Fåtölj "Kentucky": Ritningar Med Mått, Gör-det-själv Kentucky Stol Från Barer Enligt Schemat. Hur Gör Man En Högryggsvikande Trädgårdsstol?

Innehållsförteckning:

Video: Fåtölj "Kentucky": Ritningar Med Mått, Gör-det-själv Kentucky Stol Från Barer Enligt Schemat. Hur Gör Man En Högryggsvikande Trädgårdsstol?

Video: Fåtölj
Video: Деревянное складное кресло Кентукки своими руками 2024, Maj
Fåtölj "Kentucky": Ritningar Med Mått, Gör-det-själv Kentucky Stol Från Barer Enligt Schemat. Hur Gör Man En Högryggsvikande Trädgårdsstol?
Fåtölj "Kentucky": Ritningar Med Mått, Gör-det-själv Kentucky Stol Från Barer Enligt Schemat. Hur Gör Man En Högryggsvikande Trädgårdsstol?
Anonim

Många ägare av sin egen mark bygger olika möbelstrukturer för friluftsliv. Fällbara möbler anses vara det mest bekväma och enkla alternativet. För närvarande är Kentucky trädgårdstolar populära, de kan till och med byggas med egna händer. Idag kommer vi att prata om vad en sådan design är och hur man gör den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Kentucky fåtölj är en hopfällbar schäslongstol för avkoppling. Kentucky -möbler har en ovanlig design, varför de ofta används för landskapsdekoration . En sådan lakonisk design består av ljusa träblock av samma storlek. De fästs ihop med en stark metalltråd och en hårnål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kentucky -stolen består av en bekväm rygg och sittdel . De fästs ihop med samma stavar, men kortare. Alla beståndsdelar i strukturen viks omväxlande i ett rutmönster.

Installation av en sådan möbelstruktur kan göras även utomhus, eftersom det inte kräver användning av teknisk utrustning. Produkten är monterad av små träelement. Oftast är det byggt av olika rester efter byggandet av ett hus eller ett bad, en ladugård.

Bild
Bild

Ritningar och mått

Om du ska göra en sådan stol kan du hitta ett färdigt schema med en design på Internet. Det kommer att underlätta och påskynda processen att skapa sådana möbler. Som regel anges alla dimensioner på skissen, men det finns vanliga. Först bör du bestämma höjden på ryggstödet och djupet på sätestrukturen . Därefter beräknas benens längd och diameter.

Bild
Bild

Oftast består sätet av 6 stänger, var och en bör vara 375 mm lång . Denna del av stolen måste kompletteras med ytterligare två ämnen, vars längd är 875 mm. Dessa element fungerar vidare som bakben. Baksidan av en Kentucky -stol ska bestå av fyra vikta bitar. Deras längd ska vara 787 mm. Vid slutet tas också ytterligare två balkar på 745 mm. Oftare kompletteras de med ytterligare två element på 1050 mm vardera.

Bild
Bild

För att ansluta sätet och ryggstödet används speciella hoppare med en längd på 228 mm . Totalt behövs 9 stycken. Om det behövs kan du göra en förstorad version av Kentucky -möblerna med högre rygg och ett större säte. En långsträckt design skulle också vara ett bra alternativ. Utåt kommer det att likna en vanlig schäslong. Dess längd är i genomsnitt cirka 125 cm.

Bild
Bild

Verktyg och material

Innan du börjar göra en Kentucky -stol bör du förbereda alla nödvändiga enheter och material för detta:

  • träbalk;
  • lameller;
  • roulett;
  • borr med speciella redskap;
  • sandpapper;
  • sticksåg (bågfil);
  • en hammare;
  • tång;
  • penna.
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av material för tillverkning av en sådan möbelstruktur

Barrträd . Denna bas används sällan vid tillverkningen av "Kentucky". Trots allt är nästan alla barrträdsmaterial okomplicerade, vissa belastningar leder till att det bildas stora flisar på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flerskiktigt tätt trä . Detta naturmaterial kommer att vara ett utmärkt alternativ för tillverkning av en Kentucky stol. Oftast används ek, valnöt och bok som en sådan bas. Dessa stenar har den mest täta strukturen. De tål lätt även betydande belastningar. Dessutom har ytan på ett sådant träd ett vackert och ovanligt mönster. Det är bättre att täcka sådana material med en fläck under tillverkningsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asp . Ett sådant träd är särskilt motståndskraftigt mot höga fuktnivåer. Med noggrann bearbetning tål aspenbasen lätt direkt solljus. Med tiden kommer inte stolen att torka ut eller gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer material för en Kentucky -stol måste du ta hänsyn till några andra punkter. Trä blir mycket billigare om du köper massivt trä snarare än sågat trä . Det kan snabbt bearbetas med dina egna händer med en cirkelsåg eller slipmaskin. Kom också ihåg att yttre defekter på ytan är oönskade när du väljer ett material. Ytor även med små knutar och andra oegentligheter kommer inte att kunna tjäna på länge.

Trä anses vara ett naturligt och miljövänligt material, så det kommer att vara det bästa alternativet för att göra möbler till sommarstugor

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har korrekt bearbetat trä ett vackert utseende. Det är ganska motståndskraftigt mot stress och mekanisk skada, genomgår praktiskt taget ingen plastisk deformation, när det täcks med speciella skyddslösningar blir det resistent mot fukt.

Hur man gör en stol med egna händer?

För att göra en sådan landstol måste du först skära timret i ämnen av önskad storlek. Därefter slipas deras kanter noggrant med sandpapper, ytan ska vara helt slät, utan defekter. Om du använder nålar till en sådan stol kommer den snabbt att slits ut, förlora sitt utseende och kollapsa . Före den slutliga monteringen av strukturen appliceras motsvarande markeringar på materialet med en penna. Borrpunkter är markerade. De bör placeras på ett avstånd av 30-35 millimeter från kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan omedelbart ordna snitten och ge dem formen av en halvcirkel, vilket ger ett mer exakt utseende av den färdiga strukturen . Monteringen ska göras på en plan yta. Det börjar med att lägga 2 korta, 1 långa balkar. Totalt ska två sådana hela rader visa sig, ytterligare två korta delar stänger dem i slutet. Därefter planas det formade arbetsstycket noggrant på ena sidan. Mellan de utlagda komponenterna i det framtida sätet placeras speciella anslutningsdelar, medan man väljer hål för enkel installation av en tapp eller metalltråd.

Bild
Bild

Det första och sista anslutningselementet ska placeras utanför möbelprodukten. Tråden dras försiktigt genom hålen, samtidigt som arbetsstyckets delar dras åt så hårt som möjligt. Alla kanter måste vara väl fixerade, för detta använder de galvaniserade häftklamrar, de hamras in med en hammare.

Efter det kan du börja montera ryggen. För detta först viks medelstora och korta delar omväxlande, och sedan slutar det hela med en lång trästång . Alla kanter är inriktade. Fästelement passerar inuti hålen som har justerats vid kanterna på den övre delen. De är anslutna på ett sådant sätt att de normalt kan sträcka sig ett litet avstånd, och så att stänger kan placeras mellan dem.

Bild
Bild

I slutskedet ska ryggstödet med sätet monteras i en struktur . Detta görs med hjälp av anslutande träbitar. Alla hål är i linje med varandra och fästelement passeras genom dem, vilket gör en stark fixering. Om du använder dubbar i tillverkningsprocessen är det bättre att fixa kanterna med muttrar. För att skydda kan du dessutom ta en tvättmaskin mot fördjupning.

Bild
Bild

I det slutliga produktionsskedet är efterbehandlingen och designen av den färdiga stolen klar. Allt överskott på ytan tas bort med en speciell konstruktionssax för trä eller nippers. Därefter är kanterna på den färdiga strukturen färdiga.

Slipning av trä kan göras med sandpapper eller slipmaskin . De tillverkade trädgårdsmöblerna är täckta med ett speciellt skyddande lack. Om så önskas kan du använda en dekorativ beläggning eller byggfärg. Det är tillåtet att täcka den färdiga produkten med en mjuk trasa och lägga kuddar där.

Rekommenderad: