IKEA Datorstolar: Barnstolar Och Vuxna Datorstolar. Hur Väljer Jag En Stol För Ditt Hem?

Innehållsförteckning:

Video: IKEA Datorstolar: Barnstolar Och Vuxna Datorstolar. Hur Väljer Jag En Stol För Ditt Hem?

Video: IKEA Datorstolar: Barnstolar Och Vuxna Datorstolar. Hur Väljer Jag En Stol För Ditt Hem?
Video: Ikea Chairs 2024, Maj
IKEA Datorstolar: Barnstolar Och Vuxna Datorstolar. Hur Väljer Jag En Stol För Ditt Hem?
IKEA Datorstolar: Barnstolar Och Vuxna Datorstolar. Hur Väljer Jag En Stol För Ditt Hem?
Anonim

I processen med utbildning, kreativitet och arbetsaktiviteter tvingas människor att lösa många problem. För att uppnå goda resultat behöver du en välutrustad arbetsplats. För att göra detta bör du köpa en IKEA -stol eller datorstol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

IKEA -märket är inte bara populärt - det har blivit synonymt med prisvärd kvalitet. Dessutom gäller detta alla kategorier av varor, inklusive möbler för arbete och studier. Bland deras fördelar är:

  • attraktiv design;
  • enkel användning;
  • miljövänlighet;
  • hög kvalitet;
  • överkomliga priser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är ett ytterligare incitament för att köpa en stol detta företags rykte och många köpares recensioner.

Sådana möbler är så vanliga att även om staden inte har en egen butik kan du enkelt hitta mellanhänder som levererar produkter. MEN Du kan överväga i detalj och välja allt du behöver på den officiella webbplatsen.

Bild
Bild

I IKEA -katalogerna hittar du ett stort antal arbetsstolar och fåtöljer. Vid första anblicken är de lika, men det är skillnad mellan dessa artiklar. Stolen är placerad som en sittgrupp vid ett skrivbord som kan användas av en person. Den består av ett ryggstöd, ett säte och ett stöd (ben, stöd, etc.). Fåtöljen, å andra sidan, är ett slags den, den utmärks av stor komfort och mjukhet; förutom huvuddelarna kan den innehålla armstöd, nackstöd och fotstöd. Men i moderna modeller kan dessa två koncept delvis ersätta varandra.

På sajten är alla sådana möbler indelade i kategorier:

  • för ett skrivbord;
  • spel (på en dator);
  • konferensstolar;
  • kontor.

I princip kan alla ovanstående sorter användas hemma om de är lämpliga för deras egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är utformningen av stolar för vuxna och barn vid första anblicken liknande. Det finns emellertid flera särdrag mellan dem:

  • mått;
  • uppskattad belastning;
  • design och färgpalett;
  • elementjusteringssystem.

Kraven på barnmodeller är strängare - allt syftar till att bevara hälsan hos en ung kropp.

Bild
Bild

Förutom, IKEAs övergripande tillvägagångssätt för möbeldesign är värt att notera … Förutom fåtöljer innehåller deras sortiment mattor som kan skydda golvet och speciella fotstöd som gör att du kan ta den mest bekväma positionen.

Modellöversikt

Uppdelningen i arbetsstolar för vuxna och barn är ganska godtycklig. Smalt säte, lätta modeller kan endast användas av yngre studenter . Även om stolen vid första anblicken tål en vuxen kan den gå sönder när som helst och orsaka skada. Om barnet är ganska stort eller tonåring kan den vuxna modellen användas.

För vuxna

Stolar för vuxna syftar till att organisera en välorganiserad arbetsplats både hemma och på kontoret. Ett bekvämt läge och rätt inställning gör att du klarar all aktivitet och får utmärkta resultat. Bland IKEA -sortimentet kan följande modeller särskiljas.

Odger - vid en första anblick en enkel modell, men individuella detaljer i form av rundade kanter och gjutna armstöd gör det mycket bekvämt. Lätt att montera utan verktyg, inga ansträngningar eller specialprodukter krävs för underhåll. Färger - beige och antracit.

Bild
Bild

" Fjellgerbet " - en original stol-stol, som kombinerar ett ryggstöd av bokplywood med ekfaner och en mjuk sits med ett behagligt tygöverdrag. Formen på alla delar görs med hänsyn till kroppens egenskaper.

Ett bra alternativ för en inredning i ekostil.

Bild
Bild

Longfjell - snygg stol, utrustad med korsryggstöd och en mekanism som justerar höjden, samt ryggstödets vinkel vid svängning. Sitsen är bred, mjuk, med tygklädsel och polyuretanfyllning. Produkten är säker, hållbar och stabil och levereras med 10 års garanti. Det finns en version med armstöd.

Bild
Bild

" Hattefjell " - en vacker fåtölj med en attraktiv design, som domineras av flytande linjer och pastellfärger (beige, rosa och grått). Mekanismer installeras vid basen som gör att du kan justera produkten enligt individuella parametrar. Det mjuka, bekväma sätet gör att du kan spendera flera timmar i det utan tecken på trötthet. Denna modell kan kompletteras med armstöd om så önskas.

Bild
Bild

Ervfjellet - en fåtölj i modern stil. En hög rygg med nackstöd och en krökning i botten kommer att lindra stress från ryggen, medan mesh -locket ger ventilation. Stolens design gör det möjligt att anpassa den till en person av vilken fysik som helst. Material - stål, gjuten plywood, aluminium. Epoxibeläggning, polyester, fyllning - polyuretan, dekor - läder. Färgerna är svart, vit, blå och grå.

Bild
Bild

" Alefjell " - en fåtölj med en ädel guldbrun nyans. Det tillhör högprissegmentet, vilket förklaras av närvaron av ett mjukt säte, ryggstöd och armstöd med läderöverdrag. Dessutom kan inte bara sitsens höjd och djup justeras här, utan även ryggstödets läge.

Fåtöljen ser respektabel ut och kommer att matcha ett klassiskt inrett kontor.

Bild
Bild

För barn

IKEA: s webbplats säger att alla parametrar för stolar för ett barnrum, inklusive deras form, material och färg, skapas med hänsyn till egenskaperna hos denna åldersgrupp. Dessutom beskrivs i beskrivningen av vissa modeller att de är avsedda för barn från 8 år, eftersom det finns mindre stolar för förskolebarn. Så, om barnet ständigt är engagerat i pedagogiska eller kreativa aktiviteter kan en av följande modeller övervägas.

" Yules "- en skrivbordsstol med justerbar sitthöjd och hjul med säkerhetsbroms (fungerar endast under personen som sitter på den). Det gjutna plywoodsätet har en elegant design och finns i tre färger - vitt, rosa och blått.

Bild
Bild

Skolberg, Sporren - har en liknande design, de är snurrstolar med ett säte i polypropylen och ett stålstöd. De stöder din rygg väl, hjälper dig att slappna av och ställa in på jobbet. Hjulen på spindeln har ett lås och en gummibeläggning som är kompatibel med alla typer av golv. Trots god kvalitet och ett stort utbud av vackra nyanser är priset ganska lågt.

Bild
Bild

" Snille " - en budget vit stol med rejäl hård rygg och sits. Om det behövs kan den kompletteras med en mjuk kudde eller ett lock. Denna produkt, liksom alla andra, har testats för lämplighet för hushållsbruk.

Bild
Bild

" Alrik " - blå eller röd modell med en bekväm mesh i ryggen. Förutom sin kompakta storlek och eleganta utseende har den ytterligare ett stort plus - enkel rengöring.

Denna lätta och bekväma stol passar både små barn och vuxna.

Bild
Bild

" Sven-Bertil "- vit modell, vars övre del är tillverkad av laminerat faner. Trots detta är sätet halkfritt och dess form ger större komfort.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Bland sortimentet av IKEA -sortiment är det ganska svårt att avgöra valet av rätt modell. Därför bör flera faktorer beaktas.

Hög kvalitet är det första kravet på alla stolar och fåtöljer. Möbler måste vara hållbara och material säkra

Efter att ha tagit emot och monterat stolen är det nödvändigt att kontrollera dess stabilitet, tillförlitligheten hos fästena och hur väl de inbyggda mekanismerna fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sätets mjukhet och närvaron av armstöd beror på hur mycket tid en person tillbringar vid bordet

Avtagbara delar är mer bekväma, men om en hård sits kommer i vägen kan ett lock användas. Ryggstödsmaterialet och klädseln måste andas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man tror att enklare modeller är att föredra för små barn, eftersom att röra sig på hjul, gunga eller svänga kommer att tjäna som en distraktion och en för mjuk sits förstör hållningen. Denna åsikt är kontroversiell, men som vuxna kommer ytterligare funktioner att göra arbetet enklare och roligare

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar som kan justeras i höjdled kan spara pengar när ditt barn växer. En för stor stol kan dock bara göra mycket skada. För att förstå hur bekväm en person är måste du kontrollera hans passform

Det ska finnas en rätt vinkel mellan underbenet och låren, med fötterna stadigt på golvet och ryggen mot stolens rygg. För yngre elever ska armbågar ligga på bordet, men armstöd krävs för en datorstol.

Bild
Bild

Ett rum kommer att se vackert ut om alla objekt i det väljs enligt en gemensam egenskap - färg, form, material. Ljusa färger väljs inte bara av barn, utan också av vuxna - detta hjälper till att komma igång med arbetet med nöje

Bild
Bild

En översikt över kontorsstolen Markus från IKEA väntar dig vidare.

Rekommenderad: