Designerpallar: Originella Och Ovanliga, Mjuka Och Träpallar

Innehållsförteckning:

Video: Designerpallar: Originella Och Ovanliga, Mjuka Och Träpallar

Video: Designerpallar: Originella Och Ovanliga, Mjuka Och Träpallar
Video: Idéer För Återvinning träpallar 2024, Maj
Designerpallar: Originella Och Ovanliga, Mjuka Och Träpallar
Designerpallar: Originella Och Ovanliga, Mjuka Och Träpallar
Anonim

Standardmöbler är mycket efterfrågade, därför representerar fabriker i ett brett sortiment just denna kategori av varor. En unik design innebär dock användning av originalprodukter som har sitt eget ansikte och sin egen unika stil.

Designerpallar är en bra lösning för att göra din inredning icke-trivial och catchy.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Designmöbler i allmänhet och pallar i synnerhet är inte ett budgetnöje. Men dess främsta egenskap är unikhet. Sådana möbler kan inte lämna någon likgiltig, den fångar ögat, lockar uppmärksamhet. Utformningen av en sådan pall är oftast icke-standard, därför väcker den sinnet, chockar eller lockar. Bland fördelarna med designerpallar är:

  • unikhet och exklusivitet;
  • ovanlighet;
  • miljövänlighet, säkerhet;
  • högsta kvalitet;
  • komfort och ofta mångsidighet.

När det gäller nackdelarna är den största nackdelen här det höga priset. Som regel är designermodeller mycket dyrare än vanliga. Dessutom kräver de mer noggrann och uppmärksam vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det har skapats ett stort utbud av originalpallar, kreativa lösningar förbluffar ibland helt enkelt med sin icke-trivialitet. Som en möbel är detta element ganska enkelt. Oftast kommer designers med nya former av stöd, leker med färg, experimenterar med material. Samtidigt är det mycket viktigt att pallen är så bekväm som möjligt och fullt ut motiverar sitt huvudsyfte. En korrekt vald modell passar organiskt inte bara in i köket, utan också i alla andra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hall . Här kan en pall vara en av de centrala möblerna och utföra flera funktioner samtidigt. De sitter på den när de tar på sig skorna, lägger på olika småsaker, väskor för enkelhets skull.

Bild
Bild

Vardagsrum . Här kan den ursprungliga pallen fungera som ett soffbord där tidningar eller böcker förvaras.

Bild
Bild

Sovrum . I det här rummet kan en pall ersätta ett sängbord eller stå bredvid ett toalettbord.

Bild
Bild

Barns . Den bekväma pallen kan användas som en trappstege för att nå en bok eller leksak.

Bild
Bild

Kök . Detta är den viktigaste platsen där avföring oftast placeras. Om rummets yta är liten kommer pallen att spara perfekt utrymme utan att störa den med stolarnas rygg. De kan skjutas under bordet efter användning.

Bild
Bild

Matsal . En original pall kan ge extra utrymme vid matbordet.

Bild
Bild

Och även en ovanlig pall passar perfekt i badrummet eller på en vacker loggia med en plats att koppla av.

Olika sorter

De ursprungliga pallarna kännetecknas främst av sin uttrycksfulla design. De kan vara helt olika i form: som ett timglas, kub, stativ, trumma, kroppsböjningar, pussel. Sittformen är indelad i:

runda

Bild
Bild

fyrkant

Bild
Bild

konkav

Bild
Bild

icke-standard

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är de viktigaste sorterna av designerpallar

Trä . De kan huggas ur en enda bit, stockar, sådana produkter är perfekta för lantliga, etniska, rustika stilar. Massiva träprodukter kan ta vilken form som helst, deras vikt är betydande. Optimalt komplement med rullar för flyttning. Trämodeller på en metallram är vanliga.

Bild
Bild

Metallisk . Mycket hållbar, pålitlig, oftast kompletterad med andra typer av material - plast, trä. Pallar som kan justeras i höjdled är populära. Lämplig för moderna stilar - minimalism, loft, hi -tech.

Bild
Bild

Plast . Formen på sådana produkter kan vara den mest bisarra. Multifunktionella pallar med en förvaringsdel, en glashållare och ett bord är ofta gjorda av plast. Färglösningar är varierade, ljusa nyanser används ofta.

Bild
Bild

Mjuk . Det här är väldigt fina, bekväma och vackra pallar. Modeller i form av ett djur är populära. Materialet kan vara annorlunda: filt, päls, läder, tyg. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till smuts av produkten och möjligheten till rengöring.

Bild
Bild

Urvalstips

Först och främst, när du väljer möbler, inklusive pallar, måste du vara uppmärksam på storleken. Det viktiga är rummets yta, antalet stolar, bordets höjd som de är avsedda för. Tänk på hur mycket plats pallen kommer att ta vid bordet, toalettbordet, garderoben i korridoren, och så vidare . De mest praktiska modellerna är breda upptill eller raka. De är mer stabila, bekvämare att sitta på.

Bild
Bild

Sittets form spelar också en roll . Det är mycket viktigt att sitta på en pall först och främst är bekvämt, annars kommer ingen designerchic att lösa besväret. En annan viktig nyans är rummets stil. Elementet ska passa optimalt in i den övergripande stilistiska kompositionen, inte motsäga interiören varken i stil eller färg.

Glöm inte materialets praktiska egenskaper. Om det är obekvämt att rengöra, förlorar detta alternativ snabbt sitt spektakulära utseende i köket.

Exempel i interiören

Intrikat arrangerade flerfärgade trämodeller passar perfekt in i ett modernt kök eller annat rum.

Bild
Bild

En ovanlig modell med metallben och en mjuk sits med ett ögla kommer att dekorera en lakonisk inredning.

Bild
Bild

Den ovanliga ytan på denna pall är iögonfallande. Saken är väldigt praktisk - den kan också användas som nattduksbord.

Bild
Bild

Mjuka bollar på ett stativ är en bra lösning för att dekorera alla moderna rum.

Bild
Bild

Anpassade barstolar ser fantastiska ut och är den mest slående accenten i köket.

Rekommenderad: