Skiljeväggar Från En Bar: Installation Av Inredningsdepartitioner Och Deras Tillverkning, Skiljeväggar 50x50 Och Andra Storlekar För Zonindelning I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Skiljeväggar Från En Bar: Installation Av Inredningsdepartitioner Och Deras Tillverkning, Skiljeväggar 50x50 Och Andra Storlekar För Zonindelning I En Lägenhet

Video: Skiljeväggar Från En Bar: Installation Av Inredningsdepartitioner Och Deras Tillverkning, Skiljeväggar 50x50 Och Andra Storlekar För Zonindelning I En Lägenhet
Video: Partition Walls - ARCHICAD Training Series 3 - 24/84 2024, April
Skiljeväggar Från En Bar: Installation Av Inredningsdepartitioner Och Deras Tillverkning, Skiljeväggar 50x50 Och Andra Storlekar För Zonindelning I En Lägenhet
Skiljeväggar Från En Bar: Installation Av Inredningsdepartitioner Och Deras Tillverkning, Skiljeväggar 50x50 Och Andra Storlekar För Zonindelning I En Lägenhet
Anonim

I reparationsarbetet är det ofta nödvändigt att skapa partitioner. Sådana mönster låter dig bilda inomhuszon. De kan tillverkas av en mängd olika material. Idag kommer vi att prata om vad som är huvuddragen i barpartitioner och hur du kan göra dem själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Partitioner från en stapel har ett antal viktiga fördelar, bland vilka följande sticker ut

  1. Gör att du kan zonera utrymmet. Invändiga skiljeväggar av trä är bärande strukturer, de är endast avsedda för uppdelning i separata rum.
  2. Miljövänlighet av materialet. Virket avger inte skadliga ämnen som är skadliga för människor och deras hälsa under drift. Sådant material anses vara helt säkert.
  3. Enkel installationsteknik. För att skapa partitioner av sådant material behöver du inte vända dig till hjälp av proffs, vem som helst kan göra dem på egen hand.
  4. Fint utseende. Ofta används träytor som en intressant accent i det inre av ett rum. Dessutom kan sådana partitioner om så önskas vara vackert dekorerade.
  5. Låg kostnad. Sådant material kan hänföras till budgetgruppen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots alla fördelar har sådana partitioner också vissa nackdelar, som också bör beaktas

  1. Behovet av särskilt noggrann bearbetning. Det virke som ska användas vid tillverkningen bör vara väl förberett. Ge i förväg ljudisolering, skydd mot fukt, extrema temperaturer.
  2. Beroende på luftfuktigheten. Ibland, även när det ger skydd mot vatten, börjar träet absorbera vätska, vilket leder till materialets expansion, senare börjar träet att deformeras, väggplanet böjer sig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

Sådana strukturer är självbärande strukturer, eftersom de inte utsätts för tung belastning från taket och golv som ligger mellan våningarna. Följande krav ställs på partitioner från en stapel:

  • liten totalvikt;
  • minsta möjliga tjocklek;
  • en tillräcklig styrka för att stödja upphängda strukturer;
  • säkerställa god ljudisolering av ett rum från ett annat;
  • montering från delar som normalt kombineras med bärande inneslutande element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typöversikt

Barpartitioner spelar oftast rollen som rumsstrukturer i en lägenhet eller ett hus för zonindelning av ett gemensamt utrymme … Liknande strukturer kan göras fast alternativ . Du kan också göra en skiljevägg med en dörr. De används oftare för stora utrymmen. Som regel köps modeller för detta med måtten 150x150, 40x40, 50x50, 50 x 100 millimeter.

Ibland fungerar sådana partitioner som ram för rummet . Ramalternativ anses vara det billigaste alternativet. De kommer att vara överkomliga för alla människor. Existera rampanelmodeller … De bildas i flera lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana partitioner är tunga. De ska inte användas som strukturer för ett ramrum. Ibland är sådana strukturer gjorda av OSB -ark.

En annan typ är kvadrerad fast partition . Det är en struktur som består av flera stora brädor, som monteras i vertikalt läge med hjälp av en tunga. Fixering sker med en speciell rem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material för installation

Om du vill montera och installera partitionen själv måste du först förbereda alla nödvändiga enheter och material för detta:

  • timmer;
  • fick syn på;
  • hacksåg för trä;
  • borra med en speciell borr för trä;
  • mejsel;
  • yxa;
  • en hammare;
  • byggnadsnivå;
  • roulett.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Tillverkningstekniken för sådana strukturer från en stång beror på den specifika konstruktionstypen . Låt oss ta en titt på hur man gör och installerar en enkel wireframe -modell. Först måste du bilda en bas från en stång som mäter 50x50 mm. Vertikala linjer skapas längs den bärande väggbeklädnaden, från vilken strukturen kommer att gå, de måste placeras parallellt i taket och på varje sida. Konstruktionen kommer att ligga till grund för den framtida partitionen.

Bild
Bild

Sedan måste du fästa balken, börja från sidosektionerna i upprätt läge från golvet. Anslutningar görs med träskruvar. Markera sedan cirka 10-15 centimeter från taket och bilda en distans över hela beläggningens bredd. Strukturen fästs på toppen med långsträckta skruvar.

I den nedre delen är en annan stång ansluten parallellt med golvbeläggningen. Dess ändar är fixerade med sidodelar. Alla anslutningar rekommenderas att utföras med metallhörn . Efter det, med en penna, är det värt att notera den exakta platsen för öppningen. När alla märken är gjorda, i riktningen från den övre till den nedre balken, passerar två strålar på avståndet till den avsedda öppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter passeras ramen ytterligare barer (steget ska vara 60-70 centimeter). Detta bör göras i upprätt läge. Mellan dessa element skapas distanser från en förkortad stång. Det är bättre att göra en annan distans på platsen ovanför öppningen.

Det är bättre att täcka ramen med ark av gipsfiberplatta eller gipsskiva

I registreringsprocessen bör man vara noga med att skapa ett isolerande lager. En särskild ångspärr måste läggas mellan trämaterialet och isoleringen. Detta är nödvändigt för att skydda insidan mot de negativa effekterna av fukt.

Vissa partitioner är fixerade med en tapp och ett spår . I det här fallet är det nödvändigt att dra en rak linje i huvudväggen, då är hälften av tornens bredd markerad på varje sida av den.

Spetsen ska vara noggrant formad från ändarna i stången . Detta kan göras med en enkel såg eller en bågfil. Spikens höjd bör vara cirka 35-50 millimeter. Ett spår bildas i väggen längs de två extrema linjerna till motsvarande djup. Linfiber eller släp måste placeras i spåret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den första stången är installerad på golvet, som förläggs med jute tejp. Materialet skruvas fast på golvet med träskruvar. Gör sedan hål för stiften med en borr. Därefter läggs den andra stången med spikar i spåret. På detta sätt fyller du upp till slutet av partitionen.

Om en dörröppning fanns i karmdelen måste stela element installeras … De är fästa vid strukturens övre stänger med metallhörn. Denna typ av partition kommer att vara det bästa alternativet när du skapar en struktur från ett profilfält.

Vid konstruktion av sådana skiljeväggar är installation i ett spår utan törn möjlig. I detta fall dras en rak linje i upprätt läge till väggen till vilken strukturen ska fästas.

Hälften av träets bredd avtar från det, varefter ytterligare två parallella raka linjer dras.

Ett spår bildas längs de extrema raka linjerna, dess djup bör vara 30-50 millimeter. Därefter placeras jute i spåret och träets ändar sätts in där. Installationen utförs med jute -pluggar. När strukturen är helt monterad blåses juten igenom. Om du förisolerat med en speciell tejp bestående av linfiber, kan du hoppa över denna procedur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att det finns två huvudsakliga installationsmetoder . För alla byggnader av olika material är installation av en färdig ramkonstruktion möjlig. I det här fallet behöver du bara fixa strukturen på väggarna, golvet och taket. Detta kan göras med pluggar.

Det andra installationsalternativet kan endast användas för färdiga timmerstugor … I det här fallet är det bättre att bygga upp partitionen direkt på plats. För att göra detta måste du göra en korrekt markering. Vidare, längs de gjorda linjerna, är staplarna fixerade, vilket kommer att utgöra ramen, och sedan monteras resten av stycket. I slutet kan du lägga till dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man sätter upp sådana partitioner glöm inte isolering, isolering och skydd . För detta läggs mineralull eller polystyren i de bildade hålrummen. Annat isolerande material kan användas. Ibland skapas sådana skiljeväggar också i badrum med plötsliga temperaturförändringar. I detta fall bör strukturen inte innehålla några ytterligare metallelement.

Rekommenderad: