Spelstolar (55 Foton): Hur Väljer Man En Bra Spelstol? Cougar- Och Byråkratmodeller, Andra Fåtöljer Med Och Utan Belysning

Innehållsförteckning:

Video: Spelstolar (55 Foton): Hur Väljer Man En Bra Spelstol? Cougar- Och Byråkratmodeller, Andra Fåtöljer Med Och Utan Belysning

Video: Spelstolar (55 Foton): Hur Väljer Man En Bra Spelstol? Cougar- Och Byråkratmodeller, Andra Fåtöljer Med Och Utan Belysning
Video: Don't Buy a "Gaming Chair" - Office Chair vs. Gaming Chair Round-Up & Review 2024, Maj
Spelstolar (55 Foton): Hur Väljer Man En Bra Spelstol? Cougar- Och Byråkratmodeller, Andra Fåtöljer Med Och Utan Belysning
Spelstolar (55 Foton): Hur Väljer Man En Bra Spelstol? Cougar- Och Byråkratmodeller, Andra Fåtöljer Med Och Utan Belysning
Anonim

En av de mest populära hobbyerna idag är videospel. Uppenbarligen kräver en sådan hobby en stor mängd utrustning: en dator, ett tangentbord, en spelmus, etc. Samtidigt tror inte alla att förutom teknisk utrustning spelar stolen på vilken spelaren sitter också en viktig roll.

Denna möbel ska vara så bekväm och funktionell som möjligt, eftersom den varje dag används under lång tid . Idag kommer vi i vårt material att prata om vilka funktioner som är inneboende i spelstolar och hur man korrekt närmar sig sitt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och krav

Varje professionell esportspelare kommer att berätta att en spelstol (eller spelstol) är samma viktiga attribut som en PC (persondator). För spelare som tillbringar en betydande del av sin tid vid datorn är det mycket skadligt att sitta i en vanlig stol som inte har den nödvändiga komforten och bekvämligheten . Detta beror främst på att vanliga stolar inte är avsedda för lång sittning, de kan orsaka obehag och orsaka dålig hållning.

Specialiserade datorstolar har ett antal fördelar jämfört med traditionella och bekanta stolar: de har till exempel en höjdjusteringsfunktion, ett bekvämt ryggstöd, bekväma armstöd och många andra tilläggsfunktioner. De specifika komponenterna beror på den valda stolmodellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på några av de viktigaste egenskaperna som nödvändigtvis måste finnas i en spelstol:

  • pålitlig och hållbar konstruktion;
  • metallbas;
  • avancerad funktionalitet;
  • ergonomisk design;
  • närvaron av ett nackstöd.

Det är tack vare närvaron av sådana ytterligare funktioner som spelstolar är särskilt populära och efterfrågade bland cybersportare. Samtidigt bör man komma ihåg det faktum att de kännetecknas av ett ganska högt pris, och därför är de inte tillgängliga för köp för varje person.

Denna faktor är den viktigaste och främsta negativa egenskapen hos den beskrivna möbeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

På grund av det faktum att specialiserade spelstolar blir allt mer utbredda , är olika tillverkare engagerade i utveckling och lansering av nya och förbättrade modeller . Så idag kan du på marknaden hitta läderfåtöljer med belysning, barnmodeller med fotstöd, professionella ortopediska stolar, tygstolar med bildskärmar, sportmodeller för ett barn, ventilerade säten för bilsimulatorer, modeller med rattstativ, stolar, vid tillverkningen av vilket naturmaterial användes, etc. För användarens bekvämlighet delar tillverkarna alla modeller av spelstolar i flera kategorier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Regelbunden

Stolar som tillhör denna kategori har bäst valuta för pengarna. Således, de är tillgängliga för nästan varje person, men samtidigt har de tillräcklig funktionalitet . Dessa modeller är perfekta för nybörjare. Till utseendet kan stolen likna en kontorsstol, men det finns också modeller med en ovanlig design. I form kan stolen vara skålformad eller den så kallade "gästen".

Om du funderar på att köpa en vanlig spelstol bör du tänka på att den inte passar alla . Det optimala valet av en sådan möbel kommer att vara för de människor som är vana vid att självständigt styra sin hållning.

Dessutom bör man komma ihåg att tillgången på ytterligare element och tillbehör i sådana modeller är mycket begränsad. Å andra sidan är det ganska lätt att hitta sådana stolar - de finns och säljs i nästan alla möbelbutiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ergonomisk

Ett särdrag hos stolar i denna kategori är deras ergonomiska design, som kombinerar användningen av stolar med hög komfort och bekvämlighet . Den traditionella funktionella egenskapen hos sådana stolar är närvaron av ett system, tack vare vilket användaren kan justera ryggstödets lutning och stolhöjd beroende på deras individuella behov.

Dessutom är det viktigt att notera det faktum att dessa säten är mesh. I dyrare modeller finns det också en funktion för justering av armstöden . Vid valet och köpet av en stol bör man också komma ihåg att vissa modeller har ortopediska egenskaper. Ett annat särdrag hos en möbel är dess enkla funktion (till exempel vid kontaminering kan stolen enkelt torkas med en fuktig trasa).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tävlings

Racingmodeller anses vara de mest älskade och efterfrågade bland spelare. Klädseln till dessa stolar är vanligtvis gjord av starka och hållbara material . Dessutom är dessa säten gjorda i enlighet med moderna designtrender, så att de har ett estetiskt tilltalande utseende. När det gäller kostnaden för sådana möbler är den ganska hög.

Användare av tävlingssäten rapporterar dock att priset är fullt motiverat vad gäller funktionalitet och design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specialiserad

Specialiserade spelstolar skiljer sig markant från varandra. Detta beror på att varje modell har en eller annan funktion som skiljer en stol från en annan. Det bör komma ihåg att ofta har specialiserade modeller en betydande nackdel, nämligen låg rörlighet . När det gäller utformningen av en möbel kan den vara ganska varierad och innehålla element som ljuduttag eller inbyggda högtalare.

Således, marknaden för spelstolar för en dator är ganska mångsidig . Tack vare detta kan varje användare själv välja det säte som bäst passar hans behov och önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Idag på marknaden kan du välja spelstolar i en mängd olika färger:

  • vit;
  • rosa;
  • blå;
  • grön;
  • röd osv.

I det här fallet kan stolarna antingen vara enfärgade eller kombinera flera nyanser (till exempel kan du hitta en svartvitt eller rödgrön stol). Man bör komma ihåg att färgen på en möbel inte på något sätt påverkar dess funktionella och strukturella egenskaper, så att du bara kan fokusera på dina smakpreferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Idag tillverkar ett stort antal företag (både inhemska och utländska) spelstolar. Idag i vår artikel kommer vi att titta på flera populära märken.

"Byråkrat" CH-772

Marknadsvärdet för en sådan spelstol är cirka 17 000 rubel. Vid tillverkningen av möblerna användes material som konstläder och polyuretanskum. Användaren har möjlighet att justera ryggstolen från 90 till 150 grader . Den maximala belastningen som datorspelstolen tål är 120 kg. Designen innehåller ytterligare element som nackkuddar, vilket avsevärt ökar komforten. Det är möjligt att justera armstöden i 2 plan.

Med stolen "byråkrat" CH-772, även under en längre tid, kommer användaren inte att uppleva obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

COUGAR rustning

För att köpa den här modellen av en spelstol måste du spendera cirka 18 000 rubel. Stolens bas är helt metall, därför kännetecknas strukturen av en ökad styvhet. Stolens klädsel är gjord av konstläder, vilket inte kräver något särskilt underhåll . En av modellens unika egenskaper är närvaron av moderna 4D -armstöd. För användarens bekvämlighet inkluderade tillverkaren 2 kuddar (under huvudet och nedre delen av ryggen) som standard. Det är också viktigt att notera att det finns ett system för justering av ryggstödets höjd och vinkel. Sitthjulen är gjorda av ett mjukt material som inte skadar golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varp

Denna stol är en favorit bland professionella spelare. Detta beror på det faktum att modellen framgångsrikt kombinerar avancerad funktionalitet, liksom komfort och användarvänlighet. Sittets kanter är fasade så att användarens artärer inte komprimeras även efter många timmars användning av stolen . I produktionsprocessen för stolen användes endast säkra och miljövänliga material, den kan användas utan rädsla för hälsan. Den maximala belastningen på en möbel kan vara 130 kg.

Bild
Bild

DX Racer

DX Racer är tillverkad av kvalitetsläder. Genom sitt utseende stolen liknar en bilbarnstol, så den är perfekt för representanter för den starka halvan av mänskligheten . Tillverkaren använde tätt skummaterial som fyllning av stolen. Designen innehåller ett multifunktionellt justeringssystem, tack vare vilket du kan justera ryggstödets vinkel, armstödets höjd etc. Köpare och användare av denna modell rapporterar det optimala pris-prestanda-förhållandet som är typiskt för denna modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genesis NITRO 950

Den högsta tillåtna belastningen på denna stol kan vara upp till 150 kg. Modellen kännetecknas av närvaron av grodemekanismen, genom vilken du kan anpassa stolen till dina anatomiska funktioner, såväl som individuella behov . Stolens form kännetecknas av en hög ergonomi. Paketet innehåller 2 kuddar: för huvudet och för ländryggen. Tillverkaren använde minneskum för att fylla dessa kuddar.

Hjulen är täckta med polyuretan, vilket ökar stolens rörlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi AutoFull

Stolens yttre design utfördes på grundval av moderna sportbilar. Stolens klädsel är tillverkad av högkvalitativt naturligt oxläder, som inte värms upp även om användaren sitter på stolen länge . Tillverkaren använde naturlig bomull som inre fyllning. Stolens armstöd samt ryggstödets lutning är justerbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

COSTWAY ZK8066

Denna modell är populär bland nybörjare. Detta beror på det faktum att även trots att det finns ett stort antal funktioner, förblir priset på en stol på en överkomlig nivå och är cirka 8 000 rubel. Tillverkaren erbjuder flera färger att välja mellan . Ryggstödet kännetecknas av sina stora dimensioner. Modellens vikt är ganska liten, och dimensionerna är också kompakta. Det bör omedelbart komma ihåg att kuddarna som ingår i stolstrukturen inte kan tas bort.

Således kunde du se till att det finns ett stort utbud av spelstolar på marknaden . Beroende på dina personliga behov, förmågor och önskemål kan du köpa den dyraste stolen i världen eller en budgetmodellstol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Vissa modeller av stolar (särskilt lyxiga stolar) innehåller många ytterligare element. Dessa inkluderar:

  • kudde;
  • fall;
  • armstöd;
  • udde etc.

I processen att köpa en stol är det värt att i förväg analysera om du kommer att använda detta eller det där tillbehöret, eftersom dess närvaro i hela uppsättningen kan öka priset på stolen avsevärt.

Nybörjare rekommenderas att köpa standardstolar utan ytterligare element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en bra stol för spel är en viktig och ansvarsfull uppgift. Det är värt att köpa bara de modeller som är så praktiska som möjligt i sina egenskaper, och som inte heller kännetecknas av överpris. I allmänhet rekommenderar experter att uppmärksamma flera viktiga faktorer när man väljer och köper en produkt.

  • Design och ergonomi . Först och främst bör du vara uppmärksam på designen och ergonomin i spelstolen, eftersom den ska vara så bekväm och bekväm som möjligt att använda. Detta beror på att att sitta på en stol i många timmar inte ska orsaka någon skada för användaren (i synnerhet hans hållning). Välj således möbler som kännetecknas av ett anatomiskt korrekt säte, nackstöd och armstöd etc.
  • Anpassning . I den meningen menar vi möjligheten att justera stolen beroende på dina behov och preferenser. Så, ett högkvalitativt spelsäte måste vara utrustat med teknik för att justera ryggstödets vinkel, armstödets höjd, stolens höjd osv. Således kan du "justera" stolen till dina anatomiska egenskaper (höjd, vikt, längd på armar och ben etc.).
  • Tillverkningsmaterial . Experter rekommenderar att du bara väljer de stolar som är tillverkade av högkvalitativa och pålitliga material. Så till exempel kommer metall att vara mycket starkare än plast. Å andra sidan bör stolklädsel tillverkas av hållbara naturmaterial snarare än syntet av låg kvalitet. Var också uppmärksam på materialet i stolhjulen. Det är lämpligt att specialkuddar finns, tack vare vilken stolen inte kommer att repa och förstöra golvbeläggningen.
  • Utseende . Trots att funktionella och strukturella egenskaper är av yttersta vikt bör man också vara uppmärksam på stolens utseende. Så idag kan du på marknaden hitta både minimalistiska kontorsmodeller och mer excentriska stolar. Förlita dig i detta avseende på dina smakpreferenser.
  • Tillgänglighet för ytterligare funktioner och detaljer . Ju dyrare modellen, desto fler ytterligare element har den. Så till exempel har vissa stolar speciella underlägg för kaffe, andra stolar är utrustade med en speciell vibrerande massager. Dessutom kan designen innehålla olika stöd för tangentbordet, musen, etc.
  • Pris . När det gäller kostnad måste du först och främst fokusera på dina materialförmågor. Om du har ekonomisk frihet rekommenderas det att köpa möbler från mellansegmentet. Detta beror på det faktum att sådana stolar har ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. De dyraste modellerna är lämpliga att köpa endast om du är en professionell esportsspelare.
  • Tillverkare . När du köper en spelstol, var uppmärksam på stolarna som producerades av betrodda företag som är populära bland användare. I det här fallet kan du vara säker på att du kommer att köpa en produkt som är tillverkad i enlighet med alla regler och standarder.
  • Försäljare . För att köpa en stol, kontakta endast officiella butiker och återförsäljare, och använd endast stora och beprövade onlinebutiker. På det sättet kan du vara säker på att du har att göra med bona fide-säljare som kommer att erbjuda dig en märkesstol och inte en falsk kvalitet av låg kvalitet.
  • Recensioner . Om du bestämmer dig för att köpa denna eller den modellen är det absolut nödvändigt att studera kommentarer och användarrecensioner i förväg. Således kan du förstå hur egenskaperna hos stolen, som deklarerades av tillverkaren, motsvarar det verkliga läget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kan man se till att En spelstol är inte bara ett infall av en professionell spelare, utan en funktionell möbel som utför ett antal kritiska uppgifter, inklusive att bevara spelarens hälsa . Samtidigt är det mycket viktigt att noggrant närma sig valet av en stol, eftersom du idag på marknaden kan hitta ett stort antal olika modeller, som kännetecknas av olika egenskaper och kvaliteter.

Det är viktigt att noggrant utvärdera modellen och alla dess särdrag innan du köper.

Rekommenderad: