Stolar För Friluftsliv: Vi Väljer Fällbara Stolar Med Hög Rygg Och Armstöd För En Picknick. Hur Väljer Man En Schäslong?

Innehållsförteckning:

Video: Stolar För Friluftsliv: Vi Väljer Fällbara Stolar Med Hög Rygg Och Armstöd För En Picknick. Hur Väljer Man En Schäslong?

Video: Stolar För Friluftsliv: Vi Väljer Fällbara Stolar Med Hög Rygg Och Armstöd För En Picknick. Hur Väljer Man En Schäslong?
Video: The BEST CAMPING CHAIR in 2021? An HONEST Comparison + GIVEAWAY! 2024, April
Stolar För Friluftsliv: Vi Väljer Fällbara Stolar Med Hög Rygg Och Armstöd För En Picknick. Hur Väljer Man En Schäslong?
Stolar För Friluftsliv: Vi Väljer Fällbara Stolar Med Hög Rygg Och Armstöd För En Picknick. Hur Väljer Man En Schäslong?
Anonim

Den höga sysselsättningsnivån och boendet i stora städer har praktiskt taget rivit bort mänskligheten från naturen. Människornas ständiga närvaro under bekväma förhållanden har lett till behovet av att använda teknisk utveckling även under friluftsliv. För en bekväm vistelse behöver turister inte längre en minsta uppsättning rätter och produkter. Varje semesterfirare försöker ta med sig en uppsättning inredningsartiklar, som inte är komplett utan speciella stolar. I specialaffärer kan du se ett brett utbud av modeller för dessa produkter.

Bild
Bild

Särdrag

En fällstol för friluftsliv är en oumbärlig enhet som gör att du kan tillbringa tid i frisk luft så bekvämt som möjligt, oavsett väderförhållanden. Dessa mönster kan användas inte bara för en picknick, utan också för rekreation i landet, fiske och på långa resor. I specialaffärer kan du köpa både en enda produkt och hela set bestående av flera stolar och ett bord. Möbler för naturen måste nödvändigtvis uppfylla följande parametrar:

  • lättviktig;
  • rörlighet;
  • kompakthet;
  • bekvämlighet;
  • enkel design;
  • lång driftstid;
  • överkomlig prisklass.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Campingstolar av hög kvalitet har en justerbar ryggstödsvridning, justerbart nackstöd och höjd på ländryggen. I butiker kan du se ett stort sortiment av stolar för naturen, som skiljer sig åt i form, design, färg, tillverkningsmaterial, design och textur av tyg.

Olika sorter

På grund av den stora efterfrågan på denna typ av möbler tillverkar tillverkare ett brett utbud av utomhusstolar. Beroende på det funktionella syftet skiljer experter på följande typer.

För att ge - vikprodukter som köps i hela uppsättningar. En särdrag är ett mjukt och bekvämt säte och rygg, användningen av ett speciellt fyllmedel, närvaron av inbyggda hyllor och stativ. Vissa modeller har inte bara en sittställning, utan också en liggställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För fiske - förbättrade produkter som är utrustade med en mekanism för att justera höjden på rygg och ben, samt speciella armstöd, gångjärnsfickor och grepphållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För camping - speciella vikartiklar som säljs med ett hopfällbart bord. På grund av sin styrka och tillförlitlighet tål stolarna en hög belastning, och en speciell nylon- eller polyesterbeläggning ändrar inte sitt utseende under påverkan av ultraviolett strålning och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turist - produkter som används på långa vandringar. Fördelar - lätthet, rörlighet, kompakthet, närvaron av en speciell kudde för vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare tillverkar följande modeller av utomhusstolar:

vikning med hög rygg och armstöd - enkla modeller som har ett universellt syfte

Bild
Bild
Bild
Bild

rund uppblåsbar - moderna produkter som upptar en minimal mängd utrymme under transport

Bild
Bild

gungstol - en bekväm design, vars transport kan vara svår

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

en soffstol är en rymlig möbel som kan användas av flera personer samtidigt

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt schäslonger, som gör resten så bekväm som möjligt. En utmärkande egenskap är justeringen av ryggstödets positioner, användningen av slitstarka textilier . Stolen består av en ram, armstöd med speciella hål och ett spänt ryggstöd och säte. Dyrare modeller kan utrustas med en speciell huvudkudde.

Medelvikten för produkten är 6 kg, den högsta tillåtna lasten är 125 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tillverkare producerar ett brett utbud av utomhusstolar, som inte bara skiljer sig åt i design och storlek, utan också i tillverkningsmaterialet. De mest populära materialtyperna som används.

Plast - hållbara råvaror från vilka moderna möbler för friluftsliv är gjorda. Fördelar - låg vikt, tillförlitlighet, hållbarhet, bekvämlighet, ett brett utbud av färger, motståndskraft mot temperaturfluktuationer och ultraviolett strålning. Nackdelen är uppkomsten av mekaniska defekter när den tillåtna lastnivån överskrids, oönskad användning vid låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä - ett praktiskt och prisvärt material som används för att göra klassiska modeller av stolar. Fördelar - miljösäkerhet, hållbarhet, tillförlitlighet, vackert utseende. Nackdelar - hög prisklass, låg fuktbeständighet, hög vikt. För rygg och sits använder vissa tillverkare rotting eller ett speciellt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium - lätt material av vilket campingmöbler är gjorda. Fördelar - motståndskraft mot fukt och temperaturfluktuationer, låg vikt. Nackdelen är den låga styrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall - hållbart material från vilket tillförlitliga och hållbara strukturer är gjorda. Nackdelen är mycket vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nytt inom campingutrustning är kolfiberprodukter. CFRP är ett förbättrat material som har ökad hållfasthet och maximal tillförlitlighet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att den förvärvade stolen ska vara funktionell och hållbar måste du noggrant studera dess parametrar och tekniska egenskaper innan du köper den. Fullständig information kan ses i de medföljande dokumenten, och tillverkaren anger korta data om speciella taggar och etiketter. Det viktigaste kriteriet vid val av stol är ägarens vikt . De flesta modeller tål en belastning på upp till 95 kg, mer massiva människor måste välja produkter med förstärkt struktur. För att förhindra traumatiska situationer rekommenderar säljare att välja stolar med en mekanism som förhindrar ofrivillig fällning.

Innan du köper måste du kontrollera tillförlitligheten hos alla fästelement samt förekomsten av ett korrosionsskyddande lager som hjälper till att förlänga konstruktionens livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftstiden är inte mindre viktig när du väljer en stol. För vintersemester är plastmöbler kategoriskt inte lämpliga. Strukturer som används på asfalterade terrasser bör ha halkskyddande fötter på benen, och järnplattor förhindrar att stolar sjunker på marken. Typen och kvaliteten på textilmaterialet är en viktig indikator som produktens utseende beror på. Experter rekommenderar att man överger modeller gjorda av syntetmaterial, en gnistslag som kan orsaka brand och skada på egendom. Det bästa alternativet är bomullstyg med särskilt skydd. Klädsel av hög kvalitet bör uppfylla följande parametrar:

  • styrka;
  • trevlig konsistens;
  • motståndskraft mot slitage och smuts.
Bild
Bild

Optimala typer av fyllmedel och deras fördelar:

  • skumgummi - mjuk struktur, hållbarhet, långsiktig bevarande av form och volym;
  • batting - långsiktig bevarande av form, mjuk struktur;
  • syntetisk winterizer - låg prisklass, hållbarhet, lång driftstid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt valet av produkter för fiske, på grund av att fisken kan spendera en lång tid utan att gå upp. De viktigaste kriterierna för att välja en fiskestol:

  • lättviktig;
  • kompakthet;
  • pålitlighet;
  • förmågan att använda på olika terräng;
  • närvaron av en sluten slinga;
  • optimal höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att man föredrar modeller med hög rygg, speciella armstöd och fickor, stavfack, bärhandtag och ett benhöjdsjusteringssystem. För att förhindra att strukturen sjunker ner i jorden måste benen vara utrustade med speciella dimes . För att friluftslivet bara ska ge positiva känslor rekommenderar erfarna resenärer att ägna särskild uppmärksamhet åt dess korrekta organisation. Den förberedande processen består inte bara av att köpa mat och underhållningsartiklar, utan också att välja rätt utrustning. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av stolar, som ska vara bekväma, lätta och rörliga.

Bild
Bild

Greenells hopfällbara utomhusstol visas nedan.

Rekommenderad: