Ställ I Barnrummet (62 Bilder): För Skolbarn Och Tonåringar, En Vit Ställning Med Ett Bord För Ett Barn Och Ett Halvöppet Rackskåp, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Ställ I Barnrummet (62 Bilder): För Skolbarn Och Tonåringar, En Vit Ställning Med Ett Bord För Ett Barn Och Ett Halvöppet Rackskåp, Andra

Video: Ställ I Barnrummet (62 Bilder): För Skolbarn Och Tonåringar, En Vit Ställning Med Ett Bord För Ett Barn Och Ett Halvöppet Rackskåp, Andra
Video: Vad är ”lagom” mycket information för ett barn i kristider? 2024, Maj
Ställ I Barnrummet (62 Bilder): För Skolbarn Och Tonåringar, En Vit Ställning Med Ett Bord För Ett Barn Och Ett Halvöppet Rackskåp, Andra
Ställ I Barnrummet (62 Bilder): För Skolbarn Och Tonåringar, En Vit Ställning Med Ett Bord För Ett Barn Och Ett Halvöppet Rackskåp, Andra
Anonim

Alla kärleksfulla och ansvarsfulla föräldrar strävar efter att utrusta barnrummet så att barnet är bekvämt och samtidigt, så att designen är vacker och tilltalande för honom. Hyllor i barnkammarens inre spelar en viktig roll, och därför måste du vara uppmärksam på deras beskrivning och egenskaper när du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hyllor i barnkammaren väljs vanligtvis utifrån barnets ålder. Trots allt ett rack för ett barn 2-3 år kommer att skilja sig från det för en tonåring, till exempel 14-15 år gammal.

Hyllor kan ha olika utföranden, konfigurationer och alla typer av tillägg. Vad mer att utrusta den med bestämmer föräldrarna tillsammans med barnet. Huvudkravet för sådana produkter är att de måste vara helt säkra under drift . Vassa hörn och detaljer är oacceptabla. Alla hyllor måste fästas ordentligt, liksom själva hyllan.

Dessutom måste själva produkten tillverkas av miljövänliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgschemat på sådana hyllor kan vara mycket varierande, det finns inga begränsningar här. Detsamma gäller storlekar. Allt beror på rummets storlek . Baserat på detta kan du välja rätt rackstorlek eller till och med beställa den efter individuella storlekar.

En hylla är en viktig del i ett barns rum . Denna möbel är inte bara en dekoration, den lär barnet att beställa. På hyllan kan du verkligen placera böcker, leksaker, läromedel, inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Hyllor för barn har ett brett utbud av alla slag. Det beror helt på vilka idéer föräldrarna själva eller barnet hade om rummets utformning, liksom på rummets storlek.

Hörn

Mycket praktiska hyllor för små rum, ganska rymliga. Det kan antingen vara en öppen version eller delvis stängd med skåp för saker. Den del som ligger direkt i hörnet tar mycket plats, så där kan du göra fack med dörrar och förvara saker. Resten av hyllorna på båda sidor kan förbli öppna, och det kommer att finnas böcker, leksaker, läromedel . Ett sådant ställ kan placeras både i ett hörn och i två, eller till och med fyra. Allt beror på rummets design.

I ett fall är möbler av större storlekar praktiska, men i ett hörn, och i det andra - mer kompakta, men i två hörn samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor

För många anses sådana möbler vara ett bekvämt alternativ, där skåp och hyllor kombineras . Med detta halvöppna alternativ kan du placera ett stort antal saker inuti, vilket gör att rummet som helhet kan se snyggt ut. På de öppna hyllorna finns en plats för alla nödvändiga saker: böcker, fotografier, figurer, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell

En mycket bekväm typ av hyllor för spädbarn. De kan placeras både runt omkretsen av hela rummet och mot en vägg. Vanligtvis, de är gjorda låga, vilket gör det möjligt för barnet att nå alla hyllor och ta de nödvändiga föremålen, samt göra saker i ordning . Så att ett sådant ställ inte ser tråkigt ut kan det ha en kontrastfärg mot bakgrunden av en ljus vägg eller mångfärgad (varje sektion har sin egen färg).

Horisontella golvställ ser bra ut i alla rum, men de kan placeras i ett ganska stort utrymme . I ett litet rum, där varje centimeter är viktigt, är det bättre att installera ett smalt och högt ställ.

Samtidigt kan saker som sällan används placeras på de översta hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Butikerna har ett stort utbud av hyllplan. De presenteras ofta tillsammans med ett barnrum. Och då kan det vara ett ställ med ett bord och en säng. Sådana modeller erbjuds ofta när det finns en garderob på ena sidan av sängen, ett smalt hörnstativ på den andra och ett hyllställ på toppen . Med det här alternativet har barnet många platser där du kan placera alla nödvändiga saker för att lära och leka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta väggställ är lämpligt för de barn som läser mycket.

Detta gör att du kan ordna alla böcker, läroböcker samt placera några vackra samlingar, till exempel modeller av flygplan eller bilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bra och modulär version: du kan alltid flytta en del av strukturen till en annan del av rummet, till en annan vägg, köpa moduler när antalet saker ökar och experimentera på andra sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill installera ett helt ovanligt alternativ i barnkammaren kan det vara så rack-kub , möbler i form av ett hus, bilar, pyramider, något annat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Oftast är ställen som presenteras i möbelbutiker gjorda av massivt trä, plywood och andra derivat från träbearbetningsindustrin. Trähyllor är de mest föredragna för ett barns rum . Detta är ett miljövänligt material, du kan välja ett alternativ för alla interiörer och alla storlekar.

En sådan struktur är lätt att montera och fixa på vilken yta som helst (golv, vägg).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor i plast är också lämpliga för ett barnrum, det är lätt och kan också se ganska attraktivt ut . Det viktigaste är att det är ett högkvalitativt material, utan skadliga föroreningar, och för detta behöver du bara be tillverkaren om ett certifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallhyllor är också möjliga, men snarare i tonåringarnas rum, som är inredda i en viss stil . Till exempel i loft eller högteknologisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika färger

När det gäller färgschemat väljs huvudsakligen ljusa nyanser av möbler för barnkammaren:

  • Vit;
  • grå;
  • beige;
  • ljusbrun.

Oftast kombineras rack i färg och material med andra möbler: med säng, bord, garderob. Samtidigt styrs de av färgschemat för andra element - tapeter på väggarna, gardiner, textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta i barnrummet kan du också hitta färgade hyllor, som också bör kombineras med några inredningsdetaljer eller tvärtom vara en ljus accent.

Det kan vara sådana nyanser:

  • rosa;
  • gul;
  • blå;
  • lavendel;
  • ljusgrön;
  • blå;
  • Orange.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste när du väljer en färg är att vara uppmärksam på att det inte är irriterande för barnet, eftersom det måste spendera mycket tid i det här rummet, vilket innebär att det ska vara bekvämt här. Om barnet är i skolåldern bör du lyssna på hans åsikt.

Urvalsregler

Om du ska köpa ett ställ måste du tillsammans med ditt barn bestämma hur det kommer att se ut och vilka funktioner det kommer att utföra. Oavsett om det kommer att bli en helväggshylla eller med ett inbyggt bord, garderob, säng, med andra tillägg.

För en tonåring bör du välja ett alternativ med honom, eftersom han själv kommer att bestämma vilken struktur som är bekvämare för honom - helt eller delvis öppen, horisontell eller vertikal . Här bör du också bygga vidare på studentens hobbyer. Om barnet går i en konststudio behöver det separata breda hyllor för torkning och förvaring av ritningar.

Möbler väljs för barn så att böcker och leksaker tar plats på hyllor, i lådor och skåp . Det är viktigt för en tjej att sätta sina dockor och hitta platser för hus, för en pojke - att ordna sina autosamlingar och konstruktörer. Alla dessa nyanser måste beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är lika viktigt att fokusera på rummets dimensioner. Med brist på utrymme, smala och långa alternativ, är hyllor, hörnmodeller mer lämpliga . Om det finns gott om utrymme kan du välja horisontella sorter och med breda hyllor och med många moduler.

Och naturligtvis, glöm inte färgschemat, rummet ska inte vara för bländande . Därför bör möblerna väljas från en samling. Dessutom kommer barnet i rummet redan att ha många ljusa saker. Om det här är ett tonåringsrum, kan en soffa, dekorativa kuddar, gardiner, bilder bli ljusa accenter här - låt stället vara mer strikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Det är värt att ordna möbler i barnrummet så att det finns en plats för vila, spel och aktiviteter. Du måste särskilt försöka ta hänsyn till alla nyanser om två barn bor i rummet. Hyllor kan placeras i två olika hörn, ett bra alternativ mellan sängarna . Om stället är lågt kan det också placeras vid fönstret. Ofta används denna design som en partition för zonindelning av ett rum. I det här fallet kan det å ena sidan finnas en sittgrupp med en säng eller soffa, och å andra sidan en dator eller ett skrivbord.

Vilket alternativ som än väljs måste du placera strukturen så att den inte blockerar passagen, ligger på en lämplig plats och barnet har fri tillgång till alla sina saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

För att stället ska se harmoniskt ut och hjälpa till att skapa ett mysigt utrymme måste du dekorera inte bara själva rummet med olika dekorativa element, utan också stället. På några av sina hyllor kan böcker placeras, på andra - leksaker, i slutna moduler kommer saker att lagras som i en spridd form skapar en röra . Till exempel brevpapper, kuber, mosaik, byggsatser.

En hylla med en TV -apparat och ett musikcenter kan också placeras på hyllan . På vissa ställen kommer fotografier, bilder, blommor, figurer att se lämpliga ut. I alla fall måste du fokusera på barnets smak och hobby.

Om ett barn samlar något eller är engagerat i kreativitet, handarbete, kommer hans verk och hantverk att ta en värdig plats på hyllan . Kanske har han redan uppnått något inom sitt område, i så fall är det nödvändigt att hitta en plats för utmärkelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det är alltid spännande och trevligt att dekorera ett barns rum, särskilt med ett barn. Men du kan alltid titta närmare på färdiga idéer innan du kommer med något eget, intressant och originellt.

Den vita barnhyllan ser bra ut på grund av de ljusa bilderna av djur på skåpdörrarna . En del av strukturen är öppen och en del är stängd. De horisontella och vertikala delarna möjliggör bekväm placering av leksaker. Och bilderna av djur hjälper kanske barnet att navigera i vad och var som befinner sig och hålla ordning på sina saker.

Bild
Bild

Ett annat liknande system, men i en mer strikt design är färgschemat mer återhållsamt . Bekvämligheten med racket är att allt förvaras i korgar och specialmoduler som matchar rackets färg. I slutändan är allt i perfekt ordning, och detta är mycket viktigt. Kuddar är ett bra tillskott.

Bild
Bild

Och här ser vi en färgad hörnhylla som upptar hela väggen, men en sådan struktur kan enkelt rymma alla saker . Det fanns till och med en plats för en TV. Dessutom har skrivbordet också en hylla, som i färgerna återspeglar huvudstrukturen och andra möbler i rummet.

Bild
Bild

För ett barn kommer en design i form av två hus att vara ett utmärkt alternativ . Alla hyllor är öppna, leksaker och böcker är fritt tillgängliga. Det blir lätt för barnet att ordna saker efter spel och lektioner.

Bild
Bild

Kompakta höga hyllor lämpliga för små utrymmen … Det ser också bra ut att några av hyllorna är öppna och resten är stängda. Det är möjligt att placera alla nödvändiga saker. Ett sådant ställ är mer lämpligt för ett tonårigt skolbarn.

Bild
Bild

Den lilla trappstrukturen kompletteras med hyllor på väggen . Det här alternativet ser ganska snyggt och originellt ut.

Rekommenderad: