Gör-det-själv Gungstol Från Ett Profilrör (16 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör Från Ett Professionellt Rör - Arbetsframsteg

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Gungstol Från Ett Profilrör (16 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör Från Ett Professionellt Rör - Arbetsframsteg

Video: Gör-det-själv Gungstol Från Ett Profilrör (16 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör Från Ett Professionellt Rör - Arbetsframsteg
Video: INVISIBLE CHAIR PRANK -Julien Magic 2024, April
Gör-det-själv Gungstol Från Ett Profilrör (16 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör Från Ett Professionellt Rör - Arbetsframsteg
Gör-det-själv Gungstol Från Ett Profilrör (16 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör Från Ett Professionellt Rör - Arbetsframsteg
Anonim

Vill du bygga en gungstol som är bekväm, hållbar och billig? I denna situation måste gungstolen skapas av ett format rör. I denna publikation får du tips för att skapa metallmöbler och en detaljerad guide för att bygga en enkel och bekväm stol med egna händer.

Bild
Bild

Utarbeta ett projekt

Om du gör metallmöbler för första gången är det bättre att välja enklare mönster, eftersom sådana möbler är mycket lättare att skapa än en stol med en pendelmekanism eller en upphängd kokongstol. Till exempel, det blir inte alls svårt att montera en gungstol på vanliga böjda löpare … I det här fallet måste du böja 2 skidor och fixa en separat monterad järnstol med rygg på. Samtidigt är det också opraktiskt att överförenkla stolens anordning på bekostnad av användarvänlighet.

Bild
Bild

Du kan använda en av de stora färdiga ritningarna för dina egna ändamål ., som redan har testats i verkliga möbler. När vi skapar ett projekt på egen hand tar vi hänsyn till individuella önskemål om utformningen av sätet och skidorna. Gungstolen du designar ska vara bekväm och pålitlig. Båda dessa förhållanden uppnås med väl valda dimensioner.

Bild
Bild

Du kan ställa in rätt dimensioner med följande metod. Hitta en färdig stol eller stol som är extremt bekväm att sitta i. Ta mätningar från dessa möbler och överför dem till din egen ritning.

Situationen är något mer problematisk med skidor . Deras längd bör överensstämma med radien, så att den sammansatta strukturen kan svänga med liten ansträngning, men i extrema lägen välter den inte. En allmän regel: en skida som mäter 1, 2 meter längs kanten får inte svänga uppåt från golvytan med högst 20-25 centimeter. Det är naturligt att skidbågen ska mätas utan uppenbara veck som kan framkalla ojämn gungning.

Bild
Bild

Material och verktyg

Att arbeta med ett professionellt rör du behöver följande verktyg:

  • rörbockare med rullar för rektangulära rör;
  • svetsmaskin med tillhörande tillbehör;
  • klämmor för metall;
  • vinkelslip med skärskiva och fäste för slipning av metall;
  • elektrisk borr med en uppsättning borrar för metall;
  • mätinstrument (måttband, kvadrat, markör och andra).
Bild
Bild

Av materialen för att skapa skidor behövs bara ett rör med ett tvärsnitt på 40 × 25 millimeter. För tillverkning av stolen kommer vi att anta ett rör på 30 × 30 millimeter eller så. Sätet och ryggstödet efter att monteringen är klar, skulle det vara önskvärt att mantla en bräda av trä, eftersom det inte är särskilt bekvämt att sitta på barjärn.

Steg-för-steg-instruktion

Låt oss ta en titt på monteringsförfarandet punkt för punkt.

Vi gör skidor . Enligt den överväldigande majoriteten är detta det svåraste stadiet. I praktiken är det inga problem om det finns en rörböjare. Klipp helt enkelt 2 bitar på 1, 3 meter och rulla tills du får en lämplig radie och avstånd mellan kanterna på skidorna på 96 centimeter. Skidorna måste vara helt inriktade, annars svävar stolen ojämnt. Du kan jämföra skidens korrespondens genom att placera dem för varandra.

Bild
Bild

Sidoväggsenhet . Enligt skissen svetsar vi diagonala ställen till skidan. I mitten av fjäderbenen är ett tvärelement fixerat - sätesstyrningen. På toppen av de diagonala stagen svetsar vi armstödet.

Bild
Bild

Montering av 2 sidoväggar . Dess montering utförs på samma sätt som montering av den första, bara under montering fäster vi strukturelementen på den tidigare tillverkade delen och ser till att de är desamma.

Bild
Bild

Vi ansluter de monterade sidoväggarna . I skidornas främre område svetsar vi horisontella tvärstänger. I detta skede kommer vi säkert att använda en kvadrat och kontrollera att vinkeln mellan tvärstänger och löpare är 90 grader.

Bild
Bild

Vi svetsar nästa tvärstång på toppen av ställen ligger diagonalt. Vinkeln mellan denna tvärdel och de diagonala stolparna bör vara 90 grader.

Bild
Bild

Vi svetsar på ryggstödsguiderna . Vi svetsar två bitar av ett krökt rör till sätesramen och till armstöden. De ledande ryggstöden ska vara parallella med varandra, så att strukturen inte leder i framtiden, när man klättrar med trä.

Bild
Bild

Målning av stödstrukturen . Vi rengör den monterade ramen från synliga rostspår och grundar den. Efter att primern har torkat helt, applicera 2 lager färg med en paus för att torka det föregående lagret.

Bild
Bild

Så basen är klar, bara ramen, trots att den är ordentligt monterad, är en fåtölj. Vad ska jag göra med järnstommen så att den blir en bekväm möbel? Det finns ett antal möjligheter för efterbehandling av järnmöbler . Till exempel kan du skära stålremsor av stålplåt och svetsa dem till ramen i form av lameller som rymmer madrassen eller kuddarna. Det andra, det bästa alternativet är beklädnad av metallramen med träplankor.

Bild
Bild

Lamellerna är skurna från en sydd träskiva, som fästs över ramen . För installation i en metallram borras först hål med en diameter på 3 millimeter. Ovanpå de förberedda hålen läggs lameller och fixeras på röret med metallskruvar. Efter fullständig montering av stolen måste stödkonstruktionens överdrag målas eller lackeras. Valet av efterbehandlingsteknik beror på de material som används för beklädnaden.

Bild
Bild

Vad ska jag göra om det inte finns något professionellt rör, men du måste montera en pålitlig och bekväm stol? Som ett alternativ till ett profilrör kan du använda den mest prisvärda runda sektionen för att skapa möbler . Faktum är att ett stålrör med ett cirkulärt tvärsnitt är lika starkt som ett rör med en rektangulär profil. Därför kan ett enkelt järnrör för vattenförsörjning övas för att skapa en gungstol. En annan fråga är att det cirkulära tvärsnittet gör montering svår, eftersom elementen är svårare att ansluta ihop.

Rekommenderad: