Trappsteg Med Fem Steg: Aluminium Och Stål Dubbelsidiga Femstegsmodeller. Hur Väljer Jag En Trappstege Av Metall Eller Trä Med Breda Steg För Ditt Hem?

Innehållsförteckning:

Video: Trappsteg Med Fem Steg: Aluminium Och Stål Dubbelsidiga Femstegsmodeller. Hur Väljer Jag En Trappstege Av Metall Eller Trä Med Breda Steg För Ditt Hem?

Video: Trappsteg Med Fem Steg: Aluminium Och Stål Dubbelsidiga Femstegsmodeller. Hur Väljer Jag En Trappstege Av Metall Eller Trä Med Breda Steg För Ditt Hem?
Video: How to Fix Squeaky Stairs 2024, Maj
Trappsteg Med Fem Steg: Aluminium Och Stål Dubbelsidiga Femstegsmodeller. Hur Väljer Jag En Trappstege Av Metall Eller Trä Med Breda Steg För Ditt Hem?
Trappsteg Med Fem Steg: Aluminium Och Stål Dubbelsidiga Femstegsmodeller. Hur Väljer Jag En Trappstege Av Metall Eller Trä Med Breda Steg För Ditt Hem?
Anonim

Varje person minst en gång, men var tvungen att balansera på ett bord eller en pyramid av stolar för att komma till föremål som ligger under taket eller ännu högre, om vi talar om gatan. Denna situation kan knappast kallas bekväm eller säker. Även om lösningen är ganska enkel - att köpa en trappstege. Det måste finnas bland inventarierna och kan komma till nytta när som helst. Därför måste valet av en trappstege närmar sig noggrant, efter att ha utvärderat alla dess egenskaper. Den mest populära modellen är femstegsstegen. Populärt erkännande är inte av misstag, eftersom det har många positiva egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

I vid bemärkelse förstås en trappstege som en hopfällbar stege, efter installationen av vilken en struktur som liknar en triangel erhålls. I de enklaste modellerna lyfter en av sidorna och den andra stöder. Lyft består av:

  • parallella ställ;
  • steg och plattformar (vi överväger modeller med 5 steg, inklusive en plattform);
  • säkerhetsbåge, som är en ledstång.

I alla femstegsmodeller måste lyftsidan och stödsidan anslutas med en speciell slips parallellt med golvet. Det krävs för alla stegar av denna höjd och är viktigt för att bibehålla en stabil ramställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare delar inkluderar:

  • hyllor för hushålls- och byggvaror;
  • hållare för verktyg och skopor;
  • gummi- eller plastkuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om stegen för lyft är placerade på stöddelen kan stegstegen kallas dubbelsidig. För att göra det bekvämt att arbeta på båda sidor kompletteras produkten vanligtvis med en plattform utan handstöd.

Ofta i de medföljande dokumenten för stegstegen anges dess parametrar . Nyckeln är höjd. I en redan installerad produkt är höjden till den övre plattformen drygt 100 cm (detta värde beror på avståndet mellan stegen). Dessutom kan längden på själva produkten när den viks uppgå till 170 cm (beroende på storleken på säkerhetsbågen). Denna indikator är ganska viktig för transport och lagring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ytterligare två höjder som kan anges på förpackningen - dessa fungerar och når . Beroende på tillverkare kan de skilja sig något, men beräkningsprincipen är densamma för dem. Arbetet är höjden till nivån på utsträckta armar, när personen intar den övre positionen på stegen. Och uppnåelig - höjden till fingernivån höjd upp. Vanligtvis tas en persons medellängd för beräkningen. Låt oss ta höjden till plattformen - 103 cm. Och höjden från golvet till en persons upphöjda händer - 197 cm. Genom att lägga till dessa två värden är den maximala markeringen som han kan nå 300 cm (eller 3 m). Detta maximum kan enkelt beräknas själv.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Femstegsstegen har många fördelar.

  • Det är denna höjd som är lika bekväm för arbete både inomhus och utomhus. Den är lämplig för både inhemska behov och professionella aktiviteter.
  • För att installera en stege behöver du inga speciella färdigheter eller ansträngningar.
  • Som regel gör produktens storlek och vikt när den är vikt den lätt att transportera med transport och flytta manuellt.
  • Jämfört med en vanlig stege kan den användas i ett öppet område, eftersom stödet redan ingår i satsen.
  • För ojämna ytor finns modeller med stabilisatorer som gör att du kan anpassa trappstegen till terrängen (till exempel på en trappa).
  • Det finns ett stort antal modeller som skiljer sig åt i material, kostnad och funktion. Du kan hitta en ganska prisvärd stege med rätt parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna är främst relaterade till egenskaperna hos en viss modell . Till exempel, på grund av tillverkarens önskan att spara pengar, är fästelementen och utformningen av stegen kanske inte tillräckligt pålitliga. Detta är dock mer en valfråga. Dessutom kan det uppstå problem med korrekt installation och efterföljande drift.

Här är det nödvändigt att studera instruktionerna och komma ihåg att rörelser fortfarande begränsas av stabiliteten i själva stegen.

Bild
Bild

Typer av material

Utöver konstruktionen skiljer sig stegen åt i tillverkningsmaterialet.

  • Aluminium . Mest populära trappsteg. Mycket lätt och relativt billig. Svagt mottaglig för påverkan av den yttre miljön. Trots att aluminiumstyrkan är låg tål stegar av den en ganska stor vikt. Vid intensiv användning kan dock en sådan produkts livslängd visa sig vara mycket kort. Därför krävs en noggrann tillståndskontroll före varje användning. Misslyckade fall eller stötar kan böja fjäderbenen, vilket är förenat med förlust av stabilitet.
  • Stål . De anses vara de mest hållbara. I olika konfigurationer kan de väga nästan dubbelt så mycket som aluminium. Detta gör det svårt att transportera, men ger samtidigt större stabilitet. Normalt bearbetas produkter i tillverkningen för att öka deras motståndskraft mot korrosion. Utformningen av stålstegar är ganska omfattande. Alla metalldelar är målade, stegkuddar och handledsstöd kan också färgas. Stegplattor av stål anses vara de mest pålitliga.
  • Trä . De är mindre och mindre vanliga på grund av materialets nyckfullhet. Fukt eller för torr luft skadar träet. Om sprickor uppstår är det osäkert att använda en trappstege. Liksom alla träprodukter kostar det en storleksordning dyrare än ovanstående. Men på grund av sitt attraktiva utseende lämnas det ofta som ett dekorativt föremål. Speciellt på de platser där hjälp av en trappstege ständigt behövs. Till exempel på ett bibliotek, utställningscenter, etc. Dessutom är de nästan lika starka som stålprodukter.
  • Glasfiber . De kan kallas en nyhet. De har nästan alla fördelar med ovanstående - styrka, lång livslängd, fukt och UV -beständighet. Den kan användas både hemma och utomhus - i alla väder. Alla produkter har en ganska snygg design. Dessutom är detta material säkert när du arbetar med el och väljs oftast av proffs. Det enda negativa är det höga priset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en eller annan trappstege måste du bestämma vilka egenskaper, förutom femstegsdesignen måste den ha.

  • Först måste du ta reda på var stegen ska användas. Om du bara är hemma kan du ignorera vad den är gjord av. För utomhusbruk måste materialet vara fuktbeständigt.
  • Om mer än en person kommer att använda stegen, använd den starkaste modellen, avsedd för vikt upp till 150 kg. Detsamma gäller användningsintensiteten. En kvinna med genomsnittlig byggnad som installerar en trappstege för att hänga gardiner tre gånger om året kan välja nästan vilken som helst.
  • Särskilda krav gäller reparationsutrustning. Glöm inte bort ytterligare plattformar och hållare - de kommer inte att vara överflödiga.
  • Tunga modeller saknar manövrerbarhet. För att ordna om dem mindre ofta och spendera mindre energi bör du vara uppmärksam på trappstegen, där stegen ligger på båda sidor.
  • Ju bredare och djupare steg, desto lättare är det att klättra upp dem. Detsamma gäller webbplatsen. Det är bättre om de har höjda skåror eller halkskydd.
  • Produkten bör inspekteras omedelbart före köpet. Ingen del ska böjas. Fästelementen förtjänar särskild uppmärksamhet - de ska inte vara lösa. Alla vassa kanter är vanligtvis skyddade med plast. Detsamma gäller botten av ramstolparna - utan plastlocken kan de skada golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om bristerna upptäcktes redan under driften (till exempel har fällmekanismen fastnat eller stegen svänger, det är ojämnt), är det bättre att avstå från att använda den eller kontakta en annan person som kan säkra dig.

Rekommenderad: