikatorer på fuktbeständighet och styrka säkerställer förklädets hållbarhet;
  • motståndskraft mot höga temperaturer, vilket är extremt viktigt, eftersom köksförklädet ligger ovanför spisen;
  • brutal och grov design kommer färgglatt att passa in i alla kök och betona andra inredningselement;
  • dekorativ tegel kommer att dölja mindre brister i väggarna och visuellt utöka utrymmet.

Bland nackdelarna med dekorativa tegelstenar kan man peka ut brickornas bräcklighet och behovet av ytterligare ytskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns ett stort antal material för imitation av tegel - MDF, fiberboard, keramik, gips, klinker, obeglasad toskansk, polymercementplattor, tvättbara tapeter etc. Låt oss överväga några av de mest populära alternativen.

Keramikplatta upprepar helt tegelns geometriska proportioner, förutom naturligtvis tjockleken. Det har ett antal fördelar, såsom förhållande mellan pris och kvalitet, motståndskraft mot mekaniska skador, aggressiva kemiska miljöer, hållbarhet, en mängd olika färger och texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oglaserad toskansk kakel mycket lik i textur och färg till den gamla röda tegelstenen. Det är bra för ett kök förkläde i loftstil, har en relativt låg vikt och låg porositet och är opretentiös i underhåll. Denna kakel läggs på samma sätt som en vanlig - på ett speciellt lim. Den enda nackdelen med detta material är dess höga kostnad.

Bild
Bild

Gipsplattor - det mest budgetmässiga alternativet för att göra ett köksförkläde med imitation av tegel. Gipsplattor har bara en betydande nackdel - de är inte fuktbeständiga och kan kollapsa under påverkan av ånga och fukt. För att jämna ut denna nackdel är det nödvändigt att behandla den med en speciell silikonblandning innan du vänder mot den, och efter installationen, öppna den med en skyddande lack, varefter den kommer att tjäna dig troget länge. För resten är det väldigt enkelt att lägga, det kan enkelt trimmas med en hacksåg eller en konstruktionskniv, vilket gör det möjligt att ansluta hörnen när man vetter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klinkerplattor är mest populär på grund av dess likhet med äkta tegel. Den har samma dimensioner och konsistens, tjockleken är högst 20 mm, i kombination med sin låga vikt blir den ett idealiskt alternativ för att imitera tegel. När du använder klinkerplattor för ett kök backsplash, rekommenderas det att öppna dem med ett skyddande akryllack, det kan vara glansigt eller matt med effekten av våta väggar.

Detta kommer att skydda plattorna mot effekterna av höga temperaturer, ångor och gör det också möjligt att enkelt rengöra ytan med en fuktig trasa eller med tvättmedel.

Klinkerplattor är den mest hållbara typen av dekorativa tegelstenar, så de är ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymercement Är ett material baserat på cement med tillsats av ett polymerbindemedel och grov flodsand. När det gäller egenskaper är den nästan identisk med klinker, har hög hållfasthet, låg porositet och bra fuktbeständighet. Perfekt för att klä köksytor och förkläde också. Det mesta av materialet erbjuds i vitt, om det behövs, målat med akrylfärger. Den kan ha en präglad eller slät yta.

Bild
Bild

Stilar

Och låt oss nu prata om olika stilistiska alternativ för att dekorera ett köksförkläde för ett tegel.

För designdekoration loftstil rött tegel är lämpligt, eftersom riktningen är baserad på imitation av gamla bostäder på 30 -talet av 1900 -talet - industrialiseringens era. Klinker, polymer-cement eller oglaserade toskanska plattor är lämpliga här. De har en distinkt konsistens och är perfekta för att imitera gamla tegelstenar.

Bild
Bild

För känslig provence vita dekorativa tegelstenar av klinker, gips och polymercement passar bäst. Det kan lämnas i sin naturliga vita färg eller målas i någon av de ljusa pastellfärgerna. Sömmarna måste också gnidas i pastellfärger för att bevara stilens kanoner. Dekorativ tegel för Provence -stilen kan ha en antik effekt, flis, skav och små sprickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art nouveau -stil köksförkläden av dekorativa tegelstenar är också inneboende. Men här är det nödvändigt att använda ljusa, glansiga material, keramiska plattor eller polymercement av ljusa, mättade nyanser som öppnas med glansigt lack är bäst lämpade. Vita toner är lämpliga för injektering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designfunktioner i vitt

Vitt dekorativt tegel ger inte bara stor frihet i valet av skuggan på köksbacksplattan, utan kräver också ytterligare åtgärder för att skydda det och bevara dess estetiska utseende. Fördelen med vita dekorativa tegelstenar är förmågan att måla den i önskad nyans och ge den en åldrande effekt med hjälp av genomskinliga akrylfärger, genom vilka den vita strukturen i kakel visas slumpmässigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att öppna vita dekorativa tegelstenar med en speciell lack ger ett tillförlitligt skydd mot damm, fukt och fett som finns i köket; all smuts kommer att tas bort från den lackerade ytan utan problem. Skyddslacker presenteras i ett stort utbud och låter dig ge dekorationsmaterialet olika visuella effekter - glansig eller matt yta, imitation av våt sten, etc.

De innehåller naturligt vax, det skyddar ytan perfekt från damm och fett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom vita dekorativa tegelstenar vanligtvis inte används som huvudväggbeklädnad, kan du ordna fönsteröppningen med de återstående plattorna eller lägga ut flera accentelement på väggarna efter att ha vänt mot köksbacksplattan. Resultatet blir effekten av kollapsat gips med exponerade tegelstenar.

Bild
Bild

Murverk alternativ

Det finns två sätt att designa en imitation tegel backsplash.

Med söm - iakttagande av ett visst mellanrum mellan plattorna, följt av injektering av dessa fogar. Metoden är ganska mödosam och kräver en viss skicklighet. Den största nackdelen med denna metod är svårigheten vid efterföljande rengöring: damm och fett kommer in i sömmarna, vilket sedan blir problematiskt att ta bort därifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sömlös - lägga kakel nära varandra, snabbare och enklare alternativ. Ur praktisk synvinkel har denna metod otvivelaktiga fördelar-enkelt underhåll av förklädet, kostnadseffektivitet (det finns inget behov av att köpa injektionsmassa för fogar), möjligheten att inte följa symmetrin när den står inför (effekten av " sjunkning "av tegel i gamla byggnader är relevant för Provence -stilen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Imitation av tegel är fortfarande mycket populärt när du väljer designalternativ för kökets backsplash. Rätt utvalda material och färger gör att du kan slå även den tråkigaste interiören på ett elegant och modernt sätt.

Rekommenderad: