Pallstilar: Shabby Chic Och Provence, Industriell Och Japansk, Marin Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Pallstilar: Shabby Chic Och Provence, Industriell Och Japansk, Marin Och Andra

Video: Pallstilar: Shabby Chic Och Provence, Industriell Och Japansk, Marin Och Andra
Video: Shabby chic kit (sold) 2024, Maj
Pallstilar: Shabby Chic Och Provence, Industriell Och Japansk, Marin Och Andra
Pallstilar: Shabby Chic Och Provence, Industriell Och Japansk, Marin Och Andra
Anonim

Pallar finns i alla hem. Men de kan inte förvärvas spontant. Deras val närmar sig medvetet i kombination med resten av interiören. För att göra detta är det värt att överväga pallens stilar, ta reda på vad de är för att välja rätt och komplettera interiören med lämpliga produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktiska stilar och deras funktioner

Pallar används främst i köket och i matsalen, men de kan också finnas i vardagsrummet, till exempel om det finns en matplats där, på terrassen och i andra rum. I alla fall, pallar kommer att tillverkas i samma stil som hela rummet … Annars är det inte möjligt att uppnå en harmonisk design av rummet.

Bild
Bild

Här är några av de stilar som används mycket

Provence . Rummet har vanligtvis mycket naturligt ljus, enkel men elegant inredning. Nyanser väljs som är nära naturliga. Vita, beige, mjölkiga, bruna nyanser kommer att vara idealiska, gul, grön, blå är också lämpliga. Allt detta gäller även avföring. De kan vara gjorda av trä eller rotting, och lätta metallkonstruktioner är också acceptabla. Sätena kan vara vanliga eller mjuka. I det andra fallet är klädsel av linne, bomull, mattning tillåten, känsliga toner, blommotryck är möjliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic . Naturmaterial är relevanta, men samtidigt åldras artificiellt. Tja, om det verkligen är antikt, kommer det att ge en viss charm till rummet. Om det inte var möjligt att köpa sådana möbler, kan du reproducera de karakteristiska egenskaperna själv. För att göra detta, täck en vanlig pall med en mörkare färg, torka den och applicera sedan en ljusare ton. Sedan ska pallen gnidas med sandpapper så att det nedre lagret av färg börjar synas igenom här och där. Och pricken över i: et blir lackbeläggningen. Det är inte svårt att göra ett bord på samma sätt förutom avföring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska . Pallar, precis som andra möbler i japansk stil, bör vara helt tillverkade av naturmaterial. Dessa kommer att vara lakoniska, nödvändigtvis låga avföring. De kan klädas i ett enfärgat material som matchar rummets allmänna stil. Det kan vara läder eller matt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nautisk . Det är klart att i denna ljusa luftiga stil kommer blå, blå, vit, turkosa färger att råda, de kommer framgångsrikt att kompletteras med gult och beige. Därför kan pallar i nautisk stil ha samma nyanser. Lämplig som möbler i trä eller metall med stoppade säten och färgad plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell . Här råder enkelhet och avsiktlig elakhet. Obehandlat trä, gammal metall skulle vara idealisk för pallar i industriell stil. Naturligtvis bör de överlappa med andra element i rummet - takbjälkar, exponerade rör, betong eller tegelväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer avföring måste du först och främst följa den valda stilen eller de som kan överlappa till viss del. Om till exempel Provence och shabby chic kan realiseras i samma rum, då kan ett loft och japaner inte föreställas tillsammans … Dessa nyanser måste beaktas.

I strävan efter strikt efterlevnad av stil får man inte glömma det viktigaste: pallar måste vara bekväma och av god kvalitet så att deras livslängd är tillräckligt lång.

Bild
Bild

Det bör också komma ihåg det inomhus måste de kombineras med andra inredningsartiklar … Om till exempel klädsel på pallar finns i Provence, är det bra om gardinerna är av samma färger eller en liten soffa som kommer att ligga i närheten.

Bild
Bild

Vackra exempel

Det är inte nödvändigt att förkroppsliga den valda stilen. Det viktigaste är att alla artiklar kombineras med varandra, ser harmoniska ut och kompletteras med framgångsrika tillbehör. Verkliga exempel kan hjälpa.

Ljusa pallar med samma bord ser perfekt ut mot bakgrunden av mörkare väggar och gardiner

Bild
Bild

De ursprungliga pallarna med nautiskt tema med bord påminner om den varma sommaren

Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt kombination av höga pallar med bordsskiva, vaser, lampor. Allt i denna komposition är sammankopplat

Rekommenderad: