Träpallar (62 Bilder): Originella Massiva Träpallar I Provence -stil Och Andra Vackra Modeller. Storlekar På Fällbara Och Stationära Pallar

Innehållsförteckning:

Video: Träpallar (62 Bilder): Originella Massiva Träpallar I Provence -stil Och Andra Vackra Modeller. Storlekar På Fällbara Och Stationära Pallar

Video: Träpallar (62 Bilder): Originella Massiva Träpallar I Provence -stil Och Andra Vackra Modeller. Storlekar På Fällbara Och Stationära Pallar
Video: Wooden Pallet Inspection System 2024, April
Träpallar (62 Bilder): Originella Massiva Träpallar I Provence -stil Och Andra Vackra Modeller. Storlekar På Fällbara Och Stationära Pallar
Träpallar (62 Bilder): Originella Massiva Träpallar I Provence -stil Och Andra Vackra Modeller. Storlekar På Fällbara Och Stationära Pallar
Anonim

En träpall är en sak som finns överallt. Den robusta designen klarar inte bara perfekt sin huvudfunktion utan adlar också utrymmet, lämpligt för nästan alla interiörstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Träpall är en slags sittmöbler av trä. Ett karakteristiskt drag hos designen är frånvaron av ryggstöd och armstöd, liksom ganska små dimensioner . Benen på barstolar har dock en imponerande längd. Träpallar används nästan överallt, både i lägenheter och på olika offentliga platser. När det gäller hemmabruk ser sådana möbler lämpliga ut i alla rum, från balkong till vardagsrum, vilket är en av dess främsta fördelar.

Träpallar är pålitliga, mycket hållbara, men lätta i vikt . De kan tjäna utan avbrott i tiotals år, utan att ens förlora sin estetiska dragningskraft.

Trä är ett miljövänligt material, vilket innebär att valet av sådana möbler inte kommer att skada hälsan, även om det används för att dekorera ett barnrum. Dessutom passar trä bra med alla andra material och används i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakta modeller kan placeras även i små utrymmen utan att det blir rörigt. Vissa av dem är dessutom multifunktionella. Förutom sittplatser kan pallen fungera som ett sängbord eller ett lampstativ eller blomkruka. En hylla eller inbyggd låda ger extra förvaringsutrymme.

Träpallar har dock fortfarande ett antal nackdelar. Materialet kräver särskild omsorg och deformeras också när fuktighetsnivån och temperaturförhållandena ändras.

För vissa människor kan den ganska höga kostnaden för strukturer också vara en nackdel. Återigen anses bristen på rygg vara en subjektiv nackdel, vilket berövar en del av bekvämligheten med att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Alla pallar, oavsett tillverkningsmaterial, kan delas in i kök, bar, turist, för att spela musikinstrument och med ett speciellt syfte. Förutom, det är vanligt att skilja på två huvudklassificeringar: stationär och vikning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Stationära pallar innehåller klassiska icke-transformerande modeller som har god stabilitet. De kan bära även mycket vikt tack vare närvaron av speciella delar som stabiliserar ramen. Den enklaste modellen har ett säte och fyra ben . Om modellen är en stång är den utrustad med ett extra fotstöd.

Ofta finns stationära pallar med ett mjukt säte eller till och med en liten låda under locket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

En vikbar pall är oumbärlig i små lägenheter, eftersom den gör att du kan spara utrymme avsevärt genom att bara ta bort sittplatser när det behövs. Fällbara pallar kan förvaras i garderoben, på balkongen, mellan kylskåpet och köksuppsättningen , eller till och med bara hänga den på väggen. Enheterna kännetecknas av låg vikt, närvaron av en transformerande mekanism och oförmågan att motstå en stor vikt. Vissa modeller kan förvandlas till en pallstege, vilket är mycket användbart i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika material

Tillverkning av massiv vedpallar kan utföras med olika arter, som har både sina för- och nackdelar. Mjuka sorter inkluderar tall, asp, gran, lind och andra. Alm, körsbär, aska och valnöt är av medelhårdhet . De mest täta och pålitliga är ek, bok, lönn och boxwood. Medan barrträd lättast tillverkas av barrved, misslyckas de snabbare. Förutom hårdhet, när man beslutar om ett material, bör man ta hänsyn till motståndskraft mot fukt och mekanisk belastning, liksom utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa materialet för att göra träpallar är ek . Förutom sortens styrka är dess uppenbara fördel variationen av färger. Träet kan vara gult, ljusrött eller gråbrunt.

Ekprodukter är ganska tunga, men deras yta kan dekoreras med känsliga sniderier. Ofta är träpallar gjorda av valnöt, som har tillräcklig styrka, men är lättare att hantera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frånvaron av marker gör att du kan dekorera ytan med en mängd olika mönster . Skuggan kan vara antingen ljus eller mörk, nästan svarta toner. Det finns till och med rödaktiga och lila variationer. Tall används oftast vid tillverkning av möbler, eftersom det är lätt att bearbeta och vid behov tar någon nyans. Tallpallar har en behaglig skogslukt och är resistenta mot temperatur- och fuktighetsförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med lärk är ett tillräckligt antal möjliga nyanser - cirka 12 - samt ett estetiskt utseende. Ångbehandlad bok kan användas för att göra böjda delar . Trots det försämras materialet ganska snabbt under påverkan av yttre faktorer.

Bild
Bild

Med hjälp av fläckar kan snövit lind få vilken önskad nyans som helst. Tyvärr blir materialet ofta ett mål för skadedjur och kräver därför ytterligare skydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fruktträd rekommenderas inte för att göra pallar, eftersom de har låg hållfasthet . Men ask, som anses vara lika tillförlitlig som ek, tack vare sin naturliga estetik, gör att du kan skapa eleganta och dyra utseende möbelelement.

Bild
Bild

Vanligtvis, trädelar är förbundna med varandra med två typer av taggar: runda och platta, liksom lim … Själva sätet kan också fästas på självgängande skruvar med infällda lock. Det bör nämnas att pallar nyligen är populära, vars säte är ett tvärsnitt av ett träd. Om den valda stilen tillåter, kan möblerna tillverkas av ett enda stycke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Faktum är att de flesta avföringar är ganska klassiska i formen. Sittplatserna är vanligtvis plana och även antingen runda eller fyrkantiga, även om konkava mönster också finns idag. Det kan vara fyra, två, tre och till och med fem ben . De är gjorda som vanligt raka, tvinnade eller korsade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I raka strukturer kan förresten kanterna också vara antingen vassa eller rundade . Som du kanske gissar varierar också längden på benen - en hög barstol har max, och den lägsta är träpallar avsedda för små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av möbler har olika dimensioner, vilket gör att varje köpare kan välja en modell för sina specifika parametrar. För bekväm användning bör pallens höjd motsvara avståndet från golvet till knäna på en stående person, men köksbordets höjd bör också beaktas. I genomsnitt varierar denna indikator från 42 till 65 centimeter . Sittets bredd justeras individuellt, men den måste vara minst 36 centimeter.

Bild
Bild

Stilar

Trästolen är en ganska mångsidig möbel som passar flera olika stilar samtidigt. Det finns dock fortfarande vissa detaljer. För en skandi eller minimalistisk stil är det bättre att välja modeller av en lakonisk form, gjorda i vitt.

Bild
Bild

För loftstil det är bättre att välja prover med metalldelar och, om konceptet tillåter, med en artificiellt lagrad yta.

Bild
Bild

Pall i Provence -stil kan dekoreras med snidade detaljer, mönster och dekorativa tygkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barock- eller klassiskt rum det är bättre att välja stoppade pallar med böjda ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också nämnas att en vanlig träpall kan göras till en designer med en av dekorationsteknikerna. Snidade strukturer är dekorerade med platta eller volymetriska graciösa mönster , och de ursprungliga mosaikmodellerna är täckta med olika bilder skapade av ett stort antal bitar. På en träpall kan du bränna ut en teckning eller prydnad, eller klämma ut det mönster du gillar med hjälp av en form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råd om vård

För att en träpall ska se ut som ny i många år är det nödvändigt att följa ett antal regler för driften av dessa möbler. Objektet måste placeras på avstånd från värmeelement eller fuktkällor och inte heller utsättas för direkt solljus. Temperaturen i rummet ska inte överstiga + 15-30 grader, och luftfuktigheten bör alltid ligga kvar på 40-65% . Om en avföring köps för ett badrum eller bad, är det nödvändigt att ge furuskonstruktioner företräde och ta hand om ytterligare skydd. Trä av alla slag måste också skyddas från en mängd olika kemikalier och vassa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att lämna varma eller fuktiga föremål på sätet, som regel pratar vi om rätter. Om vätskan kommer upp till ytan måste den snabbt torkas bort . Det rekommenderas att rengöra möblerna från damm med en torr, mjuk trasa och använda en dammsugare för att ta hand om tygklädseln. Borttagning av fläckar bör utföras med hjälp av produkter avsedda för trä eller en mild tvålösning. Ungefär vart femte år måste avföringen behandlas med ett antiseptiskt medel. I närvaro av en vikningsmekanism oljas enheten då och då med maskinolja eller en lämplig substans.

Om det uppstår små repor på pallen kan de tas bort med möbelvax eller mastik . För allvarligare skador måste du ta bort det översta lagret, slipa ytan med sandpapper och belägga om med färg eller lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

För att dekorera köket i klassisk stil är det bättre att välja träpallar i färgen på det befintliga köksuppsättningen eller bordet. Till exempel ser bearbetad mahogniträ ganska ädel ut. Pallen är enkel i form och ser intressant ut tack vare de rundade hörnen och något böjda ben som ser likadana ut som benen på bordet. Klädsel som inte är märkt är tillverkad i en färg som är i harmoni med rummets allmänna palett och därför inte kränker miljöns integritet.

Bild
Bild

För en modernare, minimalistisk inredning är träpallar med en ovanlig konkav sits lämplig för maximal komfort vid användning. Modeller med fyra ben är utrustade med en extra fotstång. Den lugna naturliga nyansen ekar skuggan av köksöns yta.

Rekommenderad: