En Bänk Av Ett Profilrör (44 Foton): En Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått. Hur Gör Man En Bänk Utan Rygg Från Ett Professionellt Rör?

Innehållsförteckning:

Video: En Bänk Av Ett Profilrör (44 Foton): En Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått. Hur Gör Man En Bänk Utan Rygg Från Ett Professionellt Rör?

Video: En Bänk Av Ett Profilrör (44 Foton): En Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått. Hur Gör Man En Bänk Utan Rygg Från Ett Professionellt Rör?
Video: How to build a garden bench and table with Wickes 2024, April
En Bänk Av Ett Profilrör (44 Foton): En Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått. Hur Gör Man En Bänk Utan Rygg Från Ett Professionellt Rör?
En Bänk Av Ett Profilrör (44 Foton): En Trädgårdsbänk Med Ryggstöd Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått. Hur Gör Man En Bänk Utan Rygg Från Ett Professionellt Rör?
Anonim

Trädgårdsbänkar är olika. De flesta sorter kan göras för hand. Vi pratar inte bara om trä, utan också om metallstrukturer. Så en av de mest pålitliga och starka produkterna är produkter från ett profilrör. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du kan göra sådana trädgårdsmöbler med dina egna händer.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Idag presenteras trädgårdsmöbler i ett stort sortiment. Det finns butiker med alla möjliga modifikationer till salu. Design kan vara både mycket enkel och multifunktionell, med ytterligare element och bilagor.

Några av de mest populära idag är höghållfasta bänkar konstruerade av ett format rör. Du kan inte bara köpa sådana produkter, utan också göra dem själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten hos bänkar från ett profilrör beror på de många positiva egenskaperna som finns i dem. Många ägare av privata hus och sommarstugor föredrar att installera just sådana strukturer på sina tomter. Låt oss ta en titt på de främsta fördelarna med formade rörbänkar.

  • Bänkar av formade rör är ganska lätta . Om det behövs kan ägarna sömlöst överföra en sådan struktur till en ny plats utan mycket ansträngning.
  • Materialet i fråga, som ligger till grund för tillverkning av trädgårdsmöbler, är lätt att bearbeta . Han är formbar, så det är väldigt lätt att arbeta med honom. Detta är ett tungt argument för produkter tillverkade av sådant material för de hantverkare som inte har rik erfarenhet av att skapa hemlagade produkter.
  • En välkonstruerad bänk av ett format rör klarar av betydande belastning utan problem . Under deras inflytande börjar materialet inte deformeras, förlorar inte sin visuella attraktion och styrka.
  • Tillverkningen av en sådan bänk kommer inte att kosta för mycket för befälhavaren . Om du vill vackert inreda en trädgårdstomt, men det är inte planerat att spendera mycket pengar, så kommer detta att vara en utmärkt väg ut ur situationen.
  • Profilrörsbänken kan ha valfri design . Tidigare måste befälhavaren tänka noga på hur hans hemlagade produkt kommer att se ut. Eftersom materialet är icke-nyckfullt och formbart kan nästan alla designidéer väckas till liv.
  • Profilröret är ett miljövänligt, säkert material . Det avger inte stickande och skarp lukt, orsakar inte allergier och kan inte påverka hälsan hos människor eller växter som växer i omedelbar närhet. För närvarande kan inte alla material skryta med sådana kvaliteter.
  • En välgjord bänk av materialet i fråga kunna tjäna i många år utan att kollapsa, utan att förlora sin visuella attraktion. Samtidigt tål den alltid tung belastning och dekorerar trädgården.
  • Under drift kommer en högkvalitativ bänk att vara mycket bekväm och bekväm . Det blir inte svårt att bygga en struktur med ett rymligt säte och en bekväm rygg. Hushållen kan vila och koppla av på sådana trädgårdsmöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se har trädgårdsmöbler av ett profilrör gott om positiva egenskaper. Det är dock inte utan sina nackdelar. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Varje struktur som monteras från ett profilrör kräver skyddande behandlingar med flerlagersbeläggningar. Vi pratar om en speciell primer, som är ganska dyr och måste användas i stora mängder.
  • Materialet i fråga utsätts inte för mekanisk skada, men är utsatt för korrosion. För att förhindra dess utseende måste du behandla strukturen med polyuretan-, alkyd- eller epoxifärg. Denna procedur utförs i samband med den ovan nämnda grundningen, därför kräver det extra kostnader.

Bänkar gjorda av ett profilrör har inga andra allvarliga nackdelar. Allt som vanligtvis stöter bort hantverkarna är just den höga kostnaden för ytterligare bearbetning av strukturer.

Bild
Bild

Vad kunde det vara?

Moderna bänkar konstruerade av ett format rör kan göras i en mängd olika modifikationer. Hantverkare kan designa högkvalitativa och vackra mönster i olika stilar, former och färger. Låt oss ta reda på i detalj vad sådana trädgårdsmöbler kan vara.

De enklaste att tillverka är de klassiska bänkmodellerna, gjorda av ett rör med ett fyrkantigt tvärsnitt. Sådana produkter kan ha en mängd olika former, men rektangulära modeller med rygg är traditionella. Vanligtvis används träämnen som rygg och sits

Bild
Bild

En lantbänk i kombination med en rabatt kommer att vara intressant. Sådana strukturer installeras ofta i förortsområden. De ser vackra och originella ut. I rabatten i butiken kan du odla riktiga naturliga blommor av dina favoritsorter. Det är särskilt trevligt att vila på sådana trädgårdsmöbler

Bild
Bild

Ett format rör kan göra en utmärkt hörnbänk. Sådana mönster ser alltid snygga och sunda ut, fler människor kan sitta bekvämt på dem. Ofta är ett bord installerat mittemot hörnalternativen

Bild
Bild

Utformningen av en bänk med en baldakin kommer att se inte mindre attraktiv och mysig ut i trädgården. Den sista detaljen kan kompletteras med olika plåtmaterial. Tack vare detta tillägg skapas en mysig nyans, som ofta är så bristfällig på särskilt varma dagar

Bild
Bild

En bra bänk av ett profilrör kan byggas speciellt för lusthuset installerat på platsen. Ofta är sådana mönster utrustade med ett bord där du kan sitta med vänner och koppla av helt

Bild
Bild

Mer komplex, men multifunktionell är rambasen, speciellt gjord för den efterföljande installationen av gungan. Den senare rollen kan utföras av en bänk. Ofta erbjuds dessa modifikationer komplett med en baldakin

Bild
Bild

En hemmagjord bänk från ett profilrör kan upprätthållas i en mängd olika stilar . Det kan vara en elegant, klassisk design eller en mer modern och robust modell i loftstil.

När du väljer en viss typ av trädgårdsmöbler är det viktigt att se till att de smälter harmoniskt med landskapsdesignen och det omgivande området som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Innan allt arbete påbörjas med tillverkning av en högkvalitativ trädgårdsbänk är det nödvändigt att förbereda alla nödvändiga material och verktyg. Detta är ett viktigt skede, här får du inte glömma någonting och förutse allt.

Bild
Bild

GM måste tillhandahålla följande positioner:

  • profilerat rör med lämplig diameter för att bilda en rambas med alla dess böjningar (material med parametrar 20x40 mm är lämpligt);
  • brädor - kommer att användas för att göra sätet och ryggen på den framtida bänken;
  • svetsmaskin med elektroder;
  • slipmaskin för att skära metalldelar;
  • borra;
  • slippapper eller slipmaskin (naturligtvis är det mer bekvämt att arbeta med maskinen);
  • nivå (laser- och bubblanordningar anses vara de mest praktiska);
  • roulett;
  • ett plan för att slipa trä;
  • färg för metall- och träbearbetning;
  • bultar och muttrar med hjälp av vilka träkomponenterna kommer att fästas på metallramen;
  • en hammare;
  • tång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om produkten är planerad att vara intressant dekorerad med smideelement måste du fylla på sådana komponenter.

Allt material som bänken kommer att tillverkas av måste vara av extremt hög kvalitet. Detta gäller både metall och trä.

Om du ska använda böjda delar i konstruktionen av en bänk, är det lämpligt att förbereda också ett sådant verktyg som en böjare . Med det kan du mycket enkelt och snabbt bilda elementen i de önskade böjda eller rundade formerna.

Bild
Bild

Träning

Om ett beslut fattas att självständigt utforma en gatubänk från ett profilrör, är det värt att förbereda sig för strikta steg-för-steg-åtgärder. Först måste befälhavaren göra rätt förberedande aktiviteter.

En av de viktigaste etapperna i arbetet är designen av den framtida produkten för bakgårdsområdet . Befälhavaren måste tänka noga över vilken typ av hemlagad produkt som kommer att vara. Du kommer att behöva utveckla sin enhet, tänka på formen, designen. Alla bänkens funktioner måste ingå i projektet och ritningen.

När du gör detaljerade ritningar av en framtida hemlagad trädgårdsbänk är det mycket viktigt att ange absolut alla dimensioner relaterade till var och en av de tillgängliga delarna. Alla nyanser av produkten och funktioner rekommenderas också att anges på diagrammen och ritningarna.

Endast genom att kompetent och i detalj förbereda alla nödvändiga projektskisser kommer befälhavaren att kunna designa trädgårdsmöbler med egna händer och undvika onödiga misstag.

Det kan vara svårt att självständigt göra ett projekt för en framtida bänk utan att ha rik erfarenhet av sådana frågor . Om det här är första gången du stöter på sådant arbete kan du lita på färdiga system.

Bild
Bild

Bänksteknik

Som nämnts tidigare är profilröret ett”fogligt” material och lätt att arbeta med.

Det är inte svårt att göra en högkvalitativ och pålitlig bänk av den. Det viktigaste är att agera steg för steg och inte avvika från det förberedda projektet för den framtida hemlagade produkten.

Låt oss i detalj överväga vilka steg tekniken för egenproduktion av en trädgårdsbänk utan rygg och med rygg kommer att bestå av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rygglös

Bänkar anses vara de enklaste att tillverka, vars konstruktion inte ger någon rygg. Tänk på steg-för-steg-instruktionerna för montering av en sådan produkt.

Det första steget är att förbereda benen på den framtida bänken. Stöden måste vara starka och pålitliga. Om benen är gjorda fel, riskerar strukturen att gå djupt ner i marken efter ett tag

Efter att ha förberett stöddelarna måste du svetsa de övre och nedre hopparna från profilröret. De är svetsade på basen för att göra den starkare och styvare. När produktens sidodelar är gjorda måste de anslutas med hjälp av längsgående balkar

Tvärgående tvärstänger installeras mellan de längsgående stöden, till vilka sätet från brädan sedan fästs

Efter svetsprocessen måste alla sömmar på profilröret rengöras noggrant med en slipmaskin. Sedan grundas de och behandlas med alkydemalj i ett par lager

Träelement i den framtida strukturen måste slipas noggrant. Det är lämpligt att använda både grov och finkornig smärta. Det rekommenderas att hantera områden nära knop manuellt. För skönhet kan du ta bort avfasningarna

Efter avslutat arbete med slipning av trädgårdsmöbler är dess trädelar väl grundade och behandlas sedan med impregnering eller speciell emalj

Detta följs av steget att montera en struktur från en metallprofil. Först måste du noggrant inspektera strukturen för defekter och skador. Om det finns några, måste de elimineras omedelbart. Annars rostar dina trädgårdsmöbler

Början av monteringen faller på installationen av träblock på stolens stödunderlag. Det är lämpligt att först markera tvärstängerna. Och även i brädorna måste du borra hål för den efterföljande installationen av fästelement

I slutskedet av installationen måste skivorna lackeras om de inte målades

Det är väldigt enkelt att designa en bänk från ett profilrör på egen hand. Det viktigaste är att agera försiktigt och i etapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rygg

Att montera en trädgårdsbänk med rygg är lika enkelt. Befälhavaren kan agera enligt samma princip som beskrivs ovan. Den enda skillnaden är att när du installerar tvärstängerna måste du bygga en bas för både sätena och ryggstödet.

Innan du monterar ramen måste trädelen som kommer att användas på baksidan av bänken också slipas noggrant med 2 typer av smörjmedel och behandlas med skyddande föreningar.

Att montera en bänk med en rygg från ett professionellt rör är lika enkelt. Skillnaden med den klassiska modellen ligger i bara ett par steg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoreringsmetoder

En bänk för en trädgård eller bara en personlig tomt kommer att se mycket mer intressant och attraktiv ut om den kompletteras med olika dekorativa element. Låt oss överväga i detalj vilka dekorationer som är lämpliga för att dekorera sådana trädgårdsmöbler.

Bänkarna dekorerade med krossat glas eller skärvor av keramiska plattor ser väldigt originella och ljusa ut. I de flesta fall är sådana element installerade på sidobaser så att personer som sitter på bänken inte kan repas på dem

Bild
Bild

Mönstren som skärs av tänderna ser eleganta och sunda ut. Butikerna som är inredda på detta sätt ser solida och väldigt mysiga ut

Bild
Bild

Om du vill dekorera trädgårdsmöbler på ett originellt sätt är det lämpligt att titta närmare på pyrografi -tekniken. Befälhavaren kan bränna ut vackra mönster på strukturen med hjälp av en speciell apparat eller en brinnande penna. Metoden att dekorera trädgårdsmöbler med pyrotyper (stämplingsmönster menas) kommer också att vara lämplig

Bild
Bild

Klassisk inredning - vackra smidda detaljer. Dessa komponenter kan göra trädgårdsmöbler mer sofistikerade, graciösa och attraktiva. En bänk som denna kommer att locka mycket uppmärksamhet

Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du planerar att göra en högkvalitativ och vacker bänk av ett profilrör med egna händer, bör du ta med dig några användbara tips och tricks

När du väljer material för framtida arbete måste du vara uppmärksam på deras kvalitet. Det ska inte ens finnas en antydan till rost på metallen. Ta en närmare titt på träelementen. De måste vara fria från tecken på sönderfall, mögel eller andra skador. Om det finns några, behöver du inte använda dem - de kommer fortfarande inte att fungera en bra bänk

Bild
Bild
Bild
Bild

Var mycket försiktig med valet av färger och lacker som du kommer att bearbeta den framtida hemlagade butiken med. Det rekommenderas att endast använda märkeskompositioner av oklanderlig kvalitet, eftersom trädgårdsmöblernas livslängd, liksom dess attraktionskraft, beror på detta

Bild
Bild

När du skär alla nödvändiga element i den framtida strukturen, rekommenderas det starkt att ta hänsyn till själva profilrörets storlek. Om du inte glömmer bort detta kan allvarliga misstag undvikas

Bild
Bild

När du monterar en hemmagjord bänk, se till att den är tillräckligt platt, utan snedvridningar eller ojämna snitt. Om du märker vissa brister någonstans måste du bli av med dem direkt, annars blir det mycket mer problem senare

Bild
Bild

Under inga omständigheter bör du försumma behandlingen av metall- och trädelar av den hemlagade trädgårdsbänken med skyddande föreningar. Sådana förfaranden kan inte skjutas upp till senare, eftersom material kan börja försämras förvånansvärt snabbt och förlora sitt attraktiva utseende

Bild
Bild

För att göra olika element för att montera bänken rekommenderas att använda ett profilrör som har ett runt eller ovalt tvärsnitt. Sådana material är mycket lättare att böja om det behövs

Bild
Bild

Att arbeta med ett format rör innebär användning av en svetsmaskin. Om du inte har någon erfarenhet av sådan utrustning eller är rädd för att göra allvarliga misstag är det bättre att kontakta en specialist. En erfaren svetsare klarar enkelt allt nödvändigt arbete och gör inte det minsta misstaget

Bild
Bild

Designstadiet för den framtida strukturen spelar en av de viktigaste rollerna. För närvarande måste befälhavaren inte bara överväga enheten och måtten på den framtida bänken, utan också funktionerna i dess design. Det rekommenderas att tänka noga på hur din hemlagade produkt ser ut. Bänken måste nödvändigtvis harmoniskt passa in i lokalområdet, överlappa med resten av föremålen. Först då kommer innergården på landet eller i ett privat hus att se attraktiv ut

Bild
Bild

Det rekommenderas att välja speciella bultar för montering av bänken. Runda och platta fästelement fungerar bäst. Sådana detaljer kommer inte att röra kläderna hos människor som sitter på bänken. Fästelementen kan också drunkna något i konstruktionens trädukar, men detta kommer säkert att påverka träets skick. Hon kommer att bli mer sårbar - detta måste komma ihåg

Bild
Bild

Befälhavaren borde veta att profilrör av ett material som duralumin inte alls kan svetsas. Sådana material kan anslutas uteslutande med hjälp av bultade fästelement

Bild
Bild

Alla skyddande föreningar på metall och trä rekommenderas att appliceras i ett par lager. På så sätt skyddas fundamenten bättre

Rekommenderad: