Bord Vid Fönstret I Barnkammaren (40 Foton): En Skriv- Och Arbetsbänkskiva Med Hyllor Längs Fönstret I Ett Rum För Två Barn

Innehållsförteckning:

Video: Bord Vid Fönstret I Barnkammaren (40 Foton): En Skriv- Och Arbetsbänkskiva Med Hyllor Längs Fönstret I Ett Rum För Två Barn

Video: Bord Vid Fönstret I Barnkammaren (40 Foton): En Skriv- Och Arbetsbänkskiva Med Hyllor Längs Fönstret I Ett Rum För Två Barn
Video: 86 TIMMAR KVAR I STUGAN!!! VI VILL FLYTTA IN!! 2024, April
Bord Vid Fönstret I Barnkammaren (40 Foton): En Skriv- Och Arbetsbänkskiva Med Hyllor Längs Fönstret I Ett Rum För Två Barn
Bord Vid Fönstret I Barnkammaren (40 Foton): En Skriv- Och Arbetsbänkskiva Med Hyllor Längs Fönstret I Ett Rum För Två Barn
Anonim

Placeringen av skrivbordet vid fönstret i barnrummet är inte alls en snygg designlösning, utan en manifestation av oro för barnets syn. Att få tillräckligt med dagsljus in i ditt arbetsområde kan hjälpa till att minska ögontrötthet under längre sessioner.

Bild
Bild

Fördelar med ett bord vid fönstret

Konstgjord belysning aldrig jämför inte med dagsljus i dess fördelar för människokroppen:

  • naturligt ljus har en gynnsam effekt på nervsystemet;
  • främjar produktionen av D -vitamin;
  • upprätthåller tydligheten och hälsan i synen;
  • ger en laddning av positiv energi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning spelar en viktig roll i utvecklingen av visuell uppfattning av en växande organism. Och nya trender inom design gör att du kan kombinera affärer med nöje. Kombinera till exempel ett skrivbord med en fönsterbräda. Moderna fönsterblock håller perfekt värmen och skyddar mot främmande buller från gatan. Detta innebär att ett arbetsbord istället för en fönsterbrädan längs fönstret inte bara kommer att vara bekvämt och väl upplyst, utan också en säker plats att studera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska du vara uppmärksam på?

Flera regler som måste beaktas när du skapar en bordsskiva nära ett fönster.

  • Om fönstren vetter mot solsidan är det nödvändigt att köpa persienner eller gardiner för att justera ljusintensiteten.
  • När du tänker på bordet under fönstret måste du ta hänsyn till värmebatteriet under det. Så att det inte stör att flytta möblerna nära fönstret.
  • Att installera en bänkskiva istället för att köpa en fönsterbräda och ett skrivbord separat hjälper till att spara utrymme och pengar.
  • Bordet ska inte vara för brett så att det är bekvämt att öppna fönsterbågarna för att ventilera rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordet vid fönstret i barnkammaren kan utrustas med hyllor för böcker och lådor för kontorsmaterial. En stor bordsskiva låter dig placera allt du behöver för brädspel och spännande lärande nytt och okänt på den.

Bord för två barn i en förskola

Ett fönstersäte är idealiskt för att skapa ett arbetsområde för två barn som bor i samma förskola. Det rymliga bordet kan delas in i två halvor, var och en med hyllor för individuellt bruk. Varje ung hyresgäst i rummet får alltså sitt eget arbetshörna. Under lektionerna kommer barn inte att störa varandra, och materialet kommer att assimileras mycket lättare. Ett skrivbord inbyggt i en fönsternisch istället för en fönsterbräda är orealistiskt att köpa i en möbelaffär. Sådana mönster tillverkas uteslutande på beställning enligt individuella mått. Oftast beställer de en modell med lång hörn som kombinerar studie- och datorområden och har plats för att lagra allt du behöver för klasser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönstret framför bordet behöver inte täckas med gardiner . Annars förloras innebörden av bordets placering vid fönstret. Maximal - genomskinlig tyll på krokarna eller ljusa romerska persienner som stiger på dagtid för att släppa in ljus i rummet. Modeller inbyggda i fönsterbrädan kan vara av vilken design som helst. Alla bestämmer individuellt vilka parametrar och material som ska användas för att göra bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Att tänka på en modell av ett bord för att beställa, först och främst måste du utgå från formen och området i rummet där ett eller två barn bor.

Det finns flera standard men intressanta lösningar

  • En lång bordsskiva som sträcker sig längs fönsterbrädans längd eller upptar hela väggutrymmet längs fönstret.
  • Hörnmodell, fördelaktig i små rum med oregelbunden form.
  • Oval skrivbord. Ett snyggt drag för rymliga rum där du inte behöver spara kvadratmeter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianten av bordets vinkelarrangemang låter dig lägga till ett bekvämt pennfodral för böcker och souvenirer till designen. Den är också ofta utrustad med en garderob och hyllor för utrustning. Skolbarn behöver hyllor för en skrivare, tangentbord och systemenhet. För barn - lådor på hjul för förvaring och sortering av leksaker.

Design och färger

Efter att ha bestämt designen är det dags att välja färg på fasaderna på det framtida bordet. För en tjej och en pojke finns det många separata färdiga lösningar. Men du kan ta initiativet och skapa ett unikt objekt för klasser vid fönstret. Där det kommer att vara mest bekvämt och trevligt för ditt barn att göra alla sina affärer.

Bild
Bild

Flickor är oftast nöjda med känsliga, pastellfärger eller ljusa teckningar på fasaderna och glasskåp och lådor i bordet. Persika, vit, mint, grädde, rosa och turkosa färger föredras. Eller kompatibiliteten mellan dessa färger i en uppsättning möbler. Modeller gjorda av naturligt trä, inte målade i någon av de listade färgerna, väljs också ofta när du ordnar ett skrivbord i ett flickrum.

Bild
Bild

Naturligt trä har ett unikt naturmönster och behöver inte ytterligare inredning . Dessutom kan du lägga till nåd till ett flickaktigt set inte bara med hjälp av färg, utan också med vackra beslag och dekorativa element. Det frostade glaset i dörren till bokhyllan ser vackert ut med sandblästringstekniken, dekorerad med ett delikat mönster eller invecklad prydnad. Blomformade lådhandtag eller liknande prägling på fasaden är ett bra steg som någon liten prinsessa eller växande skolflicka kommer att uppskatta.

Bild
Bild

Pojkar föredrar också träfasadernas naturliga färg eller de ljusa, rika nyanser av oliv, blått, blått, orange och grått. Deras bord liknar ofta piratskepp och rymdraketer. Och äldre barn gör ett val till förmån för minimalistiska former och lugna, diskreta nyanser. Som komplement till en sådan arbetsyta med en bekväm stol kan du enkelt organisera en favoritplats för en tonårs fritid. När du planerar utformningen av ett bord i ett barnrum är det i alla fall nödvändigt att ta hänsyn till barnets åsikt och hans hobbyer. Då kommer han att vara engagerad med glädje och nytta.

Bild
Bild

Designer Tips

Innan du går till affären vid bordet eller beställer det från befälhavaren måste du, förutom produktens kvalitet, ta hänsyn till sådana uppgifter som barnets kön, hans ålder, längd och preferenser. Färgschemat på möbelfasader och bänkskivor är också viktigt. Färger kan påverka barnets psyke. Vilken nyans som råder i rummet kommer direkt att påverka barnets humör och akademiska prestanda.

Bild
Bild

Barnbordet är bemannat efter studentens ålder . För förskolebarn är enkla modeller att föredra i form av en bordsskiva och flera lådor och hyllor för böcker och brädspel. Skolans arbetsområde ges maximal uppmärksamhet. Varje 10 cm utrymme är noggrant planerat. När allt kommer omkring kan de med fördel rymma många av de nödvändiga elementen för en växande person. När du inreder ett arbetsområde kommer närvaron av grönt att gynna inlärning. Speciellt om de är mjuka nyanser av grönt. Experter rekommenderar också att om möjligt ordna ett skrivbord i den nordöstra delen av rummet. Man tror att det är inom detta område som kunskaps- och visdomssektorn ligger.

Bild
Bild

Av samma skäl är det bättre att barnet inte står inför en tom vägg under lektionen. Ett bord framför ett fönster eller en balkong är ett bra alternativ för att få kunskap utan psykologiska hinder och hinder, för flödet av positiv energi från det yttre rummet. Ett hörnstudiebord vid fönstret kommer att spara utrymme och göra det möjligt att rationellt ordna bokhyllor och lådor för nödvändiga tillbehör på armlängds avstånd. Designidéer för att dekorera skolområdet kommer att vara en utmärkt stimulans för att lära sig nya saker i vetenskapens värld och världen runt dig.

Bild
Bild

Kvaliteten på möbler för barn

Bordet du väljer måste uppfylla höga kvalitetskrav och vara miljövänligt. Detta hjälper barnet att växa upp inte bara smart, utan också friskt. Vid köp av möbler för ett barns arbete bör naturmaterial föredras. Möblerna ska inte avge starka och obehagliga lukter. På plastbordet måste du ta ett kvalitetscertifikat från säljaren. Alla delar måste vara säkra, snitt - bearbetade, utan vassa kanter. Beslagen är pålitliga, lådorna är lätta att skjuta ut, bordsskivan är slät vid beröring. Färgen är nötningsbeständig och giftfri.

Bild
Bild

Välja bord efter barnets längd

Observera att bordsskivans höjd bör ställas in efter barnets höjd. Annars blir det obehagligt för honom att studera vid bordet. Dessutom finns det risk för felaktig hållning.

Att beräkna rätt höjd är enkelt med hjälp av följande riktlinjer:

  • för ett barn med en höjd av 130 cm bör bordsskivans höjd vara 52 cm;
  • med ett barns höjd från 130 till 145 cm är en bordsskiva med en höjd av 58 cm relevant;
  • om barnets höjd är inom 145-165 cm måste bordet placeras på en höjd av 64 cm;
  • en tonåring med en höjd av 165-175 cm kommer bekvämt att sitta vid ett bord med en höjd av 70 cm.
Bild
Bild

När du köper ett bord för ett barn i en yngre ålderskategori, under perioden av hans aktiva tillväxt, kommer ett höjdjusterbart bord att vara en bra lösning. Denna bordsskiva kan höjas till önskad höjd efter behov. Stolen kan väljas liknande, med en justerbar sitthöjd. Normalt ska benen på ett barn som sitter på en stol stå på golvet, i inget fall ska de hänga ner. Endast med rätt sittplats vid bordet ger du ditt barn kvalitetslektioner och hälsosam syn och hållning.

Rekommenderad: