Stolar I Olika Stilar (57 Foton): Alternativ I Interiören I De Skandinaviska Och Japanska Stilarna, Moderna Och Lantliga, Barock Och Rokoko, Högteknologi Och Minimalism, Gotik Och

Innehållsförteckning:

Video: Stolar I Olika Stilar (57 Foton): Alternativ I Interiören I De Skandinaviska Och Japanska Stilarna, Moderna Och Lantliga, Barock Och Rokoko, Högteknologi Och Minimalism, Gotik Och

Video: Stolar I Olika Stilar (57 Foton): Alternativ I Interiören I De Skandinaviska Och Japanska Stilarna, Moderna Och Lantliga, Barock Och Rokoko, Högteknologi Och Minimalism, Gotik Och
Video: Rococo Seating 2024, April
Stolar I Olika Stilar (57 Foton): Alternativ I Interiören I De Skandinaviska Och Japanska Stilarna, Moderna Och Lantliga, Barock Och Rokoko, Högteknologi Och Minimalism, Gotik Och
Stolar I Olika Stilar (57 Foton): Alternativ I Interiören I De Skandinaviska Och Japanska Stilarna, Moderna Och Lantliga, Barock Och Rokoko, Högteknologi Och Minimalism, Gotik Och
Anonim

Moderna tillverkare producerar ett stort antal olika stolmodeller. Ett rikt sortiment av dessa populära och oersättliga möbler låter dig välja ett lämpligt alternativ för en ensemble i alla stilistiska riktningar. Låt oss titta närmare på vilka särdrag och designlösningar som har stolar i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Klassicism

Klassiska stolar är bland de mest populära och vanliga. Som regel har sådana möbler ett massivt men gediget utseende. I klassiska interiörer rekommenderas att ha presentabla modeller av fint trä. Det är lämpligt att välja omålade mönster som visar en unik naturlig nyans och tryck.

Bild
Bild

Sådana högkvalitativa och eleganta möbler kan ha armstöd, ben och rygg, dekorerade med monogram av diskreta toner. Dessa detaljer är karakteristiska för klassikerna. Produktens ram bör vara så enkel som möjligt. Design med en ljus finish ser bäst ut i klassiska interiörer.

Bild
Bild

Provence

Denna känsliga och attraktiva stil har varit mycket populär på sistone. I den provensalska interiören kommer snövit eller pastellfärgade stolar av naturligt trä att se harmoniska ut. De kan kompletteras med charmiga textilöverdrag på sätet eller på hela möbelytan.

Bild
Bild

I Provence -stil ser modeller med elegant hög rygg bra ut. Du bör dock vara försiktig vid valet av sådana produkter, eftersom de rekommenderas att endast installeras i rum med högt i tak.

De karakteristiska egenskaperna hos provensalska trästolar är:

  • massivitet;
  • vävda säten med blommotryck eller klädsel i vanligt läder;
  • enkel och diskret design, utan ett stort antal pompösa dekorelement.
Bild
Bild

Land

Detta är en annan intressant och populär stil där naturliga träkonstruktioner prioriteras. Stolar kan ha valfri färg. I sådana ensembler kommer både dåligt bearbetade versioner och modeller målade i rika färger att se bra ut. För sådana interiörer rekommenderas att välja möbler i enkla och okomplicerade former. Eleganta exemplar kompletterade med sniderier, präglade prydnader eller monogram kommer sannolikt inte att passa in i lantlig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel av "rustika" stolar av massivt trä ska vara enkelt och okomplicerat. Om du vill ta med något tryck eller mönster i interiören, rekommenderas det att vända sig till mer kortfattade kompositioner. En bur eller remsa skulle vara perfekt.

Bild
Bild

Modern

I interiören, gjord i den populära jugendstilen, kommer stolar av hög kvalitet i olika former och strukturer att se organiskt ut. Dessutom kan de vara tillverkade av trä, hållbar metall och till och med billig plast. Först och främst beror allt på designidén som du vill implementera i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kan följande attraktiva stolmodeller läggas till i en modernistisk ensemble:

  • Instanser från massivt trä i enkla former. Det rekommenderas inte att välja strukturer dekorerade med snidade element. När det gäller klädseln ska den vara neutral.
  • Dessutom kan stolar i en modern inredning ha attraktiva förkromade fodral och fylliga läderklädsel (naturliga eller konstgjorda).
  • För en modernistisk stil är icke-triviala modeller av stolar med ovanliga former också lämpliga. Med hjälp av sådana alternativ kan du återuppliva interiören och göra den minnesvärd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Denna stil är mycket populär på sistone, eftersom den är den mest progressiva. Experter tillskriver det klassiska moderna ungdomar. Stolar i en sådan ensemble bör vara tekniska och ha enkla former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att använda möbler i ljusa färger i denna moderna stil. Det är bättre att föredra svarta, vita och silverfärger. Snygga stolar av förkromad metall är värda att lyfta fram. Sådana möbler kommer definitivt inte att lämnas utan uppmärksamhet i den högteknologiska interiören, eftersom de har en karakteristisk glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil

I en attraktiv skandinavisk stil, använd stolar i vita eller pastellfärger. När det gäller möbelklädsel rekommenderas det i sådana ensembler att vända sig till material av hög kvalitet av naturligt ursprung. Det kan till exempel vara ull, bomull eller linne.

Bild
Bild

Formen på stolar i skandinavisk stil ska vara enkel och inte tyngda med dekorativa skär. Ju mer lakoniska möbler, desto bättre kommer de att se ut i en sådan inredning. Det är tillåtet att använda strukturer gjorda av olika material. Naturligtvis är produkter tillverkade av naturligt ljust trä att föredra, men du kan använda fler budgetalternativ av plast eller målad metall.

Bild
Bild

Minimalism

Namnet på denna stilistiska trend talar för sig själv. I en minimalistisk inredning ser de mest enkla och lakoniska stolarna med strikt design organiskt ut. Färgerna kan vara väldigt olika. Allt beror på färgschemat på finishen och interiören som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gotiskt

Den gotiska stilen kan klassificeras som en dyster lyx, eftersom den kännetecknas av mörka nyanser av möbler och finish, samt invecklade snidade detaljer. I sådana interiörer kommer stolar av naturligt mörkt trä att se särskilt imponerande ut. Materialet kan också artificiellt åldras, eftersom gotiken har något gemensamt med den mystiska vintagestilen i inredningen.

Bild
Bild

I en gotisk ensemble ska du under inga omständigheter ha ljusa och rika stolar av billig plast. Trästrukturer är mest lämpliga. De kan vara antingen matta eller lackerade. Invecklade stolar med helt vanliga former och linjer, kompletterade med snidade kanter och spetsiga element, som oftast finns på höga ryggar, är perfekta för en gotisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic

Den shabby chic -stilen kan säkert kallas den mest originella och extraordinära. Han blir oftast kontaktad av kreativa personligheter som vill ta med anteckningar från antiken och avantgarden till sitt hem. För sådana ensembler används stolar och pallar med konstgjorda ytor. Dessa kan vara fläckiga områden, skalfärg, gamla bleka bilder av blommor eller repor på vissa delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte vanligt att använda mörka interiörartiklar i shabby chic interiörer. Stolar i en sådan ensemble bör målas i ljusa eller pastellfärger, vilket ger värme och hemkomfort till rummet. Sådana möbler används ofta inte bara i stadslägenheter, utan också i hus på landet.

Bild
Bild

Rustik

Rustika stolar kan säkert kallas "okunniga", eftersom de skiljer sig åt på ett oförskämt sätt. Vid första anblicken kan det verka som om de hamras ur enkla plankor eller stockar som just har bryts i närmaste skog. På många sätt upprepar sådana modeller den rustika lantstilen, eftersom de inte bär en enda droppe pretensiöshet och lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytorna på rustika trästolar slipas inte. Det finns också fall där materialet inte ges någon specifik form alls. Huvudmålet med denna ovanliga riktning är att öppet visa upp möblernas naturliga inslag (knutar, sprickor eller trädringar).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstiga riktningar

Låt oss ta en titt på några av de funktioner som finns i snygga och lyxiga möbler:

Empire stil . Stolar med tunga dekorativa element, lyxiga ytor och förgyllda ytor kommer organiskt att se ut i en så dyr inredning. Ofta är armstöd av stolar i denna design dekorerade med stora figurer i form av örnar, lejon och andra liknande djur. Möbler ska vara enbart tillverkade av fint trä, och klädseln ska vara av dyra tyger av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Barock . Stolar i denna stilistiska riktning är riktiga möbler. Idag produceras de mest framgångsrika och lyxiga modellerna av märken från Italien. Stolar i sådana interiörer utmärks oftast av sitt massiva och solida utseende, liksom ett överflöd av dekorativa element, som ofta helt täcker hela strukturen.
  • Rokoko . Denna rika stil är ganska nyckfull, eftersom den inte kan använda möbler med rätt linjer. För sådana ensembler bör du välja de mest graciösa och asymmetriska stolarna. Tråden kan undvikas till förmån för brons pålägg eller färgad lack. Rokokostilens färger domineras av föremål av pastellfärger, utspädda med guld.
Bild
Bild
Bild
Bild

Antik

Den antika stilen är pompös och dyr. För en sådan interiör kan du hämta originalstolar med icke-triviala dekorativa element som är slående. Det kan till exempel vara volymetriska lättnadsprydnader, en krokodil på baksidan av en stol eller ben gjorda i form av klövade leontassar. Som regel har antika interiörer ljusa nyanser, så stolar måste väljas för sådana icke-dystra toner. Genom att stoppa ditt val på en så ovanlig stil är det värt att överväga att köpa möbler för honom kommer att kosta en snygg summa.

Bild
Bild

Japanska

Beskrivningar av stolar i japansk stil kan påminna dig om en annan populär trend som kallas eco. I sådana interiörer används diskreta föremål av naturligt trä. När det gäller japanska stolar kan de antingen ha ben eller bilda en struktur utan dem. Som regel är modeller i japansk stil gjorda i mörkare och tätare färger. I en ensemble med låga träbord i mörka färger ser sådana element särskilt snygga och solida ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikansk

Utseendet på möbler i amerikansk stil kan knappast tillskrivas en viss riktning, eftersom den har en ganska enkel design, gjord i enlighet med många köpares krav. Amerikanska stolar kan målas i absolut vilken färg som helst, men svarta eller mörkblå exemplar finns lite mindre ofta än ljusa, neutrala eller pastellmodeller. Oftast finns sådana interiörartiklar i rum med en snövit finish. Trä, faner eller MDF används oftast som huvudmaterial vid tillverkning av amerikanska stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer stolar för inredningen i en viss stil måste du vara uppmärksam på följande parametrar:

  • Material . Plastmöbler bör endast användas som en sista utväg. Trä- och metallkonstruktioner erkänns med rätta som högsta kvalitet och mest hållbara.
  • Byggkvalitet . Var uppmärksam på fixeringarna på stolen. Alla delar ska hållas så säkert och tätt som möjligt. Varje pip eller pip kommer att indikera dålig byggkvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utseende . Kontrollera möblerna innan du köper. Ytan måste vara i perfekt skick (inga repor, flis eller andra defekter).
  • Stil . Självklart ska stolarna matcha stilen perfekt. Blanda inte många inkompatibla element i en ensemble, annars kommer situationen att bli löjlig.

Rekommenderad: