Skärmar IKEA (49 Foton): Vikbara Skärmar För Klädbyte, Vita Och Hängande Modeller, För Badrummet Och Andra Alternativ I Det Inre Av Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Skärmar IKEA (49 Foton): Vikbara Skärmar För Klädbyte, Vita Och Hängande Modeller, För Badrummet Och Andra Alternativ I Det Inre Av Rummet

Video: Skärmar IKEA (49 Foton): Vikbara Skärmar För Klädbyte, Vita Och Hängande Modeller, För Badrummet Och Andra Alternativ I Det Inre Av Rummet
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Skärmar IKEA (49 Foton): Vikbara Skärmar För Klädbyte, Vita Och Hängande Modeller, För Badrummet Och Andra Alternativ I Det Inre Av Rummet
Skärmar IKEA (49 Foton): Vikbara Skärmar För Klädbyte, Vita Och Hängande Modeller, För Badrummet Och Andra Alternativ I Det Inre Av Rummet
Anonim

Under förutsättningarna för moderna lägenheter, där ibland flera familjer bor samtidigt, vill alla ha ett personligt utrymme. Du kan använda en skärm för att zonera ett rum, dela det eller stänga av ett område. Dess närvaro hemma gör det möjligt att dela rummet i mindre eller stänga någon del av det från nyfikna ögon. Vi kommer att berätta om typerna och hemligheterna för att välja skärmar för det för närvarande populära IKEA -märket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ursprungligen gjordes skärmar i Kina och placerades i tempel för att avvärja onda andar . De hade specialritningar och inskriptioner för att skydda en viss byggnad. Dukarna på den tiden var uteslutande silke, men med tiden började andra alternativ dyka upp. Så snart skärmen kom till Japan bestämde de sig för att använda rispapper som material för skiljeväggarna. Skärmarnas popularitet växte, de började snart tillverkas i europeiska länder och spreds senare över hela världen.

Skärmens huvuduppgift har förändrats avsevärt sedan antiken, och i stället för skydd mot orena krafter fungerar nu detta objekt som avgränsare av rymden. Denna produkt kallas en skärm på grund av lån från tyska, där schirm är en partition, en dämpare.

I olika länder kan denna artikel kallas annorlunda, men syftet är nästan detsamma överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En skärm är ett dekorativt föremål som låter dig zonera utrymmet i alla rum. Det kan användas för ett stort rum för att göra det mysigare och skapa ett personligt hörn, eller det kan installeras i ett gemensamt rum där det blir nödvändigt att dela utrymmet för enkel användning. Skärmar används ofta i den moderna världen, de kan ses:

  • i vanliga lägenheter, där de separerar en del av rummet för något slags behov;
  • på sjukhus där det är nödvändigt att byta kläder eller göra en undersökning;
  • i administrativa byggnader, där arbetsplatser, rekreationsområden, garderober etc. är utrustade med skärmar;
  • i museer, utställningshallar och liknande lokaler, där skärmar är dekorativa föremål som ofta inte har någon praktisk användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområdet för skärmar kan vara olika, eftersom deras popularitet bara växer . Så att varje person kan köpa en produkt efter eget tycke och inom sina förutsättningar producerar varje företag en viss uppsättning sådana produkter. En av de mest populära är IKEA -företaget, vars produkter är högt värderade i många länder i världen, och kostnaden för produkterna gör att du kan köpa precis vad du vill.

Bild
Bild

Modellöversikt

Partitionen från IKEA -företaget finns i olika material. Kroppen kan vara metall, trä, plast, dukar presenteras också i ett antal alternativ . Varje modell är utformad för vissa funktioner, har en annan typ av vikning och dimensioner.

IKEA såg till att valet av skärmar gjorde det möjligt att välja en produkt för alla rum . I ett sovrum eller en hall kan en sådan partition installeras för att byta kläder, vilket kommer att göra denna process trevligare i alla miljöer, även om det finns gäster hemma. Skärmar av denna typ kan ha en mängd olika mönster, men oftast väljs de ut för att komplettera rummet och interiören i rummet.

Färgen och mönstret på flikarnas tygmaterial väljs individuellt, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa bekväm förvaring av skärmen är det inte alls nödvändigt att leta efter en plats för det i garderoben eller skafferiet, den hängande strukturen gör att du enkelt kan vika produkten och öppna den vid rätt tidpunkt. Om barriären används konstant, som på ett läkarmottagning, skulle ett bekvämt alternativ vara närvaron av hjul, på vilka skärmen enkelt kan placeras var som helst i rummet. Beroende på syftet kan produktens design ha:

  • 1 fast skärm som inte fälls;
  • 2 skärmar;
  • 3 dörrar;
  • 4 eller fler dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland alla produkter som presenteras på IKEA: s webbplats kan följande modeller särskiljas:

  • skärm RB för barn;
  • MIK MK-2323;
  • Tet Chair NY-1010-3;
  • Klimento;
  • La Redoute;
  • Paris;
  • Resto;
  • De Arte och andra.

För att välja det mest framgångsrika alternativet måste du välja kroppens material och typ av dörrklädsel, och sedan måtten på det framtida dekorativa föremålet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Eftersom skärmens syfte kan vara annorlunda och frekvensen för deras användning också skiljer sig åt, är det värt att tänka på vilket material detta objekt ska vara av så att dess transport och layout skulle ta minst tid och ansträngning. Marknaden för dessa produkter är tillräckligt stor, därför är det möjligt att hitta alla alternativ som uppfyller alla behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

Vävda stoppade dörrar är det mest ekonomiska, praktiska och vackraste alternativet. Skärmar av tyg kommer att vara lätta, de kommer att kunna passera ljus och luft, om det behövs kan de tas bort och tvättas, och även bytas om mönstret är trött eller skärmens material har skadats. Fördelen med textilier är att den kan presenteras i valfri färg, vara monokromatisk, med ett mönster eller ett originaltryck.

Tygets tjocklek kan också vara olika, beroende på produktens preferenser och syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Dörrarna kan vara gjorda av naturligt trä eller liknande material. Det enklaste alternativet skulle vara tomma paneler, men snidade dörrar ser mycket mer originella, vackra och snygga ut . Öppna trädetaljer kommer att dekorera rummet, göra det mer bekvämt och snyggt, närvaron av hål i skärmen gör det lätt för luftmassor att passera utan att hämma luftutbyte i rummet.

Om en sådan produkt har snidade element i den övre delen och är döv i botten, kan den användas nära en spjälsäng för att skydda barnet från drag.

Fördelen med trä är dess hållbarhet, miljövänlighet och vackra utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Papper

Rispapper har traditionellt använts för att göra japanska skärmar. Nu kan du också hitta produkter som är traditionellt vita med svarta hieroglyfer. Fler budgetalternativ skapas med tjock kartong, som är dekorerad på ett originellt sätt och tjänar sina ägare väl.

Sådana skärmar är mindre starka och kan deformeras och försämras under fysisk påverkan, men de ser väldigt snygga ut och kan dekorera alla rum.

Bild
Bild

Plast

Det mest avancerade materialet som gör att du kan göra en skärm som är enkel att använda och lättskött. Det är inte så svårt att bära på grund av sin lätta vikt, det kommer lätt att passa in i vilken inredning som helst. Den enda nackdelen med plast kan betraktas som dess enkelhet, jämfört med alla andra material.

På grund av sin användarvänlighet har detta alternativ vunnit störst popularitet för användning på sjukhus och liknande institutioner, där det är viktigt att övervaka rummets renhet och alla element inuti det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Ett av de vackraste och mest fantastiska materialen som skärmen för skärmen är gjord av är härdat glas. Tack vare skaparens skicklighet kan du få en mängd olika teckningar, bisarra former och konstföremål . Denna version av materialet är hållbar eftersom glaset är härdat, men med tanke på detta blir hela strukturen mycket tung, därför är det inte värt att flytta det ofta. Du kan också använda en spegel för skärmen, som visuellt kommer att utöka utrymmet i rummet, göra det lättare och rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu

Skärmen i bambu är original och lätt att använda. För arbete kan både hela stjälkar och pressade paneler användas. Fördelarna med ett sådant material är uppenbara, det är inte för dyrt, miljövänligt och säkert, lätt och hållbart. Efter att ha installerat en bambuskärm kan du dekorera rummet och zonera det, separera önskad del av rummet för specifika behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Smidd metall anses vara ett av de mest originella materialen som en skärm kan tillverkas av. Med hjälp av intressanta ritningar, lockar och genombrutna element av metall kan du få en kraftig produkt som kommer att fungera som ett utmärkt dekorativt element i en lägenhet, lanthus, café, restaurang, hotell och alla andra lokaler där en sådan intressant skärm kommer att se bra och organisk ut.

Valet av varje alternativ dikteras av den uppgift som skärmen väljs för.

Bild
Bild

Design

För att skärmen ska bli en riktig dekoration av rummet måste den passa in i dess design och vara ett tillägg till den. Beroende på hur rummet ser ut kan partitionen ha en annan design.

  • Östlig stil , när basen är gjord av trä och dörrarna är täckta med tyg. Förekomsten av kinesiska och japanska teckningar och hieroglyfer anses vara traditionell.
  • Provence - skärmen ska göras i ett lugnt färgschema; blommiga ornament kommer att vara ett obligatoriskt element.
  • Barock - kännetecknas av närvaron av detaljer som visar lyx, det är dyra tyger, gyllene trådar, dekorativa snidade element. Benen kan ha en böjd form, vilket betonar den höga kostnaden för produkten.
  • Rokoko - syftar på palatsstilen, har något gemensamt med barocken, men skiljer sig åt i lätthet. Vita, sandiga, mjölkiga, gyllene färger låter dig dekorera alla rum. Ramen har också böjda ben och dörrarna är mantlade i satin eller siden.
  • Loft - skärmen ska vara så enkel som möjligt, ha ett monokromatiskt färgschema: vit, grå, svart eller brun. Träluckor ser bra ut.

Det kan finnas många alternativ för skärmens utseende, så valet bör göras baserat på det inre av rummet och ägarnas önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att köpa en bra skärm måste du utvärdera produkten enligt ett antal parametrar

  1. Rörlighet - produkten ska ha en bekväm design, låg vikt och optimala dimensioner, som gör att du kan installera skärmen i vilken del av lägenheten som helst och om det behövs ta bort den helt.
  2. Kompakta mått - när den är hopfälld ska skärmen inte ta mycket plats så att det är bekvämt att förvara den.
  3. Design - för vissa behov krävs olika alternativ för skärmens design. Om det är installerat på en permanent plats, till exempel för ett badrum som delas med en toalett, är det ingen idé att välja ett hopfällbart alternativ.
  4. Kroppsmaterial - för stationära skärmar är alla typer av material, från lätta till tunga, acceptabla, men bärbara strukturer bör vara så lätta som möjligt.
  5. Skärmsmaterial - beroende på kroppens material och skärmens syfte, väljs även fönstrenas material. Det är viktigt att hitta det alternativ som kommer att vara vackert, bekvämt och passa in i rummets design.

Med en klar förståelse för vad som exakt krävs från skärmen kan du enkelt välja det mest lämpliga alternativet och använda det under lång tid och få stort nöje.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Skärmar är en intressant inredning som kan tjäna både praktiskt och estetiskt och dekorera ett rum. Om det inte finns några tydliga kriterier för hur en skärm ska se ut för ett visst rum kan du titta på de mest originella och vackra alternativen.

IKEA -företagets skärm, tillverkad av frostat glas, ser väldigt vacker och ovanlig ut. Detta alternativ är perfekt för ett sovrum eller en hall där du behöver markera ett rekreationsområde

Bild
Bild

Vita toner ser bra ut i en lägenhet, uppdaterar den och gör partitionen nästan viktlös. Tack vare öppet mönster ser den här versionen av skärmen skonsam, snygg ut och passar perfekt in i sovrummet eller barnkammaren

Bild
Bild

Ett mycket originellt alternativ skulle vara en skärm med en målad glasduk. Ljusa motiv, originalritning och icke -standardstruktur - allt detta gör skärmen attraktiv. Ett sådant dekorativt element kan placeras i alla rum i lägenheten

Bild
Bild

Det mest extravaganta och originella alternativet skulle vara en bambuskärm, som har ett intressant utseende, gör att luft kan passera bra, medan den utför funktionen av en partition. En sådan produkt kommer att se lika bra ut både i en lägenhet och i ett hus på landet

Bild
Bild

Mängden IKEA -skärmar gör att du kan hitta det mest framgångsrika objektet som uppfyller alla önskemål, vilket gör detta företag till en av ledarna inom detta område.

Rekommenderad: