Fåtöljer Med Ben: På Trä- Och Metallben, På Höga, Tunna Och Andra Ben. Modeller I Stil Med Klassiker, Lapptäcke Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Fåtöljer Med Ben: På Trä- Och Metallben, På Höga, Tunna Och Andra Ben. Modeller I Stil Med Klassiker, Lapptäcke Och Andra

Video: Fåtöljer Med Ben: På Trä- Och Metallben, På Höga, Tunna Och Andra Ben. Modeller I Stil Med Klassiker, Lapptäcke Och Andra
Video: Spår av liv - Lapptäcken 2024, April
Fåtöljer Med Ben: På Trä- Och Metallben, På Höga, Tunna Och Andra Ben. Modeller I Stil Med Klassiker, Lapptäcke Och Andra
Fåtöljer Med Ben: På Trä- Och Metallben, På Höga, Tunna Och Andra Ben. Modeller I Stil Med Klassiker, Lapptäcke Och Andra
Anonim

En fåtölj med ben är en intressant möbel för ditt hem. Mode för dem håller på att dö ut, förnyas sedan med förnyad kraft. Idag blir dessa modeller populära igen.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som alla andra möbler har en fåtölj med ben sina egna för- och nackdelar. Låt oss stanna kvar vid de positiva aspekterna.

Snygghet

Rummet, som är inrett med en uppsättning möbler med fåtöljer, ser attraktivt ut och har en viss glädje. Dessutom förstorar sådana modeller visuellt rummet på grund av avståndet under sätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt att städa

Stolar med ben är mycket lättare än sina vanliga motsvarigheter. Det tar inte mycket ansträngning att flytta den. Dessutom gör spelrummet under sätet rengöringen mycket enklare.

Olika modeller

Idag kan du i möbelbutiker hitta alternativ som passar alla rumsdesign. Det viktigaste är att bestämma sig för dess stil och färger. Prisklassen är också ganska bred.

Som en nackdel med en stol med ben är det värt att notera dess bräcklighet . Vid frekvent användning lossnar produktens ben. Modeller av trä är särskilt känsliga för detta eftersom det kan torka ut med tiden.

Dessutom, om stolens element är gjorda av material av låg kvalitet, är det osannolikt att produkten håller länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det finns många alternativ för modeller av fåtöljer med ben. Låt oss bo på de mest populära av dem.

Voltaire

Det är en tidlös klassiker. Passar nästan alla interiörer. Perfekt för dem som värdesätter komfort framför allt annat . Stolens stora storlek, mjuka armstöd och hög rygg gör att du kan koppla av i komfort medan du sitter i en sådan modell. Benen är oftast av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, om rummet där Voltaire fåtöljen planeras att installeras är inrett i modern stil kan du hitta ett lämpligt designalternativ … Det kommer att skilja sig från klassikern med mjukare linjer och utstick på den övre delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bergere

Ett annat klassiskt alternativ. Den har en bred sittgrupp och armstöd som sträcker sig in i ryggen . Detta är en bekväm, bekväm, mjuk fåtölj som har varit populär i århundraden. Denna modell kan också hittas i en mer modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilstol

Om du letar efter det perfekta semesteralternativet är den här modellen något för dig. Ryggstödet kan fällas ut så att du kan luta dig ner och till och med ligga . För benen finns antingen en bänk som ibland kan användas som en pall eller ett infällbart stativ under sätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lågryggsdesigner

De är inte avsedda för avkoppling. Ryggstolen är vanligtvis inte högre än axelbladen . Det kan vara antingen fast med armstöd eller separat. Stolens stil kan matchas med vilken rumsdesign som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller utan armstöd

Som namnet antyder har de inget handstöd. Ett bra alternativ för moderna interiörer . Stolarnas form kan varieras. Oftast finns det modeller med höga, tunna metallben. Dessutom används trebeniga modeller i vissa interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj-säng

En karakteristisk egenskap är att den på den utfällda platsen kan fungera som en fullfjädrad kaj, och därför har den en ganska stor sittplats. Varje transformationsmekanism kan väljas utifrån personliga preferenser . Det kan vara både trä- och järnben.

Bild
Bild

Bubble stol

En intressant modell, vars material för tillverkning är akryl. Det liknar en bubbla i form, därav dess namn . Strukturen stöds av ett enda järnben. Dessa stolar är mycket populära. De är ett bra ställe att koppla av, eftersom de tillåter dig att isolera dig något från omvärlden.

Bild
Bild

Stolskål

Det ser lite ut som en bubbelstol, men har en stympad form. Ryggen är låg, upp till axelbladen; som regel fungerar ett metallben som stöd . För avkoppling är denna design inte särskilt bekväm, men den kommer perfekt att komplettera interiören, gjord i klassisk stil.

Bild
Bild

Förutom de ovan nämnda modellerna finns det många andra, till exempel med förkromade ben och armstöd, med lackerade handtag.

Ett stort sortiment låter dig välja en stol med ben för vilken inredning som helst.

Hur väljer man?

När du väljer en eller annan modell av en stol på benen för ditt hem, bör du ta hänsyn till ett antal nyanser.

Ben typ

I klassiska versioner utför benen, förutom deras främsta stödfunktion, en dekorativ roll. De kan vara snidade och förgyllda. Huvudkravet är styrka. Om stolen är massiv och benen är tunna, är det osannolikt att en sådan struktur håller länge . Det är bäst att köpa stolar med ben i massivt trä. Detta material är mycket hållbart.

Bild
Bild

Utseende

Stolens stil ska harmoniskt passa in i det inre av rummet. Det är att föredra att välja en komplett möbeluppsättning. I detta fall kommer rummet att ha ett harmoniskt utseende.

Bild
Bild

Klädselmaterial

Modeller av äkta läder kännetecknas av sin hållbarhet. De är lätta att ta hand om, det finns inga svårigheter att ta bort smuts . Nackdelen är dock det höga priset på sådana stolar. Du kan ge eko-läder företräde. Det är också opretentiöst i underhåll, men har inte hög hållfasthet.

Bild
Bild

Du kan också överväga tygklädsel. Det finns många alternativ som passar alla interiörer. Det är dock mycket problematiskt att ta bort smuts från tyget.

Ryggdesign

Kriteriet är det syfte för vilket du köper stolen. Om det är nödvändigt för avkoppling, ge företräde åt modeller med en hög, vikbar rygg . Annars kan lågryggsdesign övervägas.

Bild
Bild

Sittstorlek

För att bestämma denna parameter måste du sitta i den modell du gillar i butiken. Sätet ska vara tillräckligt brett. Dess höjd från golvet beror på din höjd. Du bör inte välja för djupa modeller, eftersom det är obehagligt att sitta i dem.

Bild
Bild

Rammaterial

De mest hållbara är metall- och träkonstruktioner. Om ramen är gjord av plywood eller spånskiva, kommer en sådan produkt inte att vara hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armstöd

Beror på dina preferenser. Någon är bekväm i en modell med breda armstöd, medan andra kan klara sig helt utan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Det beror på rummets yta och för vilket ändamål produkten köps. Du bör inte välja massiva modeller för ett litet rum . Visuellt kommer en sådan stol att se ännu mer skrymmande ut.

Bild
Bild

Style riktningar

Det finns många stilar av rumsinredning. Baserat på hur rummet är inrett, och du måste välja en stol.

Lantlig stil kännetecknas av att naturmaterial används för tillverkning av fåtöljer.

Trä för stomme och ben, naturligt tyg för klädsel är huvuddragen i en fåtölj i lantlig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska modeller är gjorda av naturligt trä, klädda med dyra tyger, till exempel tapet, läder, jacquard. Sådana stolar är dekorerade med snidade element, förgyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologiska modeller de utmärks av linjernas tydlighet, frånvaron av onödiga dekorativa detaljer. De kommer att komplettera ett rum inrett i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blir mer och mer populär fåtöljer … Deras klädsel är gjord av olika tyger. Sådana modeller kommer att se fördelaktiga ut i ett rum inrett i skandinavisk eller lantlig stil.

Bild
Bild

Fåtöljer i empirestil kännetecknas av lyxen i materialet från vilket de är gjorda, och särskild uppmärksamhet ägnas åt dekorativa element. För benen och ramen är materialet naturligt trä, och tapet används oftast för klädsel.

Bild
Bild

Fåtöljer med ben kan utföras i skandinavisk stil. Deras främsta drag är klädselns färg. Oftast är det vita eller kalla färger - blå, grön, lila, blå. Sådana modeller är lämpliga för små utrymmen, eftersom de skapar illusionen av rymden.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Ovan har vi undersökt vilka stilar av fåtöljer som finns, hur man väljer dem korrekt och vad man ska leta efter. Jag skulle vilja visa de mest framgångsrika alternativen.

Snygg olivklädsel kontrasterar väl och ger en touch av friskhet till vardagsrummet, inrett i beige och bruna toner. Snygga fåtöljer fungerar som ett bra ställe att koppla av på, men rör inte om utrymmet.

Bild
Bild

Klassisk modell . Snidade ben ger det nåd och lätthet. Den beige klädseln ger en viss svårighetsgrad.

Bild
Bild

Ett bra alternativ om stolens huvudroll är en plats för avkoppling . Ett högt, brett ryggstöd, bekväma armstöd gör att du bekvämt kan slå dig ner i det efter en hård dags arbete.

Bild
Bild

En ensemble av lapptäcke fåtöljer . Detta är ett bra alternativ för ett sommarboende eller en veranda. Stark ram, ljusa färger - det här är de viktigaste fördelarna med denna modell.

Bild
Bild

Bubbelstolen är en snygg lösning för ditt hem . Detta är en bekväm viloplats som gör att du kan vara ensam med dig själv, göra det du älskar, till exempel att läsa en bok.

Rekommenderad: