Skärmar (93 Bilder): Vad är Det? Rumsskärmdörrar Och Dekorativa Moderna Skiljeväggar. Snygg Designer Japanska Och Andra Skärmar I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Skärmar (93 Bilder): Vad är Det? Rumsskärmdörrar Och Dekorativa Moderna Skiljeväggar. Snygg Designer Japanska Och Andra Skärmar I Interiören

Video: Skärmar (93 Bilder): Vad är Det? Rumsskärmdörrar Och Dekorativa Moderna Skiljeväggar. Snygg Designer Japanska Och Andra Skärmar I Interiören
Video: Hur väljer du den rätta gaming skärmen? Elgiganten förklarar 2024, Maj
Skärmar (93 Bilder): Vad är Det? Rumsskärmdörrar Och Dekorativa Moderna Skiljeväggar. Snygg Designer Japanska Och Andra Skärmar I Interiören
Skärmar (93 Bilder): Vad är Det? Rumsskärmdörrar Och Dekorativa Moderna Skiljeväggar. Snygg Designer Japanska Och Andra Skärmar I Interiören
Anonim

Sällan gör en inredning utan visuell zonindelning av rymden. Skärmar anses vara ett av de bästa sätten att separera det. Beroende på deras variation kan de föra organisationen in i rummet och förse den med en speciell estetik. Sortimentet av produkter är mycket brett, varje typ har sina egna egenskaper som avgör dess relevans i ett visst rum i bostaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En klassisk skärm är ett element i interiören eller en bärbar partition som används för att dela utrymmet. Detta är en mobil struktur för ett hus eller lägenhet, bestående av ramar och efterbehandlingsmaterial … Det är lätt och funktionellt. Antalet sektioner är olika, de är anslutna med gångjärn.

Att fälla strukturen liknar ett dragspel . Sådana produkter används för att dela utrymme och dekorera interiören. Ramen för sådana produkter är gjord av lätta material (till exempel trä eller plast).

För fyllning används papper, läder, tyg och andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Partitionsskärmar som används i interiören har många fördelar. De utmärks av:

  • estetiskt tilltalande;
  • olika former och material;
  • brett utbud av färger;
  • rörlighet och originalitet;
  • kompatibilitet med olika inredningsstilar;
  • dekorativitet och variation av design;
  • lagringsutrymmeets kompakthet;
  • tillgänglighet för ett brett utbud av köpare;
  • varierande funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på sort kan andra ändringar användas som ställ för förvaring av små föremål. Vissa modeller kan användas i interiören som plattformar för att framhäva alla funktionella delar av rummet. De är relevanta för skapandet av omklädningsområden, lämpliga i sovrum och enrumslägenheter och studiolägenheter . Samtidigt ger strukturerna en känsla av lätthet i interiören.

Tillsammans med fördelarna har skärmar flera nackdelar. Till exempel är de inte alls universella och minskar inte ljudnivån. Även om de kan användas i en mängd olika inredningsstilar, passar de inte alla. Dessutom kan sådana inre element inte användas i små rum.

Bild
Bild

I sådana fall minskar de mängden ljus i det medföljande funktionsområdet. Det är också dåligt att stabiliteten hos enskilda modeller beror på öppningsvinkeln. Andra nackdelar inkluderar komplexiteten i att ta hand om enskilda sorter och lågt slitstyrka. Beroende på vilket material som används kan panelerna gå sönder om de tappas eller skadas av husdjurens klor.

Bild
Bild

Översikt över arter

Idag kan alla befintliga modeller delas in i flera rader. Rumsskärmar är vikbara, enkelskärm, flexibla, gjorda i form av paneler. Dessutom kan du på försäljningen se extraordinära alternativ som skiljer sig åt i icke-standardiserade former. Varje art har sina egna egenskaper.

Modifieringar skiljer sig åt i typ av installation . De kan vara fristående eller upphängda. Dessutom skiljer sig modellerna åt i funktionalitet. Sortimentet av moderna tillverkare inkluderar föremål för klädsel, skärmställ för kläder, dekorativa och funktionella interiörpartitioner, alternativ med spegel.

Beroende på typ av enhet är modellerna fällbara och rullade till en rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enstaka blad

Dessa modeller bygger på en stel ram. Produkter kan vara interiör och medicinskt . Deras ram kan vara antingen lätt eller massiv. Som regel har modifieringar stabila stöd, i sällsynta fall är de utrustade med hyllor eller fickor samt rullmekanismer. Deras viktigaste nackdel är omöjligheten att fälla.

Bild
Bild

Förutom de klassiska sorterna tillverkar tillverkare väggmonteringsalternativ . Deras installation ger en förskjutning åt sidan. Typen av skärmdörrens arbetsark kan vara tyg, styv och till och med ovanlig. Även sträckta kedjor eller snidade element kan placeras inuti ramen. Skärm-gardiner tillhör också dessa modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flerblad

Modeller med flera dörrar är mer stabila. Dessa är dragspelskärmar, vars dörrar är anslutna till varandra med möbler eller pianogångjärn. Antalet dörrar begränsas av rummets storlek, vanligtvis 3-5 . Dessa modeller anses vara en av de mest populära bland köpare. De används ofta som dekorativ invändig fyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna är varierande vad gäller design, de kan ha höga stödben . Utformningen av sektionerna är också annorlunda. Skärmar kan vara genomskinliga, uppdelade i 2-4 delar. Ramens övre del är ofta dekorerad med dekorativa element. Till skillnad från enskärmsanaloger är skärmen för flerbladsmodifikationer märkbart smalare.

Bild
Bild

Flexibel

Flexibla skärmar består av många smala sektioner. Modifieringsramen skapas av tunna rör, remsor eller plattor. De är anslutna till en enda bana med ett flexibelt material. Dessa skärmar är mer mobila än andra typer. Om det behövs kan de rullas ihop och transporteras.

Dessutom kan de mest bisarra formerna skapas av dem. Sådana skärmar kan inte bara vara vågiga. Tack vare en speciell produktionsteknik kan de böjas och bilda säregna former.

Bärbara skärmar är enkla att montera, kan likna horisontella persienner, såväl som krökta partitioner.

Bild
Bild

Skärmspaneler

Skärmdukar är inget annat än modeller med en huvudsakligen vävd bas, fäst i taket. De zonar utrymmet perfekt, de skiljer sig från vanliga gardiner i avsaknad av veck. Produkterna kännetecknas av en mängd färger och mönster. De kan markera accentpunkter i interiören utan att skapa visuellt rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa sorter tillhandahåller installation av ljusmålningar . Således blir skärmar inte bara ett dekorativt, utan också ett funktionellt designelement. En liten fotoutställning ser bra ut på monokromatiska modeller. Sällsynta ändringar inkluderar installation av tv -apparater.

Bild
Bild

Multifunktionell

I jakten på köparens uppmärksamhet började varumärken att producera modeller med ett brett utbud av funktioner. Förutom stängsel och zonindelning kan partitionsskärmar idag kombinera andra funktioner. De kan användas som bakgrund för ett specifikt funktionsområde . De kan till exempel installeras i ett gästutrymme eller rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra modeller fungerar som speglar . Förutom att de zonerar utrymmet, ökar dessa skiljeväggar området visuellt. Andra sorter installeras i badrum för att skydda väggdekorationen från stänkande vatten. Med deras hjälp kan du dölja rummets brister.

Bild
Bild

För att öka funktionaliteten utrustar tillverkarna skärmar med tvärbalkar. Tack vare dem kan ramarna användas som små fästen för kläder. Vissa ändringar har en avtagbar typ av duk . Detta är bekvämt eftersom det gör att tyget kan tas bort för tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Versioner med avtagbart vävt tyg kompletteras ofta med funktionella fickor , där du kan lagra till exempel hygienartiklar, servetter, handdukar. Vissa produkter används som funktionella korridorer. De är utrustade med hyllor för klockor, väskor, hattar. Dessutom har de fästen för gatukläder och platser för fixering av lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika råvaror används vid tillverkning av mobila partitioner. Idag är skärmar gjorda av rotting, plywood, tyg, glas, bambu och plast . De första modellramarna var ursprungligen av trä, men idag används förutom trä och plast även metall. Skärp kan vara glas, tyg, plast, korg, bambu.

Bild
Bild

Valet av detta eller det materialet beror på förhållandena i rummet där partitionen köps . Material kombineras ofta, till exempel kan en skärm ha en metallram med en glasinsats, en plastbas med textilier. Varje råvara har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Trä det ser ädelt ut, är miljövänligt och har förmågan att skapa snidade strukturer, men det deformeras under drift.

Bild
Bild

Metall kan vara både en bas för alla skärmar och en fullvärdig skärm . Openwork -partitioner från det ser visuellt lätta och estetiskt attraktiva ut. Metallen kan målas i guld, brons, silver. Nackdelen med detta material är den märkbara vikten och komplexiteten hos överföringen.

Bild
Bild

Glas och spegel ger visuell lätthet till interiören . De kombineras med alla tillgängliga material i arrangemanget. Därför är de perfekta för att dekorera alla rum i hemmet. Skärmens glasyta kan vara transparent, genomskinlig, blank, matt, målad, med eller utan mönster. Dessutom kan glaset vara målat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil- och lädermodeller ger en speciell touch till interiören . Med deras hjälp kan du betona statusen för den inre kompositionen, indikera att tillhöra en viss stil. Hudvård är enkel, för att behålla sin estetiska attraktion räcker det att torka av den med en fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ovanligt materialalternativ är rispapper . Det används för fönsterluckor för japanska och kinesiska skärmar. Sådana partitioner ser väldigt imponerande ut. Dessutom, för att förkroppsliga den orientaliska stilen, använder de stiliseringen av materialet för papper eller silke. Ramarna på sådana produkter är av trä.

Bild
Bild

Dörrarna till budgetändringar är gjorda av PVC -duk . För att förbättra dess estetiska egenskaper appliceras ett tryckmönster på framsidan. Polymerfilm med fotoutskrift är ett av de mest populära produktionsmaterialen. I tillverkarens rader finns produkter från MDF med ett 3D -mönster.

Bild
Bild

Dimensioner

En klassisk skärm har en höjd som är lika med höjden på en genomsnittlig mänsklig höjd. I genomsnitt varierar höjdintervallet inom 1,5-1,8 m. Bredden på en ventil är vanligtvis från 40 till 60 cm. Modeller med ett stort antal sektioner kan skilja sig åt i mindre sashbredder . I genomsnitt är det för modeller med mindre än 9 skärmar 40-48 cm.

Till salu kan du köpa tillval med måtten 160x40, 177x48, 176x51, 179x43 cm . Höga versioner kan nå upp till 2 m med en bredd på varje sektion på 50-58 cm. Hängande typändringar kan vara upp till 2, 2-2, 3 m höga.

Dimensionerna på andra sorter bestäms av kunden, väljer ett alternativ med hänsyn till höjden på väggarna i hans hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Skärmdesignlösningar kan vara mycket olika. Som regel beror produkttypen på stilen på det inre av rummet där själva skärmen köps. Till exempel, modeller av orientalisk stil är ofta dekorerade med målningar av asiatisk målning … Dessa kan vara bambuträd, fanz -ritningar, drakar och alla historiska händelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallmotståndare är ofta dekorerade med öppet smide . Samtidigt skiljer sig typen av mönster, vilket gör att du kan välja ett alternativ för både retrostil och modern design. Geometriska och blommönster, kombinerade skärmar med metallhölje och spegelinsatser är på modet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängsmodeller kan variera i längd . Till salu finns alternativ för standardtypen och förkortade modeller som inte når golvet på 40-60 cm. Samtidigt är utformningen av sådana skiljeväggar mycket varierande. Till exempel kan dukar delas in i rutor, som var och en är dekorerad med ett identiskt mönster. Dessutom kan du köpa modeller med band, bestående av plastiska geometriska former i olika nyanser och storlekar som är spända på en speciell tråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för retrostilar kännetecknas av en viss lakonism och en touch av antiken . Detta kommer till uttryck i användningen av texturer av blekt eller ljust trä, medvetet med enkla textiler av panelerna. Temat för ritningar på sådana dörrar kan vara mycket olika: från Gzhel och ängsblommor till applikationer av roliga djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anmärkningsvärt är bambuskärmarna som kommer att dekorera ekostilen . De är inte bara säkra för hushållsmedlemmar, utan kan också komplettera både gamla och moderna inredningsstilar. I det här fallet kan skärmar kombineras. Till exempel kan produkter vara sällsynta, frekventa, kompletterade med pelare med dekorativ sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stilistiska trender kan dekoreras med skärmar av olika material.

  • För modern produkter med spegelsektioner eller plastskydd är perfekta.
  • I det inre loft alternativ med texturen på en tegel- eller betongvägg är lämpliga. Dessutom kan du betona inredningsstilen med hjälp av träskärmar med en avsiktligt oförskämd design.
Bild
Bild

Skandinavisk stil det är bättre att klara det genom att köpa en partition av glas eller metall med en vanlig textil av sektionerna.

För Afrikansk stil vi behöver trämodeller med ett karakteristiskt ritningstema.

Arabisk stil kan dekoreras med en produkt med en välvd topp på varje sektion och en komplex etnisk prydnad. Färgschemat kan vara annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

En betydande fördel med skärmar är möjligheten att använda dem i lokaler för olika ändamål. Till exempel är de lämpliga i vardagsrum, kontor, barnrum, badrum. Med ett harmoniskt val kan sådana produkter dekorera rummen i stadslägenheter och hus på landet i olika storlekar. Om så önskas kan du välja ett alternativ även för rum som ligger på vinden.

Dessutom kan karnappfönsterhyllan omsluts med skärmar.

Bild
Bild

I vardagsrummet

Snygga skärmar för ett gästrum kan inte bara bära en funktionell, men också en uteslutande dekorativ belastning. Det kan till exempel vara en produkt med den avbildade bilden, det kommer att dekorera utrymmet bakom soffan mot väggen. Du kan köpa 2 skärmar i hallen på en gång och skydda gästområdet med deras hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Temat för ritningarna kan vara olika: från etniska motiv till abstraktion. Ritningens komplexitet beror på rummets yta (i små rum ser produkter av lakonisk typ bättre ut). Om det redan finns mycket variation i designen är det bättre att köpa vanliga skärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Sovrumsmodeller ska inte bara vara dekorativa, utan också funktionella. Det är lämpligt att köpa produkter som är lämpliga för att byta eller förvara kläder. Man bör komma ihåg att skärmen kommer att användas som hängare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför måste valet av material för ram och sektioner närma sig noggrant. Designen kan vara som trädörrar, kinesiskt papper, japanska konstpaneler . Färgerna på sovrumsmodellerna ska vara ljusa.

Bild
Bild

I barnkammaren

De försöker använda hängande produkter i det inre av barnkammaren. Golvstående modeller med ett litet antal sektioner är inte lämpliga för barn, för om den önskade lutningsvinkeln inte observeras kan de falla … Färger och mönster kan vara antingen ljusa (pastell) eller ljusa. Ritningen väljs på ett sådant sätt att den passar inredningen. Den ska dock inte vara för grov eller stor.

Bild
Bild

I köket

I köket är det vanligt att använda inredningselement med hög nötningsbeständighet. Samtidigt är produkter med hyllor relevanta här, liknande funktionella hyllor av en öppen eller kombinerad typ. Modifieringar med plastdelar följer dessa kriterier.

Av skäl för att inte smeta ut måste du ta modeller med tryck . Utbudet av färger är varierat: från blommor, frukter och kaffebönor till abstraktion och konsistens av naturmaterial. Färgschemat kan inte bara vara ljust, utan också dynamiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet

De köper produkter av plast eller polymerfilm till badrummet. Textilalternativ behåller inte fukt; i fuktiga rum försämras de snabbt. Typen av skärmar kan vara olika: både golv och upphängda strukturer är lämpliga här.

Med hjälp av någon av dem kan du inte bara separera tvättområdet, utan också dela utrymmet i de kombinerade badrummen. Produkter på hjul är dock oönskade, liksom sorter av golvtyp med ett litet antal sektioner.

Valet av detta eller det här alternativet beror på badtypen, graden av fuktskydd som krävs och komplexiteten i rumsperspektivet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ingenting kommer att avslöja möjligheterna att byta utrymme med hjälp av skärmar som illustrativa exempel. Vi erbjuder 15 idéer för att använda partitioner.

Modeller med öppet mönster som separerar utrymmet i matsalen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En funktionell skärm med en spegel, små hyllor och fotografier i sovrumsinredningen

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllmodell för att framhäva utrymmet och förvara några tillbehör

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda en korgpartition som separator av arbetsområdet i ett rymligt rum

Bild
Bild

Isolering av vardagsrummet genom att installera en skärm i orientalisk stil

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på en väggdekoration i vardagsrummet med en flervingad skärm med ett orientaliskt mönster

Bild
Bild

Antik design med målade träliknande skiljeväggar med snidade dekorativa element

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorera gästområdet med en skärm med en sicksackinstallation och förbättra önskad effekt genom bakgrundsbelysning

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmställ med tillbehör som ett stilrent och funktionellt inslag i en modern inredning

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktlös tredelare som avgränsar matplatsens gränser

Bild
Bild

En kompakt version av en fyrdelad skärm för att framhäva sänggavelområdet i sovrummet

Bild
Bild

Ett harmoniskt val av produkter för utförandet av den gamla stilen, anpassat till interiörens färgschema

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda skärmen i badrummet som stänkskydd

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration i retrostil med separationen mellan två funktionella zoner i ett rymligt rum

Rekommenderad: