Hyllor I Interiören (74 Foton): I Skandinavisk Stil Och Vacker Modern, Modern Och Runt Fönstret, Högteknologisk Och Klassisk Stil, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor I Interiören (74 Foton): I Skandinavisk Stil Och Vacker Modern, Modern Och Runt Fönstret, Högteknologisk Och Klassisk Stil, Andra

Video: Hyllor I Interiören (74 Foton): I Skandinavisk Stil Och Vacker Modern, Modern Och Runt Fönstret, Högteknologisk Och Klassisk Stil, Andra
Video: 8 DIY Room Decor & Home Useful Ideas | Amazing Craft Compilation 2024, April
Hyllor I Interiören (74 Foton): I Skandinavisk Stil Och Vacker Modern, Modern Och Runt Fönstret, Högteknologisk Och Klassisk Stil, Andra
Hyllor I Interiören (74 Foton): I Skandinavisk Stil Och Vacker Modern, Modern Och Runt Fönstret, Högteknologisk Och Klassisk Stil, Andra
Anonim

Moderna ställningar lämpar sig inte bara för att lagra saker, utan också för att dekorera ett rum och dela utrymme i zoner. Du kan välja dem för alla interiörer och alla färgscheman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

När du köper ett ställ måste du först bestämma stilen.

Moderna riktningar

De flesta av de moderna stilarna är minimalistiska. Därför kommer extra inredning i det här fallet bara att förstöra bilden. För ett rum inrett i högteknologisk eller loftstil, bör du välja ett enkelt ställ med en metallram . Hyllor kompletterade med stålnitar kommer att se vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skandinaviska stilen är också populär nu. Det är nästan helt motsatsen till den föregående . De försöker göra rum i nordisk stil ljusa; material för efterbehandling väljs naturligt.

Ett rack i ett sådant rum används som regel för att dela rummet i zoner . Det är värt att välja möbler av ljus färg, för att matcha väggar och golv. Träprodukter i pastellfärger är lämpliga. Hyllhyllor kan mycket väl vara gjorda av genomskinligt eller frostat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska stilar

Klassikerna tappar inte heller sin relevans med tiden. Rum inredda i engelska, orientaliska och franska stilar ser vackra ut . Det är väldigt enkelt att hitta möbler för dem. Så, en enkel hylla med öppna hyllor, liksom produkter i antik stil med små skav och sprickor, passar perfekt in i ett rum i Provence-stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en klassisk inredning i lantlig stil kommer en massiv garderob av trä med metallfinish att se bra ut. Träskåp är också lämpliga för stilar:

  • art déco;
  • årgång;
  • rustik;
  • modern.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fans av ovanlig design bör titta närmare på vanliga garderober med intressanta dekorativa element.

Välj till exempel en klassisk svart bokhylla med vackra vridna ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metoder för arrangemang i interiören

Placeringen av hyllorna beror vanligtvis på i vilket rum det används och vad det används till. Det finns flera av de mest populära möbelplaceringsalternativen.

Utrymmezon

För detta ändamål används som regel tvåsidiga modeller. Detta gör att du kan dela upp utrymmet i 2 huvudområden på motsatta sidor av stället . Denna teknik används ofta i studiolägenheter eller stora vardagsrum. Där är rummet uppdelat i ett arbetsområde och en plats för vila. Detta är särskilt användbart om någon i familjen arbetar hemifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill separera en del av rummet, vilket gör det mer bekvämt och stängt, bör du använda en modell med en bakvägg . Du kan välja både höga ställningar och medelstora strukturer. Med det första alternativet kan du faktiskt skapa ett separat minirum i ditt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trappstativ används ofta för zonindelning . De ser väldigt intressanta ut. Sådana strukturer består vanligtvis av samma storlek på celler och är ganska rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placering vid fönstret

Höga och smala hyllor placeras oftast bredvid fönstren. De kan gå från golv till tak. Om fönstret ligger mitt på väggen är det bekvämast att ordna hyllorna runt det. Detta kommer att få rummet att se snyggt ut och behålla tillräckligt med utrymme för att lagra alla dina tillhörigheter . Dessutom kan en liten soffa placeras bredvid fönstret, vilket skapar ett bekvämt hörn för att läsa, titta på film eller koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hörnet

En annan bekväm plats för hyllor är ett hörn. Mycket ofta är det den här delen av rummet som visar sig vara tom. Det är dock fullt möjligt att uppta det med möbler. För denna del av rummet är en kombinerad struktur bestående av flera hyllor väl lämpad.

Bild
Bild

Ett universellt alternativ för alla rum - ett lågt rack på hjul . Det passar perfekt in i det inre av alla rum. Sådana mobila hyllor kan flyttas om det behövs och ändra layouten efter önskemål.

Sådana mönster är bra för att lagra saker som alltid måste finnas till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning alternativ

Moderna ställningar skiljer sig åt i färg och designfunktioner. När du väljer dem är det viktigt att tänka på hur väl de kommer att smälta ihop med resten av möblerna i rummet.

Det är viktigt att hålla sig till en stil . Det vill säga, för ett ljust rum, välj ett vitt rack med transparenta glashyllor. Detta kommer visuellt att utöka utrymmet, göra det lätt och bekvämt för arbete eller kreativa sysslor. Men du kan gå åt andra hållet genom att välja en ljus garderob som kommer att locka alla som kommer in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett rum kan du använda ställningar med eller utan bakvägg . I det första fallet kan den dekoreras separat. Använd till exempel klädsel eller måla den med matt färg. Ibland speglas även bakväggen. Detta gör att du kan öka utrymmet visuellt. Men i ett sådant rack bör du inte lagra för många saker, så att resultatet inte blir det motsatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor med gardiner kan användas i köket. Denna lösning är perfekt för ett rum inrett i Provence -stil. Samtidigt kan öppna hyllor fyllas med olika dekorativa bagateller - blommor i små krukor, färgglada tallrikar och souvenirer . Dessa prydnadssaker kommer att vara lämpliga i vardagsrummet eller sovrummet. I det här fallet kan du lägga inramade fotografier och några minnesvärda eller originella presenter på hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Hyllplan finns i alla rum i en lägenhet eller hus. För varje rum är det värt att välja de mest lämpliga och praktiska designerna.

I vardagsrummet

Vackra moderna hyllor är ett bra alternativ till massiva väggar. För ett rymligt rum kan du välja flera hyllor, där det finns plats för utrustning och för alla nödvändiga saker.

Några av dem kan vara öppna, vissa är stängda. Det är mest praktiskt att placera TV, högtalare och annan utrustning i mitten av rummet på en öppen hylla. På sidorna kan du placera ställ med olika hushållsartiklar.

Dokumentation och personliga tillhörigheter förvaras bäst i slutna skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och bredvid sofforna kan du installera smala hyllplan. De kan lagra böcker och tidskrifter . I det här fallet kommer det att vara lätt att nå de nödvändiga sakerna utan att ens gå upp från soffan.

I hallen kan du också hitta en plats för en roterande struktur . Sådana ställ är praktiska eftersom de har dubbelt så mycket ledigt utrymme. Du kan vrida det som du vill och ta saker från vilken hylla som helst. Dessutom är den här designen lämplig för samlare och dem som brinner för kreativitet, eftersom den är bäst lämpad för att visa innehåll för gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bra alternativ för ett vardagsrum är ett vinställ . Den kan visa en samling av dina favoritviner, som kommer att förvaras tills gästerna anländer eller vid något annat tillfälle. Det viktigaste är att placera en sådan struktur i en mörkare del av rummet så att direkt solljus inte faller på flaskorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Sovrummet ska vara ledigt så att inget stör vilan. Därför är det bäst att välja inbyggda hyllor för detta rum. Och du kan också använda utrymmet bredvid sängen. Många föredrar att installera 1 eller 2 ställ längs sängkanterna för att lagra olika små saker där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ är att placera hängande ställningar vid sängens huvud . Golvskåp med U-form ser också intressanta ut. De verkar bälta sängen. Det blir en bekväm design där du kan lagra alla nödvändiga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

På kontoret

Du måste också hitta rätt hyllor för ditt hemmakontor. Du kan välja stora golvskåp för dokument och böcker. De installeras mot väggarna och tar inte mycket ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också plats för hyllor bredvid skrivbordet . De ska placeras på sidan, på armlängds avstånd. Så bordet blir inte rörigt, medan alla nödvändiga saker kommer att vara mycket nära. Ett sådant ställ bör matchas med skrivbordets stil så att de helst kombineras med varandra.

Du kan dekorera den med familjefoton eller lägga färska blommor på en av hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren

Det finns en plats för hyllor i barnrummet. Här förvaras som regel leksaker, barnböcker och andra småsaker . För att förhindra att utrymmet ser rörigt ut är det värt att använda vackra korg- eller tygkorgar för förvaring. Du kan köpa dem i många butiker eller till och med göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnstativ bör vara pålitliga och lätta . Därför är de ofta gjorda av gips och andra liknande material. Förskolemöbler ska vara låga. Speciellt om det finns leksaker på hyllorna som barnet kan ta själv. För barnets säkerhet, installera inte i en barnmodell med vassa hörn och glaselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barnrum väljs oftast vackra och ljusa hyllor. Det finns många intressanta inredningsidéer. Hyllor kan dekoreras med bilder av din favorit tecknade eller sagokaraktärer, stiliserade som en skrivmaskin, ett hus eller en magisk hydda . Barnet kommer definitivt att gilla den här designen, och han kommer att tillbringa tid i sitt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

Vi behöver skåp i köket också. Oftast används trä- eller metallmöbler där. Populärt är mönster på hjul som enkelt kan flyttas runt i köket. Du kan installera dem:

  • i arbetsområdet;
  • i matsalen;
  • bredvid fönstret;
  • vid soffan för zonindelning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du placerar en massiv hylla i matsalen, kommer den att fungera som ett utmärkt alternativ till den vanliga skänk . Där kan du visa både uppsättningar och några dekorativa föremål eller krukor med färska örter. Stegeracket kommer också att se vackert ut. Det tar mindre plats, installeras mot väggen och ser lämpligt ut även i en liten lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I arbetsområdet kommer racket att användas för förvaring av köksredskap och bestick . I detta fall kan hyllorna antingen vara öppna eller stängda. Sådana möbler passar perfekt i skandinavisk stil eller loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

I andra rum

Dessutom kan ställen placeras i badrum och toaletter. Det är bekvämt att lagra vård och dekorativa kosmetika, handdukar och andra nödvändiga små saker på dem. I rum med hög luftfuktighet rekommenderas att använda plast- eller metallhyllor, men du kan föredra trä med fuktbeständig impregnering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smala ställningar är mer lämpliga för korridorer och korridorer . Om rummet är väldigt litet kan du välja ett kompakt hörnalternativ.

Hyllorna passar perfekt både skor och olika hushållsartiklar och de små sakerna som du inte får glömma att ta med dig innan du går ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om huset har 2 våningar kan utrymmet under trappan också användas för hyllor . Det kommer att bli väldigt bekvämt och snyggt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att det nu finns ett mycket stort utbud av hyllor för hemmet, är det ganska lätt att klara sitt val . Du behöver bara bestämma dina preferenser och försöka välja möbler så att de kompletterar interiören i rummet väl och inte förstör det.

Rekommenderad: