Retro Fåtöljer: Vintage Med Träfåtölj Och Andra Fåtöljer I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Retro Fåtöljer: Vintage Med Träfåtölj Och Andra Fåtöljer I Interiören

Video: Retro Fåtöljer: Vintage Med Träfåtölj Och Andra Fåtöljer I Interiören
Video: 80 vackra idéer från trä stockar: rustika möbler, trädgårdsdekorationer, hantverk. 2024, Maj
Retro Fåtöljer: Vintage Med Träfåtölj Och Andra Fåtöljer I Interiören
Retro Fåtöljer: Vintage Med Träfåtölj Och Andra Fåtöljer I Interiören
Anonim

Fåtöljen som en bekväm hemmöbel har länge varit en vanlig och välbekant lösning för ett vardagsrum eller sovrum. Vintage fåtöljer och fåtöljer i retrostil är inte så vanliga i heminredning, därför är de av särskilt intresse för finsmakare.

Retrostilen speglar perioden under ett helt sekel - tidsramen från slutet av 1800 -talet till mitten av 1900 -talet . Det förenar alla tidens modetrender i konstverk och hushållsartiklar.

Bild
Bild

Särdrag

En vintage fåtölj är en ganska uttrycksfull möbel, men har ett antal särdrag.

Först och främst bör du vara uppmärksam på ramen för sådana möbler: lakonisk enkel design, raka linjer . Det dominerande materialet är trä av olika arter och nyanser . Ofta var möbler täckta med glansigt lack, som förutom ett estetiskt tilltalande utseende förlängde möbelns livslängd och skyddade dem från yttre påverkan.

När det gäller vintage fåtöljer är deras material också trä, men endast artificiellt åldrat under förutsättningarna för modern produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat särdrag hos de beskrivna möblerna kan betraktas som klädselns material. Klädseln för sådana stolar är vald mjuk: velour, sammet . Moderna tillverkare erbjuder andra lösningar, men de flesta modellerna presenteras med dessa två typer av klädsel.

Nästa inslag i sådana stolar kan säkert betraktas som deras ålder: retro- och vintagemodeller är utformade för att förmedla stämningen i eran, för att återspegla dessa tider med sitt utseende. Speciellt åldrade modeller ser väldigt imponerande ut även i en modern högteknologisk inredning eller till exempel skandinavisk minimalism. Scuffs ger möblerna en viss charm och romantik, i linje med tiden på XIX-XX århundraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även om utseendet på sådana möbler är ganska gammalt och illa, är det inte sämre i funktionalitet än moderna motsvarigheter och utför samma funktioner. Vintage fåtöljer passar in i vardagsrummet, öppen spis och arbetsrum.

Den stora fördelen med denna stil i interiören är brist på tydliga gränser och regler för vad som är tillåtet . Här kan du lugnt använda din fantasi och få en unik samling möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Moderna tillverkare presenterar ett brett utbud av liknande möbler.

Gemensamma funktioner för alla modeller kan kallas mjuk klädsel och raka träben … Ett antal modeller med armstöd lockar verkligen köparnas uppmärksamhet, eftersom trä- eller stoppade armstöd gör hushållsartiklarna mycket bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Också mycket populär gungstol modeller , som också åldras artificiellt under produktionen. Dessa produkter kan helt enkelt vara gjorda av trä, utan klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant och original modell kan övervägas en kombination av modern funktionalitet och ett vintagelook - en vintage fåtölj på hjul . Detta kan till exempel vara en bra lösning för ett studentrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Den ursprungliga modellens retrofåtölj, i kombination med klädselns uttrycksfulla färg, kommer att vara en ljus accent för vardagsrummet. Neutrala grundmöbler i stil med minimalism kommer bara att betona skönheten och det unika med en sådan fåtölj.

Bild
Bild

En massiv vintage fåtölj i gammalt mörkt trä och velourklädsel kommer att ge rummet storhet.

En sådan lösning kan vara framgångsrik, förutsatt att den mörka balansen upprätthålls för att undvika känslan av dysterhet.

Bild
Bild

Stolar med armstöd i trä, klädda i tätt material i en behaglig känslig nyans, kommer att se bra ut i vardagsrummet, där hela familjen samlas för kvällsunderhållning. Det är värt att uppmärksamma modeller med imitation av vävning på armstöden. Sådana detaljer ger produkten originalitet och lätthet.

Rekommenderad: