Kök-vardagsrum I Högteknologisk Stil (30 Bilder): Rumsdesign I Högteknologisk Stil I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum I Högteknologisk Stil (30 Bilder): Rumsdesign I Högteknologisk Stil I Interiören

Video: Kök-vardagsrum I Högteknologisk Stil (30 Bilder): Rumsdesign I Högteknologisk Stil I Interiören
Video: Hi Tech Style in Interior Design 2024, April
Kök-vardagsrum I Högteknologisk Stil (30 Bilder): Rumsdesign I Högteknologisk Stil I Interiören
Kök-vardagsrum I Högteknologisk Stil (30 Bilder): Rumsdesign I Högteknologisk Stil I Interiören
Anonim

Kombinationen av funktionella zoner i bostadslägenheter och hus är en mycket intressant och bekväm innovation i utformningen av lokaler. Sådana lösningar gör det möjligt att avsevärt utöka utrymmet för även en liten lägenhet. Att kombinera kök och vardagsrum, som ett av alternativen för att kombinera zoner, ökar köksutrymmet avsevärt. I den här versionen av layouten kan du implementera många idéer för en vacker och snygg design, samt organisera en matplats för att ta emot gäster och familjemiddagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför kombinerat?

De främsta orsakerna och förutsättningarna för att kombinera vardagsrummet och köket kan vara följande funktioner i vardagsrummet:

Litet, otillräckligt rymligt kök . Ett litet kök är mer eller mindre bekvämt för en person, men om en familj med flera personer bor i en lägenhet eller ett hus, kommer det helt enkelt inte vara möjligt att vända i ett litet rum.

Med rivningen av en av väggarna och en ökning av köksutrymmet försvinner detta problem. I köket-vardagsrummet kan du till och med organisera en matplats.

Bild
Bild

Stort område i ett intilliggande rum . Om lägenheten har ett litet vardagsrum och kök, men det intilliggande rummet har en stor yta, kan lösningen vara att flytta väggen och minska utrymmet i rummet. Rummet kan utrustas med ett mysigt sovrum. Och köket och vardagsrumsområdena som har fått mer utrymme bör utrustas med hjälp av kompetent design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öka vardagsrummet . I små lägenheter är frågan om platsen för mottagande av gäster ganska akut. Ett litet rum fungerar ofta som ett sovrum för ägarna och det är inte särskilt bekvämt att ta emot vänner i det. Och hallen kan vara otillräcklig.

I detta fall kan ytterligare utrymme vinnas genom att riva väggen mellan angränsande rum.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De tydliga fördelarna med att kombinera vardagsrummet och köket inkluderar:

Effekten av visuell och funktionell ökning av rymden . Detta gäller särskilt för små lägenheter, där väggar och skiljeväggar mellan rum tycks "krossa" och "stjäla" de redan dyrbara mätarna av ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer bekväm och bekväm användning av två delar av lägenheten . Om gästerna kommer till dig eller om du äter en familjemiddag blir det mycket mer bekvämt att servera godis på bordet, städa disken och byta mat. När allt kommer omkring kommer mat och bestick att vara väldigt nära. Värdinnan behöver inte lämna gästerna för att sätta en vattenkokare på spisen eller ordna kakbitar på tallrikar.

Bild
Bild

Mysig inredning och besparingar på elektriska apparater och möbler . För ett kombinerat rum kan du välja en ekonomisk typ av belysning, eftersom du faktiskt inte längre behöver belysa två separata rum. I vardagsrummet, i kombination med köket, räcker det med en TV. Rätt utvalda möbler hjälper också till att spara pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bekväm och trevlig måltid . När det är väldigt lite plats i köket måste familjemedlemmar trängas runt ett litet bord eller till och med turas om för lunch och middag. Ibland är ett mer obekvämt alternativ möjligt när du måste gå med tallrikar i hallen eller sovrummet. Det är mycket mer bekvämt och själfullt att äta tillsammans vid ett bord av tillräcklig storlek.

Bild
Bild

Vissa anser att följande punkter är en nackdel:

  • Ångan från kokningen och dofterna från tillagningsprocessen blir omedelbart stamgäster i vardagsrummet. Rummet kan vara tätt eller varmt om tillagningsprocessen är lång. Luftfuktigheten kan också öka med jämna mellanrum, eftersom de flesta stek- eller tillagningsprocesserna är associerade med avkokning av vätskan. Damm och andra föroreningar som har satt sig på möbler är svårare att rengöra.
  • Om lägenheten inte längre har separata rum, eller inte alla familjemedlemmar har dem, kan kombinationen av vardagsrummet med köket orsaka psykiskt obehag över tid. Eftersom denna zon blir vanlig är det omöjligt att vara ensam med sig själv i den, gå i pension för arbete eller läsning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil

Utformningen av ett högteknologiskt rum är alltid väldigt fängslande och igenkännbart. Denna stil har sitt ursprung i slutet av 1900 -talet och fick snabbt sin popularitet inom inredning av olika typer av lokaler. Specificiteten hos denna riktning i design är upprörande, en djärv kombination av olika material, originalfärgslösningar. En karakteristisk egenskap är också rationell användning av utrymme och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns väldigt få bagateller i högteknologisk stil, och föremålen är ganska stora, med tydliga raka former. För att dekorera ett kök i denna stil används främst material som plast i olika färger, glas, metall. Spegel eller reflekterande ytor är välkomna.

Grundläggande regler och principer för att designa ett högteknologiskt kök i kombination med vardagsrummet:

Tillräcklig belysning av rummet . I denna riktning råder ljus, detaljerad belysning. Infälld spotbelysning, extra belysning av möbler eller dekorativa element används ofta. Belysningens färgspektrum är neutralt eller kallt.

Bild
Bild

Geometrisk rymdplanering . Raka konturer av möbler, ett minimum av dekorativa icke-funktionella tillägg och detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa och mättade färger . Ofta finns det en kontrasterande, iögonfallande kombination av färger och nyanser. Kontrasterande kombinationer av ljusa element med en vit eller ljus bakgrund är särskilt effektiva. Det andra alternativet för färgdesign är användningen av en färg eller 2-3 nyanser nära i spektrumet. Möblernas arbetsytor sysslar inte med någonting. Köksutrustning, mat, rengöringsprodukter, personliga tillhörigheter flyttas till hyllor, skåp eller slutna skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rationell och bekväm placering av möbler och hushållsapparater . Denna stil tolererar inte att saker och möbler staplas upp. Utrymmet förblir så ledigt som möjligt på grund av arrangemanget av endast de minsta nödvändiga föremålen. För ett vardagsrum kombinerat med kök är en hopfällbar bardisk, fällbara stolar, utdragbara bänkskivor inbyggda i köksskåp väl lämpade.

Rekommenderad: