Vita Skärmar: Träsnidade Och Lamellerade Skärmar För Rummet, Plast Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Vita Skärmar: Träsnidade Och Lamellerade Skärmar För Rummet, Plast Och Andra Modeller

Video: Vita Skärmar: Träsnidade Och Lamellerade Skärmar För Rummet, Plast Och Andra Modeller
Video: Hur väljer du den rätta gaming skärmen? Elgiganten förklarar 2024, Maj
Vita Skärmar: Träsnidade Och Lamellerade Skärmar För Rummet, Plast Och Andra Modeller
Vita Skärmar: Träsnidade Och Lamellerade Skärmar För Rummet, Plast Och Andra Modeller
Anonim

De första skärmarna dök upp i det gamla Kina. De installerades mittemot ingången för att avvärja onda andar. Och här som ett dekorativt element började användas redan i Europa på 1600 -talet … I det ryska imperiet dök de upp bara två århundraden senare, och tyngdpunkten låg på praktisk tillämpning. Skärmar är fortfarande populära idag och skiljer sig åt i olika typer, färger och tillverkningsmaterial. I artikeln kommer vi att titta närmare på vita skärmar och deras användning i interiören.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Skärmen låter dig zonera utrymmet utan att resa stationära väggar. Hon är en riktig räddning för ett multifunktionellt rum i ett litet område. Bakom den kan du gömma dig för nyfikna ögon, separera sovplatsen från vardagsrummet och använda den i inredningen som ett dekorativt element.

Oavsett modeller och stilistisk design har alla skärmar följande fördelar:

  • rörlighet - lätt att fälla, bära eller lägga åt sidan;
  • kostnaden är lägre jämfört med konstruktionen av stationära skiljeväggar;
  • lätt att göra själv med minimal kostnad;
  • kan användas som bakgrund för ett foto eller en video.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa skärmar har ytterligare funktioner i form av hyllor, fickor eller speglar. Detta är särskilt bekvämt för omklädningsrum eller barnrum.

Ett universellt alternativ är vita skärmar . Färgen är neutral, i harmoni med hela spektrumet, det verkar luftigt, överbelastar inte interiören. Dessutom har vitt många nyanser - från snövit till grädde.

Nackdelarna inkluderar bristen på värme och ljudisolering. Skärmar avgränsar endast utrymme visuellt och kan inte ersätta en fullvärdig stationär partition.

Bild
Bild

Översikt över arter

Den vanligaste modellen är vikning " harmonisk " … Består av flera ramar anslutna med gångjärn eller gångjärn. Traditionellt innehåller den 3-4 segment, men det kan finnas fler ventiler.

Bild
Bild

Flexibla skärmar . De är baserade på vertikala stolpar, mellan vilka flexibelt material sträcks. Detta gör att du kan ge strukturen en annan form, för att skapa släta böjar. Vissa modeller kan rullas ihop för enkel förvaring.

Bild
Bild

Enskärmsmodeller (enkelblad) . Består av en stor ram. Ofta fungerar de som en falsk vägg eller skärm för en projektor. Platt, tar inte mycket plats, kan användas på kontor för att separera arbetsplatser.

Bild
Bild

Hängande skärmar , mer som rullgardiner. Till skillnad från de andra kräver de installation.

Bild
Bild

Modeller möts med tunga ramar eller fasta strukturer … De flyttas sällan och används som stationära skiljeväggar.

Bild
Bild

Material (redigera)

Eftersom skärmen måste vara mobil används lätta material för ramarna. Traditionellt är detta ett träd. Det är miljövänligt, perfekt dekorerar och färgar, och elementen är lätta att byta ut. Men plastskärmen är inte rädd för fukt och mögel. Metall kan också användas för ramen, vilket gör partitionen mer stabil.

Oftast är ramen på modellen med lameller gjorda av följande material:

  • tyger, läder, papper;
  • PVC med tryckta mönster;
  • polymerfilm med fototryck;
  • MDF, plywood;
  • frostat eller transparent glas;
  • speglar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också kombinerade alternativ, korg- och genombrutna element. Smidda skärmar ser original ut. Till salu hittar du träskärmar med ett vitt tyg på slipsar. Modellen är bekväm eftersom textilierna kan tvättas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Det är viktigt att bestämma syftet med skärmen - den måste vara funktionell eller dekorativ. Om partitionen ska vara solid bör du inte köpa openwork -alternativ.

Funktionella skärmar används i vardagsrum, när det är nödvändigt att separera en plats för sovande eller klädbyte, i rymliga badrum, i plantskolor nära skötbordet för att skydda mot drag. Och i alla andra fall när det är nödvändigt att gömma sig för nyfikna ögon.

Bild
Bild

Om du inte vill dela utrymmet, är snidade skärmar idealiska . Sådana partitioner döljer ingenting, det finns ingen känsla av begränsat utrymme. De kan bara användas som ett dekorativt element, till exempel att dekorera en säng eller en vägg.

Bild
Bild

Vackra exempel

Vita snidade skärmar ser bra ut i sängens huvud. Samtidigt zonerar de utrymmet perfekt, men skiljer det inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt designlösning för att ersätta gardiner med skärmar. De skyddar bra från solen, medan installationen av gesimsen inte krävs, vilket är särskilt viktigt för vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enda skärmpartition låter dig stänga av en sovplats, skapa en känsla av integritet och ett separat rum. Det låter dig också separera arbetsområdet så att inget stör. Ett bra alternativ för studiolägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många andra lika intressanta interiörer i fotogalleriet.

Rekommenderad: