Loungestolar (78 Bilder): Vi Väljer Bekväma Stolar För Avkoppling, Mjuka Modeller Av Små Storlekar I Vardagsrummet Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Loungestolar (78 Bilder): Vi Väljer Bekväma Stolar För Avkoppling, Mjuka Modeller Av Små Storlekar I Vardagsrummet Och Andra Rum

Video: Loungestolar (78 Bilder): Vi Väljer Bekväma Stolar För Avkoppling, Mjuka Modeller Av Små Storlekar I Vardagsrummet Och Andra Rum
Video: "Man får nästan en överdos av stolar" - Sommar med Ernst (TV4) 2024, April
Loungestolar (78 Bilder): Vi Väljer Bekväma Stolar För Avkoppling, Mjuka Modeller Av Små Storlekar I Vardagsrummet Och Andra Rum
Loungestolar (78 Bilder): Vi Väljer Bekväma Stolar För Avkoppling, Mjuka Modeller Av Små Storlekar I Vardagsrummet Och Andra Rum
Anonim

Vila är en integrerad del av varje människas liv. För att göra det så bekvämt som möjligt uppfanns speciella stolar. De kan vara enkla mjuka eller svängande, vilande eller massera. Det är lätt att gå vilse i valmöjligheterna, så innan du hittar ditt eget alternativ är det bättre att studera funktionerna hos olika typer, lära sig om de ledande tillverkarna och invecklingarna med att köpa.

Bild
Bild

Särdrag

Stolar för avkoppling inkluderar till gruppen modeller med ökad komfort . De kan vara idealiskt formade för att passa de anatomiska egenskaperna hos ryggraden. Ryggen är böjd i en lutning av 13-30 grader. I tillverkarens rader finns det modifieringar med lutningsvinkeljustering. Sådana modeller anses vara mångsidiga och praktiska.

Lounge stolar skiljer sig från vanliga möbler i bekvämlighet och en uppsättning funktioner . Till skillnad från kontors- och arbetspartners är de alltid mjuka och bekväma. I de flesta fall är de utrustade med hög rygg, så att minska belastningen på användarens rygg . Fyllningen är mjuk och elastisk.

Sådana möbler är lämpliga för arrangemang av lägenheter och hus på landet i olika storlekar och stilar . Hon ger tröst till rummet och är användbart för alla hushållsmedlemmar. Beroende på området i ett visst rum kan det installeras i vardagsrummet, sovrummet, karnappfönsterområdet och till och med på en inglasad loggia. Hon har inte en stel form, sitter i sådana stolar, du behöver inte övervaka din hållning.

Bild
Bild

De är täckta med mjuk klädsel som är behaglig att ta på. Deras syfte är maximal avkoppling.

Ibland är dessa stolar element i möbeluppsättningar för vardagsrum. Modifieringar med stor funktionalitet är utformade som fullfjädrade öar för nedsänkning i komfortzonen. De ligger i rekreationsområdet och utrustar det med hänsyn till interiörets specifika stil. Produkterna skiljer sig åt i form, färg, rygghöjd, sittbredd. Beroende på modell de kan utrustas med olika armstöd och fotstöd.

Sortimentet är ganska brett, köparen kan köpa en vaggmodell, en kokongprodukt, i vars armar man kan somna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loungestolar kan ha manuella eller elektroniska omvandlingsmekanismer. Vissa modifieringar är utrustade med en elektrisk enhet. Dyra alternativ är utformade på ett sådant sätt att de på ägarens begäran kan ändra form och design och förvandlas till en schäslong eller gungstol. Produkterna är avsedda för vuxna och barn. Stolar för vila och avkoppling kompletteras med filtar och små kuddar.

Förutom att justera ryggstödet innebär de ofta att armstödens läge ändras. I de flesta fall kan du inte bara sitta på dem, utan också ligga ner. Andra armstöd är inte tillgängliga.

Bild
Bild

Visningar

Relaxstolar är olika. Till salu hittar du avkopplande solstolar, gungor, elektriska tillval och justerbart anatomiskt ryggstöd . I detta fall kan mönster vara standard och ortopediska. Ofta kompletteras de med fotpuffar.

Produkter av den första typen har inte ortopediska egenskaper. Det här är stolar med olika design och former, vars syfte är maximal avkoppling för användaren. Deras popularitet beror på förmågan att justera positionen för varje familjemedlem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Analoger med ortopedisk effekt utmärks av stödet från ryggraden.

De slappnar inte bara av användaren, utan hjälper också till att återställa hans vitalitet. Den inbyggda funktionen kan innehålla cirka 40 avkopplande procedurer. På grund av detta används de på bekväma hotell, liksom i behandlings- och profylaktiska kontor.

Utformningen av produkterna är mycket varierande. Det kan vara en klassisk, antik eller modern design. Stolar kan vara enkla och dubbla … Du kan köpa dem för att dekorera gästområden, som matchar resten av möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väska

Särskilda väskmodeller verkar bara vid första anblicken formlösa. Sådana möbler är idealiska för avkoppling, de laddar inte ryggraden, så att du kan dyka in i zonen för maximal avslappning . Detta är ramlösa möbler med topp- och innerkåpor fyllda med olika vaddering. När användaren sitter i en sådan stol tar den formen av sin kropp.

En mjuk avslappnad bönsäckstol är ett bra alternativ för en god vila. Sådana modeller är lämpliga i olika stilistiska lösningar, de är vuxna och barn, skiljer sig åt i färg och form. Barn älskar Smeshariki -modellerna, varianter i form av djur och karaktärer från sina favorit -tecknade serier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstol

Relaxation gungande produkter finns i en mängd olika. Till salu hittar du hemalternativ som är lämpliga för mödrar och små barn, liksom äldre familjemedlemmar . Gungstolar hjälper till att gunga bebisar och vaggar. Samtidigt skiljer sig produkternas design och mekanism åt.

Bekvämligheten med sådana mönster är deras mångsidighet . De köps för inredning, de är lämpliga på terrassen, verandan, i lusthuset och till och med i trädgården. I dessa stolar kan du titta på TV eller sticka. Tack vare gungningen kan du slumra i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

Upphängda modeller kännetecknas av ett icke-standardiskt utseende, på grund av vilket de ger en speciell smak till interiören. Vid första anblicken verkar de obekväma, även om de i drift bevisar sin komfort . Deras former och tillverkningsmaterial kan variera. Sådana stolar kompletteras med mjuka kuddar, de är bra för att läsa, titta på TV.

Fästningen av dessa säten är annorlunda. Några av dem är mobila och kan därför överföras till andra rum i bostaden. Andra sitter fast i taket, de står stilla. De flesta av dessa modeller är designade per användare . Och även på rea kan du hitta alternativ för två.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyft

Lyftprodukter liknar vagt de stolar som installerats på tandläkarens kontor . De är utrustade med en lyftmekanism som gör att du kan välja optimal sitthöjd. De flesta ändringarna har också ett justerbart ryggstöd. Detta alternativ ökar komforten i sätena, så att du kan koppla av i dem.

Strukturella stöd kan variera. Typen av benlyft skiljer sig också. Sätena är utformade för en liggställning.

Att sitta i dem är så bekvämt som möjligt, men de tar mer plats än andra analoger. De installeras huvudsakligen i rymliga rum i hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massage

Massagestolar anses vara de mest fördelaktiga för människors hälsa. I viloprocessen lindrar användaren muskelspänningar och får en full återhämtning av styrkan . Dessa modeller tas i drift genom att trycka på knapparna. Under den automatiska massagen blir en person av med stress och muskeltrötthet.

Massagestolar visas för äldre hushåll och idrottare … De används för att förebygga sjukdomar i muskuloskeletala systemet, utrustade med bekväma armstöd och en böjd rygg. Nackdelen med sådana produkter är priset. Inte alla köpare har råd med sådana stolar.

Bild
Bild

Vikbar

Denna kategori inkluderar modeller för rekreation hemma och utomhus. Alternativen för den första typen är inget annat än bekväma stolar. Produkter från den andra raden köps för friluftsliv. Fällbara mjuka stolar med ryggstödsjustering och omvandlingsmekanism installeras i små rum där det är omöjligt att placera en hel säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sin kompaktitet passar de organiskt in i layouten och stökar inte upp utrymmet. Fällbara modeller är mycket efterfrågade. De köps i hus och lägenheter för att tillfälligt besöka släktingar och vänner. Du kan lägga sådana produkter inte bara i vardagsrum: de ser bra ut i trädgården, på verandor och i lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Parametrarna för relaxstolar beror på olika faktorer (deras variation, form, funktionalitet, kundpreferenser). I tillverkarens rader finns både ganska kompakta och ergonomiska modeller och massiva produkter för stora vardagsrum. Baserat på det här, säte och ryggstöd kan vara standard, brett eller smalt.

Stolens höjd kan vara 87, 92, 94, 96, 97, 98 cm . Mer bekväma produkter är högre: avståndet från golvet till kanten på ryggen är 102-104 cm. Minsta bredd på standardmodeller är 78 cm.

Sitthöjden varierar också . Avståndet från golvet till sätet kan vara från 53 till 62 cm för typiska modeller, för låga når det 47-48 cm. Bredd i genomsnitt 64-65 cm, det kan nå 85 cm.

När det gäller sittdjup beror allt på typen av en viss modell. I genomsnitt varierar dessa indikatorer mellan 75-159 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolarna är små, stora, smala, låga, långa, kompakta, små . Även en modell från olika tillverkare kan ha olika dimensioner. Till exempel kan massagestolarnas längd vara 122 cm vikt, 115 cm hög, utfälld - 202 cm med en bredd på 64 cm och ett armstödshöjd på 70 cm. Bredden på ett säte med armstöd för sådana produkter är 95 cm.

Sängstolsstorlekarna är olika. De kan vara 75, 90 och 110 cm i höjd med sitthöjder på 40 och 45 cm. Deras bredder varierar från 80 till 100 cm. De låga och små versionerna av denna linje är utformade för en sitthöjd på 35 cm. Djupet av ändringar kan vara upp till 1 m.

Bild
Bild

Hängstolarnas dimensioner sträcker sig från 85 till 100 cm i bredd, medelhöjden på konstruktionerna är 110-118 cm.

Bild
Bild

Material (redigera)

Olika råvaror används vid tillverkning av fåtöljer för vila och avkoppling. Produktomslag kan vara vävda, päls, stickade och läder . Övre textilier är mikrofiber, polyolefin, polyester, sammet, plysch, jacquard, flock, gobeläng. Produkterna är fyllda med polyuretan och vadderad polyester, samt sorrel . Tillverkare försöker använda tyger med hög hållfasthet och slitstyrka. Tack vare detta behåller produkterna sitt attraktiva utseende länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för möblerna är gjord av metall, trä och plast … Till salu kan du se modeller med trä- och mjuka armstöd, ljusa fåtöljer av rotting. Det finns också lätta plaststrukturer.

Sådana stolar används för avkoppling i trädgården - det här är landalternativ, som kännetecknas av rörlighet och enkel design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Bland den stora listan över tillverkare av fåtöljer för vila och avkoppling kan flera av de bästa märkena särskiljas, vars produkter är mycket efterfrågade av konsumenterna:

IKEA Är en världsberömd tillverkare av fritidsmodeller i läder, korg och trä med snygg design och extraordinärt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Koppla av rio - tillverkare av fåtöljer, kännetecknas av högkvalitativa egenskaper och många användbara funktioner, utförda i olika färger;

Bild
Bild
Bild
Bild

Eco Design - ett indonesiskt märke som producerar hopfällbara fåtöljer med fotstöd och dekorativa flätor;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Art Interiors " - en tillverkare av möbler för vardagsrum, som producerar gungstolar och modeller med madrasser, kännetecknas av sin eleganta design;

Bild
Bild
Bild
Bild

Dreambag - en australisk tillverkare av fåtöljer som tillverkar påsstolar med en extraordinär design;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Casada - en tysk tillverkare av massagestolar med många användbara alternativ, inklusive inte bara ryggmassage, utan också att sträcka ut benen, gnugga musklerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en fåtölj beror på de uppgifter som ställs för det, syftet med det specifika rummet där det köps. Dessutom är stilen, harmonin i kombinationen av hela interiörkompositionen också viktig. Stolen ska inte sticka ut från den allmänna bakgrunden, den ska se ut på sin plats.

När de köper tittar de på färgen och formen - den måste motsvara formen på de befintliga möblerna … Det är lämpligt att uppmärksamma typen av textur, vilket måste vara lämpligt. Bland de viktigaste egenskaperna är det värt att notera storleken och komfortnivån - stolen ska vara bekväm för köparen.

Det är lämpligt att köpa en produkt med "passning". Detta gör att du kan förstå hur det passar en viss person.

Bild
Bild

När det gäller rummets syfte beror allt här fortfarande på inredningen och rummets yta . Till exempel kan du till och med köpa en fåtölj eller ett par stoppade fåtöljer för ett stort vardagsrum. Här kommer väskmodeller gjorda i form av en droppe, en cirkel, ett bo eller ett päron också vara lämpliga.

Bild
Bild

Men för att produkten ska smälta in harmoniskt i interiören är det viktigt att välja den korrekt. Minimalism kräver rustika möbler utan onödig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler i lantlig eller Provence -stil ska ha en antik känsla . Här behövs stolar med mjuk rygg och armstöd. I klassisk stil modeller med hög rygg och sammetsklädsel passar in. Hängmatta stolar och väskor kommer att se perfekt ut i vardagsrum moderna stilar … Upphängda modeller passar bra in i det inre av hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För barnrum är den bästa typen av fåtöljer väskmodeller gjorda i form av seriefigurer eller roliga djur .… Ramlösa möbler är inte bara barnvänliga, utan också säkra. Den kan placeras i rum av olika storlekar, som ligger i lekområdet. Hylsmodeller kan också installeras här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den idealiska lösningen för inredning av sovrum kommer att vara massagemodeller … Här kommer de inte att locka uppmärksamhet från frekventa gäster och vänner, och kommer därför att hålla längre. Ingen kommer oändligt att trycka på knapparna, och som regel ångrar ingen andras saker. Endast familjemedlemmar kommer in i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädda fåtöljer kan också installeras på kontor . Dessa bostadsöar behöver ibland sekretess mycket mer än andra rum. Sittande i en bekväm fåtölj kan en person ta en tupplur, fly från vardagens bekymmer. Samtidigt kommer ingen att störa honom här.

Bild
Bild

Det är bättre att ta en kompakt stol till dacha . En landstol av denna typ kan placeras på en veranda, terrass, i ett öppet lusthus, i ett pensionat utrustat för en kreativ verkstad, ett kontor eller ett litet växthus. En hängande modell eller en hängmatta kommer också att se bra ut här.

En mysig hemstol kan kompletteras med mjuka sängkläder eller kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ingenting avslöjar mångfalden av former och mönster på solstolar mer än illustrativa exempel. Vi erbjuder flera exempel på snygga modeller valda för arrangemang av vardagsrum:

designen av väskmodellen, gjord för stora stickningar, kommer framgångsrikt att passa in i den kreativa verkstadens neutrala interiör

Bild
Bild

den snövit högen modell av stolen kommer att bli en uttrycksfull touch av vardagsrummet interiör

Bild
Bild

en rund produkt med en mjuk sammetskudde och en filt kommer att dekorera en inredning i etnisk stil

Bild
Bild

en fåtölj med pälsöverdrag har en attraktiv kraft och förmågan att förbättra interiörens status

Bild
Bild

parade fåtöljer för att ordna vardagsrummet gör interiören speciell och mysig

Bild
Bild

en fåtölj med en fotpall passar perfekt in i det moderna interiören i ett öppet rum

Bild
Bild

modell-kokong med ett king-size ryggstöd, som kan krama användaren med en mjuk filt

Bild
Bild

en bönsstol med en originalfärg, vald för arrangemang av ett rymligt vardagsrum i neutrala färger

Bild
Bild

parade fåtöljer i det inre av hemmabiblioteket, kompletterade med små kuddar

Bild
Bild

ramlösa möbler för att arrangera ett rekreationsområde i ett rymligt vardagsrum

Bild
Bild

hängande modell av en rund form, gjord av rotting, i det inre av vardagsrummet i ett lanthus

Rekommenderad: