Pallfåtölj (37 Bilder): Designalternativ. Hur Gör Man Det Själv Från Träpallar?

Innehållsförteckning:

Video: Pallfåtölj (37 Bilder): Designalternativ. Hur Gör Man Det Själv Från Träpallar?

Video: Pallfåtölj (37 Bilder): Designalternativ. Hur Gör Man Det Själv Från Träpallar?
Video: Idéer För Återvinning träpallar 2024, Maj
Pallfåtölj (37 Bilder): Designalternativ. Hur Gör Man Det Själv Från Träpallar?
Pallfåtölj (37 Bilder): Designalternativ. Hur Gör Man Det Själv Från Träpallar?
Anonim

Gör-det-själv-möbler är det som gör inredningen i ditt hem exklusiv, och det är också en stor komplimang till ägaren. Många ger efter för sådana kreativa experiment och tror att hemlagade möbler är dyra . Men verkliga exempel motbevisar denna åsikt - till exempel pallstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sådana möbler passar perfekt in i den minimalistiska stilen - de är demokratiska, självförsörjande, uttrycksfulla. Om du har ett loft eller Provence -stil interiör, kommer pallmöbler att hitta sin plats här också.

De ovillkorliga fördelarna med sådana möbler:

  • miljövänligt - naturmaterial är att föredra i praktiskt taget alla interiörer;
  • råvaror är praktiska att arbeta med - pallar är perfekt sågade med både hand- och elverktyg;
  • du kan experimentera med storlekar, former, mönster;
  • sådana föremål kommer att vara kompakta, mobila, ergonomiska;
  • det är alltid ett originalverk som lockar uppmärksamhet;
  • möbler görs snabbt, processen tar inte veckor;
  • kostnaden för möbler blir låg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dess nackdelar är villkorade: en stol av pallar kommer sannolikt inte att kunna tjäna på många år i rad. Men ändå, med rätt vård i ett dussin år (minst), kommer möblerna att fungera.

Måste tillfredsställa stilen också: även om du kommer ihåg om det populära idag fusion och eklekticism , kan du leka med alternativen för att inkludera en sådan stol i husets design. Många människor utrustar den som en tillfällig åtgärd, till exempel en stol för en hyrd lägenhet. Men även när de måste flytta kan de inte skilja sig från det och föra det till den permanenta inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Huvudindelningen rör syftet med denna möbel. Om en pallstol är utformad för trädgården blir det trädgårdsmöbler . Om det är tänkt att placeras på en balkong blir det balkongmöbler. Men ofta blir en sådan stol en integrerad del av vardagsrummet, köket och till och med sovrummet. Sådana modeller används aktivt i studiolägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fundera över vad stolar kan vara

Gata . Till exempel bestämde du dig för att dekorera din trädgård med dem, skapa en bekväm plattform för kommunikation och tedryck där. Ett stort bord, sidobänkar är fantastiska. Men om du vill ha något mer mysigt och bekvämt, ta pallar och gör en snygg stol på en helg, för vilken hushållen fortfarande kommer att slåss.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bred . Ibland är det svårt att ens säga om det är en fåtölj eller en liten soffa. Sådana möbler kan ses i barnrum eller korridorer. Förresten, en utmärkt lösning för korridoren - du behöver inte lägga pengar på samma typ, inte alltid bekväma banketter.

En pallstol kompletteras med kuddar i rätt färgschema - och du får en billig hallinredning, en bekväm plats att sitta, knyta skosnören osv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små . Detta är en stol för en, och den är inte skapad för avkoppling och så att du kan falla isär i den. Detta kan till exempel vara en balkongstol som används så att en person som vårdar en miniträdgård på balkongen kan sitta ner, läsa något, göra några mindre manipulationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Accentuerad . Det betyder att du gör en stol som omedelbart fångar alla ögon. Var du än placerar den i huset ser det ut som en fullvärdig ägare överallt.

Vanligtvis är detta en bred stol, brutal, kanske med en gammaldags känsla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grupp . Fallet när du bygger mer än en stol, men en hel grupp på en gång. Detta alternativ är vanligtvis valt för utemöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är därför det är intressant att göra möbler med egna händer, att varje gång det finns en renhet av kreativ avsikt i den här verksamheten, sökning och intriger - vad som kommer att visa sig i slutändan. Men för att bli riktigt bra måste du följa en viss algoritm.

Tillverkningsteknik

Själva pallar kan vanligtvis köpas på byggarbetsplatser. Kontrollera alla pallartiklar innan du köper: det är viktigt att de är fria från sprickor och andra synliga defekter. Om pallarna redan har använts till något måste de tvättas noggrant och rengöras. För att den framtida produkten ska vara av hög kvalitet, slipa pallarna noggrant, ta bort olika grovheter, oegentligheter från dem (detta görs med sandpapper eller en slipmaskin).

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket av verktygen du behöver:

  • borra med en uppsättning borrar;
  • metallhörn, skruvar, brickor, andra fästelement;
  • sandpapper (olika kornstorlekar);
  • färger och lacker för skydd av träkonstruktioner och deras målning;
  • ytterligare enheter - pennor, linjaler, måttband, bågfil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du redan har rengjort och slipat pallarna med egna händer är det dags att börja grunda träet. Detta måste göras - detta kommer att avsevärt minska riskerna för skador på trädet av en svamp, barkbagge. Slutligen kommer det att förhindra att framtida möbler ruttnar.

Här är en steg-för-steg-instruktion om hur du skapar en stol av pallar

  1. Pallen ska skäras över . Snittlinjen kan vara mittbrädan. Det måste lämnas intakt, eftersom det kommer att hålla ihop ytorna. Den breda delen av pallen kommer att vara stödet för den framtida stolen.
  2. För att bygga baksidan måste du bilda samma del från den andra pallen . Båda elementen ska fästas ihop. Det är viktigt för detta att korrekt ställa in vinkeln. För att ryggstödet ska fästa helt på stödet skärs träet något från dess ände. Fästet är fixerat på självgängande skruvar och metallhörn. Beslagen måste vara starka, nya, så att modellen inte böjer sig.
  3. Förstärkning av stödbenen . För benen kan du ta vad som helst, till exempel samma pallar. De kan skruvas vertikalt på stödet från båda sidor - de kommer att bli armstöd för stolen samtidigt. Men metallben är också möjliga.
  4. Dessutom behöver strukturen dekoration, utan detta blir stolen helt enkelt ansiktslös . Det mest uppenbara alternativet är att måla strukturen. Alla färger, efter eget gottfinnande. Trädgårdsstolen kan till och med göras mångfärgad om du vill att den ska vara efterfrågad bland barn. Du behöver inte måla stolen alls, utan helt enkelt protonera den, blötlägg den med fläck.
  5. Ett annat alternativ till måleri är klädsel . Ett fyllmedel, mjukt skumgummi används vanligtvis under det. Det är möjligt att inte stoppa stolen, utan bara att förbättra den med en mjuk rygg och en mjuk sits. Dessa är fästa lock (som påminner om mattor), inuti vilka det finns skumgummi, och ovanpå finns en ljus klädsel. På sådana mattor kan du sy flera uppsättningar omslag, som varierar beroende på ägarnas stämning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också bara lacka träet. Om du inte vill ha färg, men den naturliga trästrukturen räcker för att tillgodose de estetiska kraven hos de designade möblerna, är lackbeläggning den rätta lösningen.

Visst, efter att ha gjort en sådan stol kommer du att vilja ha nya experiment med riktigt bekväma, multifunktionella pallar. Du kan göra ett soffbord som en uppsättning för stolen. Och det är bekvämt att göra sin bordsskiva i form av glas, som kan beställas efter bordets storlek.

Hyllor, ställningar och till och med fullvärdiga garderober kan också tillverkas av pallar . Och om det här är ett sommarstugalternativ, dekoration av en veranda eller loggia - sådana uppsättningar kommer att vara ett utmärkt budgetfynd. Och i en vanlig lägenhet kan en fåtölj och ett soffbord bli en inre höjdpunkt.

Rekommenderad: