Stolar Med Hög Rygg: Mjuka I Engelsk Stil, För Avkoppling Hemma Och Med "öron", Smala Och På Löpare, Klassiska På Benen Och Andra Bekväma Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Stolar Med Hög Rygg: Mjuka I Engelsk Stil, För Avkoppling Hemma Och Med "öron", Smala Och På Löpare, Klassiska På Benen Och Andra Bekväma Modeller

Video: Stolar Med Hög Rygg: Mjuka I Engelsk Stil, För Avkoppling Hemma Och Med
Video: Death of a Gossip 2024, Maj
Stolar Med Hög Rygg: Mjuka I Engelsk Stil, För Avkoppling Hemma Och Med "öron", Smala Och På Löpare, Klassiska På Benen Och Andra Bekväma Modeller
Stolar Med Hög Rygg: Mjuka I Engelsk Stil, För Avkoppling Hemma Och Med "öron", Smala Och På Löpare, Klassiska På Benen Och Andra Bekväma Modeller
Anonim

Stolar med hög rygg kan se ovanliga och till och med charmiga ut. Men det är viktigt att förstå att deras individuella sorter är väldigt olika. Därför är kunskap om egenskaperna hos en viss typ och råd om val mycket värdefull och relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fåtöljen med hög rygg går tillbaka till 1600-talet. Det är anmärkningsvärt att det då inte var en så sofistikerad och lyxig möbel som den är nu. Den var gjord av trä - och såg till att se eftertryckligt oförskämd ut. Klädsel och inredning saknades i princip. TILL Sätena med hög sänggavel hade bara en huvudskillnad från de lägre modellerna - de höll delvis tillbaka kalla vindar.

Bild
Bild

Men som alla praktiska saker förblev sådana möbler inte den fattiga klassens privilegium länge. Med tiden uppskattades dess fördelar också av ägarna till herrgårdar som värms upp av eldstäder. Att sitta vid en öppen eld och helt täcka min rygg från den genomträngande vinden visade sig vara en mycket trevlig upplevelse.

Bild
Bild

Mantelstolar började användas i de mest aristokratiska husen och kom till och med in i fiktionen som en självständig bild.

Bild
Bild

Den felfria klassiska modellen har följande funktioner:

  • rygg inte lägre än 80 cm;
  • medelstora låga ben från en uppsättning;
  • djup sits;
  • kropp och huvuddelar av elitviresorter.
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Idag är en barnstol inte bara hemmöbler för avkoppling i vardagsrummet eller någon annan del av huset. Ledare använder det också mycket aktivt. Med hjälp av sådana möbler är det lätt att betona din auktoritet. Och känslomässig dominans över underordnade, besökare är mycket viktigt. Eftersom de stora cheferna har en mängd olika smaker kan sätena för dem variera mycket.

Bild
Bild

Det finns modeller:

något lägre totalt än vanligt

Bild
Bild

med traditionella och moderna designmetoder

Bild
Bild
Bild
Bild

ljusa och mörka färger

Bild
Bild
Bild
Bild

med olika typer av klädsel

Bild
Bild
Bild
Bild

Både hemma och på kontoret är en fåtölj lika att föredra . Ju mer bekväma sätet är, desto lättare och roligare är det att använda. Detta ögonblick är lika viktigt för en vanlig hemmafru, och för en respektabel familjefader och för VD. Vissa modeller är medvetet gjort mycket smala, och orsaken till detta är inte alls önskan att irritera användare. Sådana mönster passar optimalt in i ett medelstort kontor eller en hall.

Bild
Bild

Det vanligaste sättet att begränsa din sits är att släppa armstöden . Observera: i vissa modeller är de bevarade, men de har rent symboliska dimensioner. Men om stolen väljs inte för arbete, utan för hemmet, kommer den oftast att ha "öron".

Huvudrollen för sådana element är att skapa maximal mys och komfort. Men i organisationen kommer de att se olämpliga ut, eftersom de förenklar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

En barnstol kan stödjas på olika sätt.

Bild
Bild

På löpare

Användningen av löpare är ett enkelt och pålitligt alternativ. Sådana stöd utför inte bara sin funktion korrekt, utan ser också snygga och ovanliga ut . Löparna är starkare och stabilare än alla andra stöd. Och viktigast av allt, ett sådant beslut har nästan ingen effekt på kostnaden för strukturen.

Bild
Bild

På benen

Det är absolut omöjligt att föreställa sig en person som aldrig har sett en sådan konstruktion. Därför är det starkt förknippat med absolut tillförlitlighet och stabilitet. Takfönstret under sätet får rummet att se större ut som helhet . Denna fastighet är mycket viktig i alla små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan av fördelarna med fåtöljer noteras:

  • enkel omläggning;
  • det största utbudet av modeller;
  • förmågan att fritt välja den stil och typ av prestanda som är bäst lämpad för dig själv;
  • förmågan att variera utseendet på benen själva (medan samma löpare är mycket mindre olika).
Bild
Bild
Bild
Bild

På strålarna

Detta är ett slags vidareutveckling av traditionella ben. Men i stället för en stödpunkt finns det flera av dem samtidigt. Normalt används 5-stråldesigner . Du behöver inte leta efter ett lämpligt exempel på länge - det kan vara en enkel datorstol.

För en solid ledare är balkarna gjorda av stål, och hans underordnade klarar sig med en plaststruktur.

Bild
Bild

Material (redigera)

När du köper en stol måste du noggrant kontrollera materialtyperna och utvärdera deras kvalitet. Endast en solid ram och klädsel av hög kvalitet garanterar utmärkta praktiska egenskaper. Den traditionella engelska produkten består av hårda stenar som:

teak

ek

nöt

Bild
Bild
Bild
Bild

Rött träd

Bild
Bild

Klädseln förtjänar också uppmärksamhet. Om läder används för det, så är detta ett mycket bra alternativ. Men du kan också använda opretentiösa tyger som bomull, viskos och linne. Fyllmedel klassificeras främst efter hårdhetsgraden. Det händer:

liten (holofiber)

Bild
Bild

medium (polyuretanskum)

Bild
Bild

hög (expanderad polystyren i form av bollar)

Bild
Bild

Färger och stilar

Fåtöljerna i traditionell engelsk stil har genomgått betydande förändringar. Och nu kommer det knappast vara möjligt att känna igen de gamla typerna i dem. Det finns massor av färgalternativ. Det finns både raka och konkava ryggar (endast konvexa finns inte) . Armstöd, beroende på personligt val, är mantlade med tyg eller helt tillverkade av trä.

Bild
Bild

Men ändå Engelska barnstolar har gemensamma drag - karakteristiska "öron " … På grund av flexibiliteten i deras design kan de användas i en mängd olika interiörer. Det är ingen slump att denna typ av möbler kallades Voltaires - filosofen täckt med berömmelse är otvetydigt förknippad med den. I en sådan fåtölj är det verkligen mycket bekvämt att sitta och njuta av reflektioner. Eller bara koppla av vid spisen.

Bild
Bild

Moderna klassikers stil skiljer sig mycket från den viktorianska prototypen . Det innebär tillverkning av stolar inte bara av trä, utan också av många andra material. Storleken på sådana strukturer varierar kraftigt. Vissa modeller är inte utrustade med raka, men med halvcirkelformade ryggar. Den franska grenen av moderna klassiker förlitar sig på aktiv användning av snidade element (så visade sig till exempel den berömda bergsfåtöljen).

Bild
Bild

Den amerikanska filialen innebär användning av massiva möbler. Viktigt: det används endast i mycket små mängder. Om stolen används på detta sätt bör det inte finnas några skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rysk klassicism är övervägande av rektangulära linjer . Komplex inredning kan inte användas!

Men i enkla klassiska riktningar kan du inte klara dig utan det. Benen måste böjas. Omättade gröna och bruna färger dominerar. Men du kan också hitta nyanser av grått och rött.

Bild
Bild

Högst antal ljusa färger är ett karakteristiskt drag i boho -stilen . En annan viktig egenskap hos den: överflödet av textilier. Kapslar krävs. Tillsammans med boho fåtöljen används kuddar i lapptäcksanda aktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderniteten kännetecknas av släta konturer . Inredningen används mycket aktivt, men den ska vara sofistikerad och färgerna ska inte vara för mättade.

Bild
Bild

Lantlig stil är alltid en träram . Eftertryckligt grov bearbetning hjälper till att visa dess specificitet. Förutom de typiska svartvita färgerna kan växtutskrifter användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

MEN för en minimalistisk fåtölj användningen av neutrala färger och enkla finish är karakteristisk. Det ska inte finnas någon inredning alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en stol med hög rygg måste du se om den är bekväm. En hel del yttre vackra produkter är faktiskt opraktiska. Det är inte nödvändigt att sitta ner (även om detta också är användbart) - det är fullt möjligt att bygga på recensionerna. Klädseln väljs utifrån din egen smak och budget . Det är dock nödvändigt att klargöra om tyget är tillräckligt starkt, om det är bekvämt.

Bild
Bild

Rekommendation: Föredra material som inte ackumulerar statisk elektricitet. Det ger ensam mycket olägenhet. Bomull, läder, linne och rayon anses vara nästan perfekta val. Alla dessa tyger är mekaniskt starka och kommer att hålla i många år. Ur dekorativ synvinkel är en fåtölj med vadderat säte optimal.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Bilden visar en fåtölj inskriven i loftstil. Den graciösa grå ytan ser harmoniskt ut mot bakgrunden av en betonad grov vägg. Och även rören passar perfekt in i denna komposition. Ett mörkt trägolv kommer också att fungera bra i denna typ av miljö. De ovanliga formerna och de böjda benen stör inte den övergripande harmonin.

Bild
Bild

En grå fåtölj med annars böjda ben kan också glädja människor. Mer exakt, bara ett stöd är böjt här - men detta lockar redan uppmärksamhet. En kontrasterande balans upprätthålls mellan de böjda formerna på baksidan och de lakoniska kanterna på botten. Kombinationen med både väggar och golv är mycket väl vald. Ett lite synligt fönster spelar en lika viktig roll i inredningen.

Bild
Bild

Och här visas en ljusgul stol med "vingar" som sticker ut framåt. I allmänhet ser det bra ut mot bakgrunden av en mörkgrå vägg. Ursprungliga former gör rummet mer intressant. Samtidigt stör den låga höjden på strukturen inte och förstör inte utsikten. Färgen på benen är ganska nära golvets färg, och därför bibehålls en slags harmoni.

Rekommenderad: