Skandinaviska Fåtöljer: Hur Man Väljer En Liten Fåtölj? Stilfunktioner Och En översikt över Moderna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Skandinaviska Fåtöljer: Hur Man Väljer En Liten Fåtölj? Stilfunktioner Och En översikt över Moderna Modeller

Video: Skandinaviska Fåtöljer: Hur Man Väljer En Liten Fåtölj? Stilfunktioner Och En översikt över Moderna Modeller
Video: IKEA FURNITURE ARMCHAIRS CHAIRS OTTOMANS SHOP WITH ME SHOPPING STORE WALK THROUGH 4K 2024, Maj
Skandinaviska Fåtöljer: Hur Man Väljer En Liten Fåtölj? Stilfunktioner Och En översikt över Moderna Modeller
Skandinaviska Fåtöljer: Hur Man Väljer En Liten Fåtölj? Stilfunktioner Och En översikt över Moderna Modeller
Anonim

Varje ägare drömmer om att skapa en original och unik inredning i sin lägenhet. I det moderna samhället är den kalla och lockande skandinaviska stilen högt värderad. Fåtöljerna är av särskilt intresse för finsmakare av nordlig skönhet. Stoppade möbler i skandinavisk stil är mycket bekväma, funktionella och enkla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Interiörens historiska hemland kännetecknas av hårda klimatförhållanden. I detta avseende försöker formgivarna förmedla atmosfären av snötäckets renhet och den friska luftens friskhet. Följande funktioner är inneboende i den nordiska stilen:

  • ljusa, ljusa nyanser;
  • enkelhet;
  • en stor mängd vitt utrymme;
  • mångsidighet.

Klädda möbler i denna stil har inte pretentiös inredning och luddiga färger. Fåtöljen och soffan är som regel gjorda i kalla färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjukningen av färgen beror på inslag av naturligt trä, ljusa mattor och intressanta detaljer i varma färger. Stolarna i skandinavisk stil har följande funktioner:

  • runda former uppdelade i segment;
  • stora fåtöljer kan ha en quiltad rygg;
  • ben, rygg och armstöd är inte dekorerade med snygga mönster och invecklade ristningar;
  • multifunktionalitet hos vissa modeller: även en liten fåtölj tillverkad i nordisk stil kan ha en fällmekanism och fungera som en extrasäng;
  • som regel, för stoppning av stoppade möbler, väljs ett praktiskt, grovt tyg av en enda färg, med undantag för dekorativa kuddar, på vilka snygga mönster kan avbildas;
  • fåtöljens armstöd är i de flesta fall mjuka, men det finns modeller med dessa delar av trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De stoppade möblerna i nordisk stil är i perfekt harmoni med inredningsdetaljer i varma färger, gjorda av trä, ibland med glaselement. Den nordiska stilen kännetecknas av ljusa färger . Dessutom hålls hela interiören i lägenheten i denna ton. Späd den med bara små ljusa drag - dekorativa kuddar, gardiner och ljuskronor. Till exempel kan en strikt läderfåtölj dekoreras med ett mysigt lapptäcke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Stolar i skandinavisk stil har en lakonisk design. Normalt har modellerna två varianter: med och utan armstöd . Stora, mysiga fåtöljer i pastellfärger (grå, grädde, sand och brun) passar för rymliga rum och fungerar ofta som ett komplement till soffan. Små stolar och puffar i nordisk stil är lämpliga för ett miniatyrrum. Rotting gungstolar är också mycket populära. De kommer att skapa en obeskrivlig atmosfär av komfort i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Att skapa atmosfären i ett kallt men elegant land i ditt hem är inte en knepig affär. Det viktigaste är att välja interiörartiklar av hög kvalitet. När du köper en eller annan modell av stoppade möbler, var uppmärksam på rekommendationerna som presenteras.

  • Du kan bara köpa en värdig produkt i specialiserade salonger. Möblerna blir billigare på marknaden, men dess kvalitet kommer sannolikt inte att tillfredsställa köparen.
  • Stolen får inte skadas eller bäras. Förekomsten av repor på en slät yta bör varna dig.
  • Lyxiga soffor och fåtöljer i skandinavisk stil, tillverkade av äkta läder, är inte överkomliga för alla. Alternativet blir en elitmodell med textilbeläggning. Stylister rekommenderar att du väljer naturliga tyger: bomull, tjockt linne, gobeläng, jacquard eller matt. I detta fall bör mönstret vara fasthållet. Oftast talar vi om en horisontell remsa eller stor cell.
  • Det är bättre att inte blanda den nordiska stilen med andra. Till exempel, i en lägenhet vars dekoration motsvarar barocken, är enkla stoppade möbler osannolikt lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Mångsidigheten hos de "skandinaviska" fåtöljerna gör att de kan placeras i alla rum. Till exempel är både stora lädervaror och miniatyrmodeller lämpliga för hallen. Deras färger kan vara väldigt olika: från blek persika till rik brun. I vardagsrummet kombineras fåtöljer perfekt med en inbyggd garderob, enkla rektangulära sängbord och byråer av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är modeller i ljusa nyanser i perfekt harmoni med skåpmöbler med glaspartier. Syntes av stora beige fåtöljer och snövit design med en blank yta är också tillåten. När det gäller sovrummet passar miniatyrfåtöljerna bra med den rymliga dubbelsängen. Ett omfattande lurvigt överkast kommer att komplettera kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardinerna i rummet där de stoppade möblerna i skandinavisk stil är vanligtvis vanliga. Det är produkterna i mörka färger som ser spektakulära ut. Det är bättre att välja lätta, viktlösa material (siden eller chiffong). Många fans av "kall" minimalism föredrar rullgardiner eller persienner. Mot deras bakgrund ser snövit fåtöljer och en soffa bara fantastiskt ut.

Bild
Bild

När det gäller ljuskronan är originalmodeller välkomna. Till exempel föredrar oftast älskare av nordisk stil monokromatiska produkter tillverkade i form av geometriska former. Väggarna är vanligtvis dekorerade med målningar med marint tema eller inramade familjefotografier.

Bild
Bild

Så här kan rummen se ut där de skandinaviska stolarna finns

Fåtöljer i skinn i skandinavisk stil, i kombination med ljusa skåpmöbler, ser väldigt imponerande ut

Bild
Bild

"Nordiska" fåtöljer i sovrummet kommer att fungera som en original "touch" i interiören

Bild
Bild

Lätta stoppade möbler är i perfekt harmoni med vanliga gardiner

Rekommenderad: