Lusthus För Sommarstugor (86 Bilder): Ovanliga Och Originella Universella Lanthus, Vackra öppna Strukturer

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus För Sommarstugor (86 Bilder): Ovanliga Och Originella Universella Lanthus, Vackra öppna Strukturer

Video: Lusthus För Sommarstugor (86 Bilder): Ovanliga Och Originella Universella Lanthus, Vackra öppna Strukturer
Video: Lärax - Naturkunskap: Lövskog & Barrskog 2024, Maj
Lusthus För Sommarstugor (86 Bilder): Ovanliga Och Originella Universella Lanthus, Vackra öppna Strukturer
Lusthus För Sommarstugor (86 Bilder): Ovanliga Och Originella Universella Lanthus, Vackra öppna Strukturer
Anonim

Designen av dacha -territoriet är en mycket viktig uppgift, för idag krävs det inte bara för att skapa komfort eller att odla vissa växter, utan också för att uppfylla de höga estetiska standarderna från 2000 -talet. En attraktiv designlösning i många fall är byggandet av ett lusthus i landet.

Men du måste närma dig det med all noggrannhet och mycket noggrant, med hänsyn till de maximala finesser och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Så snart varma vårdagar börjar och fram till slutet av hösten försöker många människor hitta sig i naturen oftare. Och det är lämpligt att inte sitta i trädgårdshuset hela tiden, utan att vara i frisk luft. Sommarhuset ger en sådan möjlighet. Det låter dig hitta den bästa kompromissen mellan komfort (minimal risk för överhettning, bli våt i regnet) och känslan av att vara nära naturen.

Jämfört med enkla verandor är lusthus för sommarstugor ännu bättre av flera skäl:

  • en kombination av funktionalitet och extern nåd;
  • förmågan att bygga en byggnad efter slutförandet av byggandet av huset och utan några besvär för de boende;
  • förmågan att sitta i lusthuset även i mörkret och i allmänhet när du vill, utan att skapa den minsta svårigheten för andra människor;
  • och det är också en chans att förkroppsliga ursprungliga arkitektoniska idéer på kortast möjliga tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Lantgårdar är indelade i fyra typer:

  • öppen;
  • stängd;
  • "Vid liv";
  • för grillning.

De allra flesta strukturerna idag är av öppen typ, vilket innebär användning av pelarbaser som håller taket. Trots det till synes för enkla utseendet kan knappast någon bestrida skönheten i sådana lösningar.

För dekoration används nödvändigtvis dekorativa element; skiljeväggar görs alltid mellan pelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna lusthus är de lättaste och kan skapas med egna händer . De ger ett ganska bra skydd mot regn och sommarsol. Det bör noteras att främling från naturen kommer att vara minimal: besökare kommer att kunna njuta av luften, fågelsång, etc.

Bild
Bild

Tillsammans med detta kommer ett öppet lusthus inte att skydda mot starka vindbyar och är inte lämpligt för den kalla årstiden. Ett stort problem för nästan alla människor är den höga risken för kontakt med insekter: de kan komma in utan hinder. För att undvika sådana svårigheter är det värt att välja ett slutet lusthus, som är ett litet hus eller en paviljong, täckt på alla sidor av starka väggar. Även på den kallaste vinterdagen är det väldigt lätt och trevligt att sitta i en sådan struktur. Varken vinden eller små djur eller fåglar kommer att vara skrämmande även i liten utsträckning.

Problemen med den slutna typen av lusthus är uppenbara - utrymmet i dem är begränsat, stängt på alla sidor, det är omöjligt att känna den unika känslan av närhet till naturen. Dessutom kommer det inte att vara möjligt att laga grill eller kebab utan att installera en speciell skorsten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En häck låter dig avstå från användningen av välkända byggmaterial eller minska deras förbrukning till ett minimum . I stället för sådana material används växter, vilket radikalt förbättrar miljöegenskaperna och gör gården och trädgården renare. Lätthet och nåd, extern sofistikering och minimala kostnader gör att du kan föredra gröna lusthus framför alla andra alternativ. Denna lösning låter dig njuta av de unika dofterna av naturliga örter och buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ är BBQ -lusthuset, som är perfekt för grillning av kötträtter. En brännare byggs inuti, i de flesta fall är sådana strukturer öppna i design, och bara om det finns en bra skorsten kan du skapa ett slutet lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vid konstruktion av lusthus används följande material oftast:

När det gäller miljöegenskaper är naturligt trä i första hand. Det är särskilt bra att använda det när samma material används för att dekorera hela sajten som helhet. Trä är en universell lösning, eftersom det är enkelt och enkelt att bearbeta, det kan anta en mängd olika yttre former. Men det är mycket viktigt att mätta trädet med vattenavvisande blandningar, först då kommer det att hålla länge

Som ett komplement till trä kan du säkert använda polykarbonattak, vilket ökar strukturens totala styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sten och tegel lusthus kan vara lika öppna och stängda. Den första typen kräver komplettering av obetydliga skiljeväggar i höjd, kompletterade med pelare för markiser. Huruvida de ska lämna lediga platser är upp till ägarna av sajterna själva. När du väljer ett stängt alternativ är det lämpligt att bygga huvudväggar, som till och med kan utrustas med fönster. Sten och tegel är bra eftersom de låter dig utrusta lusthuset med en grill med stativ

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdshus kan också vara gjorda av metall. Dessa är helt färdiga att använda mönster, ibland med smideelement. I de flesta fall försöker de göra dem lätta och ge en invecklad form för att undvika de negativa effekterna av överhettad metall

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska utbredd är tygprodukter, mestadels gjorda av presenning. Detta material absorberar inte alls vatten; det rinner snabbt ner från taket. Dessutom används myggnät, som inte bara håller skadliga insekter, utan också allestädes närvarande damm

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att använda gungbänken i omedelbar närhet av tygpaviljongerna med en liten baldakin eller helt enkelt stoppad med samma typ av tyg. Både metall- och textillösningar är hopfällbara vid utförandet. Det prefabricerade lusthuset används huvudsakligen när dacha själv endast serverar under årets varma årstid. För permanent bostad utanför staden behöver du ett mer gediget rum, till exempel ramhus lusthus av naturligt trä.

Sådana mönster kan göras även av icke-proffs som är dåligt bekanta med kanonerna i byggkonsten och en speciell arbetsmetod. Ett lusthus av brädor, stockar, balkar kan vara användbart som sommarkök, som utrymme för att bosätta gäster och för ett antal andra uppgifter. En sådan lösning är ekonomisk och vacker på samma gång. Det är irrationellt att skapa storskaliga trädgårdstillbyggnader och sofistikerade arkitektoniska former på en typisk tomt på 6 tunnland. Det är dock fullt möjligt att sätta ett lusthus, och med hjälp av materialets unika egenskaper skapar du en elegant, elegant atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och du kan sätta en öppen ramtypstruktur med en storlek på 300x400 cm från en stapel, och områdesbegränsningen är endast nominellt. Det är fullt möjligt att organisera ett sommarkök, ett inhägnat barnhörn och till och med ett litet arbetsområde på det. Det är lämpligt att utrusta ett ramhus med ett tak så att nederbörd och vind skulle orsaka mindre besvär för de boende i dacha; Det rekommenderas också att skapa terrasser med räcken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhusbyggnader av plast involverar ibland användning av PVC. Denna typ av syntetmaterial skapar olika former ganska enkelt, det kan målas i vilken färg du vill. Men du måste komma till rätta med utseendet på obehagliga lukter under påverkan av solljus. Polypropylen är mycket renare i sanitära termer, men detta material är för mjukt och är endast lämpligt för demonterade delar av lusthuset

Bland all plast är i första hand polykarbonat, som inte bara har utmärkta strukturella egenskaper, utan också har ett attraktivt utseende. Att lämna ett jordgolv är inte särskilt praktiskt, det vore mer korrekt att täcka det med en strandpromenad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

  • Oavsett om ett budgetprojekt genomförs eller inte, när du arbetar på en träbock, används en 10x10 cm balk och den är mantlad med brädor med en sektion på 2,5 cm. Takmaterial används ofta som takläggning material och ett verktyg för avfallsmaskiner hjälper till att spara på speciella impregneringar för träolja; det torkar snabbare när det späds med terpentin. Självhyvlade brädor, även med hänsyn till kostnaden för att köpa en träbearbetningsmaskin, lönar sig fullt ut (jämfört med att välja produkter som bearbetas på en fabrik). Du kan få arbetsstyckena i perfekt form på bara en dag.
  • Det rekommenderas att använda sandbetong som grund för ett lusthus i träram. För varje block skapas ett eget hål och en sandkudde i det, eftersom det inte är någon idé att bilda ett kontinuerligt underliggande lager. Hur djupt det är nödvändigt att begrava grundblocken och höja dem över marken bestäms genom att fokusera på grundvattennivån. Det är bättre att inte fästa en träram på basen, eftersom detta kommer att göra strukturen starkare och låta dig höja de avtagande hörnen.
  • Eftersom strukturen är lätt behövs det ingen remsefundament. Om sommarstugan innehåller öppna härdar av någon typ är det bättre att ta sten och tegel som material. Träet är tänkt att vara mantlat med cementbundna spånskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Rektangulära lusthus rekommenderas att skapas på ett område med strikt konsekvent geometri. Denna konfiguration ökar effektiviteten i rymdanvändning och låter dig bjuda in många gäster, som alla kommer att känna sig riktigt tröstiga. Runda lusthus har till och med ett speciellt namn - arbors, de skiljer sig främst i sin lilla storlek.

Uppenbarligen, för små områden, skulle en sådan lösning vara ett idealiskt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Originaldesigner kan fungera som ett bra alternativ till de två vanligaste formerna . Bland de atypiska designalternativen, i de flesta fall, väljs åttkantiga arbors. Oavsett den specifika konfigurationen rekommenderas det att göra ovanliga byggnader med egna händer. Med hjälp av helt färdiga block kommer du att kunna genomföra din plan så exakt och djupt som möjligt, samt undvika misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Att utarbeta ett lusthus börjar med att välja ett territorium för det.

Byggnaden behöver inte vara i trädgården, men det krävs i alla fall:

  • placera lusthuset där bullret inte kommer att orsaka besvär;
  • välj en plats där jorden är relativt torr;
  • se till att byggnadens utseende är trevligt och elegant.
Bild
Bild

Sedan väljs dimensionerna på strukturen - längd, bredd och höjd. Beroende på platsens egenskaper och geometriska form, klimatförhållanden och den kommande användningen av lusthuset väljs lämpligt material för det.

Både små och stora lusthus bör utformas med en obligatorisk skiss. Figuren återspeglar konstruktionen av strukturen, arrangemanget av huvuddelarna, designkonceptet och dekorationselementen. I enlighet med skissen utarbetas en ritning, som anger typen av fundament, antalet stöd och typen av parapets, taksystemet.

Bild
Bild

Redan på preliminära ritningar ska värdena sättas slutgiltiga, i verklig skala. Markeringen på arbetsritningen görs så detaljerad som möjligt, detta övervakas noggrant för att inte bli förvirrad senare. Diagram över de mest komplexa delarna (fästelement för spärrbenet, anslutningar mellan band- och stödstolparna, skärningspunkten mellan röret och takets plan) utförs dessutom.

Till skillnad från verandan är lusthuset alltid åtskilt från huvuddelen av huset och inte oskiljaktigt ansluten till det. Markiser och stötfångare är karakteristiska element för alla typer av verandor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan visa dina stilistiska preferenser och smaker med hjälp av ett antal tekniker:

  • glasrutor;
  • kompletteringar;
  • lägga till dekorativa mönster;
  • beklädnad med trä eller specialpaneler;
  • täcker väggarna med polykarbonatark.
Bild
Bild
Bild
Bild

När man gör om ett färdigt projekt är det oönskat att ändra lusthusets geometriska form eller dramatiskt minska (öka) storleken. Som praktiken visar leder detta bara till att det uppstår ytterligare problem och svårigheter, som inte kan förutsägas i förväg. Slutsatsen är enkel: Innan designen påbörjas bör du omedelbart bestämma om byggnaden kommer att utformas för 6 personer eller 10 personer, detta är ett mycket annorlunda område och design.

Bild
Bild

Även det minsta tillgängliga territoriet gör det möjligt att utrusta platsen på en hög nivå genom att kombinera olika lokaler. En av de bästa kombinationerna är ett lusthus med ett bruksblock.

Fördelarna med detta steg är följande nyanser:

  • möjligheten att ordna en toalett direkt i den ekonomiska zonen utan att förlora yttre attraktionskraft;
  • möjligheten att göra duschkabiner i sommardesign;
  • spara pengar (mer pengar kan läggas på byggandet av huvudhuset);
  • tack vare uthuset är det möjligt att förse grillen med torrt bränsle även i grumligt väder.
Bild
Bild

Uthusen ligger oftast på norra sidan för att öka skyddet från ett vindstöt, för att göra det lättare och trevligare att vara i lusthuset under alla årstider. Att bygga ett lusthus med ett bruksblock med en total storlek på 3x7 kvm. m behöver du 18 grundblock och en 3,8 cm tjock golvbräda (tall). För ramen tas ett virke med en sektion på 10x10 cm, taket är mestadels av ondulin (gaveltyp), för att mantla ramen rekommenderas att använda foder, ytterligare inredning representeras oftast av en trälåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt av kombinerade lusthus, med all sin mångfald, tillhör endast en av grupperna: antingen fristående från huvudbyggnaden eller ansluten till den. Det är den andra typen som anses vara den svåraste för designers och byggare, eftersom många finesser och nyanser måste beaktas. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till procentsatsen för krympning, för att undvika att taket på huvudhuset ligger på samma nivå som taket på uthusen (det sistnämnda lutningen ska vara exakt 30 grader). För bildandet av huvuddelen av lusthuset och bruksblocket föredras alltid samma material med det, om deras egenskaper skiljer sig åt är risken för förstörelse mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och stil

Du kan välja någon av följande stilar för att skapa ett lusthus.

  • Sommar lusthus klassisk stil är både fyrkantiga och flersidiga, det finns ingen anledning att dekorera dem särskilt. Som ett resultat är en sådan lösning också ekonomisk och enkel att implementera.
  • Orientalisk dekoration låter dig demonstrera exotiska motiv, oftast uttrycks de i imitation av pagoder och tak med flera våningar. Optimala material för orientalisk stil är en kombination av metall och trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skogstil betyder att ägarna bestämde sig för att dekorera lusthuset i andan av ett riktigt skogsknopp, som störtade in i vilda djur varje gång. Det är dock inte nödvändigt att skapa exakt gröna levande väggar; det vanligaste bearbetade träet låter dig också förkroppsliga idén. Om hon bara var väl vald. För att dekorera byggnaden är det bra att använda murgröna och andra klätterväxter; delvis sågade träd används som pelare, vilket ger en speciell nåd och romantik.
  • Rustik stil du kan använda en mängd olika idéer, men i alla fall krävs användning av trä. Efter att ha övergett bearbetningen av stockar, viks dem som ett leksakshus kan du ordna strukturen i enlighet med folklore och traditionella motiv. Om du använder en klassisk ugn kan du byta ut grillpannan mot den. En viktig punkt: bearbetning av stocken krävs till en perfekt plan och slät yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att fatta rätt beslut rekommenderas att omedelbart bestämma syftet med användning och lusthusets placering. Om du ofta måste ta emot gäster måste du placera byggnaden närmare husets väggar, men inte nära den. Detta gör att alla som lämnar ett vänligt företag kan vila tyst en stund.

Enkla stilar - Det här är först och främst ryska motiv. Timmerbyggnader återger en gammal landsbygdshus, snidade strukturer imiterar andan i en handelsgods. Tråden kan vara både genomgående och yta. Det är önskvärt att dekorera interiören med traditionella hushållsartiklar. Om du väljer en struktur som imiterar ett eftertryckligt tungt timmerhus kommer utvecklare inte att misstas, detta är det mest klassiska alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är inte nödvändigt att återge atmosfären som en bondestuga eller en boyars refräng: lätta snidade hus som hänvisar betraktaren till 1700-talets byggnader är också en fullvärdig del av den ryska arkitektoniska traditionen. Träspetsar ser utsökta, till och med lyxiga ut och slutligen slutför den vikbara bilden. Du kan också använda en eller flera gamla ryska detaljer och skapa ett eklektiskt lusthus på ett gratis sätt.

Det rustika formatet är ganska nära det ryska, skillnaden är att virket bearbetas medvetet "slarvigt". I vissa fall borstas ytan, den är präglad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta lösningar i rustik stil är de enklaste möblerna och användningen av grovt linne i textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Finsk sort lusthus har säkert tre funktioner:

  1. Stängd typ.
  2. Användning av glas.
  3. Noggrann isolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall är den rund, bara ibland används en fyrkantig och rektangulär konfiguration. Elden brinner främst i mitten av rummet; svaga färger ute och naturligt trä i inredningen används för att dekorera lusthusen. De viktigaste dekorativa elementen är gardiner och kuddar i fängslande färger. Alla moderna skandinaviska lusthus ser ungefär ut som i minimalistisk stil, det vill säga det är väldigt enkelt, det rekommenderas inte att använda mer än tre färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provensalsk stil fungerar bäst med användning av vit färg i alla dess möjliga former. Det är mycket bra att använda andra färger också, men de ska alla vara ganska bleka, som med en dammig effekt. Textilinredning är tänkt att tas uteslutande med små mönster, gärna blommotiv.

Om möbler placeras i lusthuset, är det bara den som ser ljus och luftig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska lusthus kan hittas varje år allt oftare; en sken av en miniatyr buddhistpagod är i smaken av ett mycket stort antal människor. Detta är ganska förståeligt, eftersom strukturen är relativt enkel, uppförd utan hjälp och kräver endast minimala kostnader. De viktigaste byggmaterialen i originalversionen är bambu, vassråvara och halm i kombination med oljeimpregnerat rispapper. Men under förhållandena i det ryska klimatet visar sig en sådan lösning vara för opraktisk, därför används främst trä och sten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eventuella inneslutningar av plast och andra syntetiserade material är absolut oacceptabla. Den japanska versionen av lusthuset innebär också en strikt orientering till kardinalpunkterna. Tomma väggar ligger i söder, entrén är utrustad antingen från väst eller från öst för att samtidigt göra strukturen sval när som helst och njuta av den stigande och nedgående solen. Ett hus i denna stil föredras att placeras på kullar, eftersom det ska vara tydligt synligt från alla sidor av platsen.

Att omge lusthuset med fruktträd är en bra idé.

Bild
Bild
Bild
Bild

En damm i närheten låter dig koppla av, och för att få strukturen att verka tyngdlös bör du lägga den på högar. Det är kategoriskt omöjligt att tillgripa flashiga färger och brokiga element.

Bild
Bild

Chalet stil märkbart annorlunda är det helt enkelt omöjligt att förväxla två tillvägagångssätt som är så olika i andan. Taket på sådana lusthus är alltid brett, grunden är sten, mycket stark. Även där snöstormar och snödrivor är bekanta manifesterar en sådan lösning sig som bäst. Taket är täckt med metall eller flexibla material. Det är värt att tillgripa naturliga lerplattor bara om grunden är tillräckligt stark, annars kan strukturen inte klara den skapade belastningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

  • Det finns många alternativ för vackra lusthus, men bland ledarna finns det utan tvekan en kombination av ett elegant vitt tak med en tegelsten. Glasade väggar, genom vilka matgruppen kan ses tydligt, kompletterar bara intrycket. Förutom trottoaren runt byggnaden, gjorde ett par nyanser mörkare än det och i mycket eleganta färger.
  • Ett öppet lusthus med eleganta geometriska pelare och stenverk på en av väggarna visar sig vara en ganska attraktiv lösning. Att använda en öppen spis för att dekorera inredningen ger bara en romantisk touch till atmosfären och hjälper till att slutföra bildandet av en holistisk komposition.

Rekommenderad: